Last news in Fakti

10 Март, 2020 19:53 6 149 68

Румен Радев: Все още нямаме нужните изтребители

  • румен радев-
  • изтребители-
  • граф игнатиево-
  • ф-16-
  • f-16

Нальотът е драстично малък - по-малък от предишни години

Румен Радев: Все още нямаме нужните изтребители - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в поддръжката на съществуващата техника, все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника. Нальотът е драстично малък - по-малък от предишни години. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси при посещението си в авиобаза „Граф Игнатиево“.

Командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Димитър Петров информира върховния главнокомандващ за общата подготовка на военното формирование, възможностите за изпълнение на задачи, състоянието на авиационната техника и на инфраструктурата.

Личният състав инвестира в бъдещето за дълбока трансформация на авиобаза „Граф Игнатиево“ към бъдещия изтребител и бъдещите бойни способности. Това е огромно натоварване за хората, проблемите са сериозни и изискват неотложни и политически, и организационни мерки и подкрепа, заяви Румен Радев.

Румен Радев: Все още нямаме нужните изтребители
Снимка: БГНЕС

Върховният главнокомандващ поздрави личния състав, че в тежки условия на опасно малък брой летателни часове работят за поддържане на способности, придобиване на нови, за охрана на въздушното пространство, гарантиране на безопасност на полетите. Държавният глава призова за още по-енергични мерки от Министерството на отбраната и от Командването на ВВС за създаването на необходимите условия за достатъчна летателна дейност. Малкият нальот рефлектира върху бойните способности, готовността за дежурство и най-вече безопасност на полетите, допълни Румен Радев.

Участието на България в охраната на въздушното пространство на Република Северна Македония също е било обсъдено по време на срещата. По думите на държавния глава това е национална и съюзническа задача и дълг на България. „Обсъдил съм темата много сериозно и с президентите, и с премиерите и на Гърция, и на Република Северна Македония. Министърът на отбраната, Щабът на отбраната водят своя диалог, включително и в Брюксел“, добави президентът.

Румен Радев: Все още нямаме нужните изтребители
Снимка: БГНЕС

В отговор на въпрос за мерките, предприети у нас за овладяване на разпространението на COVID-19, президентът призова за обединяване на усилията на всички институции и на обществото. По думите на държавния глава най-голямата опасност в тази ситуация е да се поддадем на паниката и страха. „Трябва да се вслушваме повече в експертите, в техните препоръки, да следваме техните указания. Самодисциплината, самоконтролът, самосъзнанието са най-ефективното средство за справяне с този проблем“, заяви Румен Радев. Президентът призова и да не се допуска парализа на икономиката, а бизнесът да предприеме необходимите мерки за намаляване на риска, за да не се стига до прекъсване на производствения процес. „Редно е и правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствия – транспортът, туризмът, културата, спортът“, посочи още държавният глава.

Попитан за определението на Конституционния съд (КС), който допусна за разглеждане искането на главния прокурор за имунитета на президента, Румен Радев посочи, че КС е компетентният орган по този въпрос. „Оценявам високо активността на прокуратурата да се бори с корупцията, да се бори с битовата престъпност, но тази борба не може да се води само с репресивната сила на държавата. Това означава да изкореняваме бедността и да има борба с корупцията там, където има течове и е нейната хранителна среда, а това е именно изпълнителната власт, където са всички големи обществени поръчки. Там трябва да бъде насочено сериозно внимание“, посочи Румен Радев.

Румен Радев: Все още нямаме нужните изтребители
Снимка: БГНЕС

На авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили беше посрещнат с почетен строй, след което отдаде почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци. Посещението е част от програмата на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с личния състав в различни формирования на Българската армия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Д. Тръмп

    36 14 Отговор
    Няма и да имате скоро.
  • 3 БАТЕ НЕЦИ

    31 9 Отговор
    Е,МНОГО БЪРЗАШ,БРЕ! ЧАКАЙ ДА ГИ ИЗМИСЛЯТ,ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ.

    Коментиран от #36

  • 4 Ко, нее

    43 16 Отговор
    Как бе, Радев, имаме ги изтребителите... нарисувани на хартия за 2.2 милиарда!

    Коментиран от #12, #50

  • 5 ПРОДАЖНАТА

    30 14 Отговор
    ТИКВА Е ВИНОВНА !

    Коментиран от #49, #63

  • 6 гост

    21 11 Отговор
    Ха ха ха Слава России.
  • 7 9999

    24 15 Отговор
    Хляба стана по 2лв той за изтребители си мечтае. Време е да се приземим вече. Не всички вземат по 15 хил. заплата.

    Коментиран от #38

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кравар

    33 16 Отговор
    Имаше една култова песен - Пирамиди ,фараони .Човека взе парите и каза чакай малко . Има да чакате от краварите самолети. А руснаците ни подаряваха на времето .

    Коментиран от #48

  • 10 Баце

    22 7 Отговор
    Бензинът е много скъп а в България ще падне цената с 0,12 стотинки защо са ни самолети като правителството ни не е заинтересовано от просперитета на държавата
  • 11 Анонимен

    19 9 Отговор
    Скоро няма и да ги имаме тез кошници де още чертежи нямат как ще изглеждат

    Коментиран от #47, #62

  • 12 селянин 1

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "Ко, нее":

    Есента ще додът първите блок ефки,казах-рече боко..ама PR,на авионите,деса мутреса вече е нема-абе таа дека фатмако я взе от диванчето на слави, и стана изрепчената,1 дама.

    Коментиран от #28, #66

  • 13 fermera

    12 3 Отговор
    За тази и следващите две години гласуваха по 100 милиона за ремонт на летището.От Централния бюджет а не от на МО.Пари за Детска болница няма.

    Коментиран от #46, #64

  • 14 Другия с коня

    18 10 Отговор
    Голям Смешник.Върховен Главнокомандващ с 20хил. Армия с генералите секретарките и счетоводителките.Полицията и жандармерията е 70 хиляди....На Герена се събираме повече на мач на Левски....Повече от Армията на Върховния Главнокомандващ.....Щеше да е много смешно,ако не беше Трагично....
  • 15 Илиев

    17 15 Отговор
    А бе, Зелен чорап! Хората мизерстват, няма какво да ядат дето се вика, а ти си се разтревожил за някакви нальоти и самальоти. Айде скрий се там в покоите си, че омръзна и на уличните кучета.

    Коментиран от #27

  • 16 Най добрия

    14 9 Отговор
    Самолети таратанки Тиквата е виновен ще ви оправи всичките Гласуваите за тиквата

    Коментиран от #45

  • 17 Консерватор

    6 14 Отговор
    Нещо много се разбърза Главнокомандващият прецедент,нали днешната работа,трябваше на седемнайсти да бъде.
    А е казано от умни хора,- Който бърза,бърка.
    Допускам ,че оставка ще подава.
    Явно, има чувство за срам
  • 18 Анонимен

    11 7 Отговор
    Руменчо не подвеждай хората имаме самальоти но само на хартия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ко рече

    0 2 Отговор
    нужни ли 😂🎺💩

    Коментиран от #21

  • 21 Ко рече

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ко рече":

    Избързах да се смея, ама се сетих за какво са нужни - да са спокойни, че като стигне хляба 5лв и няма накъде излезем на улиците, ще ни пусне отгоре бомби, да е спокоен, че няма да правим революции.

    Коментиран от #44

  • 22 Све

    4 1 Отговор
    Какво стана с всички МИГ 23 и МИГ 25 , които имахме? ???? Изпариха ли се ?

    Коментиран от #24, #43

  • 23 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 4 Отговор
    Националните предатели В. Шаламанов и НДСВ са нарязали над 400 бойни самолети !!!!!!!! Къде е неграмотния главен прокурор ??? РЕШЕНИЯТА ЗА ЛИКВИДАЦИЯ НА АВИАЦИЯТА И ПОКУПКАТА НА Ф16 СА В РАЗРЕЗ С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. КОЙ ЩЕ ПЛАЩА СМЕТКАТА ??????

    Коментиран от #42

  • 24 Някой

    7 9 Отговор

    До коментар #22 от "Све":

    Хехе.Тези МиГове бяха 50годишни бееее.Мен ме е страх да се кача на 20годишна кола ти ще качваш хората на половинвековни хвърчила.Не си у ред

    Коментиран от #26

  • 25 Така ли....

    8 6 Отговор
    Нямаме ли? Оххх..няма "Грипени", че и МИГове няма. Е Ф16 ще дойдат, и най- радостното е че и теб няма да те има тогава.
  • 26 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Някой":

    Да не мислиш, че ф16 , който свали СУ 24 в Сирия е на 10г ?????? Все едно да се състезаваш с Ферари срещу трактор, пък бил той и трактор Порше

    Коментиран от #29

  • 27 Гроздан

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Илиев":

    Щеше да има какво да ядат хората, ако не бяха тези два милиарда за виртуал и самолети

    Коментиран от #41

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наблюдател

    3 1 Отговор
    И кво ще правим с фи 16 ... Ще борим епидемията ли.

    Коментиран от #39, #40

  • 31 Маяма Престъпница

    10 3 Отговор
    Що не си стоя при самолетите, беее РАДЕВВ???
    Искаш да папаш повечко, а?!

    Коментиран от #32

  • 32 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Маяма Престъпница":

    Или му е писнало да гледа как идиоти унищожават България
  • 33 Иван ЛАСЕВ

    2 1 Отговор
    Като видях с какви съветници имаш работа, никога НЯМА да гласувам за теб. Само ДЕСИ..................!!!!!!!
  • 34 Иван Парапунов

    4 1 Отговор
    Можех да му стана началник на кабинета,но Радев избра МИТКО SMS-а. Всички НЕКАДЪРНИЦИ като Пламен Узунов, като Копринков от село Труд са в президентството и лапат ли
    Лапат..Чакай си го втория мандат...........
  • 35 Колев

    4 2 Отговор
    Как може да бъде толкова жалък в тия трудни времена.Отвратен съм от него
  • 36 Zezo

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "БАТЕ НЕЦИ":

    Ще ги имаме. И цялото въображение за тях. Това не са ти домати да ги купиш веднага от пазара.
  • 37 Никой

    3 2 Отговор
    Не ни трябват самолети а С400-500. Щом не можем да летим, никой не трябва да може. Може и Бук и Панцир да си вземем за парите които дадохме за хартиени самолети
  • 38 Zezo

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "9999":

    Ами бачкай повече
  • 39 Zezo

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Хартиен ти е мозъка.Бойните машини ще дойдат,както е по договор.Сега наши пилоти се обучават в САЩ.Всички членки на НАТО имат от американските F. Те да не са прости и да си плюят ВВС. Това става само в БГ.

    Коментиран от #57

  • 40 Zezo

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Каквото правим и с Миговете.
  • 41 Zezo

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гроздан":

    Гроздан, бачкай,не се оплаквай. Що не питаш нашите млади момчета летци, на какви таралясници летят сега. Не мойм да мисли само за едене и пиене.
  • 42 Zezo

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    С руски таралясници в НАТО не става.
  • 43 Zezo

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Све":

    Имаме ги, ама в НАТО май с тях нестава.П ък и са доста стари.
  • 44 Zezo

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ко рече":

    Aми бачкай за повече пари. Не се оплаквай като девица за у...
  • 45 Zezo

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Най добрия":

    Щом сме ги платили,ще дойдат, с цялото въоражение и оборудване,каквито имат другите членове на НАТО.
  • 46 Zezo

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "fermera":

    България не е само болници,училища,едене и пиене.щом имаме армия,ще си в поддържаме.
  • 47 Zezo

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Ти не им бери грижата.И ма кой да мисли за това.
  • 48 Zezo

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "кравар":

    Понеже ни ги подаряваха,за малко да станем 16 РЕПУБЛИКА на СССР.

    Коментиран от #54

  • 49 Zezo

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПРОДАЖНАТА":

    Той е виновен и за въртенето на земята.
  • 50 Zezo

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ко, нее":

    Може и да са на хартия,ама F16 ще кацнат в България. На хартия бе и КОМУНИЗЪМА,чакай го да дойде.
  • 51 Zezo

    3 2 Отговор
    Нека оставим Президента да се занимава с военните въпроси. Това поне разбира.
  • 52 STEFCO

    3 1 Отговор
    BG NYAMA NUJDA OT TEB PILEN Sİ S PROSTOTİİ DR STARSHİNA

    Коментиран от #56

  • 53 Петя

    5 7 Отговор
    Президента Румен Радев мисли за България. Един изключително мъдър и умен Президент с лидерски качества и умения. Малко хора са като него за съжаление в България.

    Коментиран от #55

  • 54 Катюша

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Zezo":

    И по добре щеше да бъде...
  • 55 Петя,зомбираната комунистка

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Петя":

    Твоят любим президент,постоянно хленчещ за сваляне на санкциите срещу Русия защо не даде личен пример? Например като се прехвърли от мерцедеса на руски автомобил.
    Попитай шефовете на БСП и червените пропагандатори,които са ти промили мозъка защо пращат децата си да учат на запад и там купуват имоти,а не в руската кочина.
  • 56 STEFCO,допълвам:

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "STEFCO":

    Другарят Румен Грипенов е ортодоксален комунист и военен ретро тъпанар от миналото. Прилича на бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век и е руско-бесепарска кукла на конци. Или казано с две думи: ПРАЗНА ОПАКОВКА.
  • 57 ZEZO,уточнявам:

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Zezo":

    От натовските държави само Чехия и Унгария са с Грипен.И вече съжаляват за бутиковите шведски самолети. Които не могат да се сравняват с Ф-16,доказал се десетилетия наред в реални бойни условия като най-ефективни военен самолет. И в момента израелските и турските самолети от този тип громят позициите на асадовските войски,а прехвалената руска ПВО въобще не може да им противодейства.

    Коментиран от #60

  • 58 Васко Георгиев

    0 1 Отговор
    Български полицаи военни прокурори и съдии покровител-стваха банди които убиваха чужденци и ги ограбваха а митничари даваха информация за стоки и товари някои от убииствата се извършваха отдеистващи полицаи и военни.
  • 59 Путя

    1 0 Отговор
    А руският дрон кога ще отлети?
  • 60 Консерватор

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "ZEZO,уточнявам:":

    Под наем са взели Гриповете,чехи и унгарци
  • 61 Петя

    1 1 Отговор
    https://www.iskra.bg/zhena-napisa-pismo-do-prezidenta-rumen-radev-kakvo-pishe-vatre/
  • 62 No time

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Искаш чертежите на VIPERа ли?☺Няма как.Амат от смешните и тъпи опори на носталгиците.
    Били стари,на 30г,даже на 50
    Били на хартия.
    Даже и на хартия ги немало
    Били втора ръка или даже трета
    Били скъпи
    Ама много ясно ве ,товаришч-Получаваш толкова ,за колкото плащаш
    Скъпото, винаги си струва.
    Смешни излизате ,ей
    Колко от вашите познати карат Лада Калинка,нова,или не дай боже втора ръка.?
    Аз имам един познат,дето тръбеше че ,ще си вземе нова Лада .....Още чакам да го видя с новата калинка.Скоро разбрах че,си е купил ФОРД F150.
    Има една приказка дето е измислена за еФтните стоки
    Болук е ,ама е евтин.
  • 63 Продавач

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПРОДАЖНАТА":

    На прост фатмак кои ще даде умни реактивни самолети като доиде умен ръководител ще ги получим» колко чакахме за засове и москвичи а сега много бърза те
  • 64 Обора

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "fermera":

    Защо кауна иска самолети борисов да строи градини
  • 65 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Какви изтребители бе Радев? Заразата ни подхвана и не се знае, теб изтребители в главата. Прави са хората във форумите, че за нищо не ставаш.
  • 66 Чук

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "селянин 1":

    И откога селяните, по-точно селяндурите хортуват за самолети моля? Пий си пърцуцата у кеъчмата и не си пъхай гагата дето не трябва
  • 67 Адолф

    2 0 Отговор
    ДрОгарю перзидент ти ногу умен говориш добри приказки ама нищо не казваш бе джанъм. Сега аз ша казвам на тебе отде ша додат парите. Земате си шапката ти президентшата и сичкото генерал и отивате да работите ама реална работа и ша има пари. Щот вие само цоцате.

    Коментиран от #68

  • 68 Българин 1

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "Адолф":

    Не разбирам с какво е виновен Радев за състоянието на армията и държавата.Уверено вървим към последната национална катастрофа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове