23 Януари, 2020 19:12 2 861 31

Валери Симеонов: Мой личен ангажимент е да огранича тази епидемия

  • валери симеонов-
  • хазарт-
  • талончета-
  • данък

Естествено е, че ще имам и политически дивиденти. Знаете кой е основният спонсор ДПС – собственикът на Lafka, призна лидерът на НФСБ

Валери Симеонов: Мой личен ангажимент е да огранича тази епидемия - 1
Снимка: бТВ

Мой личен ангажимент е да огранича тази масова епидемия - търкането на талончета, заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Предложението на лидера на НФСБ за промени в Закона за хазарта беше прието днес на първо четене в бюджетната комисия на парламента. Поправката предвижда единствено държавата да може да организира лотарийни игри.

Според Валери Симеонов в момента се извършва чисто хазартна дейност без оглед на възраст и място на разпространение. Хазартът е болестно състояние според СЗО, заяви още Симеонов.

„Предишният път, когато се опитах да променя този закон, нещата се забавиха, остана в деловодството на НС. Тогава предварително проведох разговори с председателите на ПГ на ГЕРБ и БСП – те увериха, че ще подкрепят промените“, обясни още лидерът на НФСБ. Имаше избори, нещата се забавиха, а предложенията бяха преработени, посочи той.

Сега потърсих среща с премиера и министрите на финансите и на спорта, получих подкрепа, обясни Симеонов и заяви категорично, че действията му не са нагласена атака срещу хазартния бизнес.

Ангел Ангелов, представител на "Евробет", обаче се включи по телефона в предаването и заяви, че няма анализ какъв ще е ефектът върху спортния тотализатор след промените в Закона за хазарта, както и че текстовете противоречат на Конституцията.

„Пускането на подобен закон е в противоречие с член 19 от Конституцията, която ясно казва, че национализацията е забранена, както и всяка форма на монопол. В момента излиза така, че господин Валери Симеонов предлага противоконституционен закон“, заяви Ангел Ангелов, който се включи по телефона.

Това са манипулации, не се налага монопол върху хазарта, а само върху лотарията като форма на хазартна игра, и то с оглед здравето на нацията, обяви в отговор Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ обяви още, че очаква и политически дивиденти от промените, които предлага. По думите му въпросът до някъде е и политически.

„Естествено е, че ще имам и политически дивиденти. Знаете кой е основният спонсор ДПС – собственикът на Lafka“, заяви още Валери Симеонов.

Той припомни, че през 2014 г. Йордан Цонев от ДПС внася промяна в закона за хазарта, с която се определят начини, по които се плащат такси от всички, които извършват хазартна дейност. „И там г-н Цонев съвсем случайно е пропуснал да пише лотарията. Писал е "бинго", писал е "лото", писал е всички други, но пропуснал лотарията“ - така според Симеонов след това на държавата цяла година не е платена и стотинка.

Йордан Цонев отговори по телефона, че не отговаря на истината, че в предложенията му за промяна на закона за хазарта през 2014 г. няма думата "лотария".

По предложения на народни представители в залата тогава са вкарани текстове, с които направиха така, че лотарията да е извън този обсег, обясни депутатът от ДПС.

Законопроектът за хазарта ще бъде подложен на обществено обсъждане и след това ще влезе в пленарна зала, обясни още лидерът на НФСБ и категорично заяви, че държавата ще ограничи тази дейност.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    28 1 Отговор
    г-н Цонев - „Естествено е, че ще имам и политически дивиденти. Знаете кой е основният спонсор ДПС – собственикът на Lafka“ :)
  • 2 Йосарян

    8 25 Отговор
    Самоубий се, като за начало!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Цвети Пеевска

    21 1 Отговор
    Валерката погна моя мъж и спонсор от който имам чаве! :)
  • 4 Някой си

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йосарян":

    Няма да му се наложи.... бъди сигурен!

    Коментиран от #10

  • 5 Pompev/zaraliiski burgazliq

    10 8 Отговор
    Дано да влезнеш в следващия парламент,да не забравя да пусна за тебе на следващите избори
  • 6 стоян

    29 11 Отговор
    Браво за Валери
  • 7 Личен ангажимент

    11 20 Отговор
    Твоят ангажимент е максимално бързо да наториш майката земя и да я отървеш от зловонното си присъствие.И да вземеш всичкия боклук около себе си да те придружи.А ортака ти ще натори поне 10 декара с огромната си маса сланина.
  • 8 Pompev/kv. Zornica

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Йосарян":

    Ей,отивай си в Кавказ
  • 9 Пъдар

    17 0 Отговор
    ДПС иска хазарта
  • 10 Йосарян

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Е, няма разнообразие в безобразията!
  • 11 Диамантената ръка

    14 5 Отговор
    Частния хазарт е болестно състояние, ама държавния е ок...?!?
  • 12 Иванко

    14 2 Отговор
    Закрийте и всички Лелевизии,опростачването е огромно или така по лесно дебилизирате електората!
  • 13 Pompev, toq det go izgoni-

    2 1 Отговор
    Митко Тошев го е закъсал, a mu se pue
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 2 Отговор
    Дocтa ceмeйни cкaндaли и рaзвoди ca ce cлучили пoкрaй тoвa търкaнe нa тaлoнчeтaтa.
  • 15 Възмутен

    23 3 Отговор
    А епидемията - горене на боклуци и тровенето на българи, кога ще я спреш тази епидемия?

    Първият проблем на БГ в момента е: кой е подписал договорите за горене на боклуци от свят в БГ.
    Защо няма наказани, ефективни присъди и отнето имущество.

    ОСТАВКА -мръсна печалбарска сган.

    Валерка събуди ли се, БГ народ е убиван бавно с обклуци от свят, чакам доживотни присъди и отнемане на имущество.

    Чакам докарания в БГ боклук до една седмица да бъде върнат на държавата изпращащ.
  • 16 ГГГГГ

    11 9 Отговор
    Тоя тъпанар, ще и..ре такова л...о, което после ще го ядем всички ние!
    В. С. и ГЕРБ ли ще плащат, когато тия осъдят България?!? Ако мислеше за здравето щеше да предложи тези билети да се продават само в лицензирани пунктове, данък върху чистата печалба 20-35%.
    А, най-вредните за живота и здравето на хората са казината, но тях не ги закача, защо ли/повечето са лилавите "барони"/?
  • 17 Correct one

    10 8 Отговор
    Bravo Valeri
  • 18 некойси

    5 7 Отговор
    Ха-ха ... ще ограничавал ... смешник!
  • 19 Чичко Паричко

    14 9 Отговор
    Валери е голям българин! Чест и почитания! Това е епидемия, обхванала разпътни и прости аутсайдери, които не уважават деца, жена и семейство, а се отдават на долни страсти! Това е първа крачка към овладяване на държавата и отвоюването и от Мафията! Браво на. Валери! Ще гласуваме само за него, защото мисли и работи за България! Новият Левски!
  • 20 Пеко

    11 6 Отговор
    Всички в моето село сме с Валери! Адмирации!
  • 21 Майка на наркоман

    12 6 Отговор
    Поздравявам Симеонов! Вярвам на този човек!
  • 22 Поет

    6 4 Отговор
    СТОП НА ХАЗАРТА
    Вдигнат е семафора червен
    и властта задъхано напира!
    А на масата с талон платен
    баламата триенето не спира!
  • 23 240 айдука ни докарахте до тука

    6 2 Отговор
    А СДС-Епидемията,тази на снимката - изглежда, че няма кой да я ограничи .
  • 24 0912

    10 3 Отговор
    Да речем че е епидемия. Дали тази епидемия не е защото хората виждат в нея шанс да си допълнят ниските доходи? И ако е така, какво направи по тази тема? Нищо. Ами тогава...вземайте си плетените обувчици всички там и вкъщи. Второ не мога да разбера. Вземаш от частника...и го даваш на държавата...добре, къде е ограничаването в случая на тази епидемия? Ако е за лафки и пр.бараки, защо се взема от Божков, а не се забрани по магазини и бараки? Като Пинокио лъжеш. А и щом е епидемия има лесно, що не ги забраните и готово? Тези съвсем ни взеха за балъци...
  • 25 мали мали

    3 2 Отговор
    Що имам чувството че идат избори па всеки ден някои нещо мъдри ,дано да не е така с приказки нема да стане кюфтета и кебапчета предварително а не да правите дивиденти от случващото се че идат тежки времена
  • 26 Госあ

    6 2 Отговор
    Що не вземат просто да треснат един подобаващ данък върху хазарта ?!! Хазарта - държавен, енергетиката - частна ....
  • 27 АНЕНЕРБЕ

    5 3 Отговор
    Рядко съм те подкрепял но в този случай съм с теб.

    Време е да се направи пълна дисекция на този хазартен бизнес чиито корени се крият в крепката дружба между агента на ЩАЗИ и МОСАД милиардера СОКРАТИС КОКАЛИС и ИРЕН КРЪСТЕВА /майката на Дебелян/ .
    Спомняте си за едни машинки внасяни ок Кокалис за СПОРТНИЯ ТОТАЛИЗАТОР , за това как мамчето се превърна в шеф на ТОТОто, а синчето й неин шофьор.

    Зад възхода на ШИШИ стои стои приватизираната от МОСАД още по времето на Маркус Волф служба на бившата ГДР - ЩАЗИ.

    Те чрез едни ОФШОРКИ ОТ ЛИХТЕНЩАЙН внасяха изнасяха и въртяха един пари и стоки по второ направление които не видяха бял свят в България и бяха изнесени в едни библейски държави.

    СЕГА ИМАТ ПРОБЛЕМ И ТОЙ СЕ КАЗВА - Доналд Тръмп и по точно зетчето му което го съветва - ДЖАРЕТ КЪШНАР.

    ПРЕД КЪШНАР , дебелото момче е като котка пред мишка.

    Време е ШИШИ да прогледне и задно с ЧЕРЕПА да видят какви ги реди в САЩ ДОМУЗА - където построи няколко завода и стана почетен гражданин на няколко щата.
    СЕГА НЕГО НИКОЙ НЕ ГО ЗАКАЧА , НО ТЯХ ДВАМАТА ЩЕ ГИ РАЗФАСОВАТ ритуално.
  • 28 Анонимен

    9 0 Отговор
    Излиза,че нарочно не са сложили думата"лотария" в закона за да се облагодетелства някой
  • 29 Усмивката

    4 1 Отговор
    Значи криминалната приватизация не противоричи на конституцията , . А национализацията на нещо което изпървом е било национално и после заграбено е противозаконно. Егати държавата , егати нравите.Валери се доказа като наведен ибрикчия на власттта. Но за туй е прав.Враговете на родина и род са врагове на целокупния народ.
  • 30 halla

    1 1 Отговор
    Т'ва цигане много се накраде покрай ГЕРБ и ВМРО.
  • 31 Статистически

    2 0 Отговор
    На управляващият "елит" 30 години ли му бяха нужни да осъзнае , че направиха шепа хора много богати , голяма част от населението много бедни. За да направят един 30 годишен пълен кръг , за да се върнат пак там където беше лотарията , именно при държавата. Хазарта е болестта на бедният човек , който не вижда никакъв друг изход ,дава си последните стотинки, като мечтае изведнъж да забогатее -Уви. Най много билетчета се търкат , в най-бедните райони, и печалбите все някъде натам отиват , към бедните краища на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове