Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 14:07 5 063 36

Симеонов: Спрете да купувате частни талончета, от другата седмица ще са без лиценз

  • талончета-
  • талони-
  • лотария-
  • валери симеонов

Този бизнес става изцяло държавен, каза лидерът на НФСБ

Симеонов: Спрете да купувате частни талончета, от другата седмица ще са без лиценз - 1
Снимка: БГНЕС

Печалбите ще могат да се получават по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници. Променихме закона, защото преценихме, че не е редно държавата да се бърка в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си потърсят печалбите и да си ги получат. Парите от тиражите са събрани. Печалбите са базирани от общите приходи върху съответния тираж. Всеки заинтересован има правно основание, а има и пари, които са събрани, да си получи печалбата. Няма никакъв начин някой печеливш да съди държавата. В случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи. Наградите са спечелени от вече проведени тиражи, за които парите са събрани. Държавата няма отношение. Нека всеки, който е спечелил, да си търси наградата от този, от когото я е спечелил.

Това заяви в кулоарите на парламента Валери Симеонов, който коментира приетите днес промени в Закона за хазарта, съобщи Novini.bg.

"Искам да дам съвет на българските граждани. Те трябва да спрат да си купуват частни талончета, защото спирането на действията на частните лотарии ще се извърши в момента, в който Закона бъде публикуван в "Държавен вестник". Очакваме това да се случи другата седмица и да се изземат всички талончета, от всички места, където се продават в момента, освен пунктовете на Българския спортен тотализатор (БСТ). Срокът за унищожаване на талончетата е до края на годината, защото има прекалено масово разпространяване - магазинчета, плод и зеленчуци, бензиностанции, всякакви вериги. Събирането и унищожаването ще отнеме време. Предстои много сериозно разследване на количествата талончета, които са внесени в България и се разпространяват и количествата, които са обявени в Комисията по хазарта. Сигурен съм, че между двете цифри ще има доста сериозна разлика. В страната се внасят и продават много повече талони, отколкото се обявяват реално в Комисията по хазарта", разкри Симеонов.

"Предложението на БСП за забрана на хазарта е неуместно. Трябва да се даде време на БСТ, за да заема пазарната ниша, която се отваря сега. Основното предназначение на БСТ и хазарта е да подкрепя развитието на спорта. Предложението на БСП би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които ползват постъпления от БСТ. ако се забрани рекламата, няма да има такива постъпления. Тогава много федерации и клубове ще са поставени на изпитание", обяви лидерът на НФСБ.

"Бизнесът на Васил Божков е няколко милиарда на година. Това е непотвърдена информация, защото има много голям сив сектор, свързан с разпространяването на по-голямо количества талончета, отколкото се отчитат в Комисията по хазарта. Аз съм сигурен, че оборотите са доста по-големи. С новите промени вече ще може да се прекратява незабавно лиценза на частните лотарии. Това ще стане веднага след излизането на закона в "Държавен вестник". Няма никакъв шанс бизнеса с частните лотарии да се прехвърля. Този бизнес става изцяло държавен. Няма никакъв шанс БСТ да бъде отдаден на концесия или приватизиран. Това е записано изрично в закона. Няма никакво преразпределение на пазара. Това е фалшива новина, която се разпространява от няколко дена. Съгласно закона БСТ е длъжен да заделя 50% от сумите на обората за изплащане на печалби. 18% ще отиват за спорта. 15% ще са за такси и останалото е за издръжка на администрацията на спортния тотализатор", завърши Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SDЕЧЕВ

    41 6 Отговор
    Дa cвeтнa журнaлиcти пoлитици и мaтeмaтици къдe e зaрoвeнo кучeтo.Зaщo щeтaтa e oкoлo 7 000 000 000 лeвa пaри извaдeни oт икoнoмикaтa и пoтънaли в дън зeмя.1.Рaзликaтa мeжду лoтaрия и хaзaрт e oгрoмнa.При хaзaртa игрaчa зaлaгa cрeщу бaзaтa,кaтo бaзaтa имa oпрeдeлeнo прeдимcтвo cпрямo игрaчa (нулaтa при рулeткaтa,кoeфициeнт oт 0,8 при вeрoятнocт 1 към eднo и т.н.)лoтaриятa oт другa cтрaнa рaбoти тaкa oбявявaш тирaж нa билeти зa 100000 лeвa и пeчaлби зa 500000 лeвa ocтaнaлитe 500000 ги прибирa oргaнизaтoрa,пoрaди тaзи причинa тoвa e aбcoлютнo нe дoпуcтимo тoвa прaвo дa бъдe прeoтcтъпeнo нa бoгoизбрaн индивид cъoтвeтнo мaриoнeткaтa Бoжкoв и нeгoвитe шeфoвe Чeрвeнитe шлифeри. Лoтaриитe cлeд тoвa ce мултиплицирaт в пocтoяннo eмитирaнe нoви и нoви тирaжи дo бeзкрaй и ce нaрушaвa принципa нa caмaтa лoтaрия дa ce прoвeждa прeз oпрeдeлeн пeриoд c идeaлнa цeл.Втoрa чacт oт измaмaтa e чe ce oтлaгaт изплaщaниятa нa гoлeмитe нaгрaди във врeмeтo идe пoлучaвa пирaмидaлнa хидрa кoятo e нa принципa нa aтoмнaтa бoмбa eкcплoзивнo зacмуквaнe нa кaпитaл.Вcичкo тoвa кръcтeнo Нaциoнaлнo.Ужac.Oтдeлнo нa кaртoнчeтaтa уж имa втoрa игрa кoятo тe зaкaрвa нa caйтa им къдeтo тe пoдпълвaт пък cъc чиcт хaзaрт.Пoлучaвa ce лoтaрия кoятo тe вкaрвa в дълбoкитe вoди нa чиcтия хaзaрт къдeтo мoгaт дa ти взeмaт къщaтa aкo ти e лaбaв aнгeлa. Тoвa бeшe нaй гoлямoтo грaбитeлcтвo нa чeрвeнитe чeнгeтa нaд нaрoдa нa РБ.Приcъдитe трябвa дa ca 20 гoдишни и oтдeлнo дa гoрят в в aдa зa тoвa бeзoбрaзиe

    Коментиран от #13, #35

  • 2 Рошко

    13 3 Отговор
    Ша са самоубив там ми беше надеждата, демек ша си ги поделите
  • 3 Гост

    41 9 Отговор
    Еей тоз валери кат петел на бунище се пъчи. Бори престъпноста. А дали некой му не дава некой лев да гопоощрява?
  • 4 Митко

    35 1 Отговор
    С "печалбите" до тук!
  • 5 Галев Маев

    19 29 Отговор
    арест за КОРНЕЛА ...по нейната телевизйка призовават за “ ЗАПУШВАНЕ НА ОРЛОВ МОСТ “.....АРЕСТ ЗА КОРНЕЛА !
  • 6 Ventura

    40 0 Отговор
    А на efBET , може ли?
    Или само на Пеевската лотарийка?
  • 7 Епицентър Далаверов

    39 2 Отговор
    Спирам да търкам частни, както и държавни талончета!
  • 8 АРЕСТ ЗА КОРНЕЛА

    15 35 Отговор
    ДА АРЕСТУВАТ ЛУДАТА СЕЛЯНКА КОРНЕЛИНА КУРОВА ...ПО НЕЙНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРИЗОВАВАТ ЗА БУНТОВЕ И РАЗМИРИЦИ ....ВОДЕЩАТА КАЗА ..“ ОТИВАМЕ ДА ЗАПУШВАМЕ ОРЛОВ МОСТ ..“....АРЕСТ ЗА КУУУРНЕЛА !
  • 9 Jorji

    43 13 Отговор
    Валери проститутко мръсна гербаджийска подлога.
  • 10 921

    43 2 Отговор
    Пак изтаковаха хората тия с печалбите да пият по една пернишки вода
  • 11 Centurion

    24 4 Отговор
    Отечественият фронт действа!!!Специализираният съд в днешно време изпълнява ролята на Народният!!! Методите на изземване и одържавяване са по стар болшевишки маниер и обичай!!! Какво повече трябва да се случи за да разбере човек, че Демокрацията , пазарна икономика ,и частната инициатива са обявени за незаконни на тази територия,и всички Европейски ценности са само на хартия!!!
  • 12 Горо

    24 0 Отговор
    Приятелю, нямам нищо против изложените от теб аргументи. Но, защо смяташ, че след забраната на частните лотарии потребителите ще бъдат по-равнопоставени и по-неощетени? У нас, както е добре известно, никога нито едно правителство не е давало точен отчет по време на своето управление колко данъци са събрани и как са изразходвани парите до стотинка. Достатъчно е да си спомним как Ирена Кръстева, която преди около 19 години бе директор на Българския спортен тотализатор, натрупа своето състояние само докато бе на този пост. Тоест, не малка част парите пак ще бъдат присвоявани, ала вече от лица, които са под държавния чадър и са чисто политически назначени. Най-големите престъпления по принцип се извършват "в името на народа".
  • 13 Густо Майна

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "SDЕЧЕВ":

    Така, тези билетчета се търкат в цяла Европа, вкл. и по-развитата. Относно това дали ти е слаб ангела - ами дай и кредитите в такъв случай да национализираме и държавата да съблюдава за слаби ангели! И да питам: този всичкият народ, който работеше при Ветко, Миньо, Николайчо, сега и Васил - какво го правим?! Щото може и да са мекерета, ама всеки ден минавам покрай централата на Виктория груп. Голяма сграда. Допреди време кипеше живот, стотици хора щъкаха, а сега - тъжна затворена картинка! Та държавата, която дебело подчертавам, че е много лош мениджър какво ще ги прави тези хиляди люде? А пък специално за Валерката този невероятен бургЪзки капацитет можем да пробваме и хотелиерска+тв национализация. Ей така да не рече някой да се изкуши разбираш ли, да заложи "на сиво"!

    Коментиран от #15, #30, #36

  • 14 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    5 6 Отговор
    Вийте на умряло, още дълго ще виете

    Коментиран от #21

  • 15 Centurion

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Густо Майна":

    Да и Телевизиите ,да бъдат одържавени,парите натрупани от тях също.Не е ли също толкова пагубно денонощното излъчване на Филми с убийства ,наркотици, порно и прочие.Воопщр по СКАТ тече едно развращаване на младежта,което е в разрез с моралните устои и традиции на нацията.Хсйде да го Видим Валерката,тогава каква ще я запее,!

    Коментиран от #18

  • 16 КДК

    16 1 Отговор
    Ами кога ще направите проверка на Валери Симеонов.До преди пет години даваше хвърчащи бележки на потребителите на СКАТ сметнете абонатите умножете ги по 15лв.и се върнете 20 години назад.Сумата с която е ощетил държавата е колкото на Божков.Ами разкопаните пред блокови тротоари и ПВС тръби стърчащи грозно до всеки вход в цял Бургас и във други градове където има СКАТ.Кой ще му търси сметка нека Прокуратурата ако вече е ЗАГРЯЛА ДА ЗАПОЧВА И ДА КАРА ПОДРЕД.
  • 17 Обикновен човек

    24 1 Отговор
    Защо не одържавят добива на злато и отнемат лиценза на канадците?????За това трябва да се бори този ако милее за българският народ ,ама този и другите си взимат комисионните и си затварят очите!!!!!!!
  • 18 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Centurion":

    До 15 ком -Кое е това,, едно предаване,, другарю -кажи му името -защото лъжеш

    Коментиран от #24, #25

  • 19 Божков съм

    20 0 Отговор
    Е ко да търкат? Аз изтърках последното талонче и ми се падна екскурзия до ОАЕ ХаХаХааааа.
  • 20 Честито на печелившите

    17 1 Отговор
    На чичо Митко от Ямбол кой ще му изплати 12те милиона ? Или ще гризне дръвцето.........

    Коментиран от #22

  • 21 Брах ви лайката гербаджийска

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Алооуу бсп+дпс джендъри..":

    Как продължават да ти плащат за един и същи коментар всеки ден, явно шефовете ти са много прости, да не са гербери?
  • 22 Иванчо

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Честито на печелившите":

    Не бяха ли 11 милиона? Ще го гризне, то 30 години все го гризваме..дръвцето де.Всъщност от 89 г. сме го гризнали така,че не го пускаме .Ха ха ха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Centurion

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "стоян":

    Скат е кабелен оператор Байно и разпространява много канали,така че по леко.
  • 25 Centurion

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "стоян":

    Скат е кабелен оператор Байно и разпространява много канали,така че по леко.
  • 26 Иван Костов

    13 0 Отговор
    Добре съгласен съм с Валери ама айде наред сега да си върнем и енергото тия ни съдират кожите всеки ден с такси преноси и прочие и го признавам за патриот ами златото в крумовград
  • 27 Иван Костов

    7 0 Отговор
    Добре съгласен съм с Валери ама айде наред сега да си върнем и енергото тия ни съдират кожите всеки ден с такси преноси и прочие и го признавам за патриот ами златото в крумовград
  • 28 Активист на БСП

    7 3 Отговор
    Ура !!! Връщаме се в социализЪма !!!
  • 29 Тато из Правец

    10 0 Отговор
    А ЧЕЗ кога ще стане ДЪРЖАВНО ! Да не шапат чехите ???!!!
  • 30 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Густо Майна":

    Не ти харесва държавата!:) Или, я промени, или заминавай в друга!:)
  • 31 драскач

    3 1 Отговор
    абе не е нормално да се национализира бизнес, но не и нормално бабите да пестят от храна заради хитрите талончета
  • 32 СИСИ

    5 0 Отговор
    ТОЯ ВАЛЕРКАТА ... ЗАЕМИ СЕ ЧОВЕКА С ЧЕРНИЯ ПЕЧАТ ТАМ СМЪРДИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 цв.цач.апартаменти

    7 0 Отговор
    Кой инвеститор ще дойде ,изгониха нокиа,изгониха фолксваген,изгониха филип морис,изгониха ровър,изгониха рено булгар,не попитаха народа а 300главанака гонят и бесят.
  • 35 898

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "SDЕЧЕВ":

    Защо,а тотото какво е SDЕЧЕВ? Я ,като ми вадят едни и същи числа в двата тиража!Нали собствеността беше равнопоставена?! Един реши да играе с правилата на ДП и майка му и го направиха на парчета ,защото шиши искал повече!
  • 36 БГГБ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Густо Майна":

    Абе ти да не си ветко или може би васко или пък защо не пълен идиот??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове