Last news in Fakti

15 Март, 2020 18:24 4 291 59

Нинова: Купонът наистина свърши, но и времето за общи приказки изтича

  • корнелия нинова

Време е за разумни, хладнокръвни решения и конкретни действия

Нинова: Купонът наистина свърши, но и времето за общи приказки изтича - 1
Снимка: БСП

Днес свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група на „БСП за България”. Обсъдихме актуалната информация и оценяваме сериозността на кризата. Ние сме отговорна партия и както подкрепихме решението за извънредно положение, така ще подкрепим и всички разумни мерки, които предлага кризисният щаб, заяви Корнелия Нинова.

Мястото, където те трябва да бъдат обсъждани и приемани, е Народното събрание. Нашата парламентарна група е на разположение там за обсъждане на всички мерки и за взимане на необходимите решения.

Най-важното за нас, на първо място, е здравето на хората. Добре е, че се намериха средства за подпомагане финансово на лекарите, медицинските сестри и медицинския персонал в болниците. В момента те са най-важни, но разбираме, че има недостиг на медицински кадри. Затова очакваме в спешен порядък правителството да намери начин за включване на частните болници в целия процес. Те заявиха своята готовност, но се оказва, че още никой не ги е потърсил за това. При липсата на кадри, ресурси, потенциал, е недопустимо частните болници да стоят настрана от процеса. Нашето очакване към правителството е да намери начина това да стане.

След здравния въпрос и здравето на хората, за нас са най-важни социалните измерения на кризата. Затова има нужда от спешни, краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки. Предлагаме и ще внесем в Народното събрание проект за решение за налагане на мораториум за срока на извънредното положение за битови плащания - ток, парно, телефон, вода и бързи кредити. Ще внесем предложение за спиране на сроковете по наказателни, административни и граждански дела, в това число и изпълнителните дела на частните съдебни изпълнители. Защото докато текат сроковете по тези дела, а хората не могат да се явяват и да си защитават правата, рискуват да изгубят такива права и да се вземат решения без те да бъдат част от процеса.

Средносрочни и дългосрочни мерки, икономически и социални. Те изискват много сериозен анализ какво може да поеме бюджетът, за да да гарантираме стабилността на държавата. Ние сме отговорни хора и не искаме да провалим финансовата и икономическа стабилност. Премиерът да внесе в Народното събрание информация за размера на фискалния резерв към момента и каква част от него може да се ползва. Състоянието на Държавния резерв - какви стоки има в Държавния резерв, какви количества, какви видове и колко от тях и в какви срокове могат да бъдат освобождавани, ако се наложи такава необходимост на пазара.

Очакваме от него, след разговорите с европейските лидери за солидарност и помощ в този тежък момент за цяла Европа, да каже какви са възможностите за финансиране от Европейски фондове на конкретни икономически и социални мерки в България. Виждаме ги в няколко посоки - мерки за помощ на бизнеса, помощ при обслужване на ипотечни и други кредити, помощ за семейства, чиито деца не

са на училище и чиито родители трябва да останат да ги гледат, помощи за работещи, останали без работа и така нататък. Не е вярно това, което каза премиерът, че никоя държава още не е приела мерки - има такива конкретни. Разбирайки сложността и отговорността на ситуацията, ние искаме един по-сериозен анализ.

В Народното събрание ще инициираме викане в секторните комисии на министрите, от които очакваме да ни информират какви последици в техния сектор ще има от тази криза. Внасяме предложение срещу спекулантите за борба със спекулата, което включва ново определение в Наказателния кодекс що е спекула и завишаване за наказанията срещу спекулантите, защото сега са ниски и са в размер на 100 лв.

Накрая - прав е г-н Мутафчийски - купонът свърши. Но и времето за общи приказки вече изтича. Време е за разумни, обмислени, хладнокръвни решения и конкретни действия. Както чухте, ние предлагаме и сме готови да обсъждаме предложения на други партии, работодателски организации, синдикати, граждански сдружения. На разположение сме за всичко разумно, с което заедно можем да помогнем за овладяване на кризата в първия момент, а след това и за преодоляване на последиците от нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА

    63 39 Отговор
    КРУШОВСЛАТА БИВИЛИЦА,ДА НЕ ЛЕЕ МОЗЪК,А ДА КАЖЕ,КОЛКО МИЛИОНА НАРОДНА ОАРА ОТКРАДНА С КРАЖБАТА НА ТЕХНОИМПЕКС,И ДАЛИ ВЪРНА НАДВЗЕТИТЕ.???

    Коментиран от #59

  • 2 Русороб

    63 31 Отговор
    Тея се излагат вече

    Коментиран от #44

  • 3 Аве Адолф Хайлллл

    57 31 Отговор
    Но времето за самореклама на комунягите никога не свършва ......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чудя се

    24 17 Отговор
    Как като в Италия почти не излизат от домовете си и всичко е затворени, всеки ден има по 2-3 хиляди нови случая на корона и дори по 200 починали.

    Коментиран от #7

  • 6 Ганьо

    46 22 Отговор
    Толкова са некадърни и безпомощни, но самочувствие, като че ли без тях свят няма да се върти...
  • 7 Русороб

    19 12 Отговор

    До коментар #5 от "Чудя се":

    В Италия няма новозаразени, вероятно бъркаш с Испания но то полезния идиот е едно и също
  • 8 ТОКЕР

    22 26 Отговор
    ЧАФУТО-КОПИТНИ ЕВРЕОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЖЕНДЪРИ НАИСТИНА КУПОНА ВИ СВЪРШИ
  • 9 Някой си

    15 0 Отговор
    Той купона си е още от преди Коледа............защо чак сега?
  • 10 Гогето

    36 10 Отговор
    Кратко,ясно и точно.Сега правителството е на ход.Ако не знае какъв- да прочете какво прави и ще направи правителството на Испания.

    Коментиран от #27, #31

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тодор Живков

    21 21 Отговор
    "Време е за разумни, обмислени, хладнокръвни решения и конкретни действия." Тук загубихте Борисов, Горанов, Дончев и другите от ГЕРБ. Жалко е, че се стигна дотам, че БСП да го казва.

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да направим жертвоприношение

    17 6 Отговор
    Кои си избирате боки гешев доган пеевски домуса😂😂😂😂😂
  • 16 баба Зоя

    27 9 Отговор
    От КГБ привикали Моше на разпит:
    - Имаме сведения,че изучаваш усилено староеврейски! С каква цел го правиш? Какво ти се върти в главата?
    Той обяснил:
    - Вече съм на 85 години и може скоро да умра. Искам, когато отида в рая, да разговарям свободно с цар Давид!
    Агентът на КГБ попитал насмешливо:
    - Ами ако отидеш в ада?
    Моше свил рамене:
    - А, няма проблем! Аз руският език си го знам!
  • 17 Николай

    38 22 Отговор
    Тая изпълзя от дупката. 2 седмици с претендента РР мълчаха щото не знаеха как да се впишат в ситуацията.
  • 18 ХА ХА ЙХА

    30 30 Отговор
    ЦЯЛАТА ГЕРБАВА ТРАНСДЖЕНФЪРСКА КРАДЛИВ ШАЙКА Е ВПРЕГНАТА ДА ПИШЕ ПО ФОРУМИТЕ
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 25 Отговор
    ЗАЩО НИ НАКАЗВАШ БОЖЕ
  • 20 АУУУУУ

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "АБЕЕЕ":

    АЙДЕ ВЗЕМИ И МЛЪКНИ !!! НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА КОЕТО ДРАЩИШ НА КЛАВИАТУРАТА! ЕДИНСТВЕННОТО КОЕТО ПОСТИГАШ ,Е ЧЕ СИ ДОСАДЕН И СКУЧЕН!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 На Сакото Яката

    24 8 Отговор
    Хахаха, това било опозицията.
    Важно е сумите да са на време, а "опозицията".
    Хахахаааа, егати театралната постановка, тип драматична комедия.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Супер Марио

    19 16 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИТЕ ПРЕДЛОЖИХА НА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ РАБОТА БОРСАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РАБАБОТА 400-500 ЛВ , А В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ПРАВИТЕЛСТВАТА ДАВАТ ЗАПЛАТИТЕ КОИТО ХОРАТА ГУБЯТ !
  • 25 съюз спасявай се поединично

    15 15 Отговор
    Абе , някой да е чувал нещо за тия у Брюксел , специалистите по краставиците , кокошките , бананите и прасетата . Некакви действия по препятстване навлизането на заразата по страните членки на съюза , някаква координация , финансова помощ на правителства за провеждане на мероприятия по защита и обезпечаване на населението. Нещо никаква я няма тая бюрокрация , докато снесе вирусът ще си свърши работата.
  • 26 Гражданин

    21 10 Отговор
    3 месеца гербератире се ослушваха и не осигуриха защитни костюми и маски на медиците и населението!
  • 27 Николай

    27 20 Отговор

    До коментар #10 от "Гогето":

    Правителството вече направи много повече от колкото някога други правителства са правили. Взе точни решения и организира всички ресурси на държавата.
  • 28 pepy

    31 7 Отговор
    "... Ние сме отговорна партия..."

    За някои ПЪРВИ април май е подранил...
  • 29 plovdiv

    19 11 Отговор
    Много правилни предложения , много хора ще бъдем в отпуск по принуда , да не говорим за хора с ипотеки , кредити , наеми и тн... Трябва да има гратисен период от страна на банки и тн... Поне докато е такова положението , защото заплатите на хората ще свършат на 1 април и ще стане страшно , ще има гладни хора , а това вече ще е краха на всичко , да се помисли за ток , парно , осигоровки , за всичко гратисен период , защото ще слезне ада точно след месец и короната ще е като детска игра спрямо глада на хората.......
  • 30 Баш Истината

    21 14 Отговор
    Червените сенки се събрали да обсъждат.ИКакво можете да обсъждате бе малоумни комунисти.За вас само Корона Вирус.Заедн0о с Радев и онзи грозната Кюстендилска отивайте на Шипка да духате срещун Вируса.като казваха не ходетбвие се подигравахте а сега мислили.Празни кратуни не мислят.Ако не бяхте вие до сега кой знае къде щеше да е България
  • 31 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гогето":

    Гоге,къде живееш бе?Това което УТРЕ ЩЕ направи правителството на Испания,В България го направи оня ден.
  • 32 Мара

    10 9 Отговор
    Предалагам политиците да ги изолират, така и така не са много полезни. По телевизията да говорят само епидемиолози, вирусолозите и инфекционисти
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 1001 нощ

    19 3 Отговор
    откажете се от партийните субсидии, раздайте на социално слабите храна и лекарства, наслушахме се на предизборни алабализми !!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Баш Истината

    18 12 Отговор
    Червените сенки се събрали да обсъждат.ИКакво можете да обсъждате бе малоумни комунисти.За вас само Корона Вирус.Заедн0о с Радев и онзи грозната Кюстендилска отивайте на Шипка да духате срещун Вируса.като казваха не ходетбвие се подигравахте а сега мислили.Празни кратуни не мислят.Ако не бяхте вие до сега кой знае къде щеше да е България
  • 37 Бате Бойко бие без упойка

    7 6 Отговор
    Стига ма, мисирке! А млъквай вече!
  • 38 бай Шиле

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    Този хубав виц го помня от преди 50 години.Смутен съм,че и сега е актуален спрямо новите господари.
  • 39 Кой68

    24 9 Отговор
    Сега окончателно се убедих каква овсъ е начело на БСП.И то тя лично убеждава във това..........
  • 40 ИСТИНА

    27 8 Отговор
    Според тоя гений Нинова , колко време държавата може да плаща всичко преди да фалира ? После ще ядете шутката на това политическо недоразумение.Мечтата на комуниста е все някой да му плаща масрафа.БЪЛГАРИ СТЯГАЙТЕ СЕ И ДОКАЖЕТЕ ЧЕ СТЕ СИЛНИ И ИСТИНСКИ.
  • 41 случайно минаващ

    20 5 Отговор
    Никое ЦРУ,МI 6,МIT и др. не могат да унищожат БСП,така както др.Нинова.
  • 42 ИСТИНА

    22 2 Отговор
    Като не платим тока да отгатнем колко време ще го има.Същото важи за абсолютно всичко.
  • 43 чичо

    6 2 Отговор
    /Публикувано във факти.бг: Време е за разумни, хладнокръвни решения и конкретни действия/-ти да видиш,сама си призна,че до сега е било само купон.Не Нинова а комунист. /Публикувано във факти.бг: Най-важното за нас, на първо място, е здравето на хората./Че от кога,доскоро бяха козичките.
  • 44 така така

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    е те кога не са се излагали от БСП??
  • 45 САЩ капитализмът ФАЛИРА!!!

    6 14 Отговор
    Капитализма ФАЛИРА за пореден път. КАПИТАЛИЗМА Е ИЗЧЕРПАН, НА ВЪРХЪТ В ПИКЪТ СИ Е, ОТ ТУК НАТАТЪК АКО НЕ ЗАВОЮВА НОВИ ПАЗАРИ, ЧРЕЗ ВСЯКАКВИ МЕТОДИ - ЗАПЛАХИ, САНКЦИИ, ВИРУСИ СРЕЩУ ЖИВОТНИ И ХРАНИ, ВОЙНА С ВИРУСИ СРЕЩУ ЧОВЕКА ЩЕ ФАЛИРА. КАПИТАЛИЗМА Е НЕЧОВЕШКИ СТРОЙ В НЕГО НЯМА МОРАЛ, ЧОВЕЧНОСТ, НОРМАЛНОСТ, ИМА САМО ПЕЧАЛБА, НО ТОВА ДО СВОЯ ПИК СЛЕД ТОВА СЛЕДВАТ ВОЙНИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ. НО ДОКОГА??? ДОРИ И ЗА ЗАВЛАДЕЕ РУСКИТЕ И ВСИЧКИ ПАЗАРИ ПО СВЕТА, ПАК ЩЕ ИМА ПИК, АМИ ТОГАВА КОИ ПАЗАРИ ЩЕ ЗАВЛАДЯВА НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ??? АБЕ НЕНОРМАЛНА И ЛУДА СИСТЕМА. СОЦИАЛИЗМЪТ Е ИСТИНАТА, В НЕГО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ТОЛКОВА, КОЛКОТО ТИ Е НУЖНО ЗА ТЕБ - БЪЛГАРИЯ И ПАРТНЬОРИТЕ ТИ В СТАРИЯТ СИВ, СОЦИАЛИЗМА ПЛОДИ НАРОДЪТ, ЗАРАДИ СОЦА СТАНАХМЕ БЛИЗО 9МЛН. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СОЦА, ТОВА Е НУЖНО, ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА. ЗАПАДА, САЩ, АНГЛИЯ, ТУРЦИЯ, САУДИТСКА АРАБИЯ, КИТАЙ И ИЗРАЕЛ ЩЕ УНИЩОЖАТ ЗЕМЯТА.

    Коментиран от #48

  • 46 бай Шиле

    13 3 Отговор
    Г-жо Нинова,трето поколение съм ляво ориентиран избирател.Дядо ми е бил народен представител в НС на комунистите-тс,баща ми е осъден на 20 г. затвор за политическа дейност от правителството на Цанков.След 90-та не съм член БСП,но останах привърженик на същата.В следствие Вашата поява и поведение като лидер на спомената партия нямам мотив да съм симпатизант повече.За сведение.Пожелавам Ви да спечелите изборите,но това може да стане само ако сте истинска лява партия.Милионери не могат да имат лява партия.

    Коментиран от #50

  • 47 КАРЛ МАРКС

    22 4 Отговор
    ПРОСТОТИЯТА НА ЕДНА МАФИОТСКА ПАРТИЯ И ТЕХНИЯТ РЕЗИДЕНТ !
  • 48 Т.Живков

    14 3 Отговор

    До коментар #45 от "САЩ капитализмът ФАЛИРА!!!":

    -Социализъма , е едно недоносче.
    Тодор Живков
  • 49 бай Шиле

    16 2 Отговор
    Прочетете още веднъж чисто политическият текст.Нищо което не е известно и не се приемат мерки за това.Елементарно БСП се опитва да не остане по назад в грижата за обществото.Освен заради вируса,Нинова може да поиска оставка и заради нарушение на ЗДП:Боко кара джипката без колан.
  • 50 Атлантическия съвет

    10 2 Отговор

    До коментар #46 от "бай Шиле":

    Байчо,сега ли ти доде акъла?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бай Стою касапина

    9 1 Отговор
    До50. Ами сега му е дошъл. Ама по-добре късно, отколкото никога!
  • 54 Купонът КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ Свърши!!!

    5 8 Отговор
    Всички КАПИТАЛИСТИ да връщат парите в ДЪРЖАВАТА. ОДЪРЖАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ. КАПИТАЛИСТИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА РАБОТЯТ.
  • 55 Свърши ДОМУСЧИЕВ да връща парите,

    2 0 Отговор
    които заграби от НАРОДА. Да си търси работа, има много работа за 600лв.
  • 56 панайр,джендъри,гешев

    1 3 Отговор
    подари панайра,гласувахте в европарламента джендърите,съдийте ви избраха гешев ух МИНДИЛ
  • 57 STEFCO

    5 1 Отговор
    TAYA CHERVENA PROSTİTUTKA DA VIRVİ NA MAİNATA Sİ
  • 58 Козметичка

    1 0 Отговор
    Замириса ми на дезодорант Парис , Тройной и лелкинска пот.
  • 59 AC DC

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА":

    Какъв Техноимпекс, бе болен мозък? Продължавате да трупате стотинки от Баце с глупости под информациите. Кое точно предложение не е разумно? Или не ви кефи, че Нинова иска да отнеме радостта на Бос-а да раздава бюджета / моите и на такива балъци, като мен дето си плащаме данъците/ от прозореца на джипката. Преди да сте се научили да пишете, майка ви не ви ли научи да мислите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове