20 Декември, 2019 19:35 30 694 101

Най-пазеният прокурор в света: Ще направя съдебната ви реформа за няколко месеца без пари

  • никола гратери-
  • прокурор-
  • италия-
  • ндрангета-
  • съдебна реформа в българия

''Ирландия и България са любимите европейски държави на ''Ндрангета'', заяви италианският прокурор Никола Гратери, който води дългогодишна борба с мафията

Най-пазеният прокурор в света: Ще направя съдебната ви реформа за няколко месеца без пари - 1
Никола Гратери

''Ако искате, ще дойда да направя съдебна реформа и у вас. Не искам пари, дайте ми само няколко месеца''.Това каза най-пазеният прокурор в света Никола Гратери по НТВ. В момента той води битка с най-безпощадната мафиотска организация- „Ндрангета“. Ето какво още сподели той по НТВ, цитиран от Фрогнюз:

''Сега е големият ви шанс, протестирайте, искайте сметка на властта, защо тази съдебна реформа не се е случила. Обществото трябва да се намеси. Трябва да се опълчите на властта и да ги принудите да направят реформа. За да се преборите с престъпността имате нужда от сурови закони, като тези, които ние въведохме в Италия специално, за да се борим с мафията. От там трябва да започнете''.

Определя като съмнителен факта, че у нас няма осъден нито един истински голям престъпник. Преди година Никола Гратери оглавява Комисията за борба с мафията. За 6 месеца той предлага поправка на над 150 члена в закона. Това, което постига за този период е да направи процесите прозрачни. Изнася информацията за тях извън съда и спира проточването им във времето. Прави така, че арестантите не присъстват в залата, а следят процеса на монитор в килиите си. Изолира ги напълно.

Всичко започна през 89-та година, когато стреляха по къщата на съпругата ми. Тогава още не бяхме женени. След това ѝ се обадиха и я заплашиха да не се омъжва за мен, защото ако го направи, ще бъде омъжена за мъртвец.

От този ден прокурор Никола Гратери живее под полицейска закрила вече 26 години. С разкритията за калабрийската мафия ''Ндрангета'' прокурорът твърди, че подписва смъртната си присъда. Определя ''Ндрангета'' като най-мощната и богата мафия в света.

''Не изминавам и 10 метра без охрана. Не ходя на ресторант, нито на кино. Придружават ме и в чужбина. През годините три пъти са разкривали заговор срещу мен. И в трите случая бяха подготвили експлозиви, за да ме взривят. Имам две деца, но не живеят в Калабрия. Семейството ми не живее с мен. Виждаме се веднъж седмично, за да ги предпазя. Мафиотите са нищожества, интересуват се само от пари и власт. Не следват никакви правила. ''Ндрангета'' е свирепа мафия, жестока. Там всички са роднини и никой никога не издава клана. Може би 1 или 2-ма на 1000 правят признания. Сицилианската ''Коза Ностра'' вече запада. На година ''Ндрангета'' печели 44 млн. евро , а само от кокаин 30 млн. евро . Кокаинът е най-доходоносният им бизнес. Всички вече употребяват кокаин. Това е дрогата на масите. В Италия струва 50 евро на грам. В Колумбия цената е 1200 евро на килограм. От 1 кг чист кокаин се правят 4 за продан. Изпадал съм в депресия, имало е и такива моменти, но никога не бих се отказал'', заяви Гратери.

През годините Никола Гратери посещава 16 държави заради „Ндрангета “. След негови разследвания са задържани тонове кокаин и са задържани 180 мафиотски босове.

Предполагам, че ме мразят всички, които съм успял да натикам зад решетките.

Според прокурора, мафия, която няма наркотици, е кафе в което няма кофеин. За това преди две години той тръгва по следите на най-доходоносния им бизнес-кокаинът.

''Бяхме в Южна Америка точно на местата, където се отглежда кокаина - Колумбия, Боливия, Перу. След това тръгнахме по следите му, които ни отведоха до най-големите европейски пристанища - Амстердам и Ротердам. След това проследихме как ''Нрдангета'' разфасова пратките и ги продава на по-малки криминални организации. Те от своя страна са тези, които изкарват кокаина на улицата'', разкри той.

Гратери прекарва в Амазонската джунгла 10 дни. Негови домакини са колумбийски части, специализирани в борбата с дрогата. В Европа бялото злато пристига с подводници. Всяка от тях събира до 15 тона кокаин. Безпилотни са и са програмирани така, че радарите на властите не ги ловят. След като ги разтоварят в Европа, трафикантите ги изоставят.

Страшно много ме впечатли как трафикантите приготвят кокаина. Докато мелят листата добавят цимент за втвърдяване, животинска урина или ацетон. Всичко е с различна цел. Най-важното е коката да стане снежно бяла, защото естественият ѝ цвят е бежов. Бялото я прави по-продаваема, по- примамлива. Създава усещане за чистота.

След пътуването в Южна Америка, Гратери търси съдействие и от ООН . Миналата година заминава за Ню Йорк.

Докато Северна Африка гореше, а от Сирия бяха останали само развалини, в Ню Йорк обсъждаха войната в Босна. Това беше толкова неадекватно. В този момент си помислих, че ООН е една слаба организация, не е нужна, защото винаги се движи със закъснение. Те трябва да отидат на място в джунглата и да попитат селяните колко печелят от насажденията. Ако от 1 декар кокаин взимат 100, а от 1 декар царевица взимат 40 долара. Тогава ООН трябва да предложи на селяните да садят царевица и те да изплащат разликата от 60 %. Това е решението. Ирландия и България са любимите европейски държави на ''Ндрангета''.

По информация на прокурора 6 мафиотски клана перат пари у нас. Причината са ниските данъци. Пример е хотел на българското Черноморие на стойност 160 млн. евро. Строежът му бил спрян тази година, още преди да започне.

Най-лесният начин да се перат пари е като се строят ресторанти, пицарии, молове. Моловете са специалитет на ''Ндрангета''.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 94 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много е важно за да се оправим

    300 8 Отговор
    Кoлкoтo пoвeчe хoрa рaзбeрaт тoвa, тoлкoвa пo - близo щe cмe дo oпрaвянeтo нa Бългaрия. Ниe cмe винoвни зa cъcтoяниeтo нa държaвaтa, нeзaвиcимo дaли тя прocпeрирa или зaпaдa. Мнoгo хoрa ca зacпaли. Зaтoвa трябвa дa cъбудим хoрaтa oкoлo нac. Вceки, кoйтo вce oщe e будeн трябвa дa cъбуди ocтaнaлитe и дa ги нaкaрa дa рaзбeрaт, чe caмo c бeздeйcтвиe и мрънкaнe нe cтaвa. Трябвa дa cтaнe вeрижнa рeaкция. Кoлкoтo пoвeчe хoрa прoумeят, чe caмo oт нac зaвиcи дaли Бългaрия e злe или нe, тoлкoвa пoвeчe щe ce приcъeдинят - тaкa рaбoти кoнфoрмизмa. Caмo тaкa мoжeм дa ce oпрaвим - oбщecтвoтo дa ce cъбуди. Нямa кoй дa cъбуди oбщecтвoтo,ocвeн вce oщe буднитe бългaри. Зaтoвa e изключитeлнo вaжнo ceгa дa ce дeйcтвa, прeди никoй будeн дa нe ocтaнe. Ти, кoйтo чeтeш, имaш cилaтa дa прoмeниш нeщo, oщe ceгa. Прoмeни мнeниeтo нa някoгo, нaкaрaй гo дa миcли, чe вcъщнocт oпрaвянeтo нa държaвaтa зaвиcи oт нeгo, кaктo и oт вcички ocтaнaли. И чe caмo ниe мoжeм дa oпрaвим Бългaрия. Рaзпрocтрaни пocлaниeтo. Тoвa e eдинcтвeнaтa нaдeждa зa Бългaрия нa тoзи eтaп. Aз вeчe гo прaвя, дoри и в мoмeнтa. Cилaтa e в тeб дa прoмeниш cтaтуквoтo.

    Коментиран от #35

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 то хубуу ама

    230 6 Отговор
    Тримата дебели не те искат за нищо на света ! Даже сигурно, ще платят да не идваш !

    Коментиран от #98

  • 4 Гн Гратери

    220 8 Отговор
    Как да протестираме и да искаме промени в законите от управляващите като те са най-голямата мафия. Никои няма да ви допусне да правите реформи и за без пари дори. Това означава, че 240 депутати, министри и други да отидат в затвора.

    Коментиран от #5, #19

  • 5 Не е така

    108 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гн Гратери":

    Мафията ще се уплаши за положението си във властта и веднага ще ни заходи по гайдата. Ако ли не, още протести. Ако в крайна сметка не ще се сваля от власт. Ако следващия на власт пак не ще и пак е корумпиран и той се сваля. Докато на власт не дойдат нормални управляващи, или такива, които искат да се съгласят с нас протестираме и ги сваляме от власт. Не еднократно. Колкото пъти трябва.

    Коментиран от #22

  • 6 Кви протести?

    132 12 Отговор
    Излизате с пушките 4-5 хиляди човека пред парламента и убивате всичко дето ги пази, после и тях. За един ден всички депутати да бъдат убити. Да знам, това е невъзможно в България. Кога, питам кога... Ще се съберат 240те депутати един ден на работа. Невъзможно, но да предположим, че е възможно.
  • 7 Този не знае,че

    118 3 Отговор
    тук мафията си има държава.

    Коментиран от #8

  • 8 А ти какво правиш

    83 1 Отговор

    До коментар #7 от "Този не знае,че":

    Затова всички трябва да действаме по въпроса. Масови протести трябват. Само като мрънкаш, и ти и всички други не става. Трябва реакция от народа. Трябва действие. Събуди заспалия народ около себе си и се увери, че и те са разбрали това.
  • 9 Трябват

    82 2 Отговор
    Протести, но не като тези сега с по 100 /200 човека. Не да протестират по отделно лекари, полицай, учители или други. Трябва да се обединим всички заедно както митинги те на СДС едно време. Това са митинги игла да пуснеш да няма къде да падне, и там да седим докато има резултат от исканията ни.

    Коментиран от #11

  • 10 BigBulgarianBoss

    32 9 Отговор
    Кво ше ги правим черните, мани я мафията
  • 11 Така е

    64 6 Отговор

    До коментар #9 от "Трябват":

    Затова трябва да се разпространи посланието. Българите сега са пасивни и са загубили надежда, докато протестират в целия свят на множество места. Трябва ние, будните хора, да ги събудим. Вече има ефекти. Хора в София и Благоевград протестират заради мръсния въздух. Но това е малка кауза. Всички трябва да разберат, че ако престъпното управление падне България ще се оправи във всички аспекти, за които те протестират, а и други. Просто трябва да погледнат голямата картина. А затова ние трябва да ги събудим.

    Коментиран от #12, #63

  • 12 Трябва

    53 4 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    Някой да ни поведе и обедини, но кой ще е този човек. Човек на който да имаме вяра, че няма да ни предаде. Трябва някой да поведе този народ към промяната. ТЪРСИМ ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ ПОВЕДЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КЪМ ПРОМЯНАТА. САМО ДА КАЖЕ КЪДЕ И КОГА И ВСИЧКИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИМ!

    Коментиран от #13, #88

  • 13 Точно това ни е проблема

    55 3 Отговор

    До коментар #12 от "Трябва":

    Това ни е проблема. Все търсим водач. Водач може и да не дойде. Трябва да сме независими, да сме готови и да се смаоуправляваме без водач. Ако не сме независими все ще се намери някой да се възползва от нас, както мафиотите в момента. Те са следствие от това "търсене на лидер"
  • 14 ИСТИНА ЗЛА

    62 4 Отговор
    Като чета какво пише за мафията все едно слушам оценка за нашите управници !
  • 15 Ние сме народ от предатели и страхливци

    72 4 Отговор
    България е държава на мафията !
    Хората останали тук са наплашени !
    А и няма единство ! Ако някой поведе битка за справедливост ще бъде тутакси предаден !

    Коментиран от #16

  • 16 Добре

    46 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ние сме народ от предатели и страхливци":

    Aми, хaйдe, прoмeни народа. Нaрoд нe ce рaждa, тoй ce cъздaвa. Ако достатъчно хора се променят другите ще ги последват. Трябва да се дава пример с морал. Прoмeняй хoрaтa oкoлo тeб, eдин пo eдин. Нaкaрaй ги дa рaзбeрaт, чe caмo ниe cмe винoвни зa cъcтoяниeтo нa Бългaрия, нeзaвиcимo дaли прocпeрирa или зaпaдa. И caмo ниe мoжeм дa oпрaвим Бългaрия, нo трябвa дa ce зaдeйcтвaмe. Cъбуди тeзи oкoлo тeб.
  • 17 Рошко

    21 3 Отговор
    Нашите мутри сети ни управляват ейсега ще оревът орталъка
  • 18 Джудже

    11 8 Отговор
    Аха, ще направи! Да не стане: като с "лордо": "алал ти фордо яла си узни шопо". И него ще го корумпират ;-)
  • 19 слаботоков

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гн Гратери":

    Евала! Веднага ти писах плюсче!
  • 20 Усмивката

    28 3 Отговор
    Не дали искаме .....Искаме!А дали Гешев иска..... Попотайте него, на детектора на лъжата
  • 21 СвръхАз

    10 2 Отговор
    Аз мога да се жертвам.. Не съю гладен, честен съм!!
  • 22 Усмивката

    10 13 Отговор

    До коментар #5 от "Не е така":

    А нали 2011 година ,,операция Октопод" бе година на ,,исторически успех" за правителството на Бойко Методиев в борбата срещу мафията в България. .
  • 23 свободаБЪЛГАРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ

    36 2 Отговор
    СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! МАФИЮТА Е ОКТОПОД С МНОГО ПИПАЛА!
    МАФИЯТА Е МНОГОГЛАВА ЗМИЯ, НО СЪРЦЕТО НА МАФИЯТА Е ЕДНО , И ТО Е ВЛАСТА.
  • 24 ГосТ

    30 4 Отговор
    Дам ,всички знаят че България е една перачница за пари. От най долнопробните.
  • 25 Усмивката

    13 34 Отговор
    По нагоре чета....,,9 души са задържани, шестима са в ареста, а трима са под домашен арест. Това обяви ръководителят на Специализираната прокуратура във връзка с неутрализирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна и София."

    Сред задържаните е и Радо Темерута, който е ръководил групата и е организирал транспортирането на наркотиците.Ето го човекът на ,,Ндрангета"" в България.Този италианец наясно ли е и с успехите на правителството на Бойко Методиев , само плюе и подкопава доверието към прокуратурата и правовата ни система

    Коментиран от #26

  • 26 Боко

    39 5 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Бойко Методиев само като народа му скръцне със зъби прави по нещо да го успокои. Ама народа трябва по - силно да скърца, защото това, което се прави в момента е нищо и половина.
  • 27 Стас

    33 5 Отговор
    ХА ХА егаси и скъсаната мафия, 40 милиона на година, да дойдат и да се учат от нашите политици и назначени бизнесмени, а пък за безпилотните подводници това и Жул Верн не го е измислил😀😀😀
  • 28 безпартиен

    43 2 Отговор
    Как си представяте Цацаров,Гешев да са по 20 години далеко от семейства,с постоянна охрана?Ами те никога няма да са съгласни!А за да се издигне тук накой,то трябва да е уязвим с нещо в миналото си,с нещо с което да го стиснат за топките!Така е и в законодателна,съдебна и изпълнителна власти!Само трябва да се разрови човек от ДАНС,но пък те са си наследници на ДС така че......Абе ако имаше истинска ДС-нямаше да има 10.11.1989

    Коментиран от #30

  • 29 Гешев

    9 20 Отговор
    Я бегай от тука. Марш бе. Много сме си добре...ще ме оправяш ти. Само да припариш и ще светнеш като коледна елха на някой булевард
  • 30 ГосТ

    24 3 Отговор

    До коментар #28 от "безпартиен":

    Чудесен коментар ! Или кога ганя ще си сложи главата в торбата за социума....за себе си може да го направи, и то от глупост най вече.

    Коментиран от #31

  • 31 Ами да

    18 5 Отговор

    До коментар #30 от "ГосТ":

    Ганя няма да направи нищо докато не го променим. Ти, аз, всички, които все още сме будни трябва да променяме хората около себе си и да ги накараме да разберат, че всеки един от нас е виновен за упадъка или просперитета на България. Трябва да събудим спящите. Така България ще се оправи.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Някой

    20 1 Отговор
    Преди няколко дена се върнах от Рим. Целият град е пълен с камуфлажни военни джипове. И между 2-5 човека в камуфлажни дрехи, с тежко въоръжение. АВТОМАТИ. Дежурят. Това е на центъра. До всяка историческа забележителност. На летището. Из целият град. Пълно е. Полицаите са си отделно. Обикалят си. Но тези военни ли са. Не ги знам. Са навсякъде.
  • 34 Виновните сме ние

    21 1 Отговор

    До коментар #32 от "АНЕНЕРБЕ":

    Виновните сме ние. Хората като него (има такива българи) са обезкуражавани от това да отиват в политиката, зашото има мафиоти. Има мафиоти, защото не идват нормални хора, те са обезкуражавани. Това е омагьосан кръг. Можем да го спрем само ние - българите. Но всеки от нас трябва да предаде това - държавата ще се оправи само с нашето действие и всеки един от нас е виновен за състоянието на България, било то хубаво или лошо. Променяй хората около себе си. Събуждай ги. Предавай посланието. И не след дълго народа ще се надигне и държавата ще се оправи. Демокрацията се прави от хората, но от будни хора.

    Коментиран от #40

  • 35 валхала

    14 36 Отговор

    До коментар #1 от "Много е важно за да се оправим":

    Я, още един "бунтовник " на чашка. Колко сръбна за това словоизлияние ? Бъди така добър да не ме будиш. На мен ми харесва така. Едно време германците изпратиха еврейския сифилистик Улянов да буди мужиците. И какво, събуди ги, те се избиха един друг и на края остана оня с мустака - Джугашвили да довърши останалите. Мале, мале, още ли не си разбрал, че колкото повече използваш думи като "конформизъм" на пример, толкова повече губиш читатели. Тия, дето се опитваш да ги събудиш, отдавна са негодни за всичко, което можеш да се сетиш. А, стой си кротко на задника, за да не се усетиш, че го ползват не по предназначение. Аман от пишман революционери. И как си го написал:"... Рaзпрocтрaни пocлaниeтo....". Вземи да пишеш позиви бе, червен боклук. Още ви кънти залпа на Аврора в главите.

    Коментиран от #36, #38, #45

  • 36 Само дето

    24 3 Отговор

    До коментар #35 от "валхала":

    Не съм комунист и нито подкрепям социализъм/комунизъм, нито бсп. Факт е, че демокрацията работи по начина, по който казах. С будни хора, които не допускат в управлението да влизат престъпници, мафиоти, корумпирани и така нататък. А ако сега ти харесва просто се самозаблуждаваш. В България истинска демокрация не е имало. Време е това да се промени. И да. Аз не съм революционер. Никога не съм твърдял, че съм. Аз съм будител.
  • 37 Гост

    23 3 Отговор
    Вече му е издаден черен печат за влизане в България, на пича😂
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 една българка

    36 0 Отговор
    Еее, все още някъде по света имало силни и смели мъже! Очарована съм от италианския прокурор!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Да де но

    12 2 Отговор
    Не чакай водач. Това ни е част от проблема. Вce търcим вoдaч. Вoдaч мoжe и дa нe дoйдe. Трябвa дa cмe нeзaвиcими, дa cмe гoтoви и дa ce cамoупрaвлявaмe и бeз вoдaч. Aкo нe cмe нeзaвиcими вce щe ce нaмeри някoй дa ce възпoлзвa oт нac, кaктo мaфиoтитe в мoмeнтa. Понеже ние не можем да се самоуправляваме и да отстояваме интересите си. Тe ca cлeдcтвиe oт тoвa "търceнe нa лидeр". И затова трябва да се събудим . И да променяме хората около нас, един по един. Да ги накараме да разберат, че всеки от нас е виновен за състоянието на България, независимо дали просперира или запада. И само ние можем да оправим България, но трябва да се задействаме. Иначе никога няма да бъдем независими и, както казах, винаги ще се възползват от нас. Демокрацията е хубава система когато се прави от будни хора.
  • 42 86543

    7 0 Отговор
    "Tам всички са роднини и никой никога не издава клана."
    Еми при арбърешите така си е. Всичко функсионира по правилата на кода на честа "Беса".
  • 43 Ибан Гейшев

    13 5 Отговор
    Боклука гешев -пачаврата на шиши ще си събира. зъбите скоро мършата мутренска
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Язък за оня там

    19 0 Отговор
    Еми почетох доста от този нов "будител" и ми стана мъчно от усърдието му. Много точно и ясно пише човека, че трябва да се събудим, нас и тези до нас. Но уви, много наядени телеса има тук, пърдящи консуматори, дрогирани и опиянени от парите си, със сигурност не изкарани честно като например 35"валхала", пишещ тук "умник", който смята хората ратуващи за промяна за червени боклуци. Но какъв е той? Син, черен, кафяв, оранжев? Или нещо средно, сега модерно наречено "джендърско"? Той е по-скоро едно нищо, за разлика от будните хора и много скоро той ще бъде вече едно абсолютно нищо, забравено от всички там някъде в пръстта. Да не се сърди, човешкият живот е такъв. Всички умираме, но някои никога не ги забравяме. За разлика от "оня"...
  • 47 да идва

    11 0 Отговор
    На първо да хвани нашият льохманин ......
  • 48 Студент

    19 0 Отговор
    правилно, в парламента има 240 нафталинени гноми с комунофашоидни наклонности, които трябва да се строят по двама, и за ръчичка да се поведат с марш и песен към някой демократичен концлагер, където ще получат автономност да си се бъзикат по между тях си колкото си искат
  • 49 Партизанина

    11 0 Отговор
    То и овцата кат ходи отзат си мисли че кара стадото..Да по
  • 50 ФАКТ

    17 0 Отговор
    Като има балъци да купуват и употребяват този боклук -дрога и кокаин,няма да спрат да я пласират и продават тези ИДИОТИ !!! То да беше елексир за дълголетие,нямаше толкова да се търси и купува !!! Ама простите хора,това заслужават -да се тровят с боклуци !!! На същия принцип са цигарите и алкохола !!! Като има балъци да купуват,така ще е !!! МАФИЯТА и големите компании МИСЛЯТ само за ПАРИ,а не за ЧОВЕКА !!!
  • 51 ФАКТ

    11 0 Отговор
    Виновни са си единствено хората,които купуват боклуци !!! НИКОЙ като не им купува СТОКИТЕ на мафиотите,най-после може да измислят нещо полезно за хората !!! АМА надали !!!
  • 52 Лягайте да спите!

    20 2 Отговор
    Хайде, стига сте се пенили, че ставате все по-неадекватни! Страхлив народ сме и това е! Вижте французите, гърците румънците, единни и непримерими ли сме като тях, нашите площади приличат ли на техните? Знаете ли защо нищо няма да стане от революционните ни напъни? Защото болшинството от българите тайно се възхищават от бабаитите, от нечестно забогателите, от лъжците и тарикатите. И уж протестират, но мечтаят да са на тяхното място. Иначе щяхме ли да избираме отново и отново същите хора, които съсипаха народа и държавата, унищожиха правото и морала, насадиха корупцията и изгониха образованите млади хора? Останаха немощните, най-бедните, зависимите. Има достойни, почтени и способни хора, но смелите са малко. А набедените ни "интелектуалци", къде са?

    Коментиран от #76

  • 53 onq s konq

    2 11 Отговор
    Мафии има ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.Като се почне от Изток- Япония,Русия,Китай,Чечения,Турция,Сърбия,Албания,Италия и т.н.,та се стигне да Америка.Естествено тук не споменавам Цели МАФИОТСКИ ДЪРЖАВИ,управлявани по Мафиотски начин от 1 ТИРАНИН на Върха/в Ирак навремето функционираше Оригинална Американска печатница за Долари,които не бяха "фалшиви",защото няма как Оригиналът да е Фалшификат/.Но да обясни Прокурора-мъченик:1/КАКЪВ Е Механизмът на избор на "Гл. Прокурор" в Италия и ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА от Нашия,т.е. КОЙ ГО ИЗБИРА.2/Срещу КАКВА ЗАПЛАТА се разписва месечно и удовлетворява ли го тя след като подлага СЕМЕЙСТВОТО СИ и СЕБЕ СИ ПЕРСОНАЛНО на такива Житейски Лишения при изпълнение на Служебните си задължения.3/Защо при наличието на такъв "Борец за справедливост" като Него Италия е НА РЪБА НА ФАЛИТА като Гърция и ЕС дори иска да я Изключва от Съюза,с 2 думи- КЪДЕ СА ПАРИТЕ,които Той "изтръгва" от Устата на Мафията?4/А предвид очевидния Финансов крах на Италия КАК ще опровергае Версията тоя Итал. Прокурор,че всъщност е ОРЪЖИЕ на Властовата мафия в Държавата/и точно тя стои зад него/ срещу Криминалната мафия,т.е. САМИЯТ ТОЙ участва в битката на ЕДНА МАФИЯ СРЕЩУ ДРУГА?Естествено че подобни въпроси Никой Журналист няма да зададе на Прокурора,защото Интервюто е предварително ДОГОВОРЕНО като "въпроси-отговори"- също като на Филм в Ейч-Ди Формат":)

    Коментиран от #65, #69, #95

  • 54 Случайно ли е?

    14 1 Отговор
    Какво е казал огорченият дядо Славейков за нас преди толкова години? Какво е написал отчаяният Левски в тефтерчето си? НАРОДЕ???? Колко българи, вместо да се крият по плевните си, са се присъединили към четата на Ботев, тръгнал да ги освобождава от робството, което явно не им е тежало?
  • 55 Ти, с коня,

    19 1 Отговор
    Не омаловажавай делото, личността и самопожертвователността на италианския прокурор! Борбата му с мафията е нещо немислимо за нашите условия и сравнението е неприятно, защото сме жалки.Ти по нашенскии доста злобно свеждаш всичко до пари. С какви пари може да се компенсира заплахата за живота му и този на близките му от толкова години? Пък и не е първият италиански прокурор, който се държи по този достоен начин, нали?

    Коментиран от #56

  • 56 onq s konq

    4 7 Отговор

    До коментар #55 от "Ти, с коня,":

    БАШ за такива като тебе е ОБЯСНЕНО КАТЕГОРИЧНО от Умните хора:"Кой каквото и да ти приказва,да знаеш че става дума ЗА ПАРИ"!Ти обаче си го пропуснал,щото си бил За гъби в гората:)
  • 57 А сега?

    18 0 Отговор
    Помислете, този италиански прокурор, който очевидно знае много, твърди, че България е една от любимите държави на "Дрангета"! Какво повече, направо е страшно обвинение. Как ще отговорим? Какво става с успехите ни в борбата с престъпността?
  • 58 С кон или без кон

    21 0 Отговор
    Предполагам, че заплатата на този прокурор в Италия е предостатъчна, за да си живее спокойно, мирно, кротко и удобно с жена си и децата си. Друга е причината да избере риска и смъртната заплаха, раздялата със семейството. Нарича се смелост, отговорност, професионална чест. И ти го знаеш!

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Лекар БГ

    28 0 Отговор
    Шапка му свалям на този човек!
    Съвсем неслучайно казва,че ако не се притисне Властта за промени,няма да ни се получи.Дипломатично изказване,но явно е запознат с нещата в БГ.
    Неслучайно.Така навремето тръгна шегашната битка на Италия с клановете.След поредното убийство на съдия,в Милано се събират протестиращи от цяла Сев.Италия.Всеки ден около 1 милион души блокират града за 2 часа.Всеки ден.По-късно се включват и др.големи градове.Властта,пропита от корупция и страх,е ПРИНУДЕНА да започне поход срещу прословутите мафиотски структури.Тормоз,арести,включване на всички полицейски и военни части,без почивка.Хиляди са вкарани в затворите.Конфискации,данъчни проверки,процеси.
    Изобщо не са ликвидирали Мафията.Но в годините,доказаха,че Държавата им е по-силна.Обезкървиха бандитите.Отнеха им имоти и милиарди евро.Развенчаха мита,че са недосегаеми.Прокурори и съдии,карабинери и спецчасти доказаха,че има смисъл от битките.
    Хората от милионните митинги казаха"БАСТА"!Това им беше началото.Резултатите виждаме и днес.
  • 61 Хасан4о

    16 0 Отговор
    Простичко е. Там хората на държавна заплата получавана от произвеждащи продукта / данъци ,такси ,глоби ,акцизи и т.н. / доказаха ,„е имат право да получават заплащане за да защитават Народа си. Италия с колко хора намаля през последните 30 години ? Или миграцията им е силна през 30-те години на миналия век ? Политическата мафия тук е проблема и тя си има държава.
  • 62 И първо

    8 0 Отговор
    разкарайте измислените си профсъюзи. От създаването си ,мафията първо е образувала профсъюзи с цел " защита на трудещия се срещу заплащане" Хитро ,нали? Лавирането и държането на политици и трудещи в ръцете си ,при това измамените плащат. Второто е сметоизвозването от големите градове и въобще боклука. Плащаш и те ползват. Вижте къде е сега боклука и на Италия ,,пък и нашия и кой плаща и защо няма справедливо разпределение от години на таксите. Как държавата ги плющи на око към данъците и те вече надминават самия данък за имота. Та кое от история ,сегашно и бъдеще на мафията не е свързано с нашата територия. Или половината управници не са от трибуквени организации произлезли от партия управляваща ? То не бяха и все още са СИК ,ТИМ , ВИС БСП ,ДПС , БКП, СДС и все такива и все едни и същи ...ДС от 1 до 6 и 7 -ми отдел.
  • 63 Кои

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    сте Вие ,дето трябва да ни събуждате ? Щото си мисля ,че гладен не се спи и няма да е далеч времето в което някой ще повръща ,защото ще има какво . Ще доведат страната до старите положения -бедни работещи срещу върхушка оядени и тогава ще гори и мокрото. Нищо ново . Само датите във времевата линия се променят. На стадото все ще му поникнат рогата и кръв ще се лее отново. Без това няма да мине .

    Коментиран от #85

  • 64 Чоко

    12 0 Отговор
    Елате!!!Дано Ви пазят ваши охранители,че тук за 20лв.всеки се продава и спънеш ли бизнеса на някой смятай на ква цена те поръчва...Тук има и синдрома "корупцията на рода", как ще съдиш назначетата от теб неграмотна снаха или съседка,та зълва ти няма да ти даде кисело зеле и ще те гледа лошо до края на века:)
  • 65 до оня с коня

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "onq s konq":

    Абе Бойко ти ли си бе? Познах те! Сега те е яд, че твоя прокурор не е като оня, в Италия нали? И злобееш.
  • 66 Bebetto

    12 1 Отговор
    Този прокурор е малък СМЕШНИК! Ако Ндрагета печели 44млн.евро е СМЕШНО, защото Брендо от една доставка за Европа печелеше 50млн.евра и даже правеше доставки на всички мафиозни организации!!!
    ПОЛИТИЦИТЕ В РБ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАФИОЗИ И НДРАГЕТА Е ПИОНЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ТЯХ!!! АКО ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И МОЖЕ БИ НЯМА ДА ГО СПАСЯТ ДОКТОРЧЕТАТА!!!
  • 67 Мвф

    5 0 Отговор
    10% ДДС ще е 5 милиарда лева, 1000 милиона за децата, (нато=2%бвп)2500 милиона за армия, 500 милиона за полиция, 1000 милиона за храна за гладните - което замества субсидията за пенсии, безработица и законът изискващ минимална заплата. Съгласни талибани да им сервират в Слънчев бряг, по курортите. Но лекарите да не са внос? ЩО? НЕКА И ТОКЪТ ДА Е ВНОС, А ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА СА СЪС 100 ДОЛАРА и ги изнасяме за бедни топли страни, където средната заплата е 100 долара.

    СПРАВЕДЛИВОСТ! Нека махнем всички данъци освен 10% ДДС. Децата да учат само до 15 годишна възраст, с издръжка само 1000 лева годишно, 5 лева на ден. Децата сами да си готвят храната в училище. Учениците да имат само таблет и видеоекран - от където един учител да преподава на 1000 деца. Нито стотинка за висши и средни училища, 70% филми и музика. Четения.
    10 часа труд на седмица в частни предприятия - на норма и пазарна заплата, учениците. 10 часа труд за общината и държавата. 3 часа седмично сред природата. Другото образование да си го плащат бизнесът, или внос на кадри. Щом няма солидарно здравеопазване и други солидарности, нека за ВСИЧКО ДА Е ТАКА. КАКВИ СА ТЕЗИ РАЗХОДИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ДОКТОРИ И ЗЪБОЛЕКАРИ, ИКОНОМИСТИ И ФИНАНСИСТИ, И ДРУГИ ВИСШИСТИ. Само здравето ли да е пазарно? СТИГА СУБСИДИИ ЗА БИЗНЕСЪТ.
  • 68 SAAB

    6 0 Отговор
    Е да де.......ама кво прайм с главанаците ?
  • 69 1122

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "onq s konq":

    Коня си е кон.
  • 70 Тони

    10 0 Отговор
    Няма нужда, робите не се нуждаят от правосъдие.
  • 71 Помислете

    7 0 Отговор
    Ако спрат тези милярди, които прокорорчето твърди че се перат в БГ, държавата ще фалира за два месеца. Поради липса на достатъчно приходи в бюджета. Малкото на брой работещи предприятия не могат да покрият нуждите на страната.
  • 72 В интерес

    3 3 Отговор
    на истината положението сега, сравнено с управлението на БСП, ДПС и НДСВ в различни варианти е доста по-добро. Преди години мафията наистина управляваше. Правителствата бяха на групировките. Например служебната премиерка Ренета Инджова нарече правителството на Любен Беров правителство на Мултигруп. Добре, че се отприщи някаква вендета и почнаха да се самоизтребват. Сега въпросните групировки са обезглавени, а останалите живи си траят. Но кои останаха - Маргените, Баретата май са тук. Другите избягаха в чужбина. Що се отнася до прокурорите, помнят се паметните думи на психично неуравновесения Филчев, казал, че престъпниците го уважават!? Прокорорът трябва да бъде мразен от тях. Точно това казва новият гл. прокурор Гешев. Нищо чудно операциите на спецпрокуратурата да се приемат на нож от БСП, Демократична България и ДПС. Новият триумвират, гласящ се да управлява и възкреси мафията.
  • 73 ФАКТ

    4 2 Отговор
    Най-голямата мафия си остава СИЦИЛИАНСКАТА МАФИЯ !!! ЗАРАДИ тази българка сега забъркват и БЪЛГАРИЯ !!!! А кой финансира повечето политици в другите държави ??? Защо толкова години в Италия не могат да се преборят с мафията ???? Ами,че тя МАФИЯТА е ДЪРЖАВА в държавата !!! Били се БОРИЛИ !!! Един,двама не могат нищо да направят. !!! МАФИЯТА и големите компании никой не може да ги събори !!
  • 74 Иво

    7 0 Отговор
    Та КОЙ от ,, богопомазаните " иска реформата ? Нали те първи ще загазят, ако правораздавателните органи си вършат работата ? Нещо много погрешно се виждат нещата от вън - как е изграден целия този нарочен хаос у нас и как функционира почти перфектно ! Политици, магистрати, партии, олигарси, силовите институции, кръгове, обръчи .... - всички ТЕ се грижат това да не се получи !
  • 75 Точно това ни е проблема

    8 1 Отговор
    Аз съм просто един човек с идея. А колкото до това дали мафията ще дойде пак - да, ще дойде ако я допуснем. Затова не трябва да протестираме и да свалим мафиотите еднократно, както досега сме правили. Следващият на власт може да е също толкова корумпиран като регионите. Трябва да се свали. Колкото пъти трябва да се свалят управляващите докато не дойде някой адекватен. Ако той направи гаф също се сваля. Не трябва будността в обществото да спада. Иначе в крайна сметка пак ще достигнем състоянието си в момента - няма да сме независими и ще се възползват от нас. Затова събуждай хората около теб. Накарай ги да разберат, че всеки от нас е виновен за състоянието на държавата ни, независимо дали е добро или лошо. Променяй ги, , променяй ценностите им. Ако достатъчно много хора заговорят за това аз ти гарантирам, че другите ще се присъединят и събудят. Така работи конформизма и стадния принцип. Всички мрънкат, повтарят, че ни управляват мафиоти. Аз не мисля, че тайно искат да са като мафиотите. Просто се страхуват и чакат лидер. Но това е отчасти проблема. Лидер може да не дойде,и трябва да сме независими и будни. Затова всеки трябва да разбере, че ситуацията зависи от него, а не от някакъв въображаем лидер.
  • 76 Има начин да промениш нещо

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Лягайте да спите!":

    Да затова трябва да променеш хората около себе си. Народ не се ражда, той се създава. Ако ти събудиш и промениш дори един около теб и му кажеш да предаде посланието, а и той да събуди някого, така нещата има шанс да се оправят. Просто сега е изключително важно будните хора да събудим останалите и да ги променим докато все още има будни хора в България. Демокрацията се прави от хората, но от будните хора. За да имаме добра държава всички трябва да се събудим, но не еднократно, а за дълги години напред.
  • 77 ФАКТ

    7 0 Отговор
    Ако ние обикновените хора можем да променим нещо,то тогава целият свят ще променим !!! Но срещу мафията,банките,лидерите , тайните общества,големите корпорации,компаниите,Световната банка и т.н., трудно може да се борим !!! Затова ние българите,трябва да се защитаваме,да защитаваме националните си интереси,да четем историята си и да я предаваме,да сме достойни хора и да пазим българско то !!! ЗАРАДИ пари да не се продаваме,даваме и излагаме у нас и чужбина !!! Да се ОБРАЗОВАМЕ ВИНАГИ и да разпознаваме кой ни лъже и унижава !!! От действията на хората се вижда кой какъв е !!!
  • 78 леле

    5 0 Отговор
    Лелее у нас колко много молове и хотели има....Мафията си има държава!
  • 79 mi ta ka

    3 0 Отговор
    закъснял си братленце!, получавам Дежа Вю Царя изтърси подобна простотия преди има няма 20 години и цял народ гласува за тази утрепка без да мисли...!
  • 80 ВИНОВЕН Е ПРАВОВИЯ РЕД

    2 1 Отговор
    По-важното е защо няма да го допуснем да извърши предложеното . . . Няма никога никой да го допусне да извърши замисленото ! ! ! ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ?

    Коментиран от #84

  • 81 Иван

    3 1 Отговор
    Обществото трябвало да се намеси. Кво общество, като всеки яде и пие с теб и ти забива ножа в гърба в най малкия момент на слабост от твоя страна. Па язък да не блеснеш с нещо повече от другия. Преди около месец си взех хубава кола. И веднага почнаха одумванията и гадните погледи. Завистаа изяждаме се помежду си и и този чак вика обществото кво общество бе. Тва зад клавишите тва общество по съм съгласен. Сега същото тва общество чака още един оправач чалгар, да се бори с монополите, ама са риби шарани и незнаят, че срещу монополите неможе да се бори еднолично човек дадена му власт. Защото президента Кенеди беше убит в такава борба та чалгията ли ще посмее да застава срещу милиони и милярди, чужди и наши монополисти. А народеца не разбира, че трябва гражданска чистка, тоест будни граждани. Все едно навремето Васил Левски и революционерите без помоща на изкащите промяна е са щяли сами да се освободят от робията. Така и ние разчитаме еднолично на поредния.

    Коментиран от #82

  • 82 Точно това е

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    Единственото решение е българите да се събудят. Но никой не може да се събуди от само себе си. Затова всеки от нас, който е достатъчно буден, за да осъзнае, че ние сме виновни за състоянието на България и управлението е само следствие от бедействието ни, трябва да събуди останалите. Да стане верижна реакция - новосъбудените могат да събудят още хора. Всички казват, че българите са овце. Но народ не се ражда, той се създава. Трябва да пресъздадем българския народ. Затова е изключително важно будните българи да действаме и да събудим останалите, докато не е останал никой буден.
  • 83 Газ 66

    2 1 Отговор
    Никола ли си Кольо ли си не те знам , но хич недей да стъпваш тук защото ндрангета не те е убила ама нашите мафиоти ще направят така че да изчезнеш барабар със самолета с който ще идваш. Ти такива изобретателни като българските бандюги досега не си виждал Кольо.
  • 84 Не точно

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "ВИНОВЕН Е ПРАВОВИЯ РЕД":

    Виновни сме ние, че оставяме държавата ни да запада и не се намесваме. Затова народа трябва да се събуди. Будните хора трябва да събудим всички около нас докато не е станало късно и не са останали повече будни българи. Само така ще се оправим. Има надежда, но трябва да действаме.
  • 85 Не е така

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Кои":

    Повтарям. Aз cъм прocтo eдин чoвeк c идeя. A кoлкoтo дo тoвa дaли мaфиятa щe дoйдe пaк - дa, щe дoйдe aкo я дoпуcнeм. Зaтoвa нe трябвa дa прoтecтирaмe и дa cвaлим мaфиoтитe eднoкрaтнo, кaктo дoceгa cмe прaвили. Cлeдвaщият нa влacт мoжe дa e cъщo тoлкoвa кoрумпирaн кaтo рeгиoнитe. Трябвa дa ce cвaли. Кoлкoтo пъти трябвa дa ce cвaлят упрaвлявaщитe дoкaтo нe дoйдe някoй aдeквaтeн. Aкo тoй нaпрaви гaф cъщo ce cвaля. Нe трябвa буднocттa в oбщecтвoтo дa cпaдa. Инaчe в крaйнa cмeткa пaк щe дocтигнeм cъcтoяниeтo cи в мoмeнтa - нямa дa cмe нeзaвиcими и щe ce възпoлзвaт oт нac. Зaтoвa cъбуждaй хoрaтa oкoлo тeб. Нaкaрaй ги дa рaзбeрaт, чe вceки oт нac e винoвeн зa cъcтoяниeтo нa държaвaтa ни, нeзaвиcимo дaли e дoбрo или лoшo. Прoмeняй ги, , прoмeняй цeннocтитe им. Aкo дocтaтъчнo мнoгo хoрa зaгoвoрят зa тoвa aз ти гaрaнтирaм, чe другитe щe ce приcъeдинят и cъбудят. Тaкa рaбoти кoнфoрмизмa и cтaдния принцип. Вcички мрънкaт, пoвтaрят, чe ни упрaвлявaт мaфиoти. Aз нe миcля, чe тaйнo иcкaт дa ca кaтo мaфиoтитe. Прocтo ce cтрaхувaт и чaкaт лидeр. Нo тoвa e oтчacти прoблeмa. Лидeр мoжe дa нe дoйдe,и трябвa дa cмe нeзaвиcими и будни. Зaтoвa вceки трябвa дa рaзбeрe, чe cитуaциятa зaвиcи oт нeгo, a нe oт някaкъв въoбрaжaeм лидeр.
  • 86 Без гуша

    6 0 Отговор
    По гушите ще ги познаете нашите мафиоти и по празните глави. Смучат всичко наред, което им падне, чакат всички пенсионери да умрат от глад, младите да избягат, а те ще опоскат всичко докрай и ще затворят кепенците на държавата България. Народе, защо спим?
  • 87 Жалки Лакеи !

    8 0 Отговор
    ''Сега е големият ви шанс, протестирайте, искайте сметка на властта, защо тази съдебна реформа не се е случила. Обществото трябва да се намеси! " - е как да стане като всеки опит за критикуване на властта се задушава в зародиша си ! Няма и преди 2 минути поста ми бе моменталистически изтрит защото сочеше истинските виновници за разрухата на държавата ни !
  • 88 Сандокан

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трябва":

    Да всички „чакаме” затова регулярно през няколко години ни пробутват „бяла лястовица”, хронологично:СДС, БСП , ЦАРЯ, ТИКВАТА, сега и ония дълъг чалгар. Само циркаджии които да ви вдъхнат лъжливото чувство на надежда за да ви оспят още няколко годинки и когато се износи поредната муцуна ще ви предложат следващата и така вече 30г. И повярвайте ми докъто не заиграе тоягата нищо няма да се промени. Весели Празници хохохо.
  • 89 ПО КОЛЕДА

    5 0 Отговор
    ИДВАИ ПРОКУРОРЕ ПО КОЛЕДА , ЗА ДА СТАНАТ ГОЛЕМИ ЧУДЕСА , ИНАК ОПРАВИЯ НЕМА ТЕЗИ 30 ГОДИНИ , И КОЛКО ПО НА ВРЕМЕ ДОИДЕШ , ЩЕ СЕ КУРТАРИМЕ ОТ ГЕНОЦИДА , А ДРУГОТО СЕ ЗНАЕ , СВИТЕ КОРУМПЕТА ЗАКЛЮ'ЕНИ НА ТОПЛО , ДО ЖИВОТ У ДЕРЕТА , ИДВАИ ИДВАИ , НЕ СЕ БАВИ, ЧЕ ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПО СТРАШНО СТАВА , РИБАТА МИРИШЕ ОТ КЪМ ГЛАВАТА , ТОЕСТ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА., НА НОРМАЛНИЯ НАРОД МУ ТРЯБВАТ УМНИ ХОРА ДА ГИ УПРАВЛЯВА , А НЕКАТО ТЕЗИ 240 ГЛАВАНАКА / ГЛУПАКА И ПРОСТАКА / .

    Коментиран от #91

  • 90 Сандокан

    3 0 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ....Моето хоби е историята!!!!!
    Всички големи цивилизации и исторически градове са достигнали върхове в своето развитие защото са имали излаз на море ,източник на питейна вода и са били на търговски кръстопът. Е сега ми кажете на кое България не отговаря??????

    Коментиран от #100

  • 91 Даобре

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "ПО КОЛЕДА":

    А какво ако прокурора не дойде? Не трябва да разчитаме на несигурни събития в бъдеще. Ще е добре ако дойде, но за да се оправим наистина трябва да сме будни като народ. Защото дори и да дойде и да ни оправи какво става после като си тръгне? Мафията заграбва властта отново. Това е постоянна война с мафията. А за да я спечелим евентуално и всички мафиоти да си получат заслуженото трябва да сме будни. А за да сме будни, както вече казах, трябва всеки, който е все още буден да събуди хората около себе си.

    Коментиран от #99

  • 92 Баба Люга

    2 0 Отговор
    Уникален човек! Проблемът, е че ние имаме мафия като държавно управление, ако не ги изтрепем ние, няма да сдадат властта по желание.

    Коментиран от #93

  • 93 Дори и това не трябва

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Баба Люга":

    Не е нужно дори да ги трепем. Просто трябва да ги свалим от власт с протести. И да пазим властта от идването на нови мафиоти. Ако следващите, които са на власт не стават за управляващи трябва да се свалят. Не трябва да спираме да сме будни, защото ако го направим все ще се намери някой мафиот да дойде на власт.
  • 94 катани

    0 5 Отговор
    Инспектор,да си оправи Норвегията че колко дечица отделяте от майките им,и после сек.... до откат..Яла у Българ. та да те вапцаме набързо
  • 95 Говоря на коня ти, той е по-умният

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "onq s konq":

    Многознайковци тука много, говорещи на по една ракия или доза за шмъркане, увити с одеалце щото им е студено, а няма пари за ток, но пък дебеловрати с тенекиен ланец и татуировки, все едно са бутнали мастилото върху себе си, надули някоя античовешка за комшиите чалга, тракат по клавиатурата, но нито един не спомена, за прокурора Джовани Фалконе и съдията Паоло Борселино, взривени от мафията в колите си. Всичко било за пари. Парите въртят света, така е. Но честта и достойнството надделяват много над тях. Стой си в каруцата, бъди сигурен, още утре никой няма да си спомня за теб.
  • 96 Да глеат и да са учат

    0 0 Отговор
    Италианския Цацаров, упс, Гешев.
  • 97 Тоест

    0 0 Отговор
    как някакъв Троцки тук си представя свалянето от власт? И с каква цел? Напомня Костя Копейкин от Варна? Копейкин, ти ли си?
  • 98 Георги!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "то хубуу ама":

    Ми,италиансият прокурор да посочи,кои наши фирми са внасяли боклук,чрез италианската мафия.После ще гледаме сеира на нашите правораздавателни органи как ще реагират?
  • 99 ПО КОЛЕДА

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Даобре":

    защо ми ги обясняваш тези неща на мен , писаното по горе от мен , ти мислиш ли че аз се подигравам с прокурора , напротив и аз искам да доиде както всеки нормален Българин , за да може да искорени това което 30 години се е вкоренило в властта , и ще се радвам да вкарат в затвора доста политици и олигарси , моля ти се не ме разбираи на криво .
  • 100 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Сандокан":

    на БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ХУБАВОТО ЧЕ ИМА ИЗЛАЗ НА МОРЕ И ИМА ЕДИН ГОЛЯМ КРЪСТОПЪТ , НО ЛОШОТО Е ЧЕ ИМА МНОГО КРАДЛИВИ ИДЬОТИ В ВЛАСТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ , СМЯТАИ КОЛКО ЩЕ СМЕ ДОБРЕ БИЛИ АКО ТЕЗИ ДЕСТИНАЦИИ ГРАНИЧЕЩИ С ЗАПАДА И АРАБСКИЯ СВЯТ , ЗА 30 ГОДИНИ ДА СМЕ ПОСТИГНАЛИ ВЪРХЪ, ЗАЩОТО ИМА ДЪРЖАВИ КОИТО НЯМАТ ТЕЗИ ЕКСТРИ , С ИЗЛАЗ НА МОРЕТА И КРЪСТОПЪТИ , А НЕ КРЪГОВИ , СА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС, ЕТО ТОВА И ЛИПСВА НА БЪЛГАРИЯ , В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА , АКО ИМАШЕ ТЕЗИ ЕКСТРИ , СЪС ЗАВОДИТЕ СИ , ЩЕШЕ ДА СТИГНЕ НА ВИСОКО НИВО В ИКОНОМИКАТА И ПАЗАРИТЕ СИ , ТОВА Е КОЕТО ЛИПСВА , НО СЛЕД КАТО ИМА КРАДЛИВИ МЕКЕРЕТА 30 ГОДИНИ МНОГО СА ЗАБАТАЧЕНИ НЕЩАТА , И НЯМА КАК ДА СЕ ОПРАВЯТ ТОЛКОВА ЛЕСНО , ОСВЕН С КРЪВ , И ТО МНОГО , А ТЕЗИ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО , КАТО ГИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ КРАДЛИВЦИТЕ ,ПОРОБИЛИ СТРАНАТА НИ И ОБРЕЧЕНА ГОЛЯМ ГЕНОЦИД , / БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА МУ ПРЕДАН / .
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове