6 Март, 2020 20:20 1 779 39

Лекарският съюз и специалисти по здравни грижи се разграничиха от сестрите

  • блс-
  • медицински сестри

Проблемите в сектора трябва да бъдат решавани с диалог, заявиха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи

Лекарският съюз и специалисти по здравни грижи се разграничиха от сестрите - 1
Снимка: БГНЕС

Съсловните организации на лекарите и на специалистите по здравни грижи се разграничиха от протеста на сестрите. Аргументът им: Поведението им е неприемливо.

Проблемите в сектора трябва да бъдат решавани с диалог, заявиха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи:

„Исканията, които те налагат са правилни и ние заставаме зад тях, но начините, по които те се опитват да ги решат няма как да бъдат приети“, заяви Милка Василева, цитирана от бТВ.

Таня Бойчева е сестра в Ямбол – в реанимация и анестезиология. Основната ѝ заплата е 750 лева и подкрепя протестиращите:

"Млади хора няма и да има, докато са ни ниски заплатите и докато сме толкова малко... Обидно е това, унизително е даже", коментира Таня Бойчева.

На обратното мнение е колегата ѝ Зоя Илиева от София – с основна заплата 950 лева, плюс почти 30 години трудов стаж:

„Доволна съм, защото се сравнявам със заплатите, които са в страната, моята заплата е доста над тези заплати, за които се говори“, обясни Зоя Илиева.

Позицията на министерството е, че възнагражденията зависят от финансовата възможност на лечебните заведения и от постъпилите средства от болничната помощ в тях.

Има болници, в които не могат да бъдат постигнати минималните прагове на заплати, защото няма достатъчно пациенти, обясниха от Лекарския съюз.

Оттам призоваха властта към самообладание – да не се поддава на уличния натиск.

По данни на здравното министерство, средната брутна заплата в системата се е увеличила с близо 200 лева за изминалата година.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маяма Престъпница

    5 68 Отговор
    сестрите са едни смотани простачки. Трябва да се ритат силно в гърба с боти. Не ги оставяйте да говорят!!

    Коментиран от #2, #7, #11

  • 2 Дельо хайдутин

    57 4 Отговор

    До коментар #1 от "Маяма Престъпница":

    Тебе май са те ритали в главата.
  • 3 Анонимен

    54 6 Отговор
    Ако тези сестри протестираха във Франция или друга ДЕМОКРАТИЧНА държава досега правителството да е паднало.А тук се ™размива™ситуацията за угода на Вожда

    Коментиран от #26

  • 4 вашето мнение

    64 7 Отговор
    Разбира се, че бялата мафия ще се разграничи. Убийците в бели престилки силно желаят болниците да останат търговски дружества. По този наачин в джобовете на мародерите ежемесечно влизат десетки хиляди. А в същото време България е най-умиращата нация в света.
  • 5 Български Боклуци

    22 3 Отговор
    ББ.Виж ника ми.Това сте вие.
  • 6 666666

    35 4 Отговор
    Всички са се продали на ГРОБ
  • 7 Български Боклуци

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Маяма Престъпница":

    теб са те ритали още в корема на баба ти.
  • 8 Последния софиянец

    36 2 Отговор
    Точно тези организации са окрали парите. Патерици на Бойко.
  • 9 Брях

    0 30 Отговор
    Съгласен съм с искането за реформа! Ама като останат 100 болници от 400 ми е интересно тази "подкрепяща" от Ямбол каква песен ще запее. Иначе тазгодишната реколта от сорта "Червена недооправена" наистина дава фира с това поведение. Резултатътт е пълен таш.ак и нула обществена подкрепа.

    Коментиран от #14, #16

  • 10 Гост

    39 2 Отговор
    Продажници долни....До 5-10г няма да има кой да работи...Навсякьде са само пенсионерки..И НА ВАС да ви бьрше лайната....ИЗРОДИ.Начело с БОКО Бьлгароубиец.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Барцелона

    27 1 Отговор
    А къщата подкрепят ли я
  • 13 Стадо

    21 2 Отговор
    Протестите са нещо необичайно за съвременните българянчета . Провокация срещу благородническата Герберска банда. Комунистически провокации. КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ Е ТРУД, УНИЖЕНИЕ, ПОДИГРАВКИ ,ГАВРА, ЧУМА, РАК.....СМЪРТ
  • 14 Bуте

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Брях":

    И аз съм за рИформи,ама да започнат от Нане.
  • 15 боцмана

    26 2 Отговор
    Докато им вършите работата на лекарите , те си вземат рушветите и ви предават когато си търсите правата. Научете си задълженията на сестри и стриктно вършете само тях. Да ги видим лекарите до къде ще я докарат.

    Коментиран от #33

  • 16 вашето мнение

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Брях":

    Идиот, точно когато останат 100 болници, а другите 300 търговски дружества бъдат закрити ще имаме качественно здравеопазване. Тогава тази подкрепящата, както я наричаш ще получава достойно възнаграждение за своя труд. Няма да ги има търговските дружества, дето вземат скъпите клинични пътеки и подхвърлят трохи на общинските болници в които жената работи. Ако ти не си идиот и не можеш да асимилираш какво ти казвам, тогава си представител на бялата мафия, който трябва да лежи до живот в затвора.

    Коментиран от #24

  • 17 Браво на мед.сестрите!

    24 0 Отговор
    Гроб са нагли некадърни и лъжци!
  • 18 Боклуци

    22 1 Отговор
    Долни мръсни твари. Вие не сте лекари, а долни престъпни чиновници. И най вероятно ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЦИ.
  • 19 Верно е

    20 1 Отговор
    че сестрите не могат да си докарват по 10 000 лв. месечно като личните доктори, но пък не бива да ги държат на 7-800 лв и да ги третират като слугини. Така наречената здравна реформа задълбочи противоречията между тези две съсловия... Докторите трябва много да се замислят.
  • 20 цоцо

    10 4 Отговор
    бълхария е е единствената страна в ЕС , която е управлявана от настоящи комунисти.

    Коментиран от #21

  • 21 Последния софиянец

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "цоцо":

    Правилно. БОЙКО БОРИСОВ. Член на БКП от 1984 до 1995 г. Кандидатствал в ДС. За негово съжаление разтурено преди да го одобрят.
  • 22 Много ясно

    22 0 Отговор
    Лекарският съюз и псевдо специалистите с купени дипломи са много доволни, че болниците са търговски дружества и без грам контрол. Кражбите са в огромни мащабни и на тях това им харесва, затова се разграничават от всички идеи за повече контрол и качество
  • 23 ДОКАЗАТЕЛСТВОТО!!!

    19 0 Отговор
    Има болници, в които не могат да бъдат постигнати минималните прагове на заплати, защото няма достатъчно пациенти, обясниха от Лекарския съюз. - - - ЕТО ЗАЩО ХОРАТА ХОДЯТ БОЛНИ, ЗАЩОТО ОТ "БЪЛГАРСКИ (ЕНИЧАРСКИ) ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ!!! Това е една организирана мафия, която трябва да се разтури и да се унищожи до девето коляно!!!!
  • 24 5527

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "вашето мнение":

    Тъй,тъй.... Aма като стане както искаш,после да не смениш плочата.
  • 25 свобода

    17 0 Отговор
    Алооооо, къде сте всички сестри, лекари, акушерки, санитарки, лаборантки и прочие на България? Цялата гилдию марш при сестрите-герои!
  • 26 СТОП

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Не щяха да са арестувани.Те затова са богати
  • 27 Ми щом си доволна стой си

    4 2 Отговор
    „Доволна съм, защото се сравнявам със заплатите, които са в страната, моята заплата е доста над тези заплати, за които се говори“, обясни Зоя Илиева.
  • 28 Лекари и профсъюзи

    8 1 Отговор
    Осъзнайте се медузи! На лекарите от държавните болници да им бъде забранено да чукат частно в частните клиники, където ако отидеш на преглед, накрая чуваш: Консултация с проф. от 50 до 100 лв. за 5-10 мин.
  • 29 Най големия

    6 1 Отговор
    дефект на т.н. здравна система е едни и същи лица да работят едновременно в частни и държавни структури. Това дирктно се отразява негативно на държавните структури.
    Освен това е много долно и от морална гледна точка.

    Коментиран от #32

  • 30 Хаха

    10 0 Отговор
    Как да не се разграничат, като станаха милионери с тези търговски дружества.
  • 31 паразити и рекетьори

    8 0 Отговор
    В лекарския съюз са само паразити - акари ненаситни, които пият от кръвта на лекуващите лекари. Лекарският съюз е изключително вредна лакейска на властта и предателска към лекари и сестри организация, която е създадена на мутренски начала и функционира като рекетира лекуващите лекари дай плащат по 100 лева годишно затова, че предава интересите на цялото лекарско съсловие. Ако някой лекар не си плати рекета, той губи лекарски права.

    Лекарският съюз предава интересите на лекарите, камо ли на сестрите...
  • 32 долно е да крадеш

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Най големия":

    Не е долно да работиш, особено ако си принуден да го правиш на 2-3 места, поради мизерно заплащане.
  • 33 капитан

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "боцмана":

    Боцмане, тъпо парче си ти. Обясни кога си вършил работата на капитана.

    Коментиран от #36

  • 34 Подкрепям сестрите

    4 0 Отговор
    Когато здраве опазването е с цел печалба, то си е живо мародерство. Здраве опазването е основна социална функция на властта. Днешната мутрогерберска власт няма способност да я разбере, камо ли да я изпълни. Много пъти му се размина на онбашията, но ако продължи да се прави на недоразбрал какво му казват сестрите, май ще бере ядове.
  • 35 98765

    1 1 Отговор
    Имa eлeгaнтнo рeшeниe нa прoблeмa; лeкaритe дa ca рaбoтoдaтeли нa мeдcecтритe и тe дa им плaщaт; друг вaриaнт дa имaт oбщa зaплaтa и дa cи я дeлят. Тaкa или инaчe шaшмитe ги прaвят зaeднo и мнoгo чecтo ca и интимни пo трaдиция.
  • 36 боцмана

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "капитан":

    А ти би ли ми обяснил какво не може да върши един боцман на кораба и колко от нещата които той може да върши ги може и капитана.

    Коментиран от #37

  • 37 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "боцмана":

    Няма нужда от капитани, ако си боцман на лодка от Бургас за Созопол. Няма нужда от лекари, ако си сестра на кенеф или на много тъп боцман.
  • 38 1122

    0 0 Отговор
    Как няма да се разграничат от сестрите,нали ако ги подкрепят ще им намалят заплатите.Какво приказвате вие бе...ще ги подкрепят,ама другия път,когато трябва отново да се дигнат ТЕХНИТЕ заплати,айде ,сега на сестрите ще вдигат стига им толкова,какво правят те,ама ние...ехе ние сме СПЕЦИАЛИСТИ по здравни грижи,не сме какво да е...аааа.
  • 39 Никой

    1 0 Отговор
    Как няма да се разграничат като взимат четворно повече от тях най-малко.Това сме ние Българите. Стачкуват шофьорите... дигаме заплатите. Но за медицинските работници сестри, фелдшери няма пари. Ма тия кои са?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове