Last news in Fakti

4 Март, 2020 13:25 21 737 34

Осман Октай: Ако в Испания нямаха доказателства за Борисов, нямаше да споменат името му

  • осман октай-
  • бойко борисов-
  • барселонска афера-
  • ердоган-
  • владимир путин-
  • сирия-
  • мигранти

Според бившия зам.-председател на ДПС в България ще има предсрочни избори

Осман Октай: Ако в Испания нямаха доказателства за Борисов, нямаше да споменат името му - 1
Кадър: ''ДЕНЯТ с В. Дремджиев''

''Ердоган вика Борисов, те двамата имат общ интерес в този рекет на Европейския съюз. Какви бяха думите на Бойко Борисов? ''Винаги съм казвал, че трябва да се плаща за тези мигранти, за да си стоят там - извън Европейския съюз''. Това му е приказката. Защото той отдавна, покрай нелегалните канали, които бяха в Турция, и бяха прихванати, и стана много услужлив на абсолютно цялата политика на Ердоган по отношение на Брюксел. И не случайно, официални приближени на Ердоган казаха, че той (бел. ред. Борисов) е техен говорител в Брюксел. Както навремето един руски висш политик беше казал, че България е троянски кон на Москва. В случая можем да кажем, че се явяваме като троянски кон и проводник на интересите на Ердоган на ''масата'' на Брюксел'', това заяви бившият зам.-председател на ДПС, а днес политически анализатор, Осман Октай в предаването ''ДЕНЯТ с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1.

''Във вашето студио винаги сме коментирали, че след сваления самолет на Русия. след убийството на посланика на официално мероприятие в Анкара... Путин и Москва не са хора, които ще забравят всичко това, което се е случило. Винаги съм коментирал, че Ердоган един ден ще попадне в капана на Путин. С изкупуването на тези C-400 зенитни ракети, той подразни НАТО и своите партньори, Америка и т.н. Изведнъж Ердоган се оказа сам. Хитрата сврака с двата крака, както казваме ние тук. Той влезе във военни действия в Сирия и изведнъж се оказа в сблъсък със сирийската армия, а Путин каза: ''Аз тук не се бъркам''. Това продължава. Той сега на пожар търси начин как да се измъкне от тази ситуация, опитвайки се от Путин поне да получи някаква приказка... да отложат военните действия. Но той навлезе много навътре в Сирия (бел. ред. Ердоган), в чужда територия. Не случайно от ООН, от Европа, той не получава подкрепа за тази военна инвазия. Тя трябва да бъде осъдена, каквито и да са целите на Ердоган и Турция'', заяви Октай за поредния епизод от конфликта в Сирия и добави: ''Турските граждани ще се вземат в ръце, както в исторически план са го правили, Ердоган ще бъде детрониран от цялата власт, ще загуби цялата власт.''

Политическият анализатор коментира и ''Барселонската афера'', в която е намесено името и на министър-председателя на България - Бойко Борисов. ''Сега има нова ситуация. Официалните власти в Испания посочиха името на Бойко Борисов, намесиха неговото име. Ако те нямаха предоставените им документи, които да доказват финансови злоупотреби и свързани с името на Бойко Борисов доказателства, никога не биха си позволили, както при нас винаги се случва, но при тях не, да споменат името на министър-председател на партньорска държава. Всичко това говори и доказа тревожността на самия Бойко Борисов и неговото пиар обкръжение, които продъниха всички медии цяла седмица. Той повтаряше едно и също: ''нямам къща, нямам къща, нямам къща, нямам къща''. Когато в Америка са се справили с мафията, те са тръгнали по следите на парите. В случая испанските власти са тръгнали по следите на парите. И всъщност, това ги тревожи. Сега в момента дюшеш им идва, че сутрин, обед и вечер вече не се говори за Бойко Борисов, девойката, детето и Барселона, а се говори за коронавирус.''

''Не случайно, Бойко Борисов разтревожен казва: ''Всичко това е от България''. Естествено, че от неговото обкръжение. Тези, които досега са го поддържали и са го ''качили на трона'', винаги съм казал, че същите хора ще го детронират. Тези процеси вървят'', добави Октай.

''Няма да заглъхне, защото в Испания... испанските съдебни традиции не пожалиха дори зетя на краля, не пожалиха Роналдо, Меси и видни личности в държавата. Там е много силна съдебната власт и не случайно, ако видите, за разлика от нашата прокуратура и нашите съдебни власти, те имат най-голямото доверие в испанската общност'', коментира още той казуса ''Барселонска афера''.

За политическата алтернатива на Борисов, Осман Октай заяви: ''Нека да имаме избори през 6 месеца. Нека отново да е Бойко, който и да е. Но да бъдат наказани от избирателите за това, защото те са нарушили обществения договор. Защото вече в България, след 30 години, нито има ляво, нито има дясно. Има си едно... момчетата, които бяха шофьори на групировките навремето, отваряха вратите, затваряха, аз съм свидетел на тези мероприятия, днес дойдоха на власт. Тези хора трябва да бъдат наказани с избори от избирателите. Докато нашите политици, партийни ръководители, не разберат, че избирателят е ''непоносим'' към техните грешки и лъжи, те никога, който и да дойде на власт, няма да е алтернатива. То ще е едно и също''.

Според бившия зам.-председател на ДПС в България ще има предсрочни избори.

''Има в България хора, които днес са на ключови позиции, познавам ги лично, които контролираха създаването на всички офшорни компании и разполагат със списъка на имената на хората - кой зад коя компания стои. И съм убеден, че тези списъци, с тези имена, са в офисите на Пеевски'', завърши Осман Октай.

Можете да видите целия разговор във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    40 4 Отговор
    Обаче, ако в Турция имат доказателства за Доги, няма да споменат името му, не и ако ги слушка.

    Коментиран от #27

  • 2 Byg

    23 6 Отговор
    Ами те нв го и споменават , единствените които го споменават са нещастните бойчета. От тях дойде , но те са си платени плямпала , като тоя за пари всичко прайм.
  • 3 ПЕНКО

    16 31 Отговор
    КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ОСМЯН ОКТАН И НЕГОВИЯ "БИВШ " ПАРТНЬОР - АНАЛ ЛЮБВИ !?!?!?
  • 4 Истината

    56 10 Отговор
    е, че този път няма да се отмирише. Кой стои зад офшорката в кипър и в Британска Вирджиния и кой е внасял кеш по техните сметки. Играли ли са пари от еврофондове. Треска ги тресе гербаците.

    Коментиран от #19, #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой си

    28 13 Отговор
    Мария, няма ли да пуснеш изказването на Деса Дуловската по арес на “виросолога” ( правописа е на Деса умното острие) на Републиката, че да се посмеят и колегите малко, не е честно само аз да се кефя на умнотията на тая калинка.
  • 7 Гост

    50 7 Отговор
    Много точно е казано всичко,браво.Ердоган нарочно не пуска бежанци кьм Бг.,защото интересите им не са такива...Няма полза да сьздава напрежение и хаос,и да ,,сваля,, Боко,като му играе по свирката...и да си разваля схемата при нас...Иначе,най лесно ако бяхме ,,европейци,, и не беше продажник и дупедавец долен Тиквата,можеше да затвори границата за турските тирове и на секундата нямаше да има проблем с бежанците....

    Коментиран от #16

  • 8 bbb

    12 35 Отговор
    Каквото каже тоя вярно е обратното.
    Досега нищо ге се е случило от това което е предрекъл.
  • 9 Йосарян

    28 12 Отговор
    Странно е кога ние гяурите ще съзнаем, че ни управлява Доган. Явно никога.
  • 10 Активист от ДПС

    13 29 Отговор
    Вестникът е комунистически така че, може и без доказателство! И тази година ще гледаме парада за 9 май в Москва, само че на запис от миналата година 😂😂😂😂 Вече ще се казва парадът на Короната на запис по интернет от 2019-та😁😁😁 Една ампулка колкото нокът със Covid-19 на Червения площад и руската армия излиза в неплатени "болнични" за неопределено време...😂😂
  • 11 Банкянския карагьозчия

    24 9 Отговор
    Ердоган щракна с пръсти и Борисов,клекна на килимчето в Анкара за инструктаж,турския шпионин Рашидов и той там,а османчо е лаладжия,от 20 г.обяснява как Доган пада от власт всеки момент
  • 12 Барцелона

    31 4 Отговор
    Сега търбух войвода чака да го арестуваме
  • 13 Ние българите

    36 8 Отговор
    все на някого отвън ли ще разчитаме да ни отървава - от турското иго да ни освободи Русия, а от пиявицата Боко - Испания. И после се бием в гърдите,ч е сме държава на повече от 1300 години. 300 под византийско, 500 под турско и вече 10 години под герберско робство - голяма хвалба.
  • 14 Антон Тодоров

    21 5 Отговор
    А кога ще арестувате Емил Кабаиванов, Христо Пелев и Николай Бекиров за кражби в особено големи размери.Справка Гугъл-"Христо Пелев доходи",също ГЕРБ предприемачи -Пловдив.
  • 15 Браво на Октай

    25 5 Отговор
    Умен човек.
  • 16 Анонимен

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ердоган и Бойко имат съвместен бизнес.... Знаят си далаверите...
  • 17 Смешен

    9 15 Отговор
    Тоа па кога научи испански че знае какво споменават властите там.

    Коментиран от #20

  • 18 коментар

    15 4 Отговор
    Защо октай паша не каже нещо и за дпс милиардерите които са от сопола до последния кагебеец!Защо не каже нещо и за костов с нинова за масовата им приватизация!Нищо не казва и за """професорите""" (в кавички) в Българската Сепаратистка Партия - Бсп!Защо трябва да казва нещо за всички тия неща след като и той октай паша се е нагушил за поне три века напред!Може за Бойко да не гласуваме вече, но никога няма да гласуваме за Бсп, Дпс, да България, Дсб, възраждане, евентуална партия на трифонов, политически проект на манолова, и така нататък.........
  • 19 Ново

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Започна проверка за преватезацията разговорите между генералите по телевизията и бсп/и тяхните сателити/ се раздвижиха къщата е закуплена 2012год и испанските власти работят /срока е до 2040год;/ те оповестиха че борисов не е замесен сега на кои ли ще платятда изкара /нови данни/
  • 20 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Смешен":

    Те от дпс и бкп всички езици в света знаят и затова са милиардери от миналия век!
  • 21 Мишо

    5 24 Отговор
    лъжете комонисти, Боико Борисов е наи успешния министар в историята на Балгария и това ви дразни . Свикваи те заштото пак ште го изберем тои е наи добрия

    Коментиран от #31

  • 22 ,,. Нерегистрирн

    8 1 Отговор
    Клоните на дърветата не могат да се залюлеят докато не задуха вятъра. Октай и турцоите от дпс не са прости. Учили сме с туржи и са много умни, защото им вървят всики предмети:матенатика, езици чужди, биология и пр. Не че ни е за момиченцето, 8 г. Бил е млад, изпуснал се, а може би е желано, но парите, парите и от там много народ днес бедства, а и вонят. Признат грях е половин грях. Лошо нема. Дай боже да имаме и ние внуци, но ударихте и отмъстихте на много честни и трудолюбиви хора.
  • 23 СМЪРТ НА БОЙКО

    9 5 Отговор
    СВОБОДА ЗА НАРОДА.

    Коментиран от #32

  • 24 ®€, нерегистриран

    4 2 Отговор
    Да осъди щом няма къща, жена, дете, копейкин, боец, ама луберте на бкп. Аз ако зная, че съм невинен веднага в барцелона хащамадвокати, подавам жалба, ако няма пари бб ще му намерим от запад български юристи. Много са. Наши хора са. Октай... Турчина е по-добър от българина. От завист гледа да ти сложи, а и направиха мързеливите и са горе милите едяци и злобни и алчни, само пари им са в главите. И доган е над сички ви
  • 25 СССР

    2 7 Отговор
    Шантав циганин,едно баба знаела едно баела.
  • 26 Ново

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Пари от преватизацията през2012год евро парите бяха спряни а чутьё ли баи октаи новини всяка вечер обвиняват русия и Путин в престъпления и Осъден ли някои всеки си говори за пари С тази къща се мотивираме от герб за изборите победа победа
  • 27 Ново

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "100":

    Пари от преватизацията през2012год евро парите бяха спряни а чутьё ли баи октаи новини всяка вечер обвиняват русия и Путин в престъпления и Осъден ли някои всеки си говори за пари С тази къща се мотивираме от герб за изборите победа победа
  • 28 Помниш

    3 1 Отговор
    Баи османе ти кога каза че пеевски ще бъде махнат от доган а тя Каква стана друга песен запя
  • 29 ЦК на ГЕРБ

    0 7 Отговор
    Другарят Борисов е честен и почтен !!!
  • 30 дядо ти

    10 1 Отговор
    С гласуване на избори,хората не могат да извоюват победа срещу мафията,подправят се избори от много години.

    Коментиран от #33

  • 31 оцелял от турското робство

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мишо":

    Ужас! Откъде си бе, Мишо, ходил ли си на училище? Хем глупости ръсиш, хем не можеш и да ги напишеш. Не се и опитвай. Неукият се управлява най-лесно, затова ви държат умишлено неграмотни.
  • 32 Zezo

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "СМЪРТ НА БОЙКО":

    Идат Комунягите
  • 33 Zezo

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "дядо ти":

    И президентските избори ли ги подправиха
  • 34 Коментатор

    0 0 Отговор
    Доносник "Огнян" пак заработва .Осмаанеее ..Османе ,овреме Преседателя Доган разбра,че си продажник и те отсвири,като лош навик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове