10 Март, 2020 10:43 3 871 28

Каракачанов: Гърция не е добър съсед

  • бежанци-
  • гърция-
  • лагер-
  • красимир каракачанов

Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение

Каракачанов: Гърция не е добър съсед - 1
Снимка: БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов обвини днес Гърция в липса на добросъседство. Поводът е намерението на съседите ни да изградят бежански лагер край общата ни граница. Преди дни гръцкият министър на миграцията и убежището Нотис Митаракис заяви, че се предвиждат два временни центъра за мигранти - един край Серес, на 45 км от границата с България, и още един в Атика.

"Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно!", реагира Каракачанов в социалните мрежи.

Ето останалата част от изявлението му: "Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават. Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите. Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси. Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това? България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема. България няма да плаща чужди сметки!".

Десетки хиляди мигранти се опитват да преминат в Гърция, след като Турция заяви на 28 февруари, че вече няма да се опитва да ги задържи на своя територия - според правилата на споразумението от 2016 г. между Анкара и Европейския съюз. В неделя турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да "отвори вратите си" за бежанците.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво бе шкембе сега ли го разбра

    20 11 Отговор
    има да търсите турците , маляките го правят нарочно това и 5 годишно дете го знае целта им да цоцат евросредства
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не се притеснявай бе шкемби

    17 2 Отговор
    В Гърция мигранти няма. Всичките 200 са с глоби и в затвора. Това са хотели които Гърция строи с отпуснатите им 700 млн за да успеят да се справят с наплива на туристи за сезона. Хубав сезон им се очертава. Ще има бум на гръцкият туризъм.
  • 5 Шкембе Войвода

    28 5 Отговор
    Ердоган е по добър съсед от Гърция, защото ни уважава отзад двамата с Боко. Голям кеф!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТТТТ

    18 6 Отговор
    Нали Ви казах, че заради глупоста на Бойко Борисов с Ердоган и нападките на бориков към Гърция и правата на мигрантите Гърция ще ни го върне тъпкано!
  • 9 Барба Ганиос

    4 1 Отговор
    Що му е помашка фамилията,а на Дамбазки що,а Султанка!?
  • 10 не така комшу

    10 3 Отговор
    естествено че при тези реакции от местното население, властите в Гърция ще гледат да строят лагерите, колкото се може по-далече от големите населени места, проблема е, че това ще доведе до бежанци на нашата територия, гърците да си решат сами проблема, а не да ни поставят на нас в риск, това не е поведение на партньори и съюзници, за пореден път се вижда колко са слаби лидерите в ЕС, и че с такива лидери, нищо добро не ни чака

    Коментиран от #14

  • 11 Мехмед

    2 7 Отговор
    Каракачанката май го сърби и иска да види наплив на българската граница. Няма проблеми, ще му пратим няколко милиона "нашественици".
  • 12 Шкембо

    11 1 Отговор
    Наистина е празноглавец. Гърция ще строи лагери където си иска. Това е нейна територия и тя гледа собствените си интереси. Районите им за лагерите са слабо развити и слабо населени. Така се избягват конфликти. Ако тиквоции и шкембо бяха на мястото на мицо къде щяха да ги изградят тези лагери. Още повече, че гърците имат няколко такива и в континенталната си част.
  • 13 Така е каракачанка

    3 1 Отговор
    Докато се ежиш на турците гърците ще ти го сложат усул усул. Ама нищо ти нямаш против, нали им отстъпи и Тракия и Егея. Важното е да кажеш срещу турците, нали за това те избрахме и те тупаме по рамото
  • 14 Абе галфон

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "не така комшу":

    Мн си прост
  • 15 Това е добре, че са близо до нас

    9 0 Отговор
    Сега е момента да направим втора ограда зад първата която да насочва евентуалните преминали мигранти на наша територия към Гърция. Хем лагерите ще са наблизо.
  • 16 Зомби

    6 0 Отговор
    E Каракачанка слуга на Бойко ефенди, а той везир на императора Ердоган ти как я мислиш? Ти кво си мислиш че гърците ще се оставят продажника бойко и ти да им пречете ли?
  • 17 бнжб

    4 2 Отговор
    Изпокарахте се с Македония, Сърбия, сега остана да си влошите отношенията и с Гърция. Имайте предвид, че византийците са злопаметни и лукави.
  • 18 бнжб

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан 🇷🇺":

    Никакъв Асан не си ти. Пишеш под няколко турски имена с цел провокация и нагнетяване на етническо напрежение.
  • 19 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    Тоя па, Гърция ще си реши, били близо. Важното е да ги държи там. Били на 45 км...
  • 20 Ел Греко

    4 2 Отговор
    Барба Ганьос пак се из с ра на метеното..Нормално за един вулгарин...ма кой ли му обръща внимание. На моя територия ще правя каквото си искам..а шкембо да взима жълтата торбичка и да хоти да птодава паспорти ...
  • 21 Лойко Ефенди

    0 1 Отговор
    я на живо не ги гледам та онлайн
  • 22 само питам

    3 0 Отговор
    Между другото..колко от вас си спомня каква дата е вчера бе , тъпанари....как искате света да ви уважава, като сами не се уважавате бе, мърши...Кой си спомни за гара Буново вчера, а..иначе курназлии сте всичките да ви е...а ...знаете какво
  • 23 Базиликата на остров Св.Ахил

    6 2 Отговор
    Г-н Каракачанов Базиликата на остров Св.Ахил в Преспанското езеро в Гърция се руши ,там цар Самуйл е дал клетва за цар на България и там е погребан,какво ще предприемете.
  • 24 Next

    4 0 Отговор
    А пък ти каракОчане си още по лош политик
  • 25 Джамбаз ефенди

    4 0 Отговор
    А ти, Свинчук-войводо, си безродна натовска мастия.
  • 26 2 въпроса от грък

    7 2 Отговор
    На базата на тази логика, Транзитен център Пъстрогор, на 10-12 км от Гърция, да се счита ли за недобросъседски акт на българските власти?
    Или просто да се остави всяка държава на мира, да си управлява бежанската криза както си иска на своята територия?
  • 27 Мнение

    0 2 Отговор
    Логично е да ги държат на южната си граница. Показват не уважение и към ЕС. Но рискът си остава за тях, ние като ги връщаме те ще се пръснат из цяла Гърция.
  • 28 слаботоков

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асан 🇷🇺":

    Асане, да го туря на БАБА ТИ В НАСРАНИЯ ГЪЗ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове