Last news in Fakti

5 Март, 2020 16:14 1 796 20

Пак ремонтират "Граф Игнатиев"

  • ремонт-
  • граф игнатиев

Майсторите все още не са започнали да оправят настилката заради дъжда

Пак ремонтират "Граф Игнатиев" - 1
Снимка: БГНЕС

Къстовището на наскоро ремонтираните улици "Иван Шишман" и "Граф Игнатиев" отново имат нужда от ремонт. Чисто новата улица, за която бяха платени милиони, вече е с пропаднали и разбити плочи. Дефекти има и на други наскоро ремонтирани места в столицата, съобщи БНТ.

Улицата вече е затворена за ремонт на ремонта. Майсторите все още не са започнали да оправят настилката заради дъжда. Те са в готовност.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" продължи цяла година. Живущите бяха блокирани и една година живееха в кал, нямаха трамвай.

Сега отново се налага да се направи ремонт. Обяснението на общината е, че от тук е минавала тежкотоварна техника, настилката не била пригодена за преминаване на автомобили, а била пешеходна, което било проектантска грешка. В същото време става въпрос за кръстовище и общината би следвало да знае, че от там ще минават автомобили.

Новият кмет по направление строителство е назначен в началото на тази година. Това е едно от предизборните обещания на кмета - да има ново направление в общината, което да отговаря за обществените поръчки.

Улица "Иван Вазов" също беше затворена цяла година. Там се направи основен ремонт. И там могат да бъдат забелязани дефекти. Това се случва 9 месеца след откриването.

При настилката пред Ректората също има проблем. Божинов каза, че можем само да гадаем защо. Има идея да се отвори компроментираният участък и да се провери за какво става въпрос.

Друго обещание по време на предизборната кампания беше да се обърне внимание на кварталите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    40 1 Отговор
    Съсипаха хубавия ни град. Нещастници!!

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    45 0 Отговор
    Моля, не използвайте определението "майстори" за неграмотните работници. Моля, не използвайте определението "проектанти" за невежите чертожници и копировачи. Моля, не използвайте определението "община" за шепата крадци, разпореждащи се с държавни пари.

    Коментиран от #12

  • 4 възмутен

    34 1 Отговор
    Докато даскалицата е кмет начело с Тиквата, така ще се правят нещата по нейния на-просто измислен еталон- "РЕМОНТ НА РЕМОНТА" и за да има още назначен електорат "КОНТРОЛ НА КОНТРОЛА"-ТЪПО, ПО- ТЪПО ама НАЙ-ТЪПО!
  • 5 баш майстора с къща и басейн в барселона

    26 1 Отговор
    Тя цялата държава е в ремонт след ремонта , важното е бутикът в барселона да работи , а софиянци кучета ги яли ....
  • 6 Нема такива идиоти

    27 1 Отговор
    Плочките са направени, за да се чупят. Затова се произвеждат - чупят се, произвеждат се, създават се нови работни места в Петата българска държава - в държавата на идиотите.

    Четвъртата българска държава работеже с павета от витошки гранит - за вечни времена! Но паветата се оказаха комунистически и бяха изровени и приватизирани за без пари. На тяхно място се слагат плочки - красиви, чупливи, хуманни, за създаване на нова и нова работа - ремонти на ремонтите в Петата българска държава. Нема такива идиоти!

    Коментиран от #10

  • 7 баджо

    23 1 Отговор
    Това не е новина. За България това е най-порочната практика за допълнително източване на пари..
  • 8 Гешев, разследвай Фандъкова!

    24 0 Отговор
    Картофената принцеса не само разби София, унищожи а идиотски решения, огромни кражби и липса на качество! Толкова грешни решения за организацията на движение, толкова ограбени ремонти никога не е имало!! Учителка по Руски език, поне архитектура или строителен инженер да беше. Нескопосице, превърна града на бунище!
  • 9 Рошко

    13 1 Отговор
    Какво се чудите бе, първо се прави некачествено, щот подписите струват пари които си имат проценти за крадене, и после пак за ремонти, не забравяйте в Бълхария сме
  • 10 зрител

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нема такива идиоти":

    Във втория абзац си напълно прав. +++++Но към първия имам малка забележка. Планираната липса на качество е съвсем официална идея на капиталистическата икономическа "наука" и се прилага повсеместно. Не е наше изобретение, внесохме си го от запад. Ако се загледате по новинарски снимки и репортажи от събития в други държави ще видите същите плочки, павета, телени огради, пейки, осветителни тела, декорации, ...Забелязах го случайно преди 3-4 г. и сипоставих за цел да со наблюдавам. Не е повсеместно, но е достатъчно често за да ме изуми. Смятам, че материалите у нас са добре заплатен внос на скапана евтина стока от запад. Това е далаверата на уредилите се с обществени поръчки и чуждестранните им бизнес партньори. Не само у нас, но и на запад.
  • 11 Фактъ

    13 0 Отговор
    Трябва да подадем ,колективен иск и да осъди е циганската принцеса Фандъкова.
  • 12 ???

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Викам ти майсторе щот не ти знам името, но като ти гледам работата да те... в майстора!
  • 13 зрител

    6 0 Отговор
    Дами и господа, забравете за качеството на стоките в условията на капитализъм. Имало го е до преди 100тина години. След това е поддържано зорлем тук-таме по принуда заради съревнованието със социализма, който се установи в изостанали държави, които не можеха да им бъдат конкуренция дълго време. Когато започнахме да ги настигаме и да ги конкурираме тук-таме, те се мобилизираха и ни разтуриха. Вече не е достатъчно да сте богати за да си купите нещо качествено. Трябва да сте мнооооого богати за да си го позволите и ще го намерите само в голям град, обикновено с поръчка. А държавата (навсякъде по света,не само унас) вече е бедна прислужница на капитала
  • 14 Бат Вал

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Пребирай се в родната къща на село, не си трови нервите с тия...
  • 15 Памуков

    7 0 Отговор
    От години се мъчим с тази даскалица която освен, че няма никакви качества е тотално смотана и неадекватна. Но послушна, много послушна и изпълнителна на желанията на Вожда. Управлява бюджет от 1.7 милиярда лева, от които заделя за Вожда колкото той иска, поради което я пази като Златна кокошка. Не дава прашинка да падне върху нея, въпреки многото провали. Купи и нов мандат, въпреки, мне Мая имаше около 20% повече. Но парите които в откраднал решават всеки избор за каквото и да е. А сега с назначаването на Гешев си осигуриха спокойствие за неопределено време.
  • 16 Ввв

    2 0 Отговор
    Докато няма “ремонт” на бялата сграда наречеба парламент забравете да имате нормална столица,а и държава!!!
  • 17 Йозеф

    1 0 Отговор
    Супер, на Графа всичко ще е ново, подновява се през 3 месеца.
  • 18 Коректен

    3 0 Отговор
    И ремонта на ремонта на ремонта.
    Ицо Хазарта
  • 19 SAAB

    1 0 Отговор
    Всички "РЕМОНТИ " се осъществяват за да бъдат отримонтирвани два пъти годишно в главанашка България :)
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    Добре, че още не са премахнали ЖЪЛТИТЕ павета ! Тогава ще видите какво значи немонт на ремонта !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове