25 Февруари, 2020 20:08 19 719 55

Проф. Кантарджиев обясни кога няма да има коронавирус

  • проф. кантарджиев-
  • коронавирус

От коронавируса боледуват възрастните хора, които имат тежки съпътстващи заболявания

Проф. Кантарджиев обясни кога няма да има коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

България направи много, особено в последните 24 часа, по отношение мерките срещу коронавируса. Това заяви проф.Тодор Кантарджиев - заместник-началник на кризисния щаб за коронавируса, в предаването “Още от деня” по БНТ.

По думите му “истината, е че, не е чак толкова страшно, малко по-страшно е от грипа”.

Да не плашим хората, каза той, но допълни, че все още не се знае достатъчно за тази инфекция.

По думите му от коронавируса боледуват възрастните хора, които имат тежки съпътстващи заболявания.

Младите хора дори могат да не забележат, че са болни. В момента в България няма болен от коронавирус. Всички проби са отрицателни. Тримата пациенти от Пловдив, които се върнаха от Италия и един в Габрово - всички са с отрицателни проби, обясни проф. Кантарджиев.

Той посочи, че сега в момента има отделни взривове на грипове от група Б.

Българското външно министерство прави много. Оказа се, че много детски групи с ученици се връщат от Северна Италия. Първо трябва да се говори с родителите и да се успокоят. Хубаво е детето да е само в стая и да се ползват повече дезинфектанти, посочи той.

Сега са засегнати държави, които имат работещи системи на здравеопазването, а дългото лечение изисква голям ресурс. Чакаме лятото. Лятото няма да има коронавируси. Слава богу пикът в Китай премина, заяви още проф. Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    70 13 Отговор
    Защо не пускат учениците в грипна ваканция, за да намалят напрежението? Герберасти прости! Сега е момента! И без това както сами казвате навзякъде върлува грип А.

    Коментиран от #27, #31

  • 2 Onq s konq

    75 4 Отговор
    Ко ша прайм с КРАтУНа вируса докторееей?

    Коментиран от #32

  • 3 Вирусът

    50 4 Отговор
    Тук съм аз, дойдох с боклука

    Коментиран от #6

  • 4 Бате дай 50 стинки эа баничка

    79 1 Отговор
    Ми то точно половин България са болни и стари.

    Коментиран от #50

  • 5 8387

    25 1 Отговор
    дойдат ли един двама заразени и ше имаме нов грип тая година само че ше пукясваме един след друг по принцип има комари и кво ли не с кофти неща и спин и никой нищо не знае и няма
  • 6 Човек

    44 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вирусът":

    Добре дошъл!Чакаме те в Банкя! Боко Боклука
  • 7 Гошко

    69 4 Отговор
    Сега са засегнати държави ,които имат работещи системи на здравеопазване. А какво ще стане с България , която няма работеща система на здравеопазване. Не хвърляйте прах в очите на хората кажете си истината поне един единствен път. БГ правителство скапано.
  • 8 covid

    29 11 Отговор
    Това професорче е онодено в главата.
  • 9 Смехурко

    9 2 Отговор
    А Боко?
  • 10 Хаджи Папурко

    48 3 Отговор
    Професоре ,а на бас ,че ще ни изненада.
    Иначе да Ви го и в здравеопазването, щом чакаме лятото.
  • 11 само да отбележа че

    66 4 Отговор
    ....със сигурност има вече вирусоносители и в България.Било направено много...дрън-дрън ярина. Летищата са абсолютно безконтролни..кви ги разпрая тоя маймун бе. Много ми намирисва, ама много, на ситуацията с Чернобил.Ако стане така, тоя къде ли ще се скрие и с какви ли глупости ще се оправдава.
  • 12 мани мани

    27 2 Отговор
    като прекарал 4 пневмонии, то като чуя тая фамилия кантарджиев и си знам, че са все свързани с пулмологията - белодробни болести, рентген и т.н. :) но вече започвам да си мисля, че тия хора, които са в тая среда си сменят фамилното име :) не е възможно инак :) как пък все с тая фамилия :) странно ми е просто :) защо няма ни един с друга професия от т'ва фамилно име :) има си и летни вируси и тепърва ще разберем топлината и слънцето убиват ли лесно така както ни се иска тоя изкуственяк вирус ... някой ако може да ми обясни нещо за тая фамилия и защо все е свързана с бацили и рентгени, и бял дроб :) да ме светне :) има ли общак с тая фамилия? да си признае! :) днес като гледах тренировката и си викам дано не дойде у нас, че инак гибел :) хипер неподготвени сме! и децата не можете да излъжете!
  • 13 мани мани

    43 3 Отговор
    тя целта на изкуственяка пуснат от сащ не е да ни изтрепи всичките, а е да събори китайчулята ... така се трепи икономически дракон :)
    щом има днк от спин вирусчето хив, то значи вече можем да хванем спин и по въздушно капков път чрез тоя вирус ... висш пилотаж в генното инж. ... буквално да умрат тия дни тия създателите! анатема и бог да ги прибере скоро, да ги съди и никога да не им покаже светлината! амин!
  • 14 мани мани

    21 11 Отговор
    тия преборили вируса хич и да не се радват понеже в тях вече си е вируса на спин и са хив позитивни и тепърва със секс ще заразяват! предполагам си :) и до 5г. ще са мъртви понеже ще са си без имунна... и ще си идат от грипче, което ще си преминава пак в пневмонии ...

    Коментиран от #46

  • 15 Пийнясите Пловдиф

    25 9 Отговор
    Пийнуите ракия домошарка,свинцко,винцко,и вируса е АУТ
  • 16 Алфа Ромео

    46 1 Отговор
    Ей тоя дето каза че идвало лято и тогава нямало вируси, как е аааа, подготвени сме нали.... ДоФторе то не се знае още как ще реагира на по-високи температури този вирус разработен изкуствено в лаборатолия...
  • 17 Гост

    36 2 Отговор
    То и чума няма, птичи грип няма ама избиха животните.... Как може малки прасенца в дълбока яма живи и отгоре им фадромата излива запалена течност... Грях ще имат... Че и с корановируса. Уморяват ни бавно..
  • 18 Гошо

    31 4 Отговор
    Без да чета статия и коментари давам отговор на заглавието: Д@ ВИ € Б@ П¥ТК@Т@ МАЙНА УТРЕ!
  • 19 Бореца

    10 2 Отговор
    Рънъта пръй борбъта
  • 20 мани мани

    23 5 Отговор
    цитат: "Младите хора дори могат да не забележат, че са болни." ... :)
    може ли да ми обясни някой как смъртоносен вирус няма да бъде забелязан, когато попадне у младият человек? :) и някой пулмолог да ми обясни, как пневмонията не е смъртоносна болест :) рутина ли е? :)
    хуб'о че беше флеминг и последователи, че инак 4 пъти да съм умрял :) е и на лекарите да съм благодарен де :) пневмонийката може да си я носиш няколко дни, седмица, две, три и отдавна ще е минала на двустранна де от моткане, а и от неулучване на правилните антибиотици :) но т'ва при все, че са бактерийки в алвеолките... ама тук говорим за вирус, който създава колонии там, а за него ляк няма ... к'во прайм? муколсванчета, бромхексинчета е ясно :) имунната ще опатка една част от вирусите и бактериите, но ще умре в един момент, а ще има още от бактериите и вируса ... к'во прайм пак да попитам? бактериите коките ще бъдат опаткани от вливанията венозно от широкоспектърни антиб. оки, ама с вируса к'во прайм? седи си и прай колонии в дроба все още! к'о прайм ва докторе, кандарджиеве? :) ши ги ликувами с антиспин лекарства, закоту си е спин :) трепи ни имунната за дни! к'о прайм?
  • 21 мани мани

    18 2 Отговор
    създателите на вируса са много горди с отрочето си :) бият се в гърдите колко са велики и можещи, учени ... не е нужно да ги знаем кои са! те си се знаят, носят си инфото в себе си, знаят какво са извършили! и когато един ден умрат, ще отнесат енергийката си, но дали тя ще бъде приета от създателя и дали ще им покаже светлината? това оставям на безграничната им безкрайна фантазия да си представят тъмнината, вечната тъмнина, в която ще са и изобщо все едно никога не са съществували и ще престанат завинаги да съществуват! а това е много лошо да ви се случи, уверявам ви! няма кой да ви го каже! а прошка ако си мислите че има, то сте в голямо невидение! не си мислете, че като глътнете хлебче и казувате думички и се молите, и сте оневинени! ще ви прости? заблуда! прошка няма! ми който го осъзнал, осъзнал :) другите зловредни ще го "разберат" по трудният начин :) мхм
  • 22 Анонимен

    31 4 Отговор
    "Хубаво е детето да е само в стая и да се ползват повече дезинфектанти, посочи той.". Извинявайте, но това звучи смешно. Че това дете няма ли да ползва баня, съдове, прибори. Въобще всичко е бошлаф в България. Слушах одеве този ген от ВМА при ЦВЕТАНКА Ризова. Хора без симптоми не са под карантина?! Много неразумно и лекомислено, защото симптомите не идват веднага. А и какво значи препоръчвали на завърналите се да останат по домовете? А гаранция, че последните, ще спазят препоръките? Гаранция - Франция дето се вика. Все ми е на акъла, че завърналите се роми или всеки втори келеш или плеймейтка от Италия, ще си седят у дома, защото европейското и самосъзнанието, ще ги провокира да мислят на първо място за близките си и за другите. :). Бог да ни е на помощ с подобни мерки. Крути мерки трябваха тук.
  • 23 Ван дер Любе

    25 1 Отговор
    Наборът ни припомни какво е да благодариш на партията закрилница, кърмилница и така нататък. На всяка втора дума казваше "както каза партийният лидер и министър председател Бойко Борисов". Мийте си ръцете, както каза партийният лидер и министър-председател Бойко Борисов, Мийте си зъбите, бръкнете в ушите и т.н. Бойко да не е станал и хигеенист на Републиката. Сутрин даже му се обаждам да питам кафе ли да пия или една ракия.
  • 24 Вичо

    14 1 Отговор
    Боко ще ни "оправи"!!!
  • 25 мани мани

    6 6 Отговор
    писано е! четете! казуват ви отците! вие не слушате! мислите се за нещо велико! наравно сте с другите му създания! убиваш хора = противиш се срещу бог! ще те предупреждава многократно! ще ти праща знаци, ти ще се научиш да ги различаваш, ще се усмихваш :) разбирайки ги! ще си говориш с бог! и един ден енергийката ти ще бъде приета за вовеки веков съществуване из вселената за всичко де е живо! 'щото то само живота е вечен, 'щото само бог е вечен, бог е в нас и ние сме в бог! бог никога не ни е изоставял! лъжи са това, че ни е изоставил! но за надигналите се срещу бог - прошка няма вярвайте! биват изтривани все едно не са съществували и няма и да съществуват, а това после да те няма си го представете с безграничната си фантазийка :) не са лудите ми мисли :) предупреждение си е :) много люде ще ви го казуват! ще срещате знаците :) оричайки всичко това и отново вървейки срещу чадата му, ще бъдете наказани и по-късно съдени, ще искате да минете отвъд, няма да ви се даде! жалко за тия душички, но... прошка няма, знайте!

    Коментиран от #52

  • 26 Onq s konq

    16 3 Отговор
    Тоя корона вирус требе го лекуваме както лекувахме Африканската чума по свините. С чук между очите.
  • 27 Йлбб

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Пускането се прави при епидемична ситуация в страната. Ако се окаже , че такава ще се появи след две седмици? Или за теб не е от значение колко дълго няма да има учебни занятия?
  • 28 Парадайс

    3 3 Отговор
    КУрона вируса се хваща само за шишкави шлангажии. Щото има много сланина за едене. Ние кльощавите не сме застрашени.
  • 29 локомотива

    27 0 Отговор
    Тоше да не си мръднал бе брато,малко пострашен бил от грипа,то половината свят ще си отиде ти твърдиш че не било страшно.Най-вероятно си пипнал нещо ама при тебе е в главата.
  • 30 Баракиел

    21 0 Отговор
    Що не затваряте границите господа български управници? Малоумни ли сте? Ако стане карантина кой ще ми плаща кредитите? Не ви ли стана ясно, че това е най- коварната болест в нашето съвремие- комбинация между корона и Хив.? Всеки оздравял ще продължи да носи зараза...И какви са тези китайци, които постоянно идват по 50-60 човека... Всичко ще разкажа на Господ
  • 31 Рашка с чашка

    4 23 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    За коронавирус, разбира се пак Бойко е виновен! Толкова сте жалки че чак ви съжалявам! Дано сте платени тролове на Леля Кури, или на Доган, защото ако не сте значи сте от тези неудачници, които за нищо не стават и чакат държавата да им реши всички проблеми на готово! Дай пара бате, за това че се родих в България, нищо че нищо не мога!
  • 32 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Затник си тиии, в главата ти е бесепаро-костоварския(дпс) вирус, още дълго ще виете, вашия бракониерски електорат яде пеликани и лебеди. Господи Боже кому са нужни такива мерсавци!?!
  • 33 Сух

    16 1 Отговор
    Абсолютен смешник, тези водещи журналистчета, къде не стават за нищо, защо не му зададоха въпрос колко много е направено след като няма и една маска в България по аптеките! Могат ли да кажат как ще се справят с една епидемия, при положение, че няма елементарни предпазни средства?

    Коментиран от #39

  • 34 Vajno

    1 4 Отговор
    Dali si gledat slujitelite rabotata sI po granicite ili gledat smyanata da im minava . Heyy mayka bulgaria gospod date pazi teb i nas amin.

    Коментиран от #36

  • 35 Асен Илиев

    7 2 Отговор
    И какво точно е направила Бълхария? :)
    Не ти отива на годините да се изтъпанчиш и да лъжеш публично!
    Как па нема 1 (ЕДИН) НОРМАЛЕН между вас бе, булгани???

    Коментиран от #37

  • 36 Наблюдаващ

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Vajno":

    Пиши на български ма shundo !
  • 37 Българче

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Асен Илиев":

    Има 1(ЕДИН) и скоро ще го усетиш отзад .
  • 38 Дедо Компи

    8 0 Отговор
    Някой съмнява ли се, че Кратунския няма умишлено да внесе вируса, ако получи дефицит в бюджета? За едното първо място по "отличничество" той и чума, и проказа, пък и атомна бомба ще хвърли върху БГ. Да бяга бързо с откраднатото, защото младите отчаяни българи ще му видят сметката.
  • 39 Министерство на здравеопазването

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Сух":

    Уважаеми г-н "Сух", взети са АБСОЛЮТНО всички мерки за посрещане на визитата на дълбоко уважавания от нас Корона вирус. От републиканския бюджет са отпуснати средства както следва: 1. за НС 30 млн за маски, каски и тоалетна хартия последно поколение. 2. за МС 60 млн за същите нужди плюс 50 млн за "Фалкон" и био скафандри с пълна херметичност за пасажерите и екипажа. 3. За висши магистрати и техните семейства е нает Боинг 777 в случай на нужда от спешна евакуация. Останалите 60 млн. ще бъдат изразходвани в движение според нуждите на горепосочените ВИП български граждани. За " матряла " се предвиждат по три молитви на ден от деня на обявяване 5-та степен " опасност..".Моят изчерпателен отговор ще бъде качен на сайта на министерството. Поздрави от Хонолулу. Подпис.
  • 40 Petko

    13 0 Отговор
    То Китай, втората икономика в света, не може да се справи с вируса та нашите измислени професори. За десет дена направиха свръхмодерна болница, която в България за десет дена не могат само да я фалират и пак не се справят та ние ли. Трагедия сме от всякъде, а този клоун по-добре да не се беше показвал по телевизията. С чай и с мед ще лекува вируса, приказки за шизофреници. Господ да ни е на помощ!
  • 41 Станой

    9 0 Отговор
    Има вирус - няма протести, ще останат и по-малко хора за манипулиране -кеф за управляващите.
  • 42 НИНДЖА

    2 0 Отговор
    кой ти нареди да говориш така да му го подам в устата
  • 43 Чоко

    7 0 Отговор
    И радиация нямаше , но се народиха хиляди малформирани.И тя беше малко по-срашна от реформата в образованието.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 калинка

    13 0 Отговор
    Всеобхватна манипулация навсякъде!
    В Ловеч учениците, върнали се от Италия се разхождат свободно!
    И как така карантината при непроявени симптоми е пожелателна?!?!
    И кой луд ще си седи в къщи за сметка на платената си или неплатена отпуска?! Господи, управляват ни и.диоти!
    Е, подробности, че в една цивилизована държава като Италия в подобни случаи карантината им е с болничен!
    В Англия - също!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гечо

    2 0 Отговор
    Абе кантар само стари хора ама другият път.всичко заминава които го хване чал.лошо
  • 48 аха аха

    5 0 Отговор
    Не е вярно боледуват всякакви възрасти, включително и спортисти. Развиеш ли пневмонията вече си 50/50. В Китай стотици лекари са болни в момента.

    Скрийте го този дърдорко, че като латерна дудне само глупости. Имаме интернет и четем същото като теб, Локумчев.
  • 49 Лятото

    2 0 Отговор
    ще измислят ентеро-трепачи...
  • 50 Вероятно

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате дай 50 стинки эа баничка":

    разработването на коронавируса е спонсорирано от НОИ.
  • 51 Дамянов

    2 0 Отговор
    И Ко... Доживях чистката да започне!
    Много хора много нещо. Чудя се само в Германия как се оправиха. Сигурно лятото там настъпва по- рано. Ако това не е начало на световна пандемия нз кое е. МЕРКИ че и ДРААКОНОВСКИИ - не са взети! Граници отворени както винаги.Или отношение по заразата - НЯМА. ФАКТИ - вирус без лечение, 1000 пъти по разпространяващ от обикновен.
    Разработен в лаборатория да поразява човешки същества - май да ама...Предпазни средства - няма. Карантина - няма.
    Е и Ко...ся... Господ по-близък ли стана.Ще се молите ли? Яйце - задник. Нож - кокъл. Нещо да ви говори това.
    Не се мъчете бе хора МНОГО сме. Ето че сега вече ще има баланс. Един,два вируса ново поколение дошли от "пазарчета" и готово. БАЛАНС. И Ко... Мерките са взети ДРАКОНОВСКИ ама не срещу вируса. СРЕЩУ ПОПУЛАЦИЯТА НА ХОРАТА.
    А ние в България, Хърватска, Македония и т.н. държави с малко ора сме си косвени жертви. ПРИЕМЕТО ГО - един ден ще ни затрият половината. И този ден - дни настъпват ли настъпват. А Боко, Боко.... Видяхме го него. Човекът скала как мисли за народа.
    Национална катастрофа е това правителство и всички управляващи. Система която ще ни убие. Е не точно ама с бездействие. Иначе 6+ внушението си го има на макс чак ДАКОНОВСКО.
  • 52 Ооо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "мани мани":

    Шизофренията не се лекува. Е това е Бог. Бог е равно на шизофрения
  • 53 000

    2 0 Отговор
    А дали това дето го плямпат че има нов грип не се отнася за Корона вируса. Те не лъжат за севте. Просто ще кажат, че някой доктор се е объркал, ще го пожертва и Боко и компания пак ще са чисти. Или пък новия грип изяжда Корона вируса.
  • 54 лекар

    1 0 Отговор
    Ефективни противоепидемични мерки не означава показни учения, брифинги и служителки на РЗИ с термометри в ръце по КПП. Ефективни пртивоепидемични мерки са незабавно спиране на движението на хора през границите, ученици и студенти във ваканция и активно издирване на заразоносителите8696, защото такива със сигурност вече има в България. Последиците от това са пагубни за икономиката, но и без това икономиката ще бъде сериозно засегната.
  • 55 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    пуснете децата във ваканция
    сега е момента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове