Last news in Fakti

11 Март, 2020 08:51 11 664 86

Медици от "Света София" напускат

  • коронавирус-
  • света софия

Не виждат обезпечение за коронавируса

Медици от "Света София" напускат - 1
Стопкадър: Нова ТВ

Медици от клиниката по белодробни болести "Света София" вече са готови да напуснат, не виждат обезпечение за коронавируса, приели са 8 близки контактни лица на заразените от "Пирогов", ползвайки налични обикновени маски, коментират медиците пред НоваТВ.

Поне 6 души са приетите със съмнения за коронавирус. Медиците не са готови да жертват живота и здравето си и най-вече на близките си без обезпечение за сигурност и дори места за пребиваване, ако се наложи 14 дни карантина.

Дежурните екипи обясниха, че не знаят кога ще има достатъчно маски, облекла, почистващи материали, въпреки че от управата на болницата обещават някакво количество още днес.

Тестовете според тях ще са налични в петък и самите те ще трябват да вземат пробите. Медиците не са сигурни, че ще могат до се предпазят от заразяване.

6 медицински сестри имат подадени заявления за напускане, очакват се още, напуска и лекар от дневна смяна.

"Преди два дни получих информация, че в болницата ще се приемат хора със симптоматиката на коронавирус. Това при положение, че няма необходими условия на труд и нужните работни облекла. Хората искат да си подадат оставките", обясни д-р Андрей Коцев, синдикат "Защита".

"Изправени сме пред тежка ситуация. Разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Чувстваме се притиснати", коментира старшата сестра на болницата Мариана Стоименова, цитирана от news.bg.

В болницата очакват защитни облека към 14 и 30 часа, трябва да пристигнат поне още 10 облекла.

Междувременно бе съобщено, че пристигат договорените предпазни облекла и маски от Турция, очакват ги на ГКПП "Капитан Андреево", като на място ще ги получи зам.-здравният министър Бойко Пенков.

Очакват се два камиона с доставки, първият от тях вече пристигна и всеки момент ще бъде разтоварен в халето на митниците. Общо 50 000 маски с висока защита, 100 000 защитни и предпазни облекла, както и 100 000 очила ще бъдат доставени днес с двата камиона на "Капитан Андреево".

Според изчисленията на здравните власти, тези облекла ще трябва да стигнат на държавата ни за около месец.

"Това е първата чакана от нас доставка. Очакваме 100 000 костюма, 100 000 очила, 50 000 маски и това са неща от първа защита. Това са предпазни маски с висока защита. Цялата доставка ще стигне за месец. Очакваме в петък да дойдат още два."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    107 2 Отговор
    Ебаси резила

    Коментиран от #81

  • 2 Русенец

    130 9 Отговор
    Безсилието на държавниците ни лъсна. И това е резултат от антибългарската политика през последните 30 години. Явно хората сами ще си правят маски. Какво толкова? И дрехи си шиехме сами, та едни маски ли няма да можем. Когато държавниците бездействат, хората трябва да действат.

    Коментиран от #55

  • 3 Екстра 😂😂

    70 5 Отговор
    ТАка е у бегето
  • 4 Тургаш един шал напоен с ракия

    32 7 Отговор
    През устата и готово нема вируссс😂😂😂😂
  • 5 бис

    81 8 Отговор
    сега е момента да се запали НС и правителството да се линчува
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жнфд

    94 4 Отговор
    Болниците в окаяно състояние, предпазни маски и облекла няма, обезпеченост със специалисти няма. А от 2 месеца в света върлува епидемия. Управляващите направиха щаб за информация. Представете си само щаб, който 2 пъти на ден ни съобщава къде колко са се заразили и умрели. НИЩО ПОВЕЧЕ! Обаче от ЕС ще бъдат отпуснати милиони, които пак ще потънат някъде. А двата тира със защитни средства от Турция са дарение.
  • 8 Калоян

    78 5 Отговор
    Нали мадките не помагат, що реват за маски? А иначе да те свари неподготвен този вирус при все, че от 4 месеца само за това говорят е престъпление на управляващия режим!

    Коментиран от #73, #80

  • 9 стоян георгиев

    28 10 Отговор
    Кой не скача е червен!

    Коментиран от #23, #82

  • 10 Гост

    57 3 Отговор
    много ясно,това е истинската картина.............стига с тази имитация и зальгване на проблемите с години....Дано това помогне да се види,че наистина вече трябва нещо да сепромени в тази територия....ЗА ДА ЖИВНАТ ХОРАТА,не да бягат и измират като мухи..
  • 11 Баш Истината

    8 55 Отговор
    Марио, обади се на умния ни президент да обясни на докторите че няма вируси,че това еизмислица на Бойко. Хайде ти си от червените,направи нещо по въпроса.Виж как се притесняват без нужда лекарите.Нали ти си умница и се опитваш даправиш манипулация на мнението. Да беше се ограмотила малко преди да седнеш на тази работа

    Коментиран от #20, #38

  • 12 жнфд

    65 2 Отговор
    Конферентна връзка за вируса няма ли да направят пак? Щото Бг е само по връзките, говоренето. Дарение от някоя друга страна няма ли да пристигне. Щото управляващите са само по даренията и финансовите инжекции от ЕС. Даже обезпеченост с тестове няма. Къде спаха управляващите 2 месеца, че не доставиха достатъчно тестове?
  • 13 Медик

    74 5 Отговор
    Нима не знаеха,че сестрите работиха за 700-750 лв и някой от тях работеха по 300 часа да докарат нормална заплата,нима не стачкуваха? Сега недай си боже кой ще работи по болниците?
  • 14 киро

    75 7 Отговор
    А защо чакаха до сега ? А медицинските сестри не били психически добре ! А здравната министърка как е психически ? А защо не си подаде оставката и да ходи да работи на женския пазар сред болните , като спа до сега и не може да осигури нужните облекла на служителите ????????????????????????????????????????????????????????????
  • 15 хаберих

    51 6 Отговор
    "Мeдицитe нe ca гoтoви дa жeртвaт живoтa и здрaвeтo cи и нaй-вeчe нa близкитe cи бeз oбeзпeчeниe зa cигурнocт и дoри мecтa зa прeбивaвaнe, aкo ce нaлoжи 14 дни кaрaнтинa." ПАК БЪЛГАРСКА РАБОТА!!! Нищо няма в тая пропаднала страна. Лекарите и медицинските сестри не трябва да са хората,които са обречени,като японските работници,които загинаха след аварията на ядрения реактор в АЕЦ Фукушима!
  • 16 9468

    56 9 Отговор
    Провалена държава сме. Институциите създадоха кризата и я раздухват всеки ден. А я раздухват за да не се говори за по-сериозните проблеми като корупцията и къщата в Барселона!

    Коментиран от #64

  • 17 ГОЛАТА ИСТИНА

    73 7 Отговор
    А сега за 900 лв заплата да видим, кой ще бачка.
    Нали са много тези пари за сестрите...
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 7 Отговор
    БОЖЕ
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 32 Отговор
    а къде им е човещи ната на докторите къде е хипократовата клетва
  • 20 жнфд

    62 7 Отговор

    До коментар #11 от "Баш Истината":

    Не е работа на Президента да ви доставя каквото и да било. На Президента ли са министрите на здравето, на финансите, комисията начели с Дариткова? Къде бяха управляващите 2 месеца, че не обезпечиха държавата с маски, ръкавици, облекла, ТЕСТОВЕ, легла, медикаменти? Утре ще кажат, че нямат и лекарства. Иначе милионите от ЕС ги чакате, нали? Къде отиват 4,7 МИЛИАРДА лева за здраве всяка година?
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 38 Отговор
    какви лекари са това как ги не е срам или всичко е пари бяла мафия нямаш ли пари дотам

    Коментиран от #66

  • 22 утре със скафандър

    27 7 Отговор
    Важното е , че двама '' силни '' мАже , тоя с брадичкато и тоя с широките табели на раменете , направляват процесите. Тикволания.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Вашето мнение

    39 40 Отговор
    Бог да пази България. Мафията в бели престилки напуска, забравила за хипократова клетва при първата опасност. Същото ще се случи и с ония хрантутници от армията, ако се наложи да пазят страната ни.

    Коментиран от #32

  • 25 Мордекай

    14 57 Отговор
    Явно тия сестри ги бива само да се катерят по первазите и да реват за пари , щом трябва да си вършат работата се скатават. И толкова не заслужават , сега ще се види мършата в стадото.

    Коментиран от #26

  • 26 Вашето мнение

    34 23 Отговор

    До коментар #25 от "Мордекай":

    Не са само сестри герберунгел. Дофторите също напускат. Това е безобразие. Могат да съдират кожите на пациенти, които не са заразно болни и бягат като мишки при първата опасност от зараза.

    Коментиран от #27

  • 27 тиквуния да си изпие горчивата чаша

    39 2 Отговор

    До коментар #26 от "Вашето мнение":

    Бацето до се предреши яко медицинска сестра и барабар с жипа да върви при грипа. С това некадърно правителство не се работи.
  • 28 .....

    43 3 Отговор
    Добре , че избягах на времето ..... чак сега пристигат защитни облекла при положение ,че за този вирус се говори от два месеца ..... Те тиквата и другите управници да не са си мислели ,че в България няма да има нито един болен целия ? Целият свят е пламнал и се чудят какво да правят наще сега поръчали от Турция облекла при положение ,че са приели 10човека само с една обикновена марля за защита !!!!
  • 29 Кальо

    34 2 Отговор
    Спаха,че не сетиха навреме да осигурят предпазни маски и очила. А сега нямало,то трябва малко ,ама навреме да ти дойде.
  • 30 Кочо

    45 5 Отговор
    Пак много търпяха от години ги лъжат и бачкат да 700лв.със зор,помните ли"лудата на перваза".сега от нея се иска да спасява хора без екип,маски със изтекъл срок...Камикадз
    е,да дойде Ананиев да им каже сега че им обещава нови лъжи...
  • 31 жнфд

    43 1 Отговор
    Мордекай знае ли, че работодателят е длъжен да обезпечи всякакви защитни средства на подчинените си и да не излага на риск живота и здравето им? В случая мед. сестри и лекари.
  • 32 Стойч

    24 5 Отговор

    До коментар #24 от "Вашето мнение":

    Ти когато бяха на перваза,бяха луди нали,сега когато ти и угодно не са луди...да еб@6 Къна....
  • 33 Бялата мафия

    22 17 Отговор
    Си показа зъбките. Когато ни потрябваха абдикират. Доста съм ходил по български болници и положението е отчайващо защото няма ред. Бюджета им е 5 милиарда лева. Повтарям 5 милиарда лева. Проверих го в интернет. 2.5 милиарда евро

    Коментиран от #36, #71

  • 34 Вашето мнение

    55 7 Отговор
    Къде е сега дариткова, ония курвурунгел дето наричаше мед. сестра психичноболна. Къде е герберунгела, че сестрата за 700 лв, без маска и облекло трябва да приема заразноболни хора, застрашавайки своя и на близките си живот. Защо не и обясни, че дофторите с хилядните заплати не щът да доближават такива пациенти и ги оставят на нея. Ако не изметем бойко методиев борисов и шайката му скоро, сами ще сме си виновни.

    Коментиран от #49

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    надеждата умра последна
  • 36 Вашето мнение

    25 14 Отговор

    До коментар #33 от "Бялата мафия":

    По времето на др. Живков, когато имахме държава тези мафиоти в бели престилки, не сестрите, дофторите щяха да нахранят прасетата в Белене.
  • 37 dsсса

    43 3 Отговор
    Министъра на здравеопазването да отива в болница Света София и докато не реши проблема, да не излиза от там!
  • 38 dsсса

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "Баш Истината":

    До баш лъжата,представяща се за баш истина:

    На Шипка където беше президента няма нито един заразен. Има заразени в София, където беше БиБи-тко.
  • 39 бсп

    8 4 Отговор
    коалицията е стабилна всичко е под контрол
  • 40 Eee

    40 2 Отговор
    Егати здравеопазването.Знаят от месеци за тоя вирус и никакви мерки не са вземали.
  • 41 бсп

    32 0 Отговор
    абе що не включат частните болници нали и те сучат пари
  • 42 Никой

    38 1 Отговор
    Уж не бил опасен в сравнение с другите грипове, а такова оборудване... Маски с висока защита, специални облекла. Нещо не се връзва. Разбирам, че не трябва да има паника, но по-добре е да има истина. Кажете го как е
  • 43 SAAB

    38 0 Отговор
    Важно е да има ЩАБ - главанак , затваря болници и налива асфалт ! За 3 мандата изгони лекари и мед.сестри и нищо не се случи в зрдавеопазването ........пуска голи и боси медици срещу вируса.......а те / главанаците / са във 45 дневна ПЛАТЕНА ваканция ! Сетил се да шие предпазни средства , след като изнесоха всичко за Китай .
  • 44 СИК ще ви излекува

    26 0 Отговор
    Бойко да ходи да ги лекува.Той разбира от всичко!
  • 45 Спокойно братска Турция ни помага

    10 16 Отговор
    2 тира предпазна екипировка е ма път за София,а майка Русия къде е се питам и виждам че ни се подхилква зад ъгъла

    Коментиран от #52

  • 46 Ужасът

    22 4 Отговор
    БОЙКО НИ ГЛЕДА В ОЧИТЕ И НИ ЛЪЖЕ И НИЕ СМЕ ГО ЗЯПНАЛИ КАТО ОВЦЕ.
  • 47 Ужасът

    20 5 Отговор
    БОЙКО НИ ГЛЕДА В ОЧИТЕ И НИ ЛЪЖЕ И НИЕ СМЕ ГО ЗЯПНАЛИ КАТО ОВЦЕ.
  • 48 Българина

    28 4 Отговор
    По статистика на евростат, БГ е с най много стратегии за всичко но с най лоши резултати във всичко? Типично в стила на ББ, АЗ, НО ДРУГ Е ВИНОВЕН.....вие си го избрахте
  • 49 Нали разбираш

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "Вашето мнение":

    Трите ти минуса до момента означават само едно - нацията няма абсолютно никакъв шанс за бъдеще. За 37,5 процента (3 от осем гласа, прави 0,375) от населението на България, не е важно да оцелее, ами да оцелее бате им Бойко!
  • 50 Ама Утре

    19 2 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ
  • 51 Циганин

    6 14 Отговор
    Българите абсолютно за нищо не стават

    Коментиран от #53

  • 52 Во Нгуен Зияп

    3 7 Отговор

    До коментар #45 от "Спокойно братска Турция ни помага":

    Тези ТИРове са от Русия, също както газът. Важно е да не се разбере, че брадъра ще ни санкционира! По-скъпо, но политкоректно!
  • 53 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #51 от "Циганин":

    Уви, прав си!
  • 54 Брей

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан Азис":

    Да мреш свиньо рязана хахаах
  • 55 Информиран

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    Ало, русенеца! Спри с тъпите си коментари! Аман от такива като тебе черногледци!
  • 56 гост

    22 3 Отговор
    При положение, че от два месеца никой нищо не е направил, а се знае, че ще дойде, за какво говорим? Още преди да има сигнали в Европа трябваше да се организира план за действие, както направиха други страни. Ето Италия, веднага отпуска 8.5млрд. евро, спира се производство, всичко, а у нас Бойко прегръща наред, няма маски от месец по аптеките и никой нищо не направи досега. Днес се появяват по медии колко добре били реагирали, колко бързо, а никой не мисли, защо не го направиха това преди два месеца, защо нямаше контрола на летища и граници, защо нямаше някаква превенция. Мои познати летяха наскоро и само у нас са ги нагъчили на летището като овце, никакви мерки и никакви проверки, на всички други летища си е имало както информираност, така и организация. Няма значение какво говорят по медията, то се видя, че всеки неудобен журналист се маха и по телевизията само добро за партията се говори. Кой да ни инфирмира реално? Партийната телевизия ли? Или клиповете как падат хора по улиците и умират и как пълнят чувал с малки дечица в Китай?
  • 57 и обикновена марля върши работа

    13 12 Отговор
    "не съм готова психически"... Направо доживотна забрана за упражняване на професията за такива "всеотдайни професионалисти"!
    Едно е да сигнализираш за липса на консумативи и да негодуваш за закъсняла реакция, друго е да обявяваш, че те е страх и затова напускаш. Или както друга "професионалистка" заяви по медиите, че написка, защото имала внуци. Несериозно е!!!
    Дано граничните ни полицаи са психичеси стабилни, ако емигрантите решат да се прехвърлят на нашата граница, че сериозно ще се притесня за психиката ви тогава и най-вече за вашите внуци.
  • 58 Пешо

    15 0 Отговор
    Абе пращайте ги направо тия болните у парламента или МС дееееба
  • 59 Приятел,нищо лично

    20 2 Отговор
    Просто един въпрос мъм теб.Отговори,но честно както би отговорил пред себе си,и най близките- семейството.- Ако Ти самия си лекар,или мед.работник и трябва да работиш при същата ситуация,как ще постъпиш? Ще останеш,при огромния риск ,докато Шефовете те оборудват,и ще работиш само с марля на устата? Короната е с размер 2 микрона приятелю,каква марля,какви шалове и други подръчни материали.Тук трябват антивирусни маски с 95% защита+ скафандри.Китайците ги произвждаха за цял свят, и наводниха собствените си медици,полиция,с комплекти за защита от най- висок клас,и пак хиляди медици се заразиха.Ако можеш- дай отговор! Но честен!

    Коментиран от #72

  • 60 NSDAP

    15 8 Отговор
    Най-противното нещо в Булгаристан са лекарите.Това са едни типични бай Ганьовци,които цоцат здравната каса и убиват хората.Аз ако бях на мястото на другарката Бойка Борисова,не бих повишил заплатите на мед. лица,а бих взел мед. лица от чужбина,та белким се окажат по-съвестни.

    Коментиран от #67

  • 61 Сестра

    19 4 Отговор
    Гаврят се с нас със 770лв заплата сега пък да си лепна зараза без предпазни о лекла. За други консумативи да не говорим. Това е 2ра мбал. НЕ БЛАГОДАРЯ
  • 62 НАРОДНА

    10 2 Отговор
    Народа не защити здр работници беше ги сега пък имал нужда от тях
  • 63 ,Баба

    8 9 Отговор
    Чернобил и скриването от всички забравихте!А?"Ех как в пълно затъмнение си живеехме "И това ли забравихте комунистически клакьори?
  • 64 666

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "9468":

    Боец,пак ли ти ве......
  • 65 Медиците са прави

    10 3 Отговор
    Отговорността е на министър-председателя - баш главочът, главочът министър на МЗ, главочът главен държавен санитарен инспектор, мунчев, който заедно с другите главочи от МЗ допусна от България да бъдат репатрирани 10-20 милиона китайски маски обратно за Китай. И главочът зам. министър-председател и военен министър е отговорен за националната сигурност, а здравето е нейната най-важна компонента.

    Но, споко! Ще се дадат едни нови милиони левове за нещо, което нито е нужно, нито е пази здравето, нито е на дневен ред, но е поръчано! Ще се хвърлят на вятъра още едни 980 милиона лева, този път за две нищожни военни корабчета - корвети - за кефа на нато, натовския военно-промишлен комплекс и за кефа и портфейлите на лапачите на комисионни.

    А маските и облеклата, и парите за лекари и сестри, които трябва да умират за кефа на корумпираната политическа каста, не стигат! Да не говорим за българските граждани... А имаха два месеца, за да се подготви държавата...
  • 66 jforfk

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами дащо не отидете Вие да работите там?! Да докажете, че сте истински патриот и не сте "бяла мафия". Като доброволец. Едно време за обгрижване на болните не се е изисквало кой знае каква квалификация. Дори може и срещу заплащане. За длъжност санитар се изисква само средно образование. Ще работите при "прекрасни" условия между болни със смъртоносен вирус без защитно облекло без дори маски без ръкавици?!

    Ама е много лесно да се плюе.

    Коментиран от #75

  • 67 Мххххххх

    6 2 Отговор

    До коментар #60 от "NSDAP":

    Много си прав за така наречените лекари
  • 68 Бай Хъй

    8 1 Отговор
    Нема страшно. Взел съм мерки. Почват да шият маски и костюми. Ако не тоя месец, другият ще ги има. Ще почакат месец два, колко му е. Щом така съм казал. Аз съм кралят слънце.
  • 69 Да напускат..............

    2 2 Отговор
    Важното е Боко да не ни напуска........на кого ще ни оставиш Боко
  • 70 ЕлинаДимина

    7 6 Отговор
    Е нямам думи!!!!!
    Ето така се познава една нация колко струва!
    Е явно нашата нищо не струва.
    Ама всички са извадили от тъмното някакво велико самочувствие!!!Без покритие!Защото нищо не струват!
    Читавите медицински лица в останалите държави работят ден и нощ без почивка в този тежък за хората период!!!! А нашите за обезпечение само мислят!До тук с човека като Човек!Българино събуди се!Опомни се!Утре ти може да си от другата страна!Бъди Човек!Това не е проказа,не е и чума!А пък и така да би било!Какво?А пък “човеците”по бг форумите...Такава простащина,такива малоумни глупости пишат....Мевероятен манталитет!
  • 71 Варненец

    12 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бялата мафия":

    Тези 5 милиарда ги крадът частните болници Сърце и Мозък кадето раздаваат по 15000 месечни заплати
  • 72 Акхмет

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "Приятел,нищо лично":

    Предлагам тогава да трепем болните и да ги изгаряме. Щом не искаме или не можем да си трепем политиците дето баш са си за трепене, да трепем болните. Щото политиците и режимът не са ни осигурили предпазни средства.
  • 73 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Калоян":

    Обикновените маски не помагат! Има специални маски, които защитават!
  • 74 Василева

    8 1 Отговор
    Болниците нали са търговски дружества.Защо не са направили поръчка за защитни облекла на служителиге си?
  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "jforfk":

    с инсулт съм как да стане
  • 76 krasko1

    4 1 Отговор
    Зимата пак ни изненада по коледа
  • 77 Боко Спасителя

    5 0 Отговор
    Почвам да се притеснявам. Къде ще търся да управлявам такова търпеливо и заблудено стадо. Добре, че поне още вярват, че грипът е друг има само 6 човека болни от короняк.
  • 78 Пенчо

    9 0 Отговор
    До 24,25,26! А за клетвата която,полагат управляващите,когато встъпват във власт нещо да кажете? Сестрите и докторите ви длъжни!
  • 79 Пахтахур Ташкент

    9 0 Отговор
    Нема пари за маски препарати и обезопасяване всичко отива за имения и за самолети охрани заплати костюми и ядене в съпи ресторанти.
  • 80 фризер

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Калоян":

    а матките съвсем не помагат, но знае ли човек
  • 81 До Дариткова

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алекс":

    Госпожо Дариткова, поемете белодробните болни, които са съмнителни за носители на covid-19! Ще бъдете напълно оборудвана с две обикновени лицеви маски една върху друга, защото премиетът каза, че маската не помага и в допълнение ще бъдете оборудвана с хартиен хирургически костюм (леко скъсан, който след дежурство не хвърляйте, а запазете за следващия дежурен лекар).

    Вие ста велика лекарка в антинародното събрание.
  • 82 Боико Борисов

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    ТРОЛЧЕ СОРОСОИДНО , ТИ ГЛЕДАИ ДА НЕ ПОСИНЕЕШ , БЯГАИ СИ ПРАВИ С ФОГРАФИЯТА СНИМКИ ,И НЕ ТРОВИ ЖИВОТА НА ХОРАТА С ТВОИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ , БЯГАИ СЕ СКРИИ НЯКЪДЕ , АМАН ОТ КУКЛОВОДИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , АЗ ЩЕ СЪМ ПО БОГАТ , А ВИЕ БЕДНИ , МИЖИТУРКИ.
  • 83 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    НАЗВАНИЕТО " СВЕТА СОФИЯ" Е ХРИСТИАНСКА -ЕВРЕЙСКА ИЗГЪЗИЦА НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА !?!?!? ПРОБУТАЛ НИ БАЩАТА НА АДАМ И НА ГЛИСТОС -КОРОНОВИРУСОС !?!?! А КОГО ОБИЧА ПОВЕЧЕ -БАЩАТА НА АДАМ И ХРИСТОСКО ??? ЕДИНИЯ ГО Е "НАПРАВИЛ" С РЪЦЕ ОТ СКУКА ... А ДРУГИЯ С ОНАЗИ СИ РАБОТА -"СВЕТИ ДЮХ " !?!?!?
  • 84 мДа

    2 1 Отговор
    Тотална капитулация при наличието на няколко заразени и една жертва. Личи си, че сме готови за кризисни ситуации. Ни държава, ни медици(до някъде ги разбирам, но само до някъде), ни никой не го е*е, на самотек всичко.
  • 85 Един българин

    2 1 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираната власт!!!!!!!!!
  • 86 гост

    3 1 Отговор
    Управляващият режим е решил, да се освободи от възрастните хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове