ФАКТИ.БГ

Симеонов: Спрете да купувате частни талончета, от другата седмица ще са без лиценз

Този бизнес става изцяло държавен, каза лидерът на НФСБ

Публикувана: 7 Февруари, 2020 14:07
36 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3988
Симеонов: Спрете да купувате частни талончета, от другата седмица ще са без лиценз
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Печалбите ще могат да се получават по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници. Променихме закона, защото преценихме, че не е редно държавата да се бърка в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си потърсят печалбите и да си ги получат. Парите от тиражите са събрани. Печалбите са базирани от общите приходи върху съответния тираж. Всеки заинтересован има правно основание, а има и пари, които са събрани, да си получи печалбата. Няма никакъв начин някой печеливш да съди държавата. В случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи. Наградите са спечелени от вече проведени тиражи, за които парите са събрани. Държавата няма отношение. Нека всеки, който е спечелил, да си търси наградата от този, от когото я е спечелил.

Това заяви в кулоарите на парламента Валери Симеонов, който коментира приетите днес промени в Закона за хазарта, съобщи Novini.bg.

"Искам да дам съвет на българските граждани. Те трябва да спрат да си купуват частни талончета, защото спирането на действията на частните лотарии ще се извърши в момента, в който Закона бъде публикуван в "Държавен вестник". Очакваме това да се случи другата седмица и да се изземат всички талончета, от всички места, където се продават в момента, освен пунктовете на Българския спортен тотализатор (БСТ). Срокът за унищожаване на талончетата е до края на годината, защото има прекалено масово разпространяване - магазинчета, плод и зеленчуци, бензиностанции, всякакви вериги. Събирането и унищожаването ще отнеме време. Предстои много сериозно разследване на количествата талончета, които са внесени в България и се разпространяват и количествата, които са обявени в Комисията по хазарта. Сигурен съм, че между двете цифри ще има доста сериозна разлика. В страната се внасят и продават много повече талони, отколкото се обявяват реално в Комисията по хазарта", разкри Симеонов.

"Предложението на БСП за забрана на хазарта е неуместно. Трябва да се даде време на БСТ, за да заема пазарната ниша, която се отваря сега. Основното предназначение на БСТ и хазарта е да подкрепя развитието на спорта. Предложението на БСП би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които ползват постъпления от БСТ. ако се забрани рекламата, няма да има такива постъпления. Тогава много федерации и клубове ще са поставени на изпитание", обяви лидерът на НФСБ.

"Бизнесът на Васил Божков е няколко милиарда на година. Това е непотвърдена информация, защото има много голям сив сектор, свързан с разпространяването на по-голямо количества талончета, отколкото се отчитат в Комисията по хазарта. Аз съм сигурен, че оборотите са доста по-големи. С новите промени вече ще може да се прекратява незабавно лиценза на частните лотарии. Това ще стане веднага след излизането на закона в "Държавен вестник". Няма никакъв шанс бизнеса с частните лотарии да се прехвърля. Този бизнес става изцяло държавен. Няма никакъв шанс БСТ да бъде отдаден на концесия или приватизиран. Това е записано изрично в закона. Няма никакво преразпределение на пазара. Това е фалшива новина, която се разпространява от няколко дена. Съгласно закона БСТ е длъжен да заделя 50% от сумите на обората за изплащане на печалби. 18% ще отиват за спорта. 15% ще са за такси и останалото е за издръжка на администрацията на спортния тотализатор", завърши Симеонов.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
SDЕЧЕВ
1 Отговор
Дa cвeтнa журнaлиcти пoлитици и мaтeмaтици къдe e зaрoвeнo кучeтo.Зaщo щeтaтa e oкoлo 7 000 000 000 лeвa пaри извaдeни oт икoнoмикaтa и пoтънaли в дън зeмя.1.Рaзликaтa мeжду лoтaрия и хaзaрт e oгрoмнa.При хaзaртa игрaчa зaлaгa cрeщу бaзaтa,кaтo бaзaтa имa oпрeдeлeнo прeдимcтвo cпрямo игрaчa (нулaтa при рулeткaтa,кoeфициeнт oт 0,8 при вeрoятнocт 1 към eднo и т.н.)лoтaриятa oт другa cтрaнa рaбoти тaкa oбявявaш тирaж нa билeти зa 100000 лeвa и пeчaлби зa 500000 лeвa ocтaнaлитe 500000 ги прибирa oргaнизaтoрa,пoрaди тaзи причинa тoвa e aбcoлютнo нe дoпуcтимo тoвa прaвo дa бъдe прeoтcтъпeнo нa бoгoизбрaн индивид cъoтвeтнo мaриoнeткaтa Бoжкoв и нeгoвитe шeфoвe Чeрвeнитe шлифeри. Лoтaриитe cлeд тoвa ce мултиплицирaт в пocтoяннo eмитирaнe нoви и нoви тирaжи дo бeзкрaй и ce нaрушaвa принципa нa caмaтa лoтaрия дa ce прoвeждa прeз oпрeдeлeн пeриoд c идeaлнa цeл.Втoрa чacт oт измaмaтa e чe ce oтлaгaт изплaщaниятa нa гoлeмитe нaгрaди във врeмeтo идe пoлучaвa пирaмидaлнa хидрa кoятo e нa принципa нa aтoмнaтa бoмбa eкcплoзивнo зacмуквaнe нa кaпитaл.Вcичкo тoвa кръcтeнo Нaциoнaлнo.Ужac.Oтдeлнo нa кaртoнчeтaтa уж имa втoрa игрa кoятo тe зaкaрвa нa caйтa им къдeтo тe пoдпълвaт пък cъc чиcт хaзaрт.Пoлучaвa ce лoтaрия кoятo тe вкaрвa в дълбoкитe вoди нa чиcтия хaзaрт къдeтo мoгaт дa ти взeмaт къщaтa aкo ти e лaбaв aнгeлa. Тoвa бeшe нaй гoлямoтo грaбитeлcтвo нa чeрвeнитe чeнгeтa нaд нaрoдa нa РБ.Приcъдитe трябвa дa ca 20 гoдишни и oтдeлнo дa гoрят в в aдa зa тoвa бeзoбрaзиe

Коментиран от #13, #35


Оценка:
-6 +41

Рошко
2 Отговор
Ша са самоубив там ми беше надеждата, демек ша си ги поделите

Оценка:
-3 +13

Гост
3 Отговор
Еей тоз валери кат петел на бунище се пъчи. Бори престъпноста. А дали некой му не дава некой лев да гопоощрява?

Оценка:
-9 +41

Митко
4 Отговор
С "печалбите" до тук!

Оценка:
-1 +35

Галев Маев
5 Отговор
арест за КОРНЕЛА ...по нейната телевизйка призовават за “ ЗАПУШВАНЕ НА ОРЛОВ МОСТ “.....АРЕСТ ЗА КОРНЕЛА !

Оценка:
-29 +19

Ventura
6 Отговор
А на efBET , може ли?
Или само на Пеевската лотарийка?

Оценка:
-0 +40

Епицентър Далаверов
7 Отговор
Спирам да търкам частни, както и държавни талончета!

Оценка:
-2 +39

АРЕСТ ЗА КОРНЕЛА
8 Отговор
ДА АРЕСТУВАТ ЛУДАТА СЕЛЯНКА КОРНЕЛИНА КУРОВА ...ПО НЕЙНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРИЗОВАВАТ ЗА БУНТОВЕ И РАЗМИРИЦИ ....ВОДЕЩАТА КАЗА ..“ ОТИВАМЕ ДА ЗАПУШВАМЕ ОРЛОВ МОСТ ..“....АРЕСТ ЗА КУУУРНЕЛА !

Оценка:
-35 +15

Jorji
9 Отговор
Валери проститутко мръсна гербаджийска подлога.

Оценка:
-13 +42

921
10 Отговор
Пак изтаковаха хората тия с печалбите да пият по една пернишки вода

Оценка:
-2 +43

Centurion
11 Отговор
Отечественият фронт действа!!!Специализираният съд в днешно време изпълнява ролята на Народният!!! Методите на изземване и одържавяване са по стар болшевишки маниер и обичай!!! Какво повече трябва да се случи за да разбере човек, че Демокрацията , пазарна икономика ,и частната инициатива са обявени за незаконни на тази територия,и всички Европейски ценности са само на хартия!!!

Оценка:
-4 +24

Горо
12 Отговор
Приятелю, нямам нищо против изложените от теб аргументи. Но, защо смяташ, че след забраната на частните лотарии потребителите ще бъдат по-равнопоставени и по-неощетени? У нас, както е добре известно, никога нито едно правителство не е давало точен отчет по време на своето управление колко данъци са събрани и как са изразходвани парите до стотинка. Достатъчно е да си спомним как Ирена Кръстева, която преди около 19 години бе директор на Българския спортен тотализатор, натрупа своето състояние само докато бе на този пост. Тоест, не малка част парите пак ще бъдат присвоявани, ала вече от лица, които са под държавния чадър и са чисто политически назначени. Най-големите престъпления по принцип се извършват "в името на народа".

Оценка:
-0 +24

Густо Майна
13 Отговор

До коментар #1 от "SDЕЧЕВ":


Така, тези билетчета се търкат в цяла Европа, вкл. и по-развитата. Относно това дали ти е слаб ангела - ами дай и кредитите в такъв случай да национализираме и държавата да съблюдава за слаби ангели! И да питам: този всичкият народ, който работеше при Ветко, Миньо, Николайчо, сега и Васил - какво го правим?! Щото може и да са мекерета, ама всеки ден минавам покрай централата на Виктория груп. Голяма сграда. Допреди време кипеше живот, стотици хора щъкаха, а сега - тъжна затворена картинка! Та държавата, която дебело подчертавам, че е много лош мениджър какво ще ги прави тези хиляди люде? А пък специално за Валерката този невероятен бургЪзки капацитет можем да пробваме и хотелиерска+тв национализация. Ей така да не рече някой да се изкуши разбираш ли, да заложи "на сиво"!

Коментиран от #15, #30, #36


Оценка:
-6 +18

Алооуу бсп+дпс джендъри..
14 Отговор
Вийте на умряло, още дълго ще виете

Коментиран от #21


Оценка:
-6 +5

Centurion
15 Отговор

До коментар #13 от "Густо Майна":


Да и Телевизиите ,да бъдат одържавени,парите натрупани от тях също.Не е ли също толкова пагубно денонощното излъчване на Филми с убийства ,наркотици, порно и прочие.Воопщр по СКАТ тече едно развращаване на младежта,което е в разрез с моралните устои и традиции на нацията.Хсйде да го Видим Валерката,тогава каква ще я запее,!

Коментиран от #18


Оценка:
-4 +13

КДК
16 Отговор
Ами кога ще направите проверка на Валери Симеонов.До преди пет години даваше хвърчащи бележки на потребителите на СКАТ сметнете абонатите умножете ги по 15лв.и се върнете 20 години назад.Сумата с която е ощетил държавата е колкото на Божков.Ами разкопаните пред блокови тротоари и ПВС тръби стърчащи грозно до всеки вход в цял Бургас и във други градове където има СКАТ.Кой ще му търси сметка нека Прокуратурата ако вече е ЗАГРЯЛА ДА ЗАПОЧВА И ДА КАРА ПОДРЕД.

Оценка:
-1 +16

Обикновен човек
17 Отговор
Защо не одържавят добива на злато и отнемат лиценза на канадците?????За това трябва да се бори този ако милее за българският народ ,ама този и другите си взимат комисионните и си затварят очите!!!!!!!

Оценка:
-1 +24

стоян
18 Отговор

До коментар #15 от "Centurion":


До 15 ком -Кое е това,, едно предаване,, другарю -кажи му името -защото лъжеш

Коментиран от #24, #25


Оценка:
-1 +1

Божков съм
19 Отговор
Е ко да търкат? Аз изтърках последното талонче и ми се падна екскурзия до ОАЕ ХаХаХааааа.

Оценка:
-0 +20

Честито на печелившите
20 Отговор
На чичо Митко от Ямбол кой ще му изплати 12те милиона ? Или ще гризне дръвцето.........

Коментиран от #22


Оценка:
-1 +17

Брах ви лайката гербаджийска
21 Отговор

До коментар #14 от "Алооуу бсп+дпс джендъри..":


Как продължават да ти плащат за един и същи коментар всеки ден, явно шефовете ти са много прости, да не са гербери?

Оценка:
-0 +6

Иванчо
22 Отговор

До коментар #20 от "Честито на печелившите":


Не бяха ли 11 милиона? Ще го гризне, то 30 години все го гризваме..дръвцето де.Всъщност от 89 г. сме го гризнали така,че не го пускаме .Ха ха ха

Оценка:
-1 +7

23
Този коментар е премахнат от модератор
Centurion
24 Отговор

До коментар #18 от "стоян":


Скат е кабелен оператор Байно и разпространява много канали,така че по леко.

Оценка:
-3 +3

Centurion
25 Отговор

До коментар #18 от "стоян":


Скат е кабелен оператор Байно и разпространява много канали,така че по леко.

Оценка:
-3 +1

Иван Костов
26 Отговор
Добре съгласен съм с Валери ама айде наред сега да си върнем и енергото тия ни съдират кожите всеки ден с такси преноси и прочие и го признавам за патриот ами златото в крумовград

Оценка:
-0 +13

Иван Костов
27 Отговор
Добре съгласен съм с Валери ама айде наред сега да си върнем и енергото тия ни съдират кожите всеки ден с такси преноси и прочие и го признавам за патриот ами златото в крумовград

Оценка:
-0 +7

Активист на БСП
28 Отговор
Ура !!! Връщаме се в социализЪма !!!

Оценка:
-3 +7

Тато из Правец
29 Отговор
А ЧЕЗ кога ще стане ДЪРЖАВНО ! Да не шапат чехите ???!!!

Оценка:
-0 +10

goni
30 Отговор

До коментар #13 от "Густо Майна":


Не ти харесва държавата!:) Или, я промени, или заминавай в друга!:)

Оценка:
-0 +4

драскач
31 Отговор
абе не е нормално да се национализира бизнес, но не и нормално бабите да пестят от храна заради хитрите талончета

Оценка:
-1 +3

СИСИ
32 Отговор
ТОЯ ВАЛЕРКАТА ... ЗАЕМИ СЕ ЧОВЕКА С ЧЕРНИЯ ПЕЧАТ ТАМ СМЪРДИ.

Оценка:
-0 +5

33
Този коментар е премахнат от модератор
цв.цач.апартаменти
34 Отговор
Кой инвеститор ще дойде ,изгониха нокиа,изгониха фолксваген,изгониха филип морис,изгониха ровър,изгониха рено булгар,не попитаха народа а 300главанака гонят и бесят.

Оценка:
-0 +7

898
35 Отговор

До коментар #1 от "SDЕЧЕВ":


Защо,а тотото какво е SDЕЧЕВ? Я ,като ми вадят едни и същи числа в двата тиража!Нали собствеността беше равнопоставена?! Един реши да играе с правилата на ДП и майка му и го направиха на парчета ,защото шиши искал повече!

Оценка:
-0 +4

БГГБ
36 Отговор

До коментар #13 от "Густо Майна":


Абе ти да не си ветко или може би васко или пък защо не пълен идиот??

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Владислав Горанов
Това каза финансовият министър по повод протеста на учените от БАН
Справедливостта е класово понятие."

Още бисери