Last news in Fakti

26 Януари, 2020 08:24 5 602 34

Парамов: Щетите от частните лотарии са умишлени

  • лотария-
  • лотарии-
  • щети-
  • закон

Той допълни, че е нужно да бъде направено пълно проследяване кой от депутатите е внесъл предложението

Парамов: Щетите от частните лотарии са умишлени - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да бъде потърсена отговорност за законодателните промени, които са позволили държавата да бъде ощетена с 210 млн. лева от частните лотарии. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Кольо Парамов, икономист.

Той допълни, че е нужно да бъде направено пълно проследяване кой от депутатите е внесъл предложението, как е било прието и е станало закон, който се прилага. Това ще бъде обица на ухото за българския парламентаризъм ясно да разбере по какъв начин този закон е променен, така че да се получи ущърб на държавния бюджет от наглост, която е приложена и тя гарантира загубата на тези 210 млн. лв.

„Тази работа без мислене, без схема, без модел на поведение и без перфектен умисъл не може да стане. Нали разбирате, че целият парламент там чака, някой промушва една лека промяна, минава в бюджетна и законодателна комисия – по всяка вероятност без никакви обяснения и набързо този вариант се прилага по най-безобразния и безскрупулен начин, от гледна точка на държавническо отношение, и от гледна точна на перфектността на интереса на Министерството на финансите, перспективно на държавата“, каза още той

Според Кольо Парамов в момента се налага задължителен дисциплиниращ ефект - разкриване на предложителите, огласяването им, ликвидиране на този пропуск с одържавяване и регламентиране на коренно различните условия, при които трябва да функционират тези игри.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доцента

    62 1 Отговор
    Един познат германец казваше - "Немецът не е по-работлив от българина, просто там има железни норми и правила" . . . . ТА КАТО ПОЧНАТ ДА ВЛИЗАТ МИНИСТРИ В ЗАТВОРА /дори за по 3-4 месеца/ ДА ВИДИШ КАК ХУБАВО ЩЕ ЗАРАБОТИ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА

    Коментиран от #2, #18

  • 2 gggw

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доцента":

    ненам как ше стане? то тук на една улица като поседиш 15 минути ще видиш 15 нарушения - я наобратно, я някой ще се изцепи с 80 км/ч, друг ше свирне с клаксон, ще паркира на тротоара и на никой не му дреме за беззаконието

    Коментиран от #3, #5, #13

  • 3 Ати

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    Рибата се вмирисва откъм главата.
  • 4 То е ясно,

    21 6 Отговор
    че някои завиждат на печалбата. Всеки сам преценява за какво ще си харчи парите, за билетчета, за курви или за пиене. Тези бизнесмени добре си разиграха нещата, перфектна реклама и тук - там по някоя малка печалба и нали българина си е тъпанар по рождение нещата стават. Друг е въпроса, че им хвърлиха око на бизнеса.
  • 5 Доцента

    36 1 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    В ГЕРМАНИЯ И ЯПОНИЯ ИКНОМИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ НАКАЗВАТ МНОГО СУРОВО /почти като убийство/ ЩОТО ЕДИН КАЛПАВ МИНИСТЪР ТИП ГАГАУЗОВ, КОСТОВ, ОРЕШАРСКИ - ОЩЕТЯВАТ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ, това са майки, деца, пенсионери - ОСЪДЕНИ НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Буков

    10 0 Отговор
    Към всеки новопредложен закон трябва да има прогноза и анализ за ефекта след влизането му в сила. Тук е възприет друг вариант. Чрез налучкване. Проба - грешка. И в тая урбулешка работа какъв е проблема да се пробута нещо лобистко за определени ментарджии. Нормално е при такова ниско ниво на депутатите. Щото като гласуваме, не мислим.
  • 7 розово

    18 1 Отговор
    Закона е внесен и приет от тези които приеха и закона за лекарствата за частните болници.Тук щетата е някакви си 210 милиона а там здравната каса олекна с 800 милиона левчета.

    Коментиран от #9

  • 8 gggw

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доцента":

    съгласен напълно.мисълта ми е, че тук си властва беззаконие. ако реши някой да въведе ред ще има много противници. трябва да е доста смел
  • 9 банкер

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    За Горанов стотиците милиони левове са толкова дребна сума че не си заслужава да ги коментира.
  • 10 Биде

    8 0 Отговор
    Пармов, ама ние сме богати и щедри! Защо тези милиончета да идат където трябва в държавата като може някой еднолично да си ги набута в лични сметки! И сега се сетиха ! да вдигат пушилка и правят някакви куци и ялови„промени” в стил колко сме честни! Много бих искал виновника или виновниците за тези„ пропуски” да ги видим в затвора за 10тина годинки, ама няма да стане!!!!!!!!!!!!
  • 11 Така мисля

    9 3 Отговор
    Лотариите и такива като Божков са символ на корупцията и лицемерието в България !
  • 12 В момента съм на линия

    6 0 Отговор
    Къде е нено димов?

    Коментиран от #14

  • 13 ИСТИНА ЗЛА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    Българина не спазва правила !!!
    Ако може краде ! Ако може лъже ! От първите министри започва всичко !

    Коментиран от #21

  • 14 Да да да

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "В момента съм на линия":

    Скриха го някъде !? Едва ли е в ареста !!!
  • 15 КралиМарко

    15 0 Отговор
    Та кой се съмнява, че всички депутати са корумпирани!Пардон - те лобират със такива закони, дето узаконяват кражбите!Това някъде по света се наказва със -разстрел, публична смърт.Даже и по нашите земи е имало такива Царе , като Хан Крум - ръце е рязал за дребни кражби, е имало е ефект!Сега, сега това е национална политика - те защо са на власт - да усвояват всякакви средства от населението към тях!Народа им се радва, а те го доят и стрижат до кръв - Малооумие!Ма тука е така-страх мизерия пази!Невъзможно е българският род да има нещо общо с рода на онези Царе и Ханове като Крум,Симеон,Аспарух!-тука сите са евнуси мазни, предатели и доносници на завет.
  • 16 Японеца

    8 1 Отговор
    В язовирите няма вода! Тецовете горят боклук! Злато, платина и сребро се добива, а за нас 0.7%! Четете и си трайте, да не развалите далаверата!
  • 17 стоян

    5 0 Отговор
    Браво за идеята на Парамов- Там се крадат милиони, а власта тормози селските магазинчета с нови регламенти и касови апарати .И как да издои и последните хора останали по селата и малките градчета в провинцията
  • 18 Rado

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Доцента":

    Също и работодателите не ти дават 1000 лв заплата а пред държавата да отчитат, че ти дават 600 и така се откриват данъци и то е масово явление в България. И после нямало пари в бюджета а искаме високи пенсии и др.
  • 19 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доцента":

    Гласуваите за мен на изборите и ще направя като в китаи разстрел на политиците и изземване на всимките им пари и имоти в полза на държавата
  • 20 Гошо

    4 0 Отговор
    Има много истини в тази държава боико хвана лошите които му пречеха на него не на нас
    Не знаем за керливите ризи на пеевски на доган на боико на всички управляващи ли ?
    Не знаем но си траем защото не ни се занимава и не сме единни
  • 21 Пиниза

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНА ЗЛА":

    Ако се наказват неспазване на правилата ,ще видиш как ще се спазват.
    Страха от наказанието определя съзнанието.
  • 22 Парамов

    8 0 Отговор
    е точен. Лобистките закони са безнаказана практика на депутатския алъшвериш. Освен в хазарта така е във водния сектор, така е в НЗОК- лекарствата, така е в енерргетиката, селската наука и къде ли не.
  • 23 Японеца

    4 0 Отговор
    В язовирите няма вода! Тецовете горят боклук! Злато, платина и сребро се добива, а за нас 0.7%! Четете и си трайте, да не развалите далаверата!
  • 24 Усмивката

    4 1 Отговор
    Напълно го подкрепям.Неможе пак да се измъкват с,,ни чул, ни видял”.Ако не си платя данъка аз немам извинение.Ако пропусна знак на пътя имам ли извинение.
  • 25 Ами сега

    8 0 Отговор
    Али той Кадиев си призна, че той е вносител на проекта. А още има и голяма заблуда за хората, защото НЕ МОЖЕ ЕДНА ЧАСТНА ЛОТАРИЯ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕНА НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ. Това е напълно умишлена заблуда. Също трябва да се провери кои от министрите са МАСОНИ. ДОСТА СА.Масон беше и Илия Павлов.
  • 26 Centurion

    1 4 Отговор
    Каквито и проверки да се направят нещата са законни!Член 30 от закона за хазарта предвижда два начина на облагане,единият е по който държавното тото е плащало,другият е на частната лотария,и двата начина на плащане са законни,и Божков само могат да го изядат отпред!!!А намеренията на правителството са престъпни,те доказват ,че са долни комуняги.Видяха ,че някой печели, и дай да му вземем парите и бизнеса!!!Ами направи го и ти бе Боко,ама то с този кокоши мозък за къде!!!Време ти е да си ходиш ,ама не само от властта,а и от Света бял!!!А колкото до депутата направил предложението,то е обсъдено в комисия,и гласувано в пленарна зала и е бетон.
    Смешници!!!
  • 27 АК 7.62

    3 1 Отговор
    Американците намериха цаката на Ал Капоне заради данъчни злоупотреби и беше вкаран в затвора.В България да не си плащаш данъците е на почит сред нашите мафиоти и няма наказани.В много от случаите те дори са напочит сред управляващите и Законовите структури.
  • 28 Balgarin

    1 0 Отговор
    Koi deputat e predlogil tezi promeni?
    Da se proveri imotnoto mu sastoyanie,za tazi,,USLUGA" e polucil bezvazmezdmo edin--dva miliona.KNOPKI da go proveri.
  • 29 Селянин

    3 0 Отговор
    Бавно но сигурно България върви към самоунищожение.
  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ : ПАРАМОВ И ПИРАМОВЧИНКИ В ЕФИРА И ДОРИ В ИНТЕРНЕТ ---ПАРАМОВИЦИТЕ-ПАРАМОВСКИЦИТЕ - ПАРАТА В В СВИРКАТА И МАРИЙКА ПОЛУЧАВА ПРЕМИЯ ОТ "ИВАНЧО" !!!!!!!!!!!!
  • 31 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Правило на неолиберализма/ран/ът/ ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПЕЧАЛБИТЕ,НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗАГУБИТЕ!!!!!!!...З А К О Н Н О!!!!!!
  • 32 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    В Нидерландия и лотария си има, и бардаци и марихуана, тук не може. Пък не виждам да сме по-добре от тях...
  • 33 Искрен Вълчев

    1 0 Отговор
    Тоя хубавец, да не е бил на Луната през цялото това време - аман от хора с амнезия
  • 34 Пенчо

    0 0 Отговор
    Тоя пак е открил Америка. Представяте ли каква държава сме, щом този цървул е бил зам. шеф на БНБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове