17 Март, 2020 15:13 1 732 12

Последно: Във Втора градска ще работи 1 отделение за пациенти с COVID-19

  • втора градска болница-
  • апарат за обдишване

Отделението ще получи и още един апарат за обдишване, предоставен от частна болница

Последно: Във Втора градска ще работи 1 отделение за пациенти с COVID-19 - 1

Във втора градска болница ще работи едно отделение за пациенти с коронавирус. Това е предложението ми, което беше прието от министъра на здравеопазването г-н Ананиев и директора на СРЗИ д-р Пенчев, съобщи преди минути кметът на София Йорданка Фандъкова.

Директорът на Втора градска доц. Узунов е започнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с отделен вход и то ще заработи след като се гарантира необходимият персонал.

Изключително съм благодарна на лекарите от пулмологичното отделение д-р Халил и д-р Добринка Иванова, които декларираха, че са готови да започнат работа. Благодаря и на техните колеги, които ще останат да лекуват пациенти, положителни за COVID-19", каза Фандъкова.

Ето какво още съобщи тя:

"Болницата разполага с необходимите защитни облекла и доставките ще продължат. Аз лично съм гарантирала и допълнително финансиране за тези, които ще поемат заразените.

Отделението ще получи и още един апарат за обдишване, който ни предоставя една от големите частни болници с личното съдействие на проф. Иво Петров.

Днес в болницата говорих и с медицинските работници, които не са съгласни с реогранизацията и чух притесненията им. Те настояват останалите отделения да продължат да работят по начина, по който са работили досега. Доколко това е възможно е въпрос, на който те сами ще си отговорят.

На твърденията на някои лекари, че не са подготвени да лекуват това заболяване, ще кажа само, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати инструкции към медицинския персонал затова какво лечение се прилага на база опит на китайските им колеги.

Като съпруга на лекар знам какво означава лекарската професия. Знам риска за семейството, за близките, за дните отсъствие от вкъщи. За това не си подготвен, това е начин на живот, който приемаш.

Да, всички искаме животът да продължи по-старому, но затова трябва да положим лични усилия. Всеки спрямо силите и възможностите си.

Огромно уважение и благодарност към всички лекари, сестри, санитари, лаборанти, които се включват на първа линия, поемайки рисковете и неудобствата. На тях сме длъжни да помагаме и да ги подкрепяме.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паплач

    7 3 Отговор
    Има и истински лекари в тази държава, но и много алчна паплач, която сега ще излезе на бял свят...
  • 2 мдаа

    8 4 Отговор
    Защо в нито една частна болница няма такива отделения а се правят в порутените държавни болници с по една баня и тоалетна на етаж?

    Коментиран от #3, #5

  • 3 asd

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "мдаа":

    Ами да не си позволявал парите ти да се източват от частните бе мозък. Още малко ще пита къде е резерва на НЗОК тоя ...
  • 4 Мара

    2 1 Отговор
    Да има по една инфекциозна болница във всеки от по-големите градове и да се търсят доброволци, които да роботят там. Срещу голямо заплащане, разбира се.
  • 5 ЕДИ КОЙ СИ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мдаа":

    Ив коя болница има една тоалетна на етаж? Ти май не си влизал в болница та да видиш какви са условията вътре.
  • 6 Погребална агенция

    0 1 Отговор
    За всички, които ще загубят работата си, предлагам работа. Да магат да работят с лопати. Маските не са задължителни. За справки: 5555/555-555
  • 7 4478

    1 0 Отговор
    Преди повече, от 20 дни на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от 20 дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 8 jorj

    2 1 Отговор
    В Китай за една седмица направиха болница тук, 1 месец неможем да реорганизираме готова, че и само претенции!!! Всеки дава акъл, как неможе да се реши проблема, който все пак с малко усилия и желание може да се реши!!!!! Така е навсякъде в България и тов е едно от най - тежките наследства от комунизма !!!!!
  • 9 бакалавър

    1 0 Отговор
    А Б. Б. ще участва ли в обгрижването на болните от Ковид-19 ?
    Или ще си стои на топло ?
  • 10 Дръжката на тигана

    0 0 Отговор
    Господ да помага на наще които ще се окажат в тези "болници".
    Бях един път в най-престижната в България, вече минаха 6 години още сънувам кошмари.
    Знаете коя е най-престижната.
    ВТОРИ ПЪТ НИКОГА.
  • 11 Последния софиянец

    2 0 Отговор
    Китайците за една седмица построиха болници. Тука за месец не могат да реорганизират готова болница. Нещастници!!!!
  • 12 Даниела

    0 0 Отговор
    Китайците имат дисциплина и мислят различно сигурно .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове