24 Януари, 2020 08:28 3 575 24

Отнемат разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци

  • бобов дол-
  • тец бобов дол-
  • отпадъци-
  • христо ковачки-
  • rdf гориво

Централата не е спазила поставените срокове, в които е трябвало да изгради изцяло филтърната инсталация

Отнемат разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на околната среда и водите отнема разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за изгаряне на отпадъци, предаде БНТ. По думите на екоминистъра Емил Димитров, при проверка е установено, че в предприятието се изгарят отпадъци, за които няма разрешение.

Според Димитров другият проблем е, че инвестицията във филтри не е довършена, въпреки че на централата са били поставени срокове, в които е трябвало да изгради изцяло филтърната инсталация.

При проверка миналата седмица от предприятието твърдели, че горят само разрешени отпадъци, но чрез системата за видеонаблюдение е било доказано, че това не е така.

"Изчакаха няколко дни, след като аз учтиво ги помолих да преустановят мощностите, за които нямат филтри - не са довършени така, както са в комплексното разрешително. Те бяха на друго мнение. Превъртяхме записите и се оказа, че са продължили да изгарят отпадъци - невредни отпадъци, неопасни отпадъци, незастрашаващи природата и населението, но отпадъци, които не фигурират в тяхното комплексно разрешително", коментира екоминистърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    29 1 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ БОКЛУЦИ В БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #4, #10

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    то много има за затваряне народа страда
  • 3 да де

    25 0 Отговор
    Както винаги тичат след вятъра и то само когато им припари.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    В такъв случай трябва да почнеш от управляващата "партия".

    Коментиран от #21

  • 5 някой си

    10 0 Отговор
    "... че са продължили да изгарят отпадъци - невредни отпадъци, неопасни отпадъци, незастрашаващи природата и населението," Ами, затваряйте пушека в бутилки и го продавайте за лекарство.
  • 6 1234

    27 1 Отговор
    Ако не беше Италянската полиция българите заслужено щяхме да дишаме най мръсния въздух в европа още 2 мандата поне! А сме го дишали поне един мандат. Герб са невероятна шайка, но пък явно простонародонаселението му се кефят.

    Коментиран от #22

  • 7 боклуци

    29 1 Отговор
    До сега къде бяхте ? Колко заплати взехте без да упражнявате контрол ? Пак комунистите ли ви са виновни ? Как изведнаж си сменихте кожите ? Мръсна сган управлява тая държава. На Буда матряла. И мутрите вече са недоволни, а това вещае само едно, саморазправа !
  • 8 Гост

    9 0 Отговор
    Фирми, въртележки. Нивите пълни с тях.... Скъп ток... До там ли се стигна че с боклук ток да вадим..... Не , не господа .
    Между боклука и наркотиците и сега понеже няма кво да го правят ще го горят....
  • 9 Да ударим

    10 0 Отговор
    Наред е Христо Ковачки. Явно едно мутри бият други мутри под масата! ДС в пълна сила...
  • 10 Съгласен

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    Да започнем от шайката, боклук при боклук отива. Докато шайката мърда ще привличат боклуците на света. Сега разбрахте ли защо сме с най мръсния въздух в европа и ще плащаме глоби за това! Едни генерират печалби а ниее плащаме глоби, страшен бизнес, осигурен от шайката
  • 11 оня с коня

    0 3 Отговор
    Aз искам да горят боклука, тук ще се опушваме, но ще печелим пари и няма да е като преди защото тецовете имат АУСПУСИ и КАТАЛИЗАТОРИ.
    Ще станем като един як град в Kитай ''град на боклука'' така се казва и ще има работа за всички ( включително и висшиститe ) Eдин велик човек е казал "боклука санчо е като богатство и от него може да ти се падне всичко" затова аз обичам да ровя в боклука! Пълня каруцата всеки ден с дърва, техника, желязо и каквото се сетите!
  • 12 Факт

    4 0 Отговор
    Ще отвърне ли ковачки на удара!?

    Коментиран от #13

  • 13 Дреме му

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Той вече толкова пари е изкарал от отпадъците изгаряни до сега,че ако ще и ТЕЦ-а да му вземат няма проблем.
  • 14 ддд

    7 0 Отговор
    Изгаряне на отпадаци : невредни за човек и природа. Това как присъства в едно изречение? Вярва ли си този като казва, че изгаряне на какъвто и да е отпадък не е вреден за хората и природата? Защо не си направи едно огнище вкъщи и да гори наелони, памперси и парцали?
  • 15 Този

    4 1 Отговор
    Да минат и през ТЕЦ Сливен , да видят за какво иде реч
  • 16 Тони

    6 0 Отговор
    Оказва се накрая, че хем горят боклуци, хем нямат разрешително, хем не знаят какво горят, а и филтри са спестили, НО видиш ли онази селянка ще ме трови и ще ми вдига данъка на МПС-то...Добре, че бяха италианците да ни защитят интереса и здравето...ОСТАВКА и ЗАТВОР за вас!
  • 17 100

    5 0 Отговор
    И сега какво излиза, натискат и обвиняват бедните хора, че горели боклуци и замърсявали въздуха, а май ще се окаже, че най-много боклук се гори в тецовете.
  • 18 гост

    4 0 Отговор
    Дано наистина да се спре това безобразие. Поредната мафиотска игра. Само не знам, защо масовия българин обвинява Европейският съюз за това, при полжение, че това си е игра на мафията, която господства тук. Трябва да се обединим срещу мафията на Герб а не срещу Европа, защото ако не беше този съюз, нещата щяха да са още по-страшни и съвсем нямаше да има контрол.
  • 19 Моше лихваря

    3 0 Отговор
    Кой знае от колко години е това ,но сега се разсмърдя.
  • 20 Черепа и Ковачки

    2 0 Отговор
    Тези двамата управляват кочината.
  • 21 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "НАТО ВЕЦ":

    Не аз да почна, ние да почнем..
  • 22 Сух

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Тъпото, знаеш ли кое е, че дишането на въздуха ни е най-малкия проблем. Отравянето на почвата, в това число и водата, нямат управия стотици години, ако не и хиляди. Това означава СМЪРТ! Какви поколения ще израстват тук, ще могат ли въобще да израстват.. Виновните трябва да бъдат изправени пред народен съд!
  • 23 ммп

    7 0 Отговор
    Сега щели да го отнемат, а защо въобще е дадено разрешително за горенето на европейският боклук? Целото управление и виновно и да си ходи. Замърсиха природата с горенето на боклука, пък ние плащаме, че колите ни замърсявали. Демагози - оставка.
  • 24 Кмет

    1 0 Отговор
    Какви филтри бре серочистките ще паднат изкормени са изцяло мирише на сяра, вар вали като сняг риосов мълчи колко комисиона взимате да мълчите много са за затвора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове