18 Март, 2020 09:12 7 908 20

Заразеният с коронавирус ски учител в Банско с апел към приятелите си

  • заразен-
  • троян

Той е работил като супервайзър в сноуборд училище „Юлен” и всяка сутрин е разпределял местата, където ще работят колегите му

Заразеният с коронавирус ски учител в Банско с апел към приятелите си - 1

Шефът на сноуборд учителите в Банско Веселин Ангелов е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи лично той чрез профила си във фейсбук с апел към всичките си приятели, които са имали контакт с него, да се самоизолират и незабавно да потърсят лекарска помощ. Постът му малко по-късно бе споделен в група на ски и сноуборд учители и гласи:

„Молба към всички, които са имали контакт с мен през последната седмица. Да се самоизолират вкъщи и утре сутрин да се обадят на личния лекар и да кажат, че са имали контакт с позитивен за коронавирус“, написа в понеделник вечерта ски учителят.

За случая обяви вчера и кметът на Троян Донка Михайлова, също чрез профила си във фейсбук, където съобщи, че всички контактни лица от Троян са под карантина. Тя призова жителите на града да бъдат единни и отговорни и да пазят човешкото здраве, пише struma.bg.

С колко души в Банско Ангелов е имал контакт обаче, на този етап не е ясно. Той е работил като супервайзър в сноуборд училище „Юлен” и всяка сутрин е разпределял местата, където ще работят колегите му за деня. Освен с тях не е изключено Ангелов да е имал контакти и с други свои колеги, и с туристи, ползващи услугите на училището, както и с други лица.

Мъжът е диагностициран едва след като се прибрал в родния си град Троян, където му е взета проба за коронавирус и тя е била положителна. Хоспитализиран е в болницата в Ловеч.

И двама израелски граждани, които били на почивка в Банско, също са дали положителни проби за коронавирус /COVID-19/. Те са показали симптоми, след като се прибрали в родината си. От здравното министерство в Израел незабавно уведомили българските власти за двата случая.

Вчера сутринта в национален ефир случая потвърди и д-р Панайотова от РЗИ – Пловдив. Тя съобщи, че единият турист е кацнал и отпътувал от летище Пловдив, а другият от летище София.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    43 1 Отговор
    Абе напишете КОЛКО ВРЕМЕ трае Лечението,как се чувства Излекувания ,има ли някакви необратими поражения по Организма,възможно ли е да се зарази Повторно,Ще остане ли Вирусоносител и за какъв период и т.н.!Много важно Тоя се разболял,оня влязъл в Болницата,в Китай кво станало...

    Коментиран от #20

  • 2 Факт

    27 0 Отговор
    След като в Банско има корона значи отдавна 99.9% от заразените вече не са там ! Неадекватната карантината фатално се забави !
  • 3 Ъртъсти

    19 1 Отговор
    Дано се оправи човека. Разберете, никой не е застрахован и не осъждайте заболелите

    Коментиран от #15

  • 4 Мамо ще умрем ли

    6 9 Отговор
    Да сине
  • 5 СТИГА ПАНИКА

    18 4 Отговор
    Не можете да спрете икономиката на България заради вирус дето неизбежно ще зарази 80% от хората в Европа

    Коментиран от #16

  • 6 Процесор Вучков

    11 11 Отговор
    Нали се сещате, че в България няма корона вирус, а обикновен пролетен грип и политиците ни бъзикат яко.
  • 7 Тоя чува ли се

    3 6 Отговор
    Апелира към всички имали контакт с него да потърсят лекарска помощ.Това означава,че хора без признаци и симптоми на заболяване ще ходят да досаждат на лекарите който и без това са достатъчно притеснени.
  • 8 А защо работеха лифтовете

    9 1 Отговор
    Алчни животни,за ден два още да изкретат са заразили вече хиляди,консесионера трябва да бъде в затвора,както и тези които са го позволили!
  • 9 Възмутен

    34 2 Отговор
    Снощи в репортаж на пропусквателния пункт на Банско един българин селяндур турист се бе развикал какви са тези глупости да ги проверяват и да ги бавят,това било поредната българска пристотия..Гледам да съм спокоен и да се се ядосвам,но тоя ми дигна кръвното.Фирмата ми е затворена,всеки ден ми текат разходи а Ганьо отишъл на почивка в Банско при извънредно положение.Вместо да се стои в къщи да отмине всичко и да се нормализира живота до колкото може,България турист обикаля мъкни зараза от курорти и отгоре на това-той имал права.Заради такива безразсъдни глупаци се увеличават болните,а по-голямата част стоим в домовете си и се чудим как ще покрием разходите.Спрете се,бе идиоти,спрете се с Тея туристически турове,колко народ ще носим вашето безумие.
  • 10 Никой

    5 1 Отговор
    Заведенията не работят, а туризма си печели и пръска зарази
  • 11 Дедо Грую

    13 4 Отговор
    За жалост на никой от управляващите не му пука за народа. Те ни презират, мразят и се правят че не са потомци на най - долните отрепки на българското общество, така самонареклите се другари, сега първи либерасти, атлантици и капиталисти. Но в същност си остават верни на своя ген : жалки и нагли крадци и престъпници. Сега за тях е много важно да има колкото се може повече заразени и уплашени хора, че има едни милиарди, отпуснати за усвояване. За това навсякъде се нагнетява паника, страх, но не се дава никаква полезна информация относно заразата.
  • 12 от учителя с любов

    2 1 Отговор
    Ако умра,ил загина - скършите ги щеките-е-е...
  • 13 Алекс

    0 0 Отговор
    Някой може ли да ми даде снимка на Веселин Ангелов?
  • 14 Роки

    2 0 Отговор
    Трябваше още преди седмица да бъдат изолирани всички ски учители от Банско!!! Сега вече са разнесли вирус навсякъде,чак не може ги преброи заразените...
  • 15 Без паника

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ъртъсти":

    Никой не съди заболелите. Хората искат яснота. Едните спецове ни плащат с апокалипсис, другите обясняват колко е розово положението при зараза, а в Италия и Испания снимат по няколко страници на местни вестници, целите в некролози. Да излезе някой капацитет и да каже какви са последиците за болните и какво става СЛЕД преболедуване.
  • 16 На тя икономиката е мъртва от преди виеу

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "СТИГА ПАНИКА":

    Това с вируса причинил криза го измислиха в Давос през Януари. И требва да признаем че го направиха по-успешно от комунистите даже. Много са убедителни и в САЩ ще правят специални лагери за заразените и ще ги ликвидират като един от WW2. Затова всички правоимащи напуснаха САЩ за да избегнат ...
  • 17 Жоро

    1 0 Отговор
    Всичко друго се пише,но никъде не чета за колко време минава тая корона.......оставя ли последствия......никъде не пише,само простотии.....
  • 18 Иван

    0 0 Отговор
    То защото ви пука затова се разхождате спокойно из България ,разходки сбирки ,в Банско няма вирус тук всички са здрави на всякъде из България има повече заразени от колкото тук ,да не сте посмели да дойдете след карантината да ни заразите
  • 19 БУК

    1 0 Отговор
    Марче, тази снимка където си я намерила е от Пампорово. Лифта от Студенец.
  • 20 Пандемията Тъпотия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Че колко време да трае? Нима не сте бил болен от грип досега!? И коранагрипа, като останалите видове грип, се лекува с лекарства за 1 седмица, а без лекарства - за 7 дни. Това е отговорът и на един от пулмолозите на брифинга днес на новосформирания мед.съвет към Щаба. Превеждам: Грип, включително и коронагрипът не се лекува с лекарства, не се сваля и температурата, освен ако няма наистина необходими медицински показания, защото самата висока температура е лекарството! Както българката, която интервюираха по телефона в новините онзи ден, ски-инструкторка от някакъв италиански курорт, излекуваЛА се от коронагрипа - отишла на лекар, пратили я да си ходи, защото не е тежък случай, изписали й лекарства, но тя НЕ ги пила, вместо това си направила мед със сок от лук, и за 5 дни жената се оправила, звучеше перфектно по телефона, ни подсмъркна, ни се прокашля.
    Дори, обаче, когато и Разумът все пак успее да си провре път между фарса от медии и политици в националния ефир и обясни в прав текст как се лекува грип, а именно че НЕ ТРЯБВА да се лекува, дори и тогава стадото ще продължи да бъде глухо и сляпо за истината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове