Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 13:52 3 470 27

Контрера от ВМРО се зарече за заловят хулиганите, гаврили се с дете в градския транспорт

  • вмро-
  • карлос контрера-
  • градски транспорт-
  • момче-
  • цска

До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт, убеден е председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет

Контрера от ВМРО се зарече за заловят хулиганите, гаврили се с дете в градския транспорт - 1

Нашето общество трябва да проявява нулева търпимост спрямо подобни действия. За съжаление ни липсва цялостна дискусия по темата. Тези думи написа във Фейсбук председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера, във връзка с хулиганската проява в автобус 404. Случаят скандализира обществото, след като кадри от гаврата бяха разпространени в интернет.

Контрера веднага е уведомил СДВР, както и Столичен автотранспорт и следи случая.

Ето и пълният текст на Контрера във Фейсбук:

Безспорно вчерашният инцидент в автобус по линия 404 е проява на цинизъм с особена дързост. Жертвата е малолетен, който е бил нападнат от три по-възрастни лица. Безспорно и от видеозаписите, срещу момчето е упражнено насилие, а нападателите са избягали след посегателството. Вчера, 21 февруари, около 19:20 ч. в задната част на автобуса три лица, с особена дързост и цинизъм, най-вероятно по хулигански подбуди, чрез принуда и насилие са съблекли и отнели дрехи на малолетно момче. Според информацията от вчера вечерта, а и от днес, мотивът е с футболен характер, на фенска основа според първоначалните данни – момчето е носело дрехи с емблемата на спортен клуб ЦСКА. То е състезател в спортния клуб.

Инцидентът се е развил изключително бързо, а нападателите са избягали от автобуса като със сила са отворили третата врата. Шофьорът на автобуса е уведомил диспечерите, че има инцидент, сигналът в СДВР е от заместник-директора на 112-то училище. С пострадалото момче са разговаряли оперативни работници, разследването по териториална компетентност се води от 1-во РУ.

Автобусът е снабден с видеокамери (фабрични за този модел и допълнително поставени за целите на тикет системата). Записите днес трябва да бъдат свалени от техник и предадени на разследващите. Шофьорът е дал обяснения в гараж „Дружба“ за инцидента, каквато е процедурата, и те също ще бъдат предоставени на разследващите.

Налице е тежък инцидент с посегателство над малолетен. Случаите на грубо, цинично поведение в средствата на МГТ за съжаление се случват. Налице са инциденти, както с нападения над водачи, така и с нападения над пътници и контрольори. Имали сме случаи, в които шофьори са бити, нападани с ножове, ножици, имали сме случаи на нападения над пътници - включително посегателства над деца и жени на сексуална основа. Значителни са и посегателствата над автобуси и трамваи - чупене на стъкла, рязане на мехове, чупене на врати, изкъртване на седалки и т.н. Изграждането на видеонаблюдение спомага за подобряване на сигурността в автобусите, трамваите и тролеите, но не е панацея.

Смятам, че в рамките на ден-два извършителите на нападението над 14-годишното момче ще бъдат установени и задържани. Нашето общество трябва да проявява нулева търпимост спрямо подобни действия. За съжаление ни липсва цялостна дискусия по темата, присещаме се за този обществен недъг само при подобни случаи и то, когато получат медиен отзвук.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само Левски

    4 60 Отговор
    Щом ще носи дрипи на чорбата,така му се пада.

    Коментиран от #7, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 биллаа

    10 0 Отговор
    Ако го не заловят имаме торбички😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния софиянец

    38 3 Отговор
    Откакто Гешеф започна да се бори с битовата престъпност, тя се удвои. Явно престъпниците се базикат с него.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 патриот

    7 3 Отговор
    Нали има камери или в този рейс няма?
  • 9 АБЕ ДРИШЛЬООО..

    2 28 Отговор
    КЪДЕ СИ ГО ДИРИШ С ТАКАВИ ФАНЕУКА БЕ..СМЕШНИК..
  • 10 Бързака

    25 1 Отговор
    Не са попаднали на някое боксьорче да им напука тиквите ! Сигурен съм ,че още ме помнят тримата бабаити от автобуса за Ботунец ! Оставих им спомени и белези за цял живот !

    Коментиран от #12, #17, #20

  • 11 Герчек

    24 2 Отговор
    Циган народ , циган култура , циган държава .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АУУУУУ

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само Левски":

    Значи момчето е виновно, защото е с яке на друг отбор освен вашия.... Е НЯМА КАК ДА НЕ СЕ КЕФЯ ЧЕ ВИ СПРЯХА ПАРИТЕ.... И ДА СЕ СМЕЯ КОГАТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧУЖДИ ОТБОРИ ВИ ПРАВЯТ СМЕШНИ.!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ххх

    12 1 Отговор
    Не е важна толкова нулевата търпимост. То е ясно, че няма как да хванат всички престъпници, основно принадлежащи на Етноса с човешки права, издигнати в недосегаем култ. Според мен са нужни много по - тежки, жестоки наказания. Едно време затова са обезглавявали престъпниците на площадите, пред тълпа от зяпачи, жадни за кръв и отмъщение. И жестоките наказания са имали доста възпиращ ефект за потенциалните бъдещи престъпници. Само че, нашите политици никога няма да отидат на такъв вариант. Не ви казвам да колят или бесят престъпници по площадите. Но както примерно на прегрешилите шофьори вдигнаха глобите трикратно и четирикратно, така и ще вдигнете наказанията за крадци, убийци, побойници и изнасилвачи. Нужно е затягане и на режима в затворите. Какви са тия там разни общежития от открит тип, дето през ден разни типове прескачат оградите и бягат. Те там на почивка ли са изпратени, или за изтърпяване на наказания. Всичко това би следвало да се промени, би следвало да се променят и наказанията за малолетните престъпници - бой или затвор. Или затвор за родителите им, да се научат да ги възпитават. Но много добре знам, че всичко това няма да стане. Защото станахме много поевропейчен и много поамериканчени. Защото нашите политици слугуват на чужди интереси и чужди модели на поведение, които настървено и нагло ни се натрапват от разни правозащитни организации от сорта на БХК.
  • 16 Чата

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    За Гешеф и уравляващите самодоволни тутманици, битова престъпност е само това, което става по селата! Тея в случая са интелектуални престпници от столицата. С бели якички, вратовръзки, фракове, папионки, ланци и кърпичка в джобчето! Липсват ти знания по криминология и гербеастия, за да дадеш правилна оценка на казуса.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бързака":

    Имал си късмет в рейса за Ботунец...Момчето е каратист от спортния интернат-школа на ЦСКА.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СВД

    1 0 Отговор
    Да заловят или да задържат, Контро!? Неграмотни сте това в управлението и това е! Какви резултати да очаквате при подобно безхаберие?
  • 22 Каратист като Боко

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За това щяха да го чукат
  • 23 Останалите пътници

    12 1 Отговор
    дето са гледали като сополи, тях хванете и в д*пето им го б*днете. Таква е цялата нагласа на народа. Квото и да става пред очите им, щом не е посегателство към тях, значи сичко е ОК
  • 24 Мангала

    0 2 Отговор
    Ще ми заловят дедовия
  • 25 Помниш , а ?

    0 0 Отговор
    Да не си оня къдравия , дето се изпусна в гащите като го почнах ?!
  • 26 нйкн

    4 0 Отговор
    Как ще се намесят другите? Нали ще ги пратят в затвора, както изпратиха в затвора Полфрийман!
  • 27 Митака

    4 0 Отговор
    Ще ги хванат тия и.зверги. вдигна се шум и ще ги намерят. Дано да имат и предишни присъди и да лепнат 1-2 годинки ефектина присъда. Като са такива големи мъже да идат в панделата при другите големи мъже.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове