13 Декември, 2019 11:53 1 517 7

Бивш общински съветник: Мерките на Столична община за мръсния въздух са пълна ''мъгла''

  • симеон славчев-
  • мир-
  • столична община-
  • мръсен въздух

''Постоянно наблюдаваме кризисни пиар акции на кмета Фандъкова и на Столична община'', заяви Симеон Славчев, председател на партия МИР

Бивш общински съветник: Мерките на Столична община за мръсния въздух са пълна ''мъгла'' - 1
Снимка: БГНЕС

Симеон Славчев, бивш общински съветник в Столичния общински съвет и председател на партия МИР, предлага да се забрани и криминализира изгарянето на отпадъци в България, в частност от инсинератора, одобрен от Столична община и получил финансиране от ЕС.

Пред БНР Славчев изтъкна, че „чистотата на въздуха влияе пряко върху чистотата на човешкото здраве и за огромно съжаление София се нарежда на 3-о място като най-мръсен град в света“.

„Европейската агенция по околна среда окачествява въздуха в София като доста опасен за здравето на хората. Постоянно наблюдаваме кризисни пиар акции на кмета Фандъкова и на Столична община като цяло и затова излязох с конкретна позиция – не само горенето на отпадъци да бъде криминализирано, а цялостният процес по изгаряне. Защото всеки един от тези процеси по изгаряне бълва във въздуха отровни вещества“, каза той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Според него мерките, в кавички, на Столична община и кмета Фандъкова са „пълна мъгла“.

„Завод за изгаряне на отпадъци в центъра на София ще бълва допълнително фини прахови частици и ще замърсява въздуха на София“, подчерта Славчев.

„В социалните мрежи излезе снимка на г-жа Фандъкова, която излиза от форум за чистотата на въздуха и се качва на „Мерцедес“-а си, който гори 20 л на 100 км и който също замърсява. Въпросът е принципен и на личен пример. Когато искаш да промениш нещо, трябва да дадеш личен пример“, отбеляза още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто искат

    8 1 Отговор
    да ни изтребят като хлебарки.
  • 2 гост

    10 3 Отговор
    Ами не ходете в столицата. Купете си къща за 5х.лв, стегнете я за още толкова и си живейте в някое от многобройните планински селца с чист въздух и природа. Ама не искате. На Запад много от хората живеят така, на 20-30км от града където работят, пътуват с автобуси, влак или автомобил, а много и с велосипед. У нас не може да накараш някой да върви до работното си място и километър, а имам познати които палят колата да отидат до горния блок. Просто самите хора у нас са си такива, прости, неуки, нискоинтелигентни и неразвити в направление замърсване и екология. Всичко се променя с просвещение, а не със закони и забрани, защото прост човек само ще стане гневен, той не разбира, трябва да му се поднесе по начин, че да го разбере.
  • 3 цакат ва вече и на голо събудете се

    9 1 Отговор
    Който автомобила му е на газ и метан ще плаща по скъпо-Който е с мотоциклет,камион,автобус няма увеличение и да си замърсява когато му кефне.Йордана Файдакова с новата си концепция за борба с мъглите и природните инверсии ща на изкърти от гениалност.Баце да не чака ми да я праща да я закичат нобел от партньорите.
  • 4 Глас народен

    10 1 Отговор
    Самоковският компир, мутреса-метреса Фъндеса, май явно си е повярвала, че Софиянци са примати, като тези от герб и може да ги цака и манипулира с жалки те си пиар-опити, както си иска.
    Айде на село, како, малоума, и ти и всички от гробаджийницата, ъкълът ви стига само да садите и копате компири.Тъпаци,безмозъчни,съсипахте държавата, убихте народа, мутри мръсни!
  • 5 Knaus 485

    8 0 Отговор
    Наистина тия мерки са пълна мъгла, поредното облъчване на стадото истината е атомни централи и топлене с електрическа енергия
  • 6 Коко

    3 1 Отговор
    Правилно на село и в малките градчета е чисто, тихо, имаш нормални съседи. Е няма молове големи хипер маркери, но има пресни плодове и зеленчуци и яйца в подлога. Има домашно вино еко ароматна домашна ракия.
  • 7 петрова

    0 0 Отговор
    Така е г-н Славчев напълно съм съгласна с Вас, бих добавила че и цялата столична и 24 те районнни администрации трябва да дадат пример като спрат да ползват колите си, да не говорим за районните кметове с по 3-4 служебни автомобила.
    Всичко е само приказки без реални действия от страна на Фандъкова и Лорита Радева , да уточня че Радева е 10 години председател на комисията по екология - много нагла жена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове