Last news in Fakti

24 Януари, 2020 18:39 5 048 27

Проговори жената на взривилия се във варненски блок мъж

  • веселин димитров-
  • взрив варна

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пуска да ходи на работа, изолира я от близки и приятели, заплашва дори сина ѝ и баща ѝ

Проговори жената на взривилия се във варненски блок мъж - 1
Кадър БНТ

За първи път проговори жената, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13 януари взриви апартамента им във варненския квартал "Владислав Варненчик". Вижте 20-годишна история на домашно насилие, завършила с взрив, двама загинали и няколко семейства, останали без дом. 52-годишната Антоанета разказва пред БНТ.

Връзката между Антоанета и Веселин още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

"След първия път...си казах, че е за пръв и последен път, но се повтори, потрети. С годините започна да зачестява агресията, с шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло", споделя Антоанета.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пуска да ходи на работа, изолира я от близки и приятели, заплашва дори сина ѝ и баща ѝ. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета.

"Просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това", казва тя.

Само 10 дни преди инцидента в блок 302, при който пострадаха десетки, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние. Опитва се обаче да започне живота си наново.

"Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето", признава Антоанета.

Макар и бавно, се възстановяват и съседите. Семейство Иванови живеят точно над взривения апартамент и са сред най-пострадалите.

"Впоследствие разбрахме, че щетите са много големи и е можело и с нас да се случи нещо. Започваме от нулата дето се казва, нямаме друг вариант, просто шанс. Каквото работим, каквото остане ще влагаме тука", казва Иван Иванов.

Хората все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    42 25 Отговор
    20 години е търпяла всичко това? Значи и е било кеф! Няма друго разумно обяснение. Явно не е и много интелигентна след като не е измислила някакво разумно обяснение и изобщо говори публично за това.

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 10 Отговор
    ВЕСЕЛИН е бил психо пат садист

    Коментиран от #21

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 13 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    господин РУСЕНЕЦ извинявай приятелю ти имаш ли понятие как действа психопата той първо те омайва прелъстява манипулира влезеш ли му в капана му се вижда истинското лице на психопат сазист чудовище

    Коментиран от #7, #22

  • 4 клгфлд

    33 9 Отговор
    Не я упреквайте! Забравяте, че е бил полицай. Не се знае как ѝ е въздействал.
  • 5 ПРОФИЛ

    14 4 Отговор
    ПРОФИЛ НА ПСИХОПАТ
  • 6 ЖЕНА

    25 5 Отговор
    Как е могла да го търпи 20 г ????? Още след първият бой, след десетките забрани е трябвало да й светне червена лампа в главата !!?? Как след такава проява, ще се грижиш за такъв човек, ще седнеш на маса, ще легнеш в леглото с него, ще го видиш в очите и ще се усмихваш ????

    Коментиран от #10

  • 7 русенец

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не съм специалист по психопатите. За тях ще ми разкажеш ти. Специалист съм по дебилите, които биха повярвали на тези приказки. Да ти припомня ли, че въпросното ДЕТЕ е на близо 30 години, бе интелектуалец?

    Коментиран от #12

  • 8 Balgarin

    9 10 Отговор
    Vinovnna e genata,zaradi neya se sluciha tezi losho neshta.sagalyavam za magat,a tazi oshte utre shte tragne po ulizite.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 6 Отговор
    А защо не питат и другата страна , като истински журналисти?

    Коментиран от #13

  • 10 Ххх

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "ЖЕНА":

    Как го е търпяла ? Логичен въпрос, когато става дума за нормални хора. Но, по мое мнение и двамата са парцали. Ако те интересува, дни преди инцидента мъжът беше дал интервю за някакъв сайт. И там пишеше, че жената с години не работела, че той я издържал, че жилището и е било в окаяно състояние и той го е ремонтирал. В годините на съжителството е издържал и сина и. А жената се е разнообразявала с други мъже. Така че, и двамата според мен са за ......, не се чуди, че толкова време го е търпяла, търкулнало се гърнето, намерило си похлупак.
  • 11 Алфа Вълкът

    5 8 Отговор
    Истанбулска конвенция здравей! Този случай ще бъде използван като инструмент за въвеждането ѝ.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДО ПРЕСТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    някой се приставя с мой ник ГРАД КОЗЛОДУЙ какво да питат журналистите другата страна такава няма ВЕСЕЛИН СЕ Е взривил отнел човешки живот и съсипал жилищата на невинни хора
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "русенец":

    ако бях дебил нямаше да имам завършен 10 клас по естествен начин сучене и испити работил съм в тих труд то и в РУСЕ ИМА ТИХТРУД личи си презрение а не болка
  • 16 АНОНИМЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Вълкът":

    АЛФА невъзпитан
  • 17 Добре че умря тоя

    10 7 Отговор
    Пълно е с такива изверги. Грозняри, тъпанари, с малки чушлета, ама с голямо самочувствие да доминират, да им прислужват, да им се отъркват. Такива мъже трябва да бъдат избивани при най-малкото провинение, защото заради такива мъже има толкова деца престъпници

    Коментиран от #18

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Добре че умря тоя":

    но съсипа жилищата на няколко семейства и погуби идруг ч
    овек
  • 19 Някой си

    12 2 Отговор
    Истината винаги има две страни, за съжаление другата истина няма да узнаем никога по обективни причини.
    Крушката винаги си има и опашка!
  • 20 Така е полесно нали

    9 3 Отговор
    Тая защо чак сега се реши да говори, а ? Ама много й повярвах. Щото чак сега успяха с адвоката й да скалъпят нещо, нали другия е мъртъв и няма да оспори невярното. Браво на всеки, който й повярва, аз не съм от тях.
  • 21 Изнервен

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не знам дали го правиш нарочно, но много дразниш!
    Знам, че си с инсулт,но не мисля, че инсулта може да те накара да пишеш толкова НЕГРАМОТНО!
    Хич не ми е на кОро, че ти "Крадат ми ника", "ма госпожо/господине, това не сАм го писал"...
    Такава полюция си, че не мога да се сетя за определение, ама си голяма такава!!
    От инсулта няма как да пишеш "ПСИХО ПАТ", като две думи!
    Пич, вземи се лекувай, че напредваш!

    Коментиран от #23

  • 22 Санитарка от Лом

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ей, Козлодуй! Ти пак ли се издрискваш?
    Като му е видяла "истинското лидце на психопат сазист чудовище" защо тя не се е махнала? Има си и полиция,която ако не може да пребие двама-трима мангала, поне по такъв сигнал щеше да си свърши работа. Те такива и дрисльовци чакат, че да си направят актив.
    Много си прост, Козлодуй! Ме ти е проблема в инсулта!
    Поздрави на оная сестра от ЛОМ. Питай я дали е доволна от мен !

    Коментиран от #24

  • 23 ДО ИЗНЕРВЕН

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Изнервен":

    лекувай себе си ДОВИЖДАНЕ
  • 24 ДО САНИТАРКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Санитарка от Лом":

    пиши и не питай
  • 25 Mari

    8 1 Отговор
    Така е много лесно , да обвиняваш само Веселин , както се казва там.
    Ти вода ненапита ли си ? На човека много му е паднало пердето , за да стигне до там. Айде кажи и твоите забежки !

    Коментиран от #26

  • 26 БЪЛГАРИН

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Mari":

    тоя тип е психопат
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове