Last news in Fakti

19 Декември, 2019 10:15 2 531 17

Обжалват обвинението на мъжа от катастрофата с Местан

  • лютви местан-
  • николай димитров-
  • загорско

Катастрофата става на 14 април  тази година

Обжалват обвинението на мъжа от катастрофата с Местан - 1
Кадър бТВ

Прокуратурата в Кърджали привлече като обвиняем и бащата на 6-месечното бебе, което загина при катастрофата с Лютви Местан през април тази година.

Юсеин Ахмед, който бе зад волана на семейния автомобил, в който се вряза колата, управлявана от лидера на ДОСТ, е привлечен като обвиняем в причиняване на смърт по непредпазливост. Преди това същото обвинение бе повдигнато и на Местан.

Адвокатът на Ахмед - Николай Димитров, заяви в студиoто на „Тази сутрин” по bTV, че още днес ще се обжалва това постановление.

Катастрофата става на 14 април тази година. Автомобилът, шофиран от Лютви Местан, излиза на главния път за Маказа от разклона за с. Загорско.

При навлизането му в кръстовището удря движещата се по път с предимство кола на Юсеин Ахмед, в която пътуват съпругата му и двете му деца. От удара, семейният автомобил на Ахмед изхвърча в близкото дере. На място загива шестмесечната му дъщеря. Задържан и обвинен за катастрофата е Лютви Местан.

„Главният прокурор Сотир Цацаров обеща по време на мандата си методична помощ от ВКС. Ние не сме сигурни, че такава помощ е оказана, отправили сме искане към Иван Гешев в качеството си на нов главен прокурор да проследи как се е развило това досъдебно производство”, обясни адвокатът на семейството.

Според него обвинението на клиента му е първа стъпка към намаляване на вината на Местан – ако се докаже съпричиняване на смърт, тогава присъда срещу всеки един от подсъдимите и след това осъдените - отговорността ще бъде разделена между тях, коментира Димитров.

В поясненията към постановлението са изброени хаотично няколко разпоредби от Закона за движение по пътищата, като някои от тях се изключват взаимно, други си противоречат, поясни адвокатът.

Той изрази съмнение за начина, по който са изчислени километрите, с които се е движел клиентът му, а именно 122 км в час.

„Това се твърди в постановлението за привличане за обвиняем. Ние не сме запознати с начина, по който е изчислена тази скорост. Но веднага извършихме на място 4 следствени експеримента. Дори да се е карал така, от знака „Стоп” има време за реакция от 4 секунди, което е достатъчно време да видиш, че някой се движи по път с предимство и да не тръгнеш да извършваш маневра”, каза Димитров.

Освен това той коментира думите на Лютви Местан, че колата му е ударена в дясно повече, отколкото вляво, а маневрата е била наляво, което според него означава, че другият водач има вина. Адвокат Димитров поясни, че при внезапна опасност няма как да се очаква реакция като по учебник.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За Да обвиняват ДВАМАТА за едно

    5 3 Отговор
    И също престъпление ТО трябва същите да са действали организирано и в съучастие като престъпна група с престъпни намерения......

    Коментиран от #4

  • 2 У със 100км/ч е много

    12 21 Отговор
    Да минеш на кръстовище на междуселски път със 122км/ч и да твърдиш,че си невинен е меко казано НАГЛО.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Бачо Киро

    27 2 Отговор
    Естествено, че на Местан колата е ударена повече в дясно, отколкото в ляво, защото колата беше спряна завиваща наляво насред пътя, демек отпред дясно ъгълът стърчи в насрещното, където се опитва да избяга водачът по главния път. Ако Местан беше поне останал в лентата на идващия, той поне щеше да мине през насрещното, но Местан навлиза и там. Снимката на колата абсолютно ясно показваше къде точно е застанала колата му. Той си е излизал и или въобще не е гледал простосмъртния идващ към него, или е излизал нагло и си е викал "тоя бастун ще спре, де ще иде, аз ще мина първи". Превишената скорост не е причината за удара, а наглото действие на Местан. Дори като идиот се опитва да се оправдае с това, че колата му е повече смляна в дясната част отпред, а това е точно частта, с която е изтласкал хората в дерето ... Били измерили 122км/ч ... И как ги измериха, като няма спирачен път до 0, няма нищо ... Той 100% е натиснал и спирачките, но въпреки това е изтласкан и даже с 60-70 да е метнат в дерето с тея свредели дето са станали резултатът е същия ... Ако колата беше отскочила при удар с Местан със 122кмч, тогава Местан нямаше да може да си познае колата отпред въобще, а жертвите в другата кола нямаше да са само детето ... Типични малоумни "изчисления" направени в някое заведение докато се уговарят с Местан как да го оттърват ...

    Коментиран от #13

  • 4 тооя па,тоя па........

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "За Да обвиняват ДВАМАТА за едно":

    Престъпна група е 2+1 брадчед.Бебето само ли е трябвало да влезне в столчето да го попитам аз гусин аВдуката?И бебето ли ще носи вината за престъпна небрежност или бащата(шофьора) в случая.

    Коментиран от #10

  • 5 Бачо Киро

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "У със 100км/ч е много":

    Само дето тея 122км/ч са само според "експертите" на Местан. Ти виждал ли си краш тест? Те се правят с 45км/ч. Виждал ли си колата на Местан от катастрофата? Ми няма по-големи щети от тест. Виждал ли си щети от 120км/ч? Ми никаква връзка. Освен това по телефона на Местан са видели, че няма никакво спиране на знака, директно си е минал. ХА познай дали не е минал директно като прасе из храсти ... Идващото БМВ е опитало да заобиколи през насрещното, точно затова не е ударил Местан във вратите и да го прати на майната му, ми е обърсал предницата и то повече дясната част, защото точно тя стърчи при ляв завой на Местан и влиза първа в насрещното. Наглия боклук пък седнал да обяснява, че не бил виновен, щото не бил ударен от ляво. Ловя се на бас, че шофьорът с БМВто в момента много би желал да го е изцепил във все вратите и да го прати на майната му, пък ако ще всички да са си отишли в БМВто, така или иначе след загубата на дете едва ли им е много до живот на хората.
  • 6 Мравка и слон

    19 3 Отговор
    Разбира се, че бащата е виновен – първо защото е баща на бебето. И майката е виновна, защото е родила бебето. И цялото семейство е виновно, защото има кола и е имало наблагоразумието да я използва. Още по са виновни, че са се появили в неподходящия момент на неподходящото място, точно когато един известен е шофирал така, сякаш пътищата са направени само и единствено в негова угода и за лично ползване.
  • 7 Я пак

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "У със 100км/ч е много":

    "НАГЛО" е само ако не спазваш правилата. Т.е 90км ограничение за мрждуградски път.
  • 8 Шляхтиц

    3 1 Отговор
    Първоначалните оценки за скоростта на автомобила с бебето бяха 150, 160 км/час. Това бяха оценките на специалистите в ДЕНЯ НА ПРОИЗШЕСТВИЕТО. Колата, в която е било бебето, се е движела с такава скорост, за да настъпят тези измененения по ламарините и'.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Глупости. Я иди удари с колата си с 80 някого в дясната си част, за да се катапултираш в ДЕРЕ (демек има рязко спускане), което означава, че колата ти ще стане като свредел и ще се завърти като тирбушон, после ела да ни кажеш дали ламарините ти са в по-добро състояните ... Шматка ... То си личи по удара на колата на Местан бе мой човек, на него му е откъсната просто бронята с радиаторите, иначе му няма нищо. Дори предният му капак е без щети ...

    Коментиран от #12

  • 10 Няма да се учудим и него

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "тооя па,тоя па........":

    Да обвинят.....Щот е било на пътя на Ауди отнемащо предимството
  • 11 Видя ли детето дето е изхвърлена

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Колата....???? Там и с 50 да са претърколиш докато стигнеш най долу ща изглежда се едно сам си фьрлил с 200 км.ч
  • 12 абеее

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    Колата беше на 200 метра от удара бе умник,това е VW PHAETОN минимум 2200кг.Ти по една снимка познаваш кой с коло км/ч се е движил.Ходи в Холивуд търсят такива специалисти като тебе в криминалните сериали,много пара ще изкараш
  • 13 Браво пич

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Страхотен коментар! Къде са обаче, “будните и независими” журналисти, че да разпространят тази елементарна истина мадово и да направят договорките невъзможни???
  • 14 Guest

    2 3 Отговор
    Абсолютно съм сигурен в съпричастността! Колата на семействоро, като марка и специално модел е характерна за "представителната" дебилистична извадка на обществото. Още повече, че кърджалейро освен бмв, ауди и мерцедес, друго не признават! Чат-пат некой пак германски ван за износ на мат'рял към германската, ислямска република! По пътя Кърджалейро - Маказа с под сто и два- тридесет никой не кара, особено пък кърджалейровци, т.е. скоростта измерена на бмв-то даже е леко нисичка! Лютфи-то, кат' не е спрял на стопа и го е натресъл с 40-50, над 2-та тона на фаувето каляска му е изместил вектора на движение и за т'ва онзи е на 200 м в къра! А ограниченията от 60 по този път въобще не ги коментирам - за красота... Щото, ако не беше и онзи е намалил на 60-70, хем самия той е щял да има време за реакция, ако Лютфи-то е блял, хем и при удар последатвията щяха да са много-много по-леки! Този проблем с много превишената скорост по главен път при пресичане на кръстовища е крайно време да с изискуема съпричастност при ПТП, а не лятно време особено, донорите да минават метър!
  • 15 месара

    6 0 Отговор
    към агент местан има ли повдигнато обвинение?
  • 16 Обикновен човек

    7 1 Отговор
    Възможно ли е да се промени закона за пътищата в България като знак СТОП стане пожелателен а не задължителен само и само Летви Местан да отърве кожата??? ДА ОТ ТЕЗИ ЛУМПЕНИ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА! ПРОБЛЕМА Е САМО ЧЕ ЗНАК СТОП(СПРИ ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО) Е МЕЖДУНАРОДЕН АКО БЕШЕ МЕСТЕН ОТДАВНА ДА СА ГО НАПРАВИЛИ!!!!
  • 17 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    АКО НЕ Е ИМАЛО ДЕТСКО СТОЛЧЕ/БЕБЕШКО/ - НАПРАВО НА ПАНГАРА !!! НО МОЖЕ МАЙКАТА ДА ГО Е ДЪРЖАЛА В РЪЦЕ ,КАКТО Е ОБИКНОВЕННО ---ТОГАВА ПРОКУРОКИТО НА ПАНГАРА И МАСТУНА ДО ДУПКА !!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове