Last news in Fakti

7 Март, 2020 08:25 1 287 25

Паргов: Исканията на медсестрите не са политически, а човешки

  • калоян паргов-
  • медицински сестри

Той уточни, че те се борят за защита на правото на труд и справедливи възнаграждения

Паргов: Исканията на медсестрите не са политически, а човешки - 1
Снимка: БГНЕС

Исканията на медицинските сестри не са политически, а човешки. Това каза за обзора на деня „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на БСП-София Калоян Паргов. Той уточни, че те се борят за защита на правото на труд и справедливи възнаграждения.

Паргов посочи, че в сектор образование и здравеопазване се наблюдава недостиг на кадри и висока средна възраст на заетите. Според него част от решенията на проблемите са премахването на търговския статут на болниците и намаляването на ДДС за лекарствата.

„Истината е, че здравеопазването е тема, която трябва да е тема за всички политически партии, защото всички ние плащаме здравни осигуровки, а ни се налага все нещо да доплащаме за нашето здраве. Не ми се ще да гледаме на здравето като на услуга или стока, което означава, че ако имаш пари, получаваш услугата или стоката, а ако нямаш – не получаваш. Но тази услуга е свързана пряко с живота на човек“, допълни председателят на БСП-София.

Калоян Паргов каза още, че здравеопазването трябва да е общ приоритет за всички партии. Той обясни, че в София няма фалирала болница, защото Столична община е най-богатата от всички в страната. И добави, че в малки и средни общи при недостиг на средства и недофинансиране от страна на НЗОК болниците фалират. Според него това се дължи на регионалните дисбаланси в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжец

    14 16 Отговор
    Човешките искания се изказват от хората, политическите искания - от политиците. Че нямате и смелост, ами се криете зад гърба на няколко хистерясали женици, които ги надъхват Манолова и Нинова. Иначе, когато не "стоите до тях" гласувате заедно с ГЕРБ

    Коментиран от #13

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 13 Отговор
    герб са мутри мафия

    Коментиран от #25

  • 3 Истината

    17 11 Отговор
    Станаха политически щом ги яхнаха кока Корни, Мая Манолова и Ерменков. Всичко до, което се докоснат комунистите се омърсява и политизира.
  • 4 Гост

    10 16 Отговор
    Добре бе комуняго долна,те-исканията като са човешки,а не политически,вие гадните комунисти,що дирите на майка си в този проблем,ако това,въобще е проблем,или ще кажеш,като сте "инвестирали" в този протест,трябва да си го наглеждате,начело с "независимата кучка"Майчето М.,така ли е,ако е така ще ви разберем,ма го кажете,не се въртете като шаврантии!
  • 5 Баро Вкаров

    6 13 Отговор
    Партията ГЕРБ е нашето национално съкровище!Сестрите да скачат от перваза, и да летят като Батман!

    Коментиран от #7

  • 6 Да се спре с демагогията

    20 4 Отговор
    Не може една кабинетна мед сестра писарушка да взима наравно с тази от операционната или от бърза помощ
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Баро Вкаров":

    герб са мутри а мутрата кръв повръща пари не връща
  • 8 уморен дявол

    6 3 Отговор
    В ада при казана с българи няма пазачи...
  • 9 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    12 5 Отговор
    Ако БСП е истинска опозиция, да свали правителството на бандата ГЕРБ с протести ! Иначе са само тъпа ИМИТАЦИЯ

    Коментиран от #10

  • 10 Статистик

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Като не може с избори....
  • 11 9876

    12 3 Отговор
    Имa eлeгaнтнo рeшeниe нa прoблeмa; лeкaритe дa ca рaбoтoдaтeли нa мeдcecтритe и тe дa им плaщaт; друг вaриaнт дa имaт oбщa зaплaтa и дa cи я дeлят. Тaкa или инaчe шaшмитe ги прaвят зaeднo и мнoгo чecтo ca и интимни пo трaдиция.

    Коментиран от #14

  • 12 Наблюдател

    7 5 Отговор
    И най-справедливата кауза се дискредитира и омърсява щом бъде яхната от политиците и най-вече от червените безобразници.
  • 13 Хей

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжец":

    Хей тъпчо?
    Нима исканията на сестрите са не правомерни ли?
    Или просто търсят управляващите повод да ги смачкат и унищожат.
    Ко е лошото че някой ги подкрепя.
    Жалко ,че народу си трае и за туй сме на тоя хал.
    Фактите погледни,фактите папурчо и дереджето в което сме.
    Разединявай и владей.
    Особено лесно е при робите.
  • 14 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "9876":

    В момента е почти второто.Заплатата на мед. сестри се определя от Управителния съвет на съответната болница.В този управителен съвет влизат лекари и мед. сестри.Мед, сестри следва там да си поставят условията.
  • 15 ....

    3 2 Отговор
    Ами нали и от Герб,според думите на ББ щели да скачат ако не е Той.Или това не се коментира

    Коментиран от #18

  • 16 Госあ

    5 4 Отговор
    тиквата треа да краде от асфалт и бетон и за т'ва всички от здравеопазването, образованието и науката, изкуството и спорта ше треа почакат докато мултаците напраат (от бетон,не от друго) Лувър,Технологичен парк ,сигурно като Масачузетския и магистрали като у Германия. дотогава само за тиквичките има. Кога бе баце,кога ше ги напраиш тия работи? Само питам.
  • 17 Въпрос

    8 3 Отговор
    Паргов, защо не ги подкрепихте с един голям протест? Тумбака от Банкя е купил и вас, траете си и лапкате парички и еи е добре. Само празни приказки от вас. Един протест не направихте а имаше толкова поводи. Не ви се дават пари, ясно. Едни и същи сте с Гробарската хунта, само където вашите да по-интелигентни.

    Коментиран от #20

  • 18 някои

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "....":

    Не да скачат а да се палят каза баце тои е нашия светия и трябва приживе да го канонизираме за да е сигурен че като си иде у барцелона при жената и детето няма никои да иде да го притеснява за ефективната европеиска присъда за убииство.За това хора моля ви долу ръцете от светията че иначе партииците с хиляди ще се палят .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 някои

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос":

    Те нямат думата в данс си има служба за подслушване и следене на депутати а са стъпили накриво а каскета ги е поканил на кафе. Повече няма какво да кажа.
  • 21 Бай Стою касапина

    3 1 Отговор
    До 17.Не че не им се дават пари. То парите ги няма. Курабията пак е опапкала мангизите. Великата приватизаторка бърка яко в касата, другарите комунисти и ръкопляскат. Егати тъпите парчета!
  • 22 5678

    5 3 Отговор
    А БЕ ПАРГОВ,ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ЛУД?!ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ ИСКАНИЯТА СА ЧОВЕШКИ,А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ!ДЕЙСТВИЯТА ИМ ПАРГОВ СА ПОЛИТИЧЕСКИ И ПРОТИВОЗАКОННИ!НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ОТ БСП,ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ОНАЯ Р"АЗВРАТНА КЮСТЕНДИЛСКА С"ЛИВА ДА МАНИПУЛИРАТЕ ОБЩЕСТВОТО!
  • 23 5678

    3 0 Отговор
    Синдиката на българските медицински специалисти /СБМС/ за мен е фалшив синдикат.Ако защитаваше медицинските сестри щяха да се борят за общинските и държавни болници да се регистрират по закона за здравните заведение,а да не са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА.ХОРАТА В ТОЗИ СИНДИКАТ ИЛИ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ ИЛИ СА В СГОВОР С ХОРА МАФИЯТА В ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ.МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРАТ НАЙ-ПОСЛЕ.АКО ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ТО НЕКА ПРОТЕСТИРАТ ЗА НАЙ-ВАЖНОТО:ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ НЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ КАТО "ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА"!
  • 24 Генерал-лейтанант антикомунист Ел диктаторо

    2 1 Отговор
    90% от коментарите тук са от един и същи бивш руски военен с имот в България /не съм против руснаците антикомунисти в България/! Първо трябва да получиш българско гражданство отворко, след това да станеш фигура в държавната администрация и тогава може да правиш изявление от името на България и от нас българите! България е в НАТО и не може да бъде с Русия! Не е лошо да си завършиш поне основното образование /то ти липсва/, за да знаеш че България е парламентарна република, а не руска колония. България е в НАТО по волята на българският народ и това стана с гласуване в парламента през 2004 година, като 226 бяха за, 4 против и нито един въздържал се, след което последва моментален указ и хвалебствени послания за избора на парламента от президента Георги Първанов - БСП. В историята няма ако и пред свършен факт ще мълчите /ще си затваряте човките/. В историята няма ако и да си отишъл тогава през 2004 година пред парламента да им заявиш, че ти некравяря не си сългласен с краварите в парламента и ти некраваря си директора, който ще решава къде да бъде България, а не българският парламент. Като не ти харесва България да е парламентарна република и като искаш пряка демокрация като в Швейцария, двата куфара и на бегом към терминал 2, но не към Швейцария, защото комунистите там ги бият лошо, а към руските татарски степи да си основеш ''рефрендумска република''.Тука мълчиш /затваряш си човката/ и изпълняваш заповеди... до второ нареждане. Ясно ли ти е??
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове