ФАКТИ.БГ

Заповед. Мерки за ограничаване на коронавируса

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев с противоепидемични мерки след проведения днес Съвет по сигурността

Публикувана: 11 Март, 2020 21:06 Обновена: 11 Март, 2020 21:11
100 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 16628
Заповед. Мерки за ограничаване на коронавируса
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.

Във връзка с проведения днес Съвет по сигурността и новите препоръки, отправени от Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на страната в области с регистрирани и без регистрирани случаи на COVID-19:

Противоепидемични мерки на територията на областите с регистриран потвърден случай на COVID-19:

- Лечебните заведения за болнична помощ, в които са хоспитализирани и изолирани пациенти с COVID-19, въвеждат карантинен режим на работа, включващ ограничаване на достъпа на външни лица, преустановяване на детските и женски консултации и свижданията. Медицински прегледи, приемът и провеждането на планови операции се провеждат съгласно изготвен и представен в съответната регионална здравна инспекция план и при спазване на Наредба № 3 от 2013 г. за утвърждаването на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболничните инфекции.

- В отделенията на лечебните заведения, в които са хоспитализирани и изолирани пациенти с COVID-19 се въвежда 14-дневна карантина, включваща спиране на приема и изписването на пациенти от отделенията и провеждане на засилен дезинфекционен режим на работа.

- Хоспитализацията, изолацията и лечебно-диагностичната дейност при лицата с COVID-19 се извършва при стриктно спазване на предпазните мерки за недопускане възникването на вътреболнични инфекции и прекъсване пътя на разпространение на инфекциите, съгласно Наредба № 3 от 2013 г. за утвърждаването на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболничните инфекции.

- Директорите на лечебните заведения за болнична помощ, в които са хоспитализирани и изолирани пациенти с COVID-19, изготвят незабавно и представят в съответната регионална здравна инспекция план за действие при хоспитализирани пациенти с COVID-19 и за осигуряване непрекъснатост на лечебно-диагностичния процес в лечебното заведение, както и организират провеждането на непрекъснат контрол на мерките за недопускане възникване и разпространение на вътреболнични инфекции, използването на лични предпазни средства, процедурите по дезинфекция и изискванията към дейностите по събиране и третиране на отпадъци на територията на лечебното заведение.

- Директорите на регионалните здравни инспекции могат да разпоредят преустановяването на учебните занятия в училищата и посещенията в детските градини и ясли на територията на съответната област в зависимост от интензитета на разпространение на заболяването и съгласно решенията на съответния областен кризисен щаб.

- В учебните заведения, в детските градини и ясли, както и в другите обучителни институции и организации, не се допускат деца, ученици и персонал с прояви на остри заразни заболявания.

- Не се допускат посещения на външни лица в социални заведения (домове за възрастни хора, домове за деца и други).

- Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, в които участват деца, включително бели и зелени училища и екскурзии.

- Провеждането на културно-развлекателни, образователни и научни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние от 1 метър между присъстващите. В кина, театри и други публични места присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се извършва дезинфекция на помещенията след всяка прожекция или представление.

- Преустановява се провеждането на спортни мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение спортните мероприятия се провеждат на закрито без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.

- Работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Противоепидемични мерки на територията на областите без регистриран потвърден случай на COVID-19:

- В организираните колективи (училища, детските градини, ясли, социални услуги, администрации, ведомства и други организации) се провеждат засилени противоепидемични мерки, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена и не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

- Провеждането на културно-развлекателни, образователни и научни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние от 1 метър между присъстващите. В кина, театри и други публични места присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се извършва дезинфекция на помещенията след всяка прожекция или представление.

- Преустановява се провеждането на спортни мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение спортните мероприятия се провеждат на закрито без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.

В областите Габрово и Плевен до 15.03.2020 г. се преустановяват учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации, както и посещенията на детските градини и ясли.

Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Регионалните здравни инспекции трябва да уведомят областните управители, кметовете на общини, директорите на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични мерки, както и съответните регионални управления на образованието за създаване на необходимата организация.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 10 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
qwerty
1 Отговор
И защо така бе Тикви? Нали вирусчето било като грипно, а?

Коментиран от #11, #25, #27, #50, #52


Оценка:
-20 +80

факт
2 Отговор
няма епидемия затова и няма задължителни мерки , а препоръчителни!

Коментиран от #55


Оценка:
-17 +37

Прост
3 Отговор
Май Китай ще е най-сигурното място :)

Оценка:
-5 +67

до 2
4 Отговор
дивако, има пандемия обявена!

Оценка:
-13 +42

Домакин
5 Отговор
Тиквите май разбраха, че идва нещо по-сериозно от усвояване на евросредства.

Оценка:
-17 +64

Valio
6 Отговор
Борисов ТЪПАКА ли го препоръчва това?????
Или оня боклук каскета където казаха,че ония от вчера сина им работил на гара Илиянци а те казаха,че работи на пазара в Илиянци.
Та за това другия боклук с каскета разбрал недоразбрал пита какви са мерките взети и ако трябва да се затвори визирания обект т.е.Стоков базар Илиянци.Да ти се затвори на тебе гадната ти уста боклук такъв.Беше заловил в началото на годината 500 кг.кокаин а после кво стана?????Едно голямо нищо,както с всичко до сега дето го афишираш.За такива като тебе лъжци трябва бесило....

Коментиран от #12


Оценка:
-18 +56

Потресен
7 Отговор
Единственото спасение е да не излизате от вас,да се запасите с хранителни продукти,минерална вода и всички стоки от първа необходимост. Да не ходите на ресторанти,кафета баров,кина ,театри. Да не ползвате обществения транспорт и всички масови прояви. Защото нямате представа този вирус убиец какви поражения нанася на тялото,как прави белите дробове на пихтия и леталния изход в какви страшни мъки е!

Коментиран от #17, #22, #60


Оценка:
-25 +40

8383
8 Отговор
Защо има раминаване на потвърденоте случаи на корона вирус в сайта на сзо и официалните изявления на щаба???
Кой е в грешка?

Коментиран от #15


Оценка:
-6 +16

месара
9 Отговор
та какво казваше другаря Президент за вирусите? чакайте да чуете от утре импексова и "независимата" какви "загрижени" бисери ше леят!

Оценка:
-23 +13

КралиМарко
10 Отговор
Българите живеем в паралелен свят - никога не може да си признаем истината!Тук много отдавна има такъв вирус и всеки нормален го знае.., това че не са го открили..или са го крили, или са го минавали като втора Грипна епидемия..това няма значение вече.Фактът, е че ще мине по стъпките на Китай,Корея и Италия, с тази разлика, че сме нива под тях..като организация, самоконтрол и интелект.Тук няма нито една реално работеща институция - тук всичко е пунтопластика!Няма никакви специалисти - никъде, камо ли в провинцията!Е, кой да реши такъв проблем..и с каква база?!Тук има здравна система ..за да се източват милиарди през нея, не да се грижи за здравето на нацията!!!Народа даже няма усещане за самосъхранение, и ходи на работа за смешни заплати..разпръсква зараза и се заразява!Пътува, общува,пазарува..без да мисли грам!!Тук е така..и ще лъсне в тази обстановка реалната картина на тотална безнадежност и безпомощност!Думите са излишни, а делата са грешни..винаги след случилото се нещастие..Този пожар не се гаси от само себе си, нито с лукави маневри и заварки...сега и клошара и милионера от правителството ще разберат колко безполезни са!

Оценка:
-16 +74

Хахаха
11 Отговор

До коментар #1 от "qwerty":


Е сега ще има висока смъртност при русофилистиците...
Боридов коза да не се гъчат на Шипка, но Фатмакът пРезидент се изхвърли като чекия на мокър пясък и се качи заедно с други отрепки.
Нещо да каже за вируса Фатмака ?
Дано а той се гътне от него, гиди мизерник

Коментиран от #16, #35, #99


Оценка:
-43 +16

256
12 Отговор

До коментар #6 от "Valio":


Много си прост, ама едва ли можеш да го проумееш!!!!

Коментиран от #18, #49


Оценка:
-16 +7

Брах ви лайката гербаджийска
13 Отговор
Боко докара италианци да строят турски поток в плевенско и да домъкнат коронавирус

Оценка:
-10 +39

КуКуВид-75
14 Отговор
Метър разстояние???
Че колко е това за една мощна кихавица.
250 човека макс???
Само трима да се изкашлят и готово.
Защо не ги ЗАТВОРИТЕ ИЗЦЯЛОт.нар. места с масово събиране на хора-кина,театри,молове и пр./както направиха Китай и Италия/или бизнесът прирева че ще е на загуба и айде...да не му чупите хатъра да ходят да си кашлят във вратовете.
То верно,че всеки си има кратуна на раменете и трябва да мисли с нея,но пък е ваше задължението да минимизирате рисковете. Отново печалбарството се поставя над човешкият живот.

Оценка:
-7 +48

ttt
15 Отговор

До коментар #8 от "8383":


Сега ще лъжат като за световно пак... "за да не се всява паника".
Всяка 2-ра дума ще е лъжа. Даже и като умират хората пак ще лъжат!

Оценка:
-8 +37

ttt
16 Отговор

До коментар #11 от "Хахаха":


По-добре "фатмак", отколкото дебилен мутро-пожарникар комунист...

Коментиран от #28


Оценка:
-10 +27

Прост народ
17 Отговор

До коментар #7 от "Потресен":


Най важното е в дискотеката да жулите само водка за дезинфекция и да не целувате мастийте по дансинга

Оценка:
-4 +33

18
Този коментар е премахнат от модератор
Мнение
19 Отговор
Полека полека прозира истината - неизбежно 70-80 на сто от населението ще трябва да изкарат новия вирус и след което ситуацията ще се успокои.
Големия проблем е, че властите не могат да го кажат в прав текст и си дават сметка при това ниво на общественото здраве и нивото на общественото здравеопазване, какъв ще бъде резултата... Народът е болен...

Коментиран от #24


Оценка:
-9 +26

Кураж
20 Отговор
Невъзможно е да се спре разпространението на този вирус предвид особеностите му ! А именно , дълъг латентен период , достигащ дори до 30 дни , през който заразеният не знае ,че е поразен , като същевременно вече може да заразява нищо не подозиращите хора около себе си ! Изключителната му жизненост във времето без приемник , във въздуха и по повърхностите в пространството , което е заразил приносителя !Има и по-лошо ! Голяма част от хората със здрава и ефикасна имунна сиситема може даже и да не разберат ,че са заразени и да го изкарат на крак като леко неразположение , като същевременно го предават около себе си на незаразените ! Това прави заразата неуловима ! Пожелавам на всички четящи тази тъжна картина да са от здравите , които няма да усетят "короната " и ще го изкарат на крак ! По-добре е да знаем истинската опасност от този вирус от колкото да си внушаваме ,че е само обикновен грип ! Спасението и надеждата е в превенцията !Укрепвайте имунната си система и не се подавайте на паниката !Силният дух може да повдигне и планина !

Оценка:
-3 +56

оня с коня
21 Отговор
Нинова ЛИЧНО СЕ СКАРА на Борисов да "не говори" по Въпроса с Вируса,защото "ВСЯВА ПАНИКА".И ако погледнем Историята ,ще се натъкнем на СЪЩИЯТ СЛУЧАЙ - БЕДСТВИЕ касаещо България - Аварията в Чернобил!Тогава САМО изключителното Хладнокръвие и Желязна дисциплина на Социалистическото Правителство запазвайки В ТАЙНА Фактите от Населението предотвратиха една НАЦИОНАЛНА ПАНИКА с Непредвидим Край.Затова колкото и да Заповядва на Борисов "Да мълчи" по въпроса,МЕРКИТЕ на Правителството ИЗДАВАТ Нервност и Притеснение.Особено пък Проникващите в Медиите ВЪПРЕКИ ЛИПСАТА на Свобода на Словото Публикации за Положението в Чужбина и че САЩ са на крачка от обявяване на Извънредно положение!Затова и Нинова следва НЕЗАБАВНО да предизвика ДЕБАТИ в НС за "Ползата и Вредата от Излишното говорене относно Вируса".

Оценка:
-16 +11

Венко
22 Отговор

До коментар #7 от "Потресен":


Не се плаша аз момче! Запасих се с 3 тенекии натурално сирене от производител, 4 пити кашкавал, 50 буркана Еленско кисело мляко по 1 кг.,4 стека кока кола кен, има зрял и зелен фасул от село , агнешко и телешко, не купувам хляб от магазина а си меся с истинско брашно и хлебна мая. Не купувам дрехи от магазините внесени от Китай и Италия...Не посещавам кафета и кръчми а театри и кина изключено. Не работя и нямам допир със заразени колеги. Ще стоя 2 месеца в къщи, ще чатя във факти и Фейсбука ,ще си гледам мачовете пред празни трибуни и ще чакам да отмине не епидемията а пандемия е този страшен вирус. Ще оживеят а вас не ви мисля...Всеки да се спасява сам.

Коментиран от #34, #44, #63


Оценка:
-25 +14

азбе а ти
23 Отговор
https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

Сащ са изработили за всяка държава отделен вирус

Оценка:
-5 +10

qwerty
24 Отговор

До коментар #19 от "Мнение":


"неизбежно 70-80 на сто от населението ще трябва да изкарат новия вирус и след което ситуацията ще се успокои"

Естествено си наясно колко мутации са налице вече?
Много вероятно е да последва нова такава ... Възможен резултат?

Оценка:
-5 +6

гост
25 Отговор

До коментар #1 от "qwerty":


Кратуно,вируса е като грипния,но това не пречи да се вземат мерки.Аман от глупаци по тези ширини и най вече мрънкачи и разбирачи.

Оценка:
-3 +11

Дедо Грую
26 Отговор
А защо наЩе дебили пътуват вавсякъде, а у БГ-то е шаш и паника?! Така и по цял свят. Защото се готви провокацшя за евентуалното превземане на анклава Калинин град и отвличат вниманието на хората чрез масова псшхоза и истерия. Така в "името за грижа за човека" се въвеждат забрани и репресии срещу събирането ва хора, по - специално протести. Глупчовците да се шашкат.

Оценка:
-5 +6

Бачо Киро
27 Отговор

До коментар #1 от "qwerty":


Като грипно е, да. От грип за сезона има над 20000 умрели, но понеже лекарства и тн за грипа има и далаверата си върви, там всичко е ок, голяма работа, че са умрели 5х повече от короната. От свинския грип 2009 има над 574000 умрели, но ваксинките ги продаваха, та всичко е ок. Е, спокойно, сега нали ще има милиарди, надухме на хората главите, паникьосахме ги, ще изкарат лекарства и ваксини, ще напълнят джобовете и от парите за разработка, и от продажби, та тогава всичко ще миряса. А на бас, че няма да стигнем жертвите на свинския грип! Не казвам, че няма проблем, проблем явно има, но се раздухва още повече отколкото трябва, при това за да изкарат пари. Когато имаше друг проблем с много по-лоши последствия от сега, такива мерки и пандемии не бяха обявени. Единствената разлика е, че тогава парата вървеше...

Коментиран от #31


Оценка:
-6 +15

гост
28 Отговор

До коментар #16 от "ttt":


Да бе много е добре! Само се моли да е нямало вирусоносители на Шипка,че тогава ще ни стане много смешно.

Коментиран от #37


Оценка:
-9 +4

8484
29 Отговор
BULGARIA
Date of report : 3/10/2020
Confirmed cases : 10
Death : 0
При това е информация от вчера?!?!

Коментиран от #33


Оценка:
-4 +5

30
Този коментар е премахнат от модератор
qwerty
31 Отговор

До коментар #27 от "Бачо Киро":


Само едно нещо е необходимо да се спомене ...
Смятам "китайците" за 100 пъти по-умни от някакъв форумен дебил. Друг аргумент не ми и трябва.
Особено след изследванията им и мутациите които откриха.
Така че си заври "грипния вирус" където слънце не огрява.

Коментиран от #46


Оценка:
-5 +10

М@нгу
32 Отговор
Господи, моля те да заразиш с модерната болест всички БГ политици, мин. съвет, парламент и цялата сган, упражняваща този невижзан геноцид над бългалския варод, амин!!!

Коментиран от #56


Оценка:
-8 +19

33
Този коментар е премахнат от модератор
Стоян
34 Отговор

До коментар #22 от "Венко":


Голям тарикат си но и запасяването и не излизането от вас няма да те спаси. Ще разбера къде живееш, ще хвана една улична котка заразо и вирусо- носител и ще я метна на балкона ти. Нали знаеш че котките разнасят болестите салмонела,ТОКСОПЛАЗМА и котешка тения. В тези болести най ясно изразено виреят вирусите като този вирус убиец. Котката ще скочи от балкона ти след като я метна но вече ще е предала вируса на дома ти. Ще те намеря да знаеш...

Коментиран от #40, #47


Оценка:
-6 +12

чи май фаче
35 Отговор

До коментар #11 от "Хахаха":


Ха ха ха - кой е тоя "Боридов коза" бе соросня ? Бе съвсем изтрещяхте бе !
Бе коза ли е , козел ли е дай малко уточнение!

Оценка:
-1 +7

Грешник
36 Отговор
Разрових се тези дни във "мрежата" и прочетох нещо много стряскащо ! Само от ХОББ/хронична обструктивна болест на белия дроб / заболелите в България са повече от 800 000 ! За сърдечно болните и тези с диабет , високо кръвно и рак изобщо не ми се чете ! До към 50 г човек що годе се крепи ! След това идва време за плащане на грешките !

Коментиран от #58


Оценка:
-1 +18

ttt
37 Отговор

До коментар #28 от "гост":


Всъщност и без това сте останали общо взето една тълпа със силно изразени "стадни реакции" и минимално количество акъл... та на кой му пука бе лигльо тиквенясъл!

Оценка:
-1 +4

38
Този коментар е премахнат от модератор
Погледнете Италия
39 Отговор
Защо повтарят грешката на Италия, която е такъв пример само с "препоръчително " и "желателно " за това в момента има национална карантина и глоби или затвор за нарушителите. Какви са тези 250 души в едно помещение? Не правете тази грешка, короната ви е "вързана в кърпа ". Единственият начин е изолация за цялото население, училища, спортни клубове, дискотеки, бутици всичко затворено, само хранителни стоки и аптеки остават отворени, така докторите ще могат да спасяват спешните случаи и пак ще е проблем с местата в болниците но поне ще има някаква последователност а не всички болни на куп. Целта е да се забави заразяването а не да се спре, защото е невъзможно да го спрат, късно е вече. Добре че не засяга децата.

Оценка:
-3 +19

Иван
40 Отговор

До коментар #34 от "Стоян":


Стояне, това е супер идея. Уличните котки се навират в боклукчийските контейнери а там има изхвърлени различни гадости като памперси, дамски превръзки ,развалени продукти и подобни. После обикалят около входовете и спят в мазета,до гаражи и т.н. Те са най големия носител на вируса и го предават. Добра идея да заразят с тях някой който ми е антипатичен.

Коментиран от #42


Оценка:
-3 +10

Бай курти
41 Отговор
Щом 10 год оживяхме под мъдрото управление на Тиквоча та една КОРОНА ли ще не уплаши

Оценка:
-4 +17

Стоян
42 Отговор

До коментар #40 от "Иван":


Само моя приятел тук с ник "ГРАД КОЗЛОДУЙ" няма да се зарази а и няма вероятност. Миналата вечер написа че той заедно с брат си Културиста и техни приятели са ликвидирали всички улични котки в Козлодуй и затова там няма никакви вируси корони- морони и подобни. Умен е пича и затова си е спокоен и е постоянно във форумите и вируса не го плаши

Оценка:
-2 +8

Yyyyyyс
43 Отговор
Прост народ.Просташки коментари. Някой може ли да спре вятъра?

Оценка:
-2 +9

Минчо
44 Отговор

До коментар #22 от "Венко":


Човек много филми си гледал :)

Оценка:
-5 +4

шофер
45 Отговор
В Стара Загора и Чирпан вместо да ограничат събирането по аптеки, КАТ 200 човека са били накуп за смена на глупавия талон ,безделници дет се мотат на разходка ,сякаш никой неправи усилие да ограничи ненужното излизане . В аптеката само пред касата по 1 другите навън , толкова ли е сложно да няма струпване на хора

Оценка:
-2 +9

Бачо Киро
46 Отговор

До коментар #31 от "qwerty":


Бастунев, китайците ги освиткаха, ти какво искаш да направят? Да не вземат мерки? Паника видя ли там бе, льольо? Видя ли глупостите на европейците там? Чакаха ли да почнат да им дават пари? Нищо не си разбрал от това което съм написал, бастун. Умрелите от този сезон на грипа са 5х повече, що не вряка никой? Като си извадиш главата от задника и почнеш да разбираш четенето ела пак.

Оценка:
-1 +5

Минчо
47 Отговор

До коментар #34 от "Стоян":


Стояне Както казаха много пъти по медиите/ и чуждестранните също/ Домашните любимци Не пренасят вируса така че с котка не можеш да го уплашиш. Виж като му свърши сириниту и млекото тогава ще стане интересно :)

Оценка:
-5 +4

Фермер
48 Отговор
Корона

Не пипай очите!
Не пипай устата!
Не дръж за дръжката вратата!
Отваряй с лакът и със крак,
Ще се опазиш – няма как!

Мий ръцете си редовно,
Китаеца не гледай злобно!
Той не е виновен милия,
Че имат вирус в изобилие!

В рейса омотай се с шал,
А по-добре върви пеша
Има изход, ще те утеша -
В къщи си седни на трона,
И не мисли за таз Корона!

Няма маски!
Слагай каски!
Скафандър си купи от НАСА ,
Противогаз вземи в запаса!

Временно не яжте суши,
Който пуши – да не пуши,
Че на фасовете знам,
Има вируси и там!

Със храна се запасете,
В ресторанти не ходете,
НЕ - на сбирки с много хора!
По добре на село в двора!

Малко гроздова ракийка,
Натрийте чесън на филийка,
Това е здравословна тактика
И най-добрата профилактика!

Война е Трета и Световна…
Борба все още не редовна,
Кой срещу кого воюва?
Пазарите да завоюва!

Пазете се! Мислете позитивно,
Колкото и да звучи наивно,
Никой няма да загази –
„Пазения Бог го пази!”

автор неизвестен

Оценка:
-0 +32

Някой
49 Отговор

До коментар #12 от "256":


Той че е прост е ясно ама я виж колко плюса има.Въобще коментиращите във всички сайтове са пълно шкарто.

Оценка:
-4 +4

Zezo
50 Отговор

До коментар #1 от "qwerty":


Питайте Радев ВИРУСОЛОГА. Той каза ,че нема вирус и се качи на Шипка. Маладец.

Оценка:
-11 +8

Всичко е лъжа и манипулация за пари
51 Отговор
Споделям това за да се образовате и да разберете,че всичко е една огромна манипулация и лъжа за пари. https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/video/mania-za-virusi

Коментиран от #53


Оценка:
-5 +2

Zezo
52 Отговор

До коментар #1 от "qwerty":


Питайте Радев ВИРУСОЛОГА. Той каза ,че нема вирус и се качи на Шипка. Маладец.

Оценка:
-10 +7

Фермер
53 Отговор

До коментар #51 от "Всичко е лъжа и манипулация за пари":


Я прочети един Италиански доктор какво споделя. https://www.bgnovini.eu/коронавирус-шокиращото-предупрежде/

Оценка:
-3 +2

Фермер
54 Отговор
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Оценка:
-2 +0

Цако
55 Отговор

До коментар #2 от "факт":


Епидемия няма, а има пандемия.

Оценка:
-2 +9

56
Този коментар е премахнат от модератор
Лайнар е министър
57 Отговор
Лайнарът разпорежда директорите на болници да изготвят план за действие - кой колкото знае и както разбира това. Важното е лайнар Кирил и шефа му да са чистак в правителствения клозет. Чистак, удавени в собствените си говна.

Оценка:
-2 +5

5ко
58 Отговор

До коментар #36 от "Грешник":


Прав си пршятел , но това е политика само на герберастите. Задачата им ГЕНОЦИД над БЪЛТАРИТЕ!!! И те неистово го обслужмат, за да си обезпечат гнусното, неадекватно съществуване.

Оценка:
-3 +6

5ко
59 Отговор
Средновековен лов на вещици..

Оценка:
-1 +1

Оги
60 Отговор

До коментар #7 от "Потресен":


Пич, утре се гръмвам, убеди ме.

Коментиран от #64


Оценка:
-1 +4

Пич
61 Отговор
Аз страдам от куродръф

Оценка:
-2 +1

Въпрос
62 Отговор
Абе тук хората се ръгат като животни един в друг! На опашката ми дишат във врата, на касата в изи пей пак и навсякъде другаде! Кажете ми при толкова прости хора, дето ми се завират как да ги избегна?

Оценка:
-0 +10

63
Този коментар е премахнат от модератор
До Оги
64 Отговор

До коментар #60 от "Оги":


Най добре още тази вечер! Защо е необходимо чак до утре да чакаш?

Оценка:
-1 +2

ВИРУСА Е НУЖЕН - ЗАЩО ?
65 Отговор
За да се създаде условие за ВЪВЕЖДАНЕ на умишлено създадената ФИНАНСОВА КРИЗА ! Вироса трябва да сломи реакцията на НАРОДА Срещу виновниците за КРИЗАТА !

Оценка:
-1 +3

попчето
66 Отговор
А бихте ли натаковали някоя много готина мадама болна от корона вирус? Който би е таковал въпреки всичко да турне еднин плюс!

Коментиран от #72


Оценка:
-3 +7

Случайно ли удариха "Близнаците" в САЩ ?
67 Отговор
Случайно ли запалиха Райхстага ? Случайно ли убиха австрийският престолонаследник ? НАРОДА трябва да се ЗАМАНИ ! А родните СМИ, свършват умопомрачаването ни до 100%.

Оценка:
-1 +1

армор
68 Отговор
Вместо да се кефите че ставате живи свидетели на невероятен по режисура и сюжет холивудски хорър филм вие плачете като жени!
Силните оцеляват слабите умират квото и да пуснат да го съкват !!!

Оценка:
-2 +3

Георги Илиев Митев
69 Отговор
Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично.
Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от военните, полицията, медиците и граждани. Град София (2019).

Оценка:
-0 +4

ВИРУСА е смъртоносен !
70 Отговор
А КРИЗАТА - не ! От тук следва съвсем логично , вниманието на хората , ще се съсредоточи за личното си спасение и ОЦЕЛЯВАНЕ от вируса ! А КРИЗАТА като по-дълго зло ще бъде въведена без ОСТРА РЕАКЦИЯ от НАРОДА!

Оценка:
-0 +1

КРИЗАТА трябва да се яви по-малко зло !
71 Отговор
За целта е нужно ПО - СЕРИОЗНО ЗЛО ! И злото е доставено в страните от Китай до Европа ! Нашите СМИ няма да ви пишат и слово за това.

Оценка:
-1 +1

попчето
72 Отговор

До коментар #66 от "попчето":


Който ми е писал минус да му омекне веднага и завинаги чурката и короната да го хване за печурката! Да му се иска да кеца но да може само на Васко да връзва кеца! Да гори в адски огън - периодично да изнемогва да се кахъри за нещо и през рамо да поглежда! Да се радва че е жив па макар и той кирлив!!! Амен

Коментиран от #73


Оценка:
-6 +1

попчето
73 Отговор

До коментар #72 от "попчето":


Кой ми пише плюс да се радва на охолен живот и на здрава печурка!
Като на Кичка Бодурова чурката!!

Оценка:
-5 +0

Фермер
74 Отговор
Тръмп подписа днес заповед, по силата на която американският министър на труда трябва да осигури допълнителен брой респиратори, които да са на разположение на медиците, които се борят с епидемията на коронавируса. Тръмп аргументира заповедта си, като се позова на мнения, изразени от експерти по здравеопазването, че ще се стигне до недостиг на респиратори за здравните работници.А наще кога?

Оценка:
-1 +2

Не бъди наивен ! С нас се отнасят като
75 Отговор
СГАН ! Паплач и скот ! Събуди се БРАТ ! Обърни внимание - никой от ЕКРАНА НЕ ЩЕ НИ КАЖЕ целите на този ВИРУС. Критиките към ГЕРБ и Бойко е само партийна борба а идеологията на политиката и философията им на всики е ЕДНА И СЪЩА ! НАРОДА е обречен на ЗАКОЛЕНИЕ ! КРИЗАТА И ВИРУСА са дело на ЕЛИТА /наш и чужд /! Те много добре знаят защо е тоз БАРДАК устроен ! Редуциране броят на населението ! След животните иде и нашият ред !

Оценка:
-1 +4

ВИРУСА вместо ВОЙНА !
76 Отговор
За решаване проблемите с ФИНАНСОВАТА КРИЗА !Резултата от Вируса - намаляване на популацията ни . А от кризата - глад , мизерия, нищета , БЕДНОСТ, уховна и морална разруха , хуманитарно крушение на държавата. ЗАПАДА с тази демокрация просто си удължи живота с 30-сет години ! И повече НЯМА НА КЪДЕ !

Оценка:
-0 +6

Нашият ЕЛИТ "лудуваше " с
77 Отговор
Умишленото покровителство от ЕС! Ние не сме им нужни на ЗАПАДА ! С интелекта за 30-сет години всичко "изпуши" , от брадясали ялови козел СУ " Кл. Охридски" до държавните псевдо ръкавторство! Всичко е ТАШАК ! САМО територия ни , им е нужна !

Оценка:
-1 +2

ВИРУСА следва да отнеме вниманието
78 Отговор
От настъпването на КРИЗАТА ! А тя е по-опасна и от ВИРУСА ! Нашите и световни СМИ са заети най вече с УСТРАШАВАНЕТО населението от ВИРУСА ! За елиминиране възможността и вероятността за БУНТ срещу ЕЛИТА !

Коментиран от #81


Оценка:
-1 +1

Има ли НАДЕЖДА ? И КАКВА Е ТЯ ?
79 Отговор
От вируса - да ! Но от КРИЗАТА - НЕ !

Оценка:
-0 +3

Какъв е пътя към по-малкото сътресение ?
80 Отговор
На село и както нявга - баба и дядо ! Парите ще са много кът ! Ама много кът ! Много хора ще гладуват ! Много ще се "предадат" безпомощно на съдбата ! Ако си сееш - ще ядеш ! Колкото семейството е дружно и сплотено , шанса за оцеляване е по-рано !

Коментиран от #82


Оценка:
-0 +6

сократ
81 Отговор

До коментар #78 от "ВИРУСА следва да отнеме вниманието":


Е по тази твоята логика, нямаше ли една война да се по-добрия изход от кризата? Стига с тези конспирации! Вируса е изпуснат от лаборатория в Ухан - Китай, 4-то ниво на зараза е /пред последно/
За да оцелееш и да не се заразиш ти трябва специално оборудване край него, това включва скафандър, защитно облекло и кислородна бутилка! Така че, каквото и да правите заразата е неизбежна!

Коментиран от #84, #91


Оценка:
-3 +1

Какъв е пътя към по-малкото сътресение ?
82 Отговор

До коментар #80 от "Какъв е пътя към по-малкото сътресение ?":


От КРИЗАТА ! Колкото семейството е по- задружно и сплотено и има свое стопанство на село , ШАНСА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ е по- голям ! Ще спасите децата си и вас самите ! Парите ще станат както 1990 година .

Оценка:
-1 +2

Борсата в САЩ падна с 1,400 пункта
83 Отговор
Вчера ! Това не е било никога ! И означава че РИТЛИТЕ на финансовата каруца са паднали а воловете са хукнали през просото ! Вие тълкувайте ситуацията по свой начин - това не е още краят а началото на края ! ВСЕКИ да се спасява кой както сам реши ! Не заставам никого ! Просто не желая НАРОДА ни да ГИНЕ наивно ако има шанс да се спаси ! Не съм от никоя партия ! Аз обичам НАРОДА си и заможния и бедния еднакво !

Оценка:
-0 +4

Дали си Сократ не знам
84 Отговор

До коментар #81 от "сократ":


Но че си козел мадат и нищо повече , не е нужно да доказваш !

Оценка:
-0 +1

Страшното не е още дошло
85 Отговор
Но ПРЕДСТОИ ! Ще съумеем ли сами да се опазим и запазим живи с родителите и децата си ? Туй от мен и бъдете прозорливи овреме а не СЛЕДВАРИТЕЛНО !

Оценка:
-1 +2

Фермер
86 Отговор
Стреса убива.
Бронхите са свързани с главния мозък и показват тъканна загуба по време на активната фаза. Конфликтът е „териториален страх или уплаха” – страх в нашето обкръжение, страх в дома ни, на работното място и страх в региони или страни, където има война. Биологичната цел на тъканната загуба е да се разширят бронхите, за да може да преминава повече кислород и индивидът да може да се справи с конфликта. Когато се реши конфликтът и започне лечебната фаза, тъканната загуба се възстановява чрез клетъчна пролиферация. Наблюдава се подуване на бронхите, което води до спазъм, болезнена кашлица и дори възпаление на бронхите (бронхит). В зависимост от тежестта на лечебната фаза симптомите могат да бъдат от лека кашлица, възпаление на бронхите до тежка пневмония.а

Оценка:
-0 +2

Кораба " ТИТАНИК" и той не потъна
87 Отговор
Изведнъж ! Тук става въпрос за голям "кораб" за световна КРИЗА ! А признаците са на лице , командата е дадена - " СТОП МАШИНИ !"

Оценка:
-2 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
88 Отговор
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-0 +5

Доцент по медицина
89 Отговор
А бе тия кога станаха медици и кога завършиха Тиквата и Бананиев ??? Кога станаха калайджии кога им почерняха анузите ??? Дават директиви и уж се грижат за населението а ходят без скафандри гийба ф устите 👃💋👃💋🎃🍌🍆

Оценка:
-0 +3

ъпдейт
90 Отговор
Истината за короната, е че е от САЩ ама там нали имат "перфектна" здравна система и са го изпуснали, ето тук обясняват как https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

Оценка:
-1 +2

ъпдейт
91 Отговор

До коментар #81 от "сократ":


Изпуснат не от Китай а във Китай, вземи чети малко повече и почни да мислиш с главата си вместо да суфлираш и припяваш на тролове. Доказано, вируса идва от САЩ https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

Оценка:
-2 +2

Ван дер Любе
92 Отговор
То добре, но защо се чака досега. Заразата е дошла преди два месеца като навсякъде по Европа. Не е далеч от мисълта, че не се открива, т.к. никой не е проверявал. И вместо Борисов да прави с джипката безсмислени обиколка само да си прави ПиАр да бяха взели мерки навреме и да се подготви държавата. Да бяха вдигнали заплатите на лекари, медицински сестри и друг персонал. Да бяха пооправили болниците и т.н. Сега на много места няма кой да изпълни тези препоръки, няма подготвени кадри (повечето буквално бяха изгонени от страната). В настоящата ситуация е най-добре Борисов да бъде отстранен от власт като бъде помолен да си подаде оставка (и без това не разбира от тези неща повече от един обикновен човек), Президентът да излъчи нов премиер като запази максимално количество от сегашните миистри, които могат да се справят като министъра на образованието. И да се действа.

Оценка:
-1 +2

Ужасно
93 Отговор
САМО БОЙКО МОЖЕ ДА ХОДИ КЪДЕТО СИ ИСКА.

Оценка:
-1 +0

Решението
94 Отговор
Въвеждане задължително носене на маски и ръкавици на обществени места. Това е единствената и най правилна мярка за спиране разпространението. Държавата да ги раздава безплатно. Това ще и излезе много по евтино от всички други глупости които правят. Който няма маска и ръкавици да не излиза от дома. Малоумниците от щаба по сигурноста отдавна трябваше да са въвели това. Отдавна трябваше да се появяват по телевизията само с маски и ръкавици.

Оценка:
-2 +3

копнато от Афера
95 Отговор
Не знам дали хората си дават сметка, че по-голям терористичен акт от този вирус не е имало.
Взривяването на самолети доведе до драстични мерки за безопасност по летищата.
Хората продължиха да пътуват, но мерките за сигурност вгорчиха всяко намерение за пътуване.
Тази пандемия блокира света.
Никакви самолети, никакъв градски транспорт, никакви обществени прояви, никакъв социален живот извън интернет.
Не вярвам това да е била съзнателна цел.
Но резултатът е мечта на всеки терорист.

Време е да си кажем истината:
Паниката се дължи не толкова на вируса.
Паниката се дължи на ужаса, че този вирус се пръкна точно по времето на това управление.
Някой да е чул нещо за актуализация на бюджета заради вируса?!

Може би най-циничното в обясненията за смъртността от този вирус е, че няма нужда от тревога, защото застрашените са възрастните хора.
И това идва от „цивилизована“ Европа.
Що за успокоение?!
Това едно към едно напомня диваците, които изпращат на смърт възрастните си хора, защото били безполезни.
И това в 21 век?!
Пандемията ражда медицинска и политическа диващина.
Никога не бих повярвал, че това може да се случи.
И помнете, историята помни подобни случаи.
Утре, не дай си Боже, друга пандемия ще покоси младите.
Вие Човеци ли сте?!

Богомил Бонев

Оценка:
-2 +3

кл цлд
96 Отговор
И ще чакаме да пламне цялата страна, за да въведат карантина, и пак ще е след дъжд качулка. Италия, Австрия, Унгария въведоха карантина, у нас- не. Нямаме специалисти, нямаме кислородни апарати, нямаме защитни средства, нищо нямаме, но карантина не въвеждат. Ще чакаме да се изпонатръшка населението и да умира. Веднъж поне ще има ли ОТГОВОРНО държавническо поведение?!

Оценка:
-2 +5

Русенец
97 Отговор
Затворете граничните пунктове! Само лекарства и стоки от първа необходимост да влизат, и то след щателен контрол. Стига сте си играли на мерки и теглилки. Мерките ви са смешни и жалки. В Русе мерките за дезинфекция на градския транспорт са, ватмана да бърше седалките с парцал. За какво си говорим?

Оценка:
-1 +3

Бездействието е също МЯРКА !
98 Отговор
Зависи от какъв ъгъл ще го видят- ПР , Говорителя на правителството и СМИ . Нали помниш , някога казваха на Черно - белият ТЕЛЕВИЗОР, че не бил цветен. Да ама и черното и бялото са също цветове ! Зависи от трактовката , визията и интереса ! Криминализация или демокрация - въпрос на акцент !

Оценка:
-1 +1

Бай Ши ле
99 Отговор

До коментар #11 от "Хахаха":


Ти брат имаш запек, и ще ти препоръчам едно здравно учреждение, където го лекуват! Хората пишат сериозни коментари, а ти се напъваш на гърнето до компа и чакаш, да изпадне новина за руснаци! От същата болест страда и твоя съратник, Borislav Popov!

Оценка:
-0 +2

Любопитен
100 Отговор
Казаха ми, че ацидофилните бактерии предпазват от каронавируси!!??
Някой знае ли нещо по въпроса и от къде можем да си ги купим?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.