Last news in Fakti

5 Март, 2020 19:15 2 320 26

Медицинските сестри преместиха протеста в Партийния дом

  • медицински сестри-
  • здравни работници-
  • мая илиева-
  • кирил ананиев-
  • партиен дом

Здравните работници се зарекоха, че няма да излязат, докато не бъдат чути исканията им

Медицинските сестри преместиха протеста в Партийния дом - 1
Снимка: БГНЕС

Протестиращите медицински сестри се заканиха, че няма да излязат от сградата на парламента, докато не бъдат чути исканията им. Здравните специалисти присъстваха на заседанието на здравната комисия, което се провежда в Партийния дом, и след края му заявиха пред медиите, че няма да напуснат залата.

Те обясниха, че са влезли на заседанието на комисията, тъй като на днешното заседание здравният министър Кирил Ананиев трябваше да отговаря на въпросите на депутатите в редовния блиц контрол. Още в началото обаче стана ясно, че той отсъства, тъй като ще участва на извънреден съвет на министрите в Брюксел. Самото заседание пък продължи около 15 минути, депутатите тръгнаха и сестрите останах сами.

Протестиращите се оплакаха, че вече 5 дни протестират на студа в палатките пред Министерския съвет, но никой не им обръща внимание, а министър Ананиев не изпълнява поетите си ангажименти към тях.

"Това, което ни изкара от обувките, е неглижирането на нашите проблеми повече от година. 5 дни стоим и мръзнем в дъжд и вятър. Тези хора мислят, че ние сме интериорът. Никой не го интересува, че сме там. Здравният министър не се интересува, той е наясно какви искания имаме. На 26-и имахме среща. Имаше срок - 1 март, а оттогава насам никой не ни е потърсил за нищо", каза Мая Илиева, която е един от организаторите на протеста, цитирана от DarikNews.bg.

Затова медицинските сестри щели да останат в сградата на парламента, не искали повече срещи, а решения.

"Сега ще чакаме тук. Да видим дали ще ни изгонят. Не искаме срещи, а решения, топката е в техните ръце. Сега ще останем тук", заканиха се недоволните медицински специалисти.

Те повториха и основните си искания, а именно - стартовата заплата за медицинска сестра да бъде в размер на две минимални, професията да стане защитена, както и 3 лв. на час за нощен труд.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    3 22 Отговор
    тува онези патки от либиа ли са тези не се престанаха да ходат и да се рекламират обиват на хората децата сас рак и после изкат да ги усвобождават и реват по телевизите аз вав германия като сам бил и сам ги гледал по тяхната телевизия как се уплакват все а нас нурмалните хора ни исгонили да работим да се припитаваме вав германия защтото тука нияма работа
  • 2 Onq s konq

    5 14 Отговор
    Човек не се ли пази сам, никакво здравеопазване не може до го опази. За да се вдигнат заплатите на мед. сестрите трябва да се увеличат здр. осигуровки. Или в държавата да се спре да се краде.

    Коментиран от #5, #12, #24

  • 3 ами

    8 21 Отговор
    Тия подкрепяни от Мая и Слави само тормозят хората по улиците
  • 4 мед. сестра

    5 26 Отговор
    Аз когато работех в " Пирогов " с проф. Д. Раденовски получавах заплата 3020 лв. , а за другите колежки не зная , много съм доволна ! Какво искат тези грозни , неподържани жени в напреднала възраст ?

    Коментиран от #6, #7, #14, #20, #26

  • 5 Така е

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Аз не вярвам на доктори и медицински сестри. Те получават пари от мен, ако съм болен, на тях им е по-изгодно да ме държат болен и все да плащам. На такива хора, не вярвам. Само да домашната ракия вярвам, ако тя не ме спаси, значи ми е писано да мра.
  • 6 мите суджукаро

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "мед. сестра":

    Ако ми направиш и кекс на работното място те признавам за еротичната ми мечта от филмите за възрастни ! Кефиш ме !
  • 7 мечо

    1 17 Отговор

    До коментар #4 от "мед. сестра":

    койя си ти бе дано омреш тапа увца всички лекари и медицински сестри сте за бои
  • 8 мечо

    0 8 Отговор
    кои взема 3020 лева заплата на днешно време как може толкова пари само за бои си казвам ти ас ти плащам заплатата сас работа вав германия от данаци сега расбра ли тапа увца
  • 9 ГЕРБ мафията

    14 5 Отговор
    Не се лекуват в БГ!!! Когато някой от висшия ешалон на герберската мафията се разболее, се качва на частен самолет или му пращат държавния, за да го закарат в Германия, Австрия, Франция, Швейцария, Турция, Израел!!! Дори познавам български мафиоти, които ходят на прегледи в Канада. Така че на тях медицински сестри не им трябват, защото те в БГ болница никога няма са лежат или ще е за малко и ще си платят!!! Да му мисли ТЪПОТО СТАДО, което блее и не излиза да защитава сестрите, защото тези сестра тях и техните деца, родители, роднини ще гледат, а не на Бойко, Караянчева, Цветанов и другите
  • 10 Днмфр

    5 8 Отговор
    Оная но Маноловица там ли е?
  • 11 Дельо хайдутин

    11 3 Отговор
    Браво бе! А уж нямат топки.
  • 12 много много се краде

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Какви осигуровки бе, то и безработните които нямат една стотинка доход им дават всеки месец по 24.40 лв. без да получават грам здравеопазване. Да спрат да крадат и на края на годината да си разпределят едни милиарди.
    За пенсии цял живот внасяш - нямало пари , за здраве внасяш пак нямало , общо заболяване внасяш - нямало за болнични. Къде са парите????
  • 13 месара

    5 7 Отговор
    нали щяха да напускат България масово?! щяха да ходят в чужбина да работят, кво стана?!
  • 14 Д-р Гелев

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "мед. сестра":

    Така е ! Което е верно , си е верно ! Това са некадърни медицински сестри , алчни за пари подкокоросвани от БСП да ни свалят от власт , но ние няма да се дадем , с лакти и нокти ще пазим правителството на бат'Бойко 3, защото се грижи за нас. От какво сте недоволни бе , мойта заплата също не е висока само някакви си 4500 лв. , защо забравяте , че имате правото и възможността да упражнявате най-хуманната професия , а само пари искате ?

    Коментиран от #16, #21

  • 15 Браво

    8 4 Отговор
    Исканията на мед. сестрите са стари, обещани за изпълнение от лъжеца Ананниев и от Борисов, но неизпълнени.

    Днес, когато коронавирус заплашва живота и здравето най-вече на медицинските работници - лекари, сестри, санитари, лаборанти, спешни екипи, исканията следва да бъдат завишени съразмерно на надвисналия и неминуем риск!

    В Китайската Народна република на всеки здравен работник, който е ангажиран с диагностиката и лечението на COVID-19 китайските власти заплащат по около 50 щатски долара за риск!!!

    Средната месечна заплата на лекарите в Китайската Народна република, без надбавките за риск за лечение на болни от коронавирус е над 1400 щатски долари, при несравнимо по-нисък стандарт на живота в КНР., отколкото в Р. България.

    За диамантени осем Ф-16/70 и за ненужните две златни корветки правителството на ГРОБ за България, заедно със слугините му от ДПС, ВМРО, НФСБ, Атака и БСП гласуваха за това да се похарчат над 4 (3+1) МИЛИАРДА ЛЕВА(повечето "за", по-малко "против").

    ГРОБ за България сега се цигани за 5 лева повече за здравната система, от която зависи животът на млади и стари!!!
  • 16 инфектиран пациент

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Д-р Гелев":

    Гелев, лъжльо кирлив, не си никакъв лекар, а леке гробарско и смръдливо.
  • 17 Behemoth

    0 4 Отговор
    Браво мечо !А тъй каза ли и го на уфцътъ....хората по кофите умират от глад тя с проф. Дръндържиеф са порят кат риби в Пиругов за 3000 лв....ма как дан ги бииш тия ИзрУди бе...
  • 18 Прост народ

    4 1 Отговор
    Боко е пътник вдигай се народе прости
  • 19 Телефончету

    2 2 Отговор
    Съвсем нормални човешки искания, но айде и вие малко по човеци да, сте а не,, Изверги,, към пациентите, не говоря за всички, то е достатъчно един такъв да има във всяко отделение...!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мюмюн

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Д-р Гелев":

    Брей , колко си прост , на това ли те научи д-р Богданова и за благодарност я изгони от бърза помощ и сега горката женица работи като обикновен невролог в болница " Пирогов" и едвам свързва двата края ? Не те е срам ! Що за човек си ти бе , не те искаме повече в ДПС да си ходиш при ГЕРБ или най-добре при КУРнелия , защото си приличате , като две капки мръсотия.
  • 22 34567

    1 2 Отговор
    Тoвa cи e нoрмaлнo прoлeтнo рaзгoнвaнe; нямaт ли cи уcпoкoитeли a ce нaлaгa дa cи гo изкaрвaт в крякянe и щурaнe? Мeдицинaтa e бeзcилнa при тoвa жeнcкo cъcтoяниe; някoи пoлитички ги държи цялoгoдишнo.
  • 23 Зомби

    2 0 Отговор
    КАЖЕТЕ В БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ А СЕГА СГРАДА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!!!

    НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ХОРАТА ОТ ПРОВИНЦИЯТА !
  • 24 Зомби

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Лесно може да стане!
    Разпределение на средствата идващи от Здравната каса по процент спрямо целия персонал пряко участващ в лечението!

    А не сега 70% за заплатата на главния лекар и директора!
  • 25 ДОКО

    3 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛА БОКО ПАРА НЕ ДАВА..ПАК ЩЕ ВИ ОБЕЩАЕ НЕЩО БУТАФОРНО..ТО БУГАРИЯ ВЪРВИ НАДОЛУ ТОВА НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО..
  • 26 Хахахах

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мед. сестра":

    Поддържаната жена е жена! Като онези в Парламента. Много си зле, нищо, че си медицинска сестра.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове