Last news in Fakti

13 Декември, 2019 11:05 33 161 62

Горещи новини около катастрофата с Местан, отнела живота на бебе

  • лютви местан-
  • катастрофа

Според запознати, разследването е към своя край и до седмици е възможно да бъде внесен обвинителен акт срещу политика

„Няма равнопоставеност на страните. Изследванията в петорната автотехническа експертиза търсят варианти да се минимизира вината на Местан“. Това коментира адвокатът на семейството, което загуби своето бебе при тежката катастрофа край Загорско, Николай Димитров, цитиран от 24rodopi.com.

Юристът направи кратък анализ на резултатите от експертизата, която бе изготвена седем месеца след тежкия пътен инцидент със загинало дете.

Припомняме, че Лютви Местан все още остава единствен обвиняем по случая.

Според запознати, разследването е към своя край и до седмици е възможно да бъде внесен обвинителен акт срещу политика.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му.

Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

Адвокатите на Лютви Местан са поискали допълнителни изчисления относно механизма на възникване на катастрофата, научи екипът ни от неофициални източници.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    270 20 Отговор
    убиец
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    242 13 Отговор
    сигурно ще го оправдаят за милиони няма закони за кокошка няма прошка но бог или аллах няма да простяят БОГ или АЛЛАХ не са корумпирани

    Коментиран от #39

  • 4 Дермидон Богоявленски

    18 112 Отговор
    И двете пачи са виновни. Как се пада на над 100м.

    Коментиран от #55

  • 5 Лекар БГ

    181 4 Отговор
    "Няма равнопоставеност между страните...."Няма равнопоставености между парите-на жертвата и на Местан.Няма такава и между влиянието,къде е Местан от Олимп,къде са обикновените хора.....и уви,не само в този случай е така.Точно в България,вчера или днес,в сегашна България,обикновен човек да си търси правата и справедливост срещу местаноподобни,обожествени персони?!
  • 6 Експерт

    190 2 Отговор
    Не се притеснявайте ще има 11сеторна експертиза която ще докаже, че там изобщо не е имало ПТП, а Местан си е карал колата ударена от преди това!!!
  • 7 Не Правосъдие

    120 5 Отговор
    И тоя като Джамбазки и снощният случай с кола на НСО, ще се покаят, ще си посипят главите с пепел( за пред хората) и после кой го няма– Бог да го прости, а "специалните" престъпници ни лук яли, ни мирисали, дела ще се точат, експертизи и т.н. Само Господ Бог и родителите няма да забравят.
  • 8 бавния дрифтър

    42 122 Отговор
    Селяните с БМВ-то са карали със сигурност с над позволената скорост! Местан не се е огледал, кой знае колко и се е получил удар. Дори и Местан да се беше огледал по-обстойно, ако другият катил е карал много бързо, все тая.

    Коментиран от #42

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    88 9 Отговор
    МЕСТАН ЩЕ ГО ОПРАВИ АХМЕД ДОГАН
  • 10 рдоган

    100 8 Отговор
    Алллаххххх, наказа местан за мераците да завзема БГ територии с ислямски фанатици, вместо да си стои в ДАСКАЛОТО, кадето му е мястото като гледаме първичния му малък акъл...
  • 11 БГеец

    131 5 Отговор
    Някой въобразява ли си, че ще има осъдтелна присъда за убиеца? Гарван гарвану око не вади, запомнете. У нас няма ефективно осъден нито един политик или олигарх от 89та. Няма и да има докато статуквото е на власт....подкрепено от вашите гласове!!!!

    Коментиран от #24

  • 12 ссс

    98 9 Отговор
    Те Московвски оправдаха на фона на неоспоримо опасно поведение и неприсъстващи други участници в птп, а какво остава този. Щом в случая на Московски вината беше хвърлена върху неравен терен и налично дърво в гората, а не уповляващия шейната, то какво да говорим.
  • 13 Кольо

    91 16 Отговор
    ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ВИНОВНИ ОТ БСП И ДПС НЕ ВИДЯХ , ЗА ОСЪДЕН - БЕЗ КОМЕНТАР, НЕЗАВИСИМО ЧЕ ОПОСКАХА ДЪРЖАВАТА ! ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ СЪЗДАДОХА МАФИЯТА И УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТАС

    30 60 Отговор
    Колкото и да ми се иска Местан да е виновен, щом в ПТП има замесен автомобил с марка BMV то в 80% от случаите водача му е виновен.
    BMV взимат хора с определен манталитет на шофиране(обичащи да мачкат педала на газта).
  • 16 май

    39 5 Отговор
    детето е `виновно`?!Айде Местана пътувай към `кауша`.....
  • 17 Шляхтиц

    29 43 Отговор
    И десеторна експертиза отново ще докаже, че основна вина за катастрофата и най-вече за фаталните последици от нея има ПРЕКОМЕРНАТА И ДАЛЕЧ НЕСЪОБРАЗЕНА С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ СКОРОСТ НА АВТОМОБИЛА С БЕБЕТО. В момента на появяване на автомобила на Местан на главния път пътят е бил ЧИСТ. Потърпевшият е изкочил като дявол от кутийка от близкия завой и в последвалата катастрофа автомобилът му става на смачкана консервна кутия. Автомобилът на Местан, в случая, но би могъл да бъде и на Иван, Стоян и Драган, е с отнесена броня и счупен фар. На Местан и спътниците му им няма нищо, за най-голям късмет, защото можеха и да го отнесат съвсем невинни. По въпросните пътища 50, 60 км/час е максимално допустимата скорост на движение. Иван, Стоян, Петкан или Местан в случая не играят никаква роля.........

    Коментиран от #23

  • 18 Балканец

    70 2 Отговор
    Правосъдието в България тласка хората към саморазправа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Фак на тия факти

    66 4 Отговор
    Въпросът е защо позволяваме турски партий в българската политика!? Това не е ли малко странно!? Защо няма Френска, Швабска, Руска, Американска партия!? Стадо започвай да се будиш защото децата и внуците ти ще го ядат това което дробиш!!!!

    Коментиран от #25

  • 22 Ъъъъ

    4 9 Отговор
    Пишете глупости вместо да се работи
  • 23 Гост

    26 18 Отговор

    До коментар #17 от "Шляхтиц":

    Ти беше там и видя! Само да те "светна", в този участък разрешената скорост е 90 км./ч, т.е. 25 м/сек., т.е. докато асимилираш обстановката и потеглиш, идващият автомобил е минал 50-75 метра! А това разстояние, при намалена видимост /завой/ не е никак малко. Най-вероятно и водачът на БМВ-то е карал над разрешената скорост и далеч над съобразената такава, защото на 500 метра преди кръстовището има указателна табела за кръстовище, съответно е следвало да редуцира скоростта максимум до 60 км./ч. точно поради опасност от излизащи от второстепенният път МПС-та. Защото вместо колата на Местан, можеше да е някой трактор и тогава не се знае колко щяха да са оцелелите!

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жоро

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Фак на тия факти":

    Вече го хапваме,колко сме прости боже...
  • 26 Анонимен

    12 2 Отговор
    Щом семейството е сигурно, че вина има местан, редно е да направят и се защитят.. Има начини.. Събирате се пред съда и искате справедливост. Но в тези краища хората са скромни и едва ли биха се събрали, за да протестират. Пример даваме. Виж от другите градове българите, единни са, на мястото на катастрофата и т.н, иначе без коментар кой виновен.. Да не е на главата, но стават. Тук случаят е, че има жертва,.. Има си добри адвокати. Лошо, от това по лошо няма. Но и за двете страни не мисля, че ви е лесно. По не предпазливост е извършено ено деянието?!
  • 27 Шляхтиц

    15 15 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    По следите на смачкания автомобил с бебето още тогава специалистите пресметнаха скоростта на катастрофиралия автомобил и установиха скорост на движенение 150, 160 км/час. До колкото ми е известно в България на магистрала е позволена не по-голяма от 120, 140 км/час. На въпросния път ДОРИ ДА Е ПОЗВОЛЕНА СКОРОСТ ОТ 90 км/ч, автомобилът с БЕБЕТО се е движел с почти два пъти по-голяма скорост. А понеже познавам тези пътища с много завои и къси прави участъци, поне АЗ не бих си позволил повече от 50 КМ/Ч. Тези 90 км/ч предполагам, че си ги ИЗМИСЛЯТЕ..........

    Коментиран от #28

  • 28 От твоя и подобни коментари

    32 8 Отговор

    До коментар #27 от "Шляхтиц":

    Да разбираме че ОСНОВНИЯ виновник е МПС то движещо се по пьт с предимство??!????? Сметките ви за скоростта не оправдават изоооообщо водача предизвикал из начало ПТП то отнемайки предимството на останалите участници в движението.

    Коментиран от #29

  • 29 Шляхтиц

    6 6 Отговор

    До коментар #28 от "От твоя и подобни коментари":

    Напишете си някакво име, Иван, Стоян...... Последна дума има СЪДЪТ.

    Коментиран от #31

  • 30 Чичо Гошо

    12 31 Отговор
    Докога ще пишете глупости. Беше ясно още преди. Таткото с дарак БМВ е карал с 100 в завой на разклон. Местан е невинен. Точка.
  • 31 Ми добре .Що дращиш

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Шляхтиц":

    Тука а...???!???????

    Коментиран от #32

  • 32 Шляхтиц

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "Ми добре .Що дращиш":

    Доставя ми голямо удоволствие да пиша глупости.
  • 33 мани мани

    21 1 Отговор
    на мен ми е ясно, че ще отнесе само една условна 3г. присъда и това е! жалко! за затвора си е, но това е невъзможно! то поне да го осъдят кръвнина да плати над 100000лв. ще е добре ...
  • 34 Ще те чукам местан

    30 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

    Ще ги чукам и съдийте и местан, сексуални робини ще ми станат. Секс играчки. Дееба и педерасите дееба!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гост

    22 2 Отговор
    Феса в затвора
  • 37 Свет

    6 15 Отговор

    До коментар #35 от "Тролско печено.":

    Добро дете, ама турче
  • 38 Лид

    18 2 Отговор
    Предлагам по пътищата да пътува САМО автомобила на г-н Местан!Никой да не му се пречка!
  • 39 Така е

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само да добавя, че БОГ и АЛЛАХ е едно и също нещо

    Коментиран от #45

  • 40 Хитър Петър

    11 5 Отговор
    Когато имаш знак СТОП или ДУР да ме разберат по точно,не е важно само да спреш на кръстовището а и при потегляне трябва да осъществяваш непрекъснат контрол с оглеждане на ляво и надясно за да можеш да преминеш безопасно. Това е което ще му кажат в всеки Български Съд!!!!
  • 41 Киро

    7 0 Отговор
    Много грехове на трупаха тези тъй наречени по литици.Тоэи от горе забавя но не забравя.Жал ко че гинат невинни. Не искай много не можеш му плати цената.баба Ванга.
  • 42 Един

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "бавния дрифтър":

    Ти гражданино сигурно като возиш цялото си семейство караш като луд
  • 43 СЪДИЯТА

    12 0 Отговор
    ТОЯ УБИЕЦ,ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВОТО НА ДЕТЕТО,КОЕТО ИЗВЪРШИ. СЕГА ТЪРСЯТ НАЧИНИ ДА ПРИКРИЯТ ТОВА ЗЛОДЕЯНИЕ И ДА БЪДЕ ОНИВИНЕН ТОЗИ УБИЕЦ.
  • 44 РРр

    20 0 Отговор
    Само във България може да убиеш дете да те пуснат на свобода и ва не ти вземат книжката . Три пъти ура за Българските закони и хората които не показват никаква съпричастност .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Панагюреца

    2 23 Отговор
    Бащата на бебето е контрабандист и катилин в участък 50 км кара с120км/ч и в насрещно платно сега съд и полиция си го ползват по предназначение срещу Местан,съда и пресата са на ДПС,това е разправа и извиване на ръцете на джентълмена Местан.ако беше друг да беше се сменил веднага,г-н Местан е достоен и далновиден политик ,
  • 47 vasik atanasova

    19 1 Отговор
    не спира на знак СТОП кво толкова да го разследват и минимизират
    това е голямо престъпление да не спреш на знак СТОП
    ИМАЛ Е КЪСМЕТА ЧЕ НЕ ГО Е ЗАСЯКЪЛ НЯКОЙ КАМИОН
    А Е БИЛ ТОЗИ С БМВ ТО
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дебелеевски

    11 0 Отговор
    Къде са горещите новини от заглавието, че не разбрах. Блицаджии!
  • 50 Шляхтиц

    3 2 Отговор
    Абе не ме слушайте какво говоря,принципно съм хомосексуален,екоактивист и правя свирки на Местан,затова и го защитавам!Не ме съдете,плаща ми бая добре!!!
  • 51 Петров

    5 3 Отговор
    Народе???? Настана време. Трябва кръв да се пролее. България загива.
  • 52 Француза

    6 0 Отговор
    Този Бандит престъпник ИДИОТ Мустан ли е Бустан ли е одавна да беше в затвора.Българските разследващите са също престъпници ,гледат как да прикрият вината на Този престъпник фустан или Местан.
    Всички по делото във затвора Този Бандит Местан и разследващите бандити.
  • 53 Француза

    4 1 Отговор
    Този Бандит престъпник ИДИОТ Мустан ли е Бустан ли е одавна да беше в затвора.Българските разследващите са също престъпници ,гледат как да прикрият вината на Този престъпник фустан или Местан.
    Всички по делото във затвора Този Бандит Местан и разследващите бандити.
  • 54 Француза

    7 0 Отговор
    Този Бандит престъпник ИДИОТ Мустан ли е Бустан ли е одавна да беше в затвора.Българските разследващите са също престъпници ,гледат как да прикрият вината на Този престъпник фустан или Местан.
    Всички по делото във затвора Този Бандит Местан и разследващите бандити.
  • 55 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дермидон Богоявленски":

    Ми да беше блъснал тебе да видиш как се пада ако изобщо беше оцелял, тиквеник
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Нищо не разбиращ

    6 0 Отговор
    Не забравяйте че това е "държавата "наречена България, тук ако имаш пари органите на властта ще докажат че г-на който не спира на стопа и смята че не е необходимо да се огледа е самата жертва. Много шум и накрая нищо .
  • 58 Шофер

    3 7 Отговор
    Местан е боклук, но оня с беенвето е летял с 200! Предимството важи, ако караш около разрешената скорост!
  • 59 Минувач

    3 3 Отговор
    "Предимството важи, ако караш около разрешената скорост!".
    Така ли пише в Закона за движение по пътищата?
  • 60 Дърваря

    2 0 Отговор
    Хайде кажете, че няма провинение... През цялото време местан лъже мюсюлманите и накрая кармата си каза думата.... жалко за детенцето... сигурен съм, че братята турци не му лижат трибуквеника, както преди....
  • 61 Libre comme air

    3 0 Отговор
    Не вярвайте на МВР съда и прокуратурата... те са най голямата мафия..
  • 62 незнайко

    0 3 Отговор
    ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ СЕ КАЗВА СКОРОСТА НА БМВ-ТО !!! За да не можеш да намалиш и да се помъчиш да избегнеш сблъсак си представям как е ЛЕТЯЛ !!! Спирачен път няма !!! Ако от завоя е излязъл със 120 Местан не може да го види даже да спре и тръгне от стопа !!! Пак казвам, за скорост на пострадалите никъде не се споменава !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове