Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 11:48 1 663 13

Петя Аврамова за тол системата: Който руши повече, ще плаща повече

  • тол система-
  • петя аврамова-
  • превозвачи

Транзитният бранш е напълно информиран за въвеждането на тол системата

Петя Аврамова за тол системата: Който руши повече, ще плаща повече - 1
Снимка: БГНЕС

На 1-ви март тол системата започва да работи, повече отлагане няма да има. Всички елементи по нейното стартиране са в готовност. Тол системата ще обхване над 3000 км пътища, а останалите 17 000 км пътища ще са безплатни и за тях няма да се плаща дори винетка по настояване на превозвачите. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова от трибуната на Народното събрание по повод предстоящото стартиране на тол системата.

Тя сподели, че според транспортния бранш ще бъдат постигнати приходи в размер на 450 млн. лв. с тези тарифи и с този обхват на системата. Според нея обаче тази цел няма да бъде постигната и затова ще наблюдават развитието на тол системата и ако се наложи от 1-ви юни ще бъдат направени промени по отношение на обхвата и тарифите.

,,Транзитният бранш е напълно информиран за въвеждането на тол системата и няма да излъжем очакванията на хората, които ни подкрепят'', подчерта министър Аврамова.

,,Вярно е, че на някои места се появиха проблеми, вярно е, че електронният контрол създаде напрежение. Но искам да напомня, че този обхват на пътищата в България за заплащане на винетна такса е от 2005 г. и оттогава не е променян. Тогава на власт бяха колегите от БСП. Сега държавата е изградила нови различни методи за контрол и вече не се проверява чрез екипите на Пътна полиция, а електронно. По този начин контролните функции на държавата са завишени'', обясни още тя.

,,Няма как да не се появят проблеми, породени от електронния контрол, но те се отстраняват на момента. Всички искаме да се движим по добре поддържани и безопасни пътища. Целта на тол системата е да има повече приходи за ремонт и реконструкция на базата на един по-справедлив модел - който руши повече, да плаща повече. Тол системата е мощен инструмен за контрол и превенция на сивата икономика, като претоварването на транспортните средства. Тол системата гарантира по-голяма сигурност и безопасност. Електронната система ще бъде свързана с МВР и Агенция ''Митници'' и ще ги подпомага в контролната им дейност'', разясни Петя Аврамова.

,,Нашата задача е да балансираме центробежните сили и системата да стартира нормално, но е възможно да се получат временни смущения. Опити за дезинофрмация за тол системата ще има, както беше с електронните винетки. Помните, че от това беше направен страхотен проблем по медии, за провал на системата, но ето че системата за електронни винетки е успешна. Сега пък вече се обявява провала на тол системата... нека да успокоим страстите и да оставим експертите да си свършат работата'', призова накрая регионалният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 2 Отговор
    Мърши,нищо не можете да направите като хората. Идеята е пак да направите някои хора милионери
  • 2 S74Lk3R

    19 1 Отговор
    А всъщност е искала да каже " Който краде, ще краде още повече."
  • 3 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    8 1 Отговор
    Мутренските калинки да се махат от управлението !!!!!
  • 4 zeus

    14 0 Отговор
    Кой руши повече, 12 тона камион без евро сертификат или претоварен до 50 тона с евро 6, защото първия плаща повече?

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Митко

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "zeus":

    Измислено е от некадърни кадри, то в управлението други няма!
  • 6 А който

    7 1 Отговор
    не строи пътища по стандарт, а колко да замаже положението какво ще му се прави ??? Затвор и компенсации ще има ли ??? Питам щото рушенето идва първо от там, демек ще плащаме 2 пъти
  • 7 Брах ви лайката гербаджийска

    11 1 Отговор
    Овцоооо народа ще го плаща това като скочат цените на всичко
  • 8 Borislav Popov

    3 7 Отговор
    Aз вчера ак@х в една пътна дупка и я напълних с материал! Hека да ви е яд!!! Cамо комунисти могат да реват срещу управлението на герб безработните хора само реват и се оплакват!!! Всичко си е перфектно сега като не ви изнася отидете в Aнглия там пътищата са същите!!! В прусия е още по зле няма пътища както в Австралия!!! Да не говорим че най-малко данъци се плащат тук и всичко е евтино!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Рушат

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "zeus":

    Щото пътищата се правят като за ненатоварени каруци, асфалта трябва да е минимум 15 см. слой, а от долу необходимия трупосан материал. И двете липсват, па после камионите виновни, виновни ама друг път
  • 10 Прост народ

    9 1 Отговор
    Празен и пълен камион рушат различно ама както и да е, а хората ще плащат един път винетки втори път данък и трети път тол такса с покупките си в магазина а мерси
  • 11 тюрк тир

    2 0 Отговор
    Защо шофьорите от близкия изток не плащат ,купуват си най евтината винетка и край
  • 12 Коректен

    1 0 Отговор
    Еде, ама не искат да плащат, а плашат с протести.
  • 13 О. Ч. З

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Я да ми кажеш къкво взимаш от къде и каква е цената на материала и вземи излес малко извън страната да видиш пътища парите от пътищата във България ще утидат по предназначение във джоба на някой политик и утиди да видиш Белгия Люксембург Холандия техните пътища са за 8 Евро на ден и можеш да заспиш на тях а на наше хващаш морска болест
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове