Last news in Fakti

3 Януари, 2020 08:23 1 722 23

По час по-малко вода за перничани от днес

  • вода-
  • перник-
  • вик-
  • водоснабдяване

Вместо по осем часа, както бе досега, за по-голямата част от живущите в Перник ще се подава вода по седем часа в денонощието

По час по-малко вода за перничани от днес - 1
Снимка: Shutterstock

С един час по-малко ще имат вода перничани от днес. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед. Това се отнася и за пернишкия квартал „Църква”, чиито жители вчера настояха режимът им да бъде уеднаквен с останалите квартали в града, предаде БНР. От ВиК – Перник обявиха официално, че цената на водата и в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена.

Вместо по осем часа, както бе досега, за по-голямата част от живущите в Перник ще се подава вода по седем часа в денонощието. В централната част на град Перник и в кварталите „Изток”, „Мошино” и „Тева” водата ще се пуска в 15 часа и ще се спира в 22 часа. На същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци, Кладница, Драгичево, Рударци и луксозното селище „Делта Хил”. В селата Големо Бучино, Дивотино, в квартал „Кало” в село Рударци, в пернишките квартали „Църква”, „Могиличе”, „Ралица” и в района на Профилакториума вода ще има във времето от 16 до 23 часа.

По шест часа - от 17 до 23 часа, вода ще имат живущите в махала „Шевърляк” в пернишкия квартал „Калкас”, а по пет часа - живущите в блоковете в квартал „Бела вода” и в селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, като водоподаването в тях ще бъде от 17 до 22 часа.

Днес по график община Перник ще раздава минерална вода в кварталите „Варош”, „Драгановец” , „Клепало” и в центъра на Перник.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    10 4 Отговор
    ИСТИНАТА Е: че ВИНАТА е на ДПС, ГЕРБ И БСП за този геноцид! :(
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 audi a8

    14 1 Отговор
    Ако и сега не се събудим и не ги свалим от власт не знам кога и какво още трябва да стане зада се осъзнаем

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Майка ви страхливи гяури

    5 1 Отговор
    Изтрепете боклуците бе мишки
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БТВ новините

    8 2 Отговор
    Българите са мишки смешно племе страхливо
  • 7 Биде

    13 0 Отговор
    До къде ни докараха с безотговорността си и пълната некомпетенност и безхаберие???!!! Хората летят до Луната и Марс а направиха от пустинята райски градина ,а тук ще се справяме с 5-7 часа дневно вода!!! А после в главите на Бойко и простите му послушници „ някой” иска да дестабилизира идеалното му правителство!!
  • 8 Петър

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "audi a8":

    Как да се събудим,отиваме на протест и блокираме магистралата,и започва едно мрънкане от жители на Перник с налудничави аргументи: немога да се прибера от работа,ще спре водата докато вися блокиран,трябва да взема детето от училище,не е там мястото на протеста,спи ми се,ака ми се и още куп простотии без да си дадат сметка че в един момент като се приберат от работа няма да има и капка вода и с дни,нищо не става от нас.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СссереМ

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "audi a8":

    Еййй мишок голям сваляч стана и ти,няма да правим избори през месец,а резултата ще е същият-пак ще го отнесете четвъртит-триъгълен.
  • 11 Ачо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Пешо, абе и я ги пцувам и жената ги кълне, сме тия нищо не усещат. Само с клетви не става, да беше Франция да излезнеш на улицата, ама не е Франция тука, та затова седим дома, пцувам ичекам да се опрай тая дръжава.
  • 12 боци бръмчалката

    5 0 Отговор
    спокооо, скоро водата ще свърши и няма да ги мъчим с режим
  • 13 Софиянец

    3 3 Отговор
    Дреме ми за перничани, ние си имаме вода. Всичко ми е точно.

    Коментиран от #16

  • 14 Рашо

    2 0 Отговор
    Скоро и в София няма да има вода. Веца я продаде лятото за ток. Искъра е празен и той. ГЕРБ знаят за кои.. За какво иде реч... Ще се види на есен като спре кранчето и на София. Е освен ако не падне март месец _1-2 метра сняг. Което се съмнявам......

    Коментиран от #15

  • 15 Гербер бивш седесар

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Рашо":

    Бойко Борисов никога няма да допусне София, натовска столица, да остане без вода, ако ще капка вода да няма в Искър. По-скоро ще Слънцето утре няма да изгрее, отколкото София да няма вода. По-скоро извънземни ще дойдат, или минималната няма да се увеличава догодина, но да няма вода в София, това е невъзможно.
  • 16 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Софиянец":

    А на мене "ми дреме "че дишаш мръсен въздух ! "Софиянецо " !
  • 17 герб ви лъжат ще продадат и водата на бъ

    2 0 Отговор
    Гeoрги Хaризaнoв OТ ГEРБ : „Нa нac нe ни трябвa държaвнa фирмa зa вoдaтa нa Бългaрия, a вcички дружecтвa дa ce дaдaт нa eднa ЧACТНA МEЖДУНAРOДНA ФИРМA зa вoдa И ТOГAВA НЯМA ДA CE КРAДE ВOДA…“ КAЗAНO НA 3 ЯНУAРИ В 8.50 ЧACA ПO НOВA ТEЛEВИЗИЯ.Пo тoвa щe пoзнaeтe ПРEДAТEЛИТE нa Бългaрия. Гoтoви ca прoдaдaт дoри въздухa, тeритoриятa и вoдaтa нa нaшaтa 1300-гoдишнa държaвa, кoитo дeдитe ни ca зaщитaвaли c живoтa cи. Трупaт кoмиcиoнни oт прoдaжбитe нa вcичкo, дo кoeтo БOГ и ИCТOРИЯТA НИ ca прeдocтaвили нa вceки бългaрин, cлeд кoeтo c тeзи пaри щe избягaт, зaличaвaйки ни кaтo държaвa.
  • 18 ДО ПЕТЪР

    2 1 Отговор
    не блокирайте магистрали бе пернишки винкели а блокирайте МС и НС . ТАМ БЛОКИРАЙТЕ А НЕ МАГИСТРАЛИТЕ. ВИНОВНИЦИТЕ ДА НЯМАТЕ ВОДА СА ТАМ.

    Коментиран от #23

  • 19 Гошо

    1 1 Отговор
    Пак им е много! Не повече от час и 20-25 лева на кубик, тогава сами ще се откажат от услугите на ВиК и всички ще са доволни!
  • 20 Винкелберг

    3 0 Отговор
    Първо имахме вода по 10 часа в денонощието. Станаха 8, сега 7 часа. Скоро очаквайте 5, 4, 3, 2, 1, 0. До края на януари водата съвсем ще свърши и тогава няма да има режим на водата. Нито ще има аварии по водопровода. Няма вода - няма проблем.

    Коментиран от #21

  • 21 перничанин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Винкелберг":

    Свърши ли водата отиваме в София на квартира. И без това повечето перничани работим в София. Я колко софиянки има с хубави бани. Даже вече имам подозрение, че тоя номер с водата е дело на софиянките. Искат ни нас здравите пернишки винкели за квартиранти. Мдаааа, това е заговор на софиянките да прилапат коравите пернишки винкели.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДО ПЕТЪР":

    Много е лесно да даваш съвети пред
    телефона ,г.н."гражданин" ! Защо ти не направиш нещо ,да се подобри живота в България ? Или чакаш някой друг да го направи ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове