Last news in Fakti

9 Март, 2020 14:26 5 065 33

Обещаха заплата от 900 лева за медицинските сестри в детските градини и училищата

  • деница сачева-
  • пламен димитров-
  • медицински сестри-
  • детски градини

9 млн. лева ще бъдат осигурени за заплатите. Това ще стане в следващите няколко дни - с министър Горанов и с министър Ананиев ние ще подготвим заедно конкретните допълващи общината стандарти това да се случи, увери социалният министър Деница Сачева

Обещаха заплата от 900 лева за медицинските сестри в детските градини и училищата - 1
Снимка: БГНЕС

9 млн. лева ще бъдат осигурени за заплатите на медицинските сестри в детските градини и училищата. Така 11 000 медицински специалисти ще могат да получат заплатата от 900 лева, разписана в действащия Колективния трудов договор, ако не са я достигнали в момента. Това стана ясно след среща на лидерите на синдикатите с министъра на финансите Владислав Горанов и на социалната политика Деница Сачева.

"Това ще стане в следващите няколко дни - с министър Горанов и с министър Ананиев ние ще подготвим заедно конкретните допълващи общината стандарти това да се случи. През този механизъм да стигнат 9 млн. лева, колкото са нужни по нашите разчети, до всички медицински специалисти в цялата страна, работещи в училищно и детско здравеопазване, които не са стигнали 900 лв“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Междувременно продължава протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет на синдиката на медицинските специалисти и на Гражданска инициатива "Системата ни убива".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооох

    15 0 Отговор
    Брутна ли?

    Коментиран от #21

  • 2 ИЗВЪН

    26 2 Отговор
    900 лв....?
    Това сигурно е първата крачка, за да върнат обратно хората в България.
    Примамливо, а?
    Скоро ще очакваме и резултатите.
    За подобна заплата, хората се трудят цяяяяла седмица, а не месец.
    Нека само да е казал някой, че съм : "хейтър". Не, не съм... реалист съм по-скоро!
  • 3 помнещ

    26 0 Отговор
    Миналата година уж 50млн., после станаха 5. Жалки твари!
  • 4 Бонго Банана

    29 0 Отговор
    Ама нали заплатите във България били 1200-1300 лева и ББ тъпото парче щял да връща младите и работливите обратно???

    Коментиран от #12

  • 5 вили

    17 1 Отговор
    Граждани за Европейско Развитие на Барселона
  • 6 Митко

    18 0 Отговор
    ✅ Тези медицински сестри са към образователното министерство и министерство на културата, а другите да пият по една студена вода!

    Коментиран от #28, #29

  • 7 МЕД СЕСТРА

    10 5 Отговор
    БРАВО БЛАГОДАРЯ ВИ, НИЕ СЕСТРИТЕ ВЕЧЕ ЩЕ ГРАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЕСЕНТА МОЖЕ ПАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ДА СТАНАТ 1000 ПОНЕ ЩЕ ВИДИМ
  • 8 Да но

    10 0 Отговор
    о ещаването не е като даването.!До кога ще търпим тези изроди от ДС да ни ограбват?
  • 9 Дельо хайдутин

    14 0 Отговор
    Сачева, ще станеш скоро на сач. ХА ХА ХА!
  • 10 войводата

    2 16 Отговор
    ДАВАТ ПАРИ НА ТИЯ СЕСТРИ КЪДЕТО НЕ РАБОТЯТ НИЩО СРАМ

    Коментиран от #14

  • 11 Бойко Разбойко

    21 0 Отговор
    Ееее почти колкото заплата на мед сестра в Нигерия само,че там е 900 ДОЛАРА$$$.
  • 12 Последния софиянец

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бонго Банана":

    Още малко да се развихри коронавируса и ще станат 1200 лв.
  • 13 Фермер

    12 2 Отговор
    Да сложат по една термокамера на входа на училища и детски градини.Който е с температура
    кръгом обратно. Да се пресече практиката да се пращат болни деца в заведенията и да страдат другите.Е малко ще пострада фармацевтичната мафия,като не се купуват лекарства,но ще го преживеят.Важно е децата да са ни здрави.
  • 14 Дельо хайдутин

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "войводата":

    Шкембе Войвода. Ти ли си бе? Върни парите от паспортите.
  • 15 чичо рук

    14 0 Отговор
    Хайде на бас, че пак ще ви излъжат! Само вижте кои ви обещават, да сте чули че в тази територия парите ги дава само един човек?
  • 16 Горо

    14 0 Отговор
    Борисов пак залъгва медицинските сестри! Нека те да питат майките на децата с увреждания, които вече заявиха, че повече няма да водят преговори с кабинета Борисов-3 и искат оставката на цялото правителство! У нас бедата е, че хората не се обединяват и стават лесна жертва на управляващите, които богатеят най-цинично на техен гръб!

    Коментиран от #17

  • 17 Бат Бойко

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Горо":

    Абе да мине коронавируса, пък после ще видим.
  • 18 леля ти

    13 0 Отговор
    Два пъти ги излъгаха, дано на третия наистина да им оправят заплатите! Надявам се защото в момента ситуацията е такоава, че без медицинските сестри става страшно.
  • 19 Алфа Чакал

    19 0 Отговор
    Малко са тези пари даже смешти.Аз взимам 1400 лв,а жена ми 900.Имаме 2 деца и тези пари не стигат.Но аз съм със средно образование.Мед сестрите са учили още 4 години и не заслужават 900 ,а 1500 лева .Който при тези цени пак са нищо ,но по-малко от това си е социална помощ.
  • 20 Барселона

    3 0 Отговор
    Барон Мюнхаузен
  • 21 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ооох":

    Всичко, за което се говори, е бруто, да. Всички прагове за социални помощи и каквото и да е са на бруто, макар че аз данъците си нито ги я, медицинските си не ги ползвам, патладжаните ми ги ползват, до пенсия няма да доживея вероятно та и тях не позлвам. Западняците плащат високи данъци, вярно е, но там положението е друго: Един германец например взима 2х.евро бруто, плаща 40% данък, сам човек е. Жени се, купува си къща на изплащане и данъка му пада с платената лихва, един вид безлихвен става на края на годината, всички пътни разходи си ги приспада пак с данъчната декларация, след това им се раждат две деца, данъците му падат на 25% и така една умна политика подкрепя работещите родители. У нас ми дават 20лв на година на дете намаление от данъци, велика страна, велико чудо.
  • 22 Шменти капели

    3 1 Отговор
    Батко Буби си е шубелия и ментарджия от класа. Всеки го знае и то не от вчера. Той има бюджета като негов, дава тук и там, където му кефне. Който го познава знае, хвалипръцко е. Има диагноза но никой не смее да му я каже. Побъркан е и с годините се влошава. Нали го гледахме на Министесли съвет, нетърпелив, не излъчва, не разбира но дава глупави съвети, тези около него гледат надолу и мълчат!!! Траят си защото ще ги изхвърли и лапачката секва. Трагична гледка е МС!!!! Който е лежал по болниците знае, осоената част от дейността се поема от сестрите. Не споменавам хирурзите, те са върха но без опитни операционни сестри не става. С неговата природна тъпота да не дава пари, изгуби над 2 милиона българи. И придължава да живее с мисълта, че е непогрешим и България върви възходящо. За 10 години само кражби и корупция, по негови сметки милиярди, чудувищни охрани и пълна изолация от приблемите в страната. Просто унищожава България и българите.
  • 23 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    А преди една година обещаха 950 лв основна заплата за медицинските сестри! Да, ама не за всички, а само за едни по-по-най! И на лекари и санитари така обещаха - колело, ама друг път!

    И лечението ще е такова - качествено, ама друг път и в друг живот.
  • 24 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Голям масраф за държавата! Ще дават по 91 стотинки на час положен нощен труд!

    Да ви пикая на стотинките!
  • 25 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Медицинските сестри протестираха с искане за три лева за час положен нощен труд, което да се закрепи към минималната работна заплата като 0,5% от нея.

    Казионните синдикати, които слугуват безропотно на гробари и гробарки като мазната на картинката, отстояха най-геройски 91 стотинки за час нощен труд, и закрепиха ставката като 0,15% от минималната работна заплата! Бравос на защитниците на трудовите хора - КНСБ и Подкрепа ( за чепа ми)!
  • 26 ТАТЕ

    0 0 Отговор
    ОБЕЩА да МИ КУПИ КОЛЕЛО АМА ДРУГ ПЪТ
  • 27 Гост

    2 0 Отговор
    Те всеки път им обещават. Даже лъжат, че са им ги дали.
  • 28 Нен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Митко":

    Нещо не сте наясно,сестрите в градините са най-ощетени и подхвърляни.Те са на подчинение на общинските кметове на съответната община в която работят
  • 29 Нен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Митко":

    Нещо не сте наясно,сестрите в градините са най-ощетени и подхвърляни.Те са на подчинение на общинските кметове на съответната община в която работят
  • 30 ДедоДъррррр

    1 0 Отговор
    И гол ху... няма пак да получат ами да хващат аеропланите и да ги няма... Тука да останат само поповете и гробарите. Всеки град да отвори още по едни гробища и те така!
  • 31 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    ББ. Дал съм 50млн.на сестрите,дал съм сега 9млн.още ,а вчера така хубаво говорихме с тях,приех ги,нахраних,направихме селфи и сега стоят на прозореца..не разбирам.Аз като малък ядох МАЗ...а те с толкова заплата могат да хапнат и маргарин..
  • 32 хаберих

    0 0 Отговор
    Обещаха... Обещаването не е като даването. Обещания на квадрат гледаме всеки ден.Владислав Горанов да ти дава е все едно да чакаш в пустинята влак.
  • 33 Уравновиловка

    1 1 Отговор
    Така. Сестрата в училище с 800 деца и сестра в училище със 100 деца са с изравнени заплати. Ами тогава и доктор с 1000 пациенти и доктор със 100 пациенти / лични лекари/ да получават еднакво финансиране от Здравната каса. Нали!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове