Last news in Fakti

18 Март, 2020 19:16 7 022 112

Ивайло Пенчев: Три частни болници приеха дарението ми

  • ивайло пенчев-
  • дарение-
  • болница-
  • александровска болница

Намерили сме евтини машини - най-добрите в Китай, похвали се собственикът на компанията "Уолтопия"

Ивайло Пенчев: Три частни болници приеха дарението ми - 1
Снимка: Архив

След като от УМБАЛ ”Александровска” върнаха дарението ни, потърсихме три частни болници, които се съгласиха. Знам общото настроение, но не съжалявам какво направих. Съжалявам, че потърсих държавна болница.
Това заяви пред bTV бизнесменът Ивайло Пенчев.

Името му се замеси в скандал, след като собственикът на компанията "Уолтопия" заяви, че ще дари на здравното заведение 222 000 лв за закупуване на апарати за обдишване, но под условие - той, служителите му и техните близки да се ползват с предимство. По-късно от болницата върнаха дарението, което бе преведено по сметката на здравното заведение с мотива, че подобен лекарски избор би нарушил Хипократовата клетва.

"Идеята се появи много спонтанно и бързо. Първоначално исках да купим 5 машини, които да държим в офиса и да използваме при нужда. Реших да ги дадем на болница и се свързах с шефа на УМБАЛ "Александровска" - проф. Ангелов. Обясних му всичко и той се съгласи. Подписахме договор, преведох парите на следващия ден. След това стана какафонията. Не исках това да излиза като информация. Публикувах го във вътрешната група на фирмата си. От там излезе", коментира Пенчев.

Заради дарението под условие обаче възникна моралният и дълбоко философски въпрос за това кой и как трябва да реши кой да ползва машините в сегашната пандемична обстановка.

"Лекарят и моят човек, който е с предимство да преценяват. Най-добрият начин да не се стига до това е да има още машини. Ако хора като мен купят още, няма да има нужда от този избор. Хората са изплашени, защото в момента има недостиг. Този въпрос може да се реши", категоричен беше Пенчев.

По думите му дарението под условие не е незаконно и в никакъв случай не е неморално.

"Не си представям, че ще се вадят хора от апаратите. Не мисля, че ще се стигне до това. Опитвам се първо да се погрижа за най-близките си хора и не виждам да има нещо лошо в това. Тези, които ме нападат, не са дали и един лев, не са купили и една машина. Да ме съдят, аз ще си правя каквото искам и каквото считам за правилно. Можем да купим не 10, а 300 машини. Хайде да си съберем енергията и да купим повече", призова Пенчев.

"Намерили сме евтини машини - най-добрите в Китай. Поръчани са и се надявам още утре да ги натоварят. Купувам първите 10. Струват 15 000 долара всяка. Ако стане, ще товарим още. Ще ги дарим под същото условие", категоричен беше още бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    41 103 Отговор
    Браво, дано има още като него! :)

    Коментиран от #8, #37, #90

  • 2 Информационен бюлетин

    80 12 Отговор
    И Роналдо уж си даваше хотелите за болници, но се оказа лъжа. Не вярвайте на всичко дебили наивни.
  • 3 Аноним

    132 26 Отговор
    Селянина си е селянин колкото и пари да има

    Коментиран от #106

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Простака Пенчев

    92 21 Отговор
    Утре ще поръчам и 20 катафалки, но ще ги даря само при условие, че моите служители и близките им ще ги ползват с предимство!
  • 7 az#ЛибераленКрах

    115 23 Отговор
    тоя цървул не спря да се излага!!!
  • 8 "мерси" !

    117 20 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Какви ? Самовлюбени егоистични дребни плешиви джуджета ли ? Е има Марешки е същия к*пут! Нали се сещате, че тоя и подобните му на първо място искат да си гарантират собствената кожичка и хич не ги брига за останалите, а те са само параван ! Или даряваш с чисто сърце или си гнида !

    Коментиран от #62, #83

  • 9 Извода е кои има пари и е нагъл и лош

    54 6 Отговор
    Ше живее кои е добър и беден ше мре
  • 10 Брат ми

    96 7 Отговор
    Тоя клоун,първо да обясни защо командировачните на неговите служители им се удържат от заплатата.Понеже се прави на много загрижен за неговите служители.Има и хора при него които дължат пари и те сега са му роби.

    Коментиран от #107

  • 11 Кой68

    53 3 Отговор
    "Хипократовата" клетва отдавана е потъпкана от лекарското съсловие както депутати и всички управляващи досега потъпкват Конституцията на РБългария.
  • 12 Нямат полза

    36 8 Отговор
    Директорите нямат полза от директни дарения, трябва да си мине корумпирана държавна поръчка и да се напише една хубава надценка, за да се краде яко..

    Коментиран от #25, #77, #82

  • 13 калинка

    73 5 Отговор
    Жужето си го каза при Цветанка "първо действам после мисля" и като цяло, че не мисли много ! Направо Боко да го взима за министър, тоя е завършен гербераст и визуално и ментално!
  • 14 bibi

    85 12 Отговор
    Проспериращ бг. бизнесмен с морал на канибал !!!
    А и не го е срам да продължава да се самоизтъква .............
  • 15 А бе

    21 85 Отговор
    Тъпунгери вместо голямо БЛАГОДАРЯ плюете.Що бе? Човеко каза - още няколко и ще купим 1б0 машини. Като сте бедни задайте си въпроса ЩО. Просто е - некомпетентни и бездарни сте. А поне бъдете благодарни и целувайте ръка на тоя дето дава. Нещастници

    Коментиран от #21, #31, #32

  • 16 Румън

    12 3 Отговор
    Ъста е фъкут ку досу пули
  • 17 тоя боклук

    71 5 Отговор
    явно не знае , че критикуващите го си плащат здравните осигуровки и с това са купили някаква медицинска техника дори и да не са точно такива машини. условието е неморално защото иска държавните лекарии мед.персонал ,чиито заплати се плащат да обслужват с предимство неговите хора само защото е купил някакви машини. ами да си ги държи в офиса и при нужда да видим кой ще обдишва там неговите хора...а лечението не е само обдишване.относно частите болници то е важно тогава те да не получават държавни пари по никакви пътеки иначе отново е същата несправедливост !!
  • 18 Атанас Петров

    63 7 Отговор
    Ебати селянинА прост!
  • 19 Порно

    34 4 Отговор
    Тоя не пропуска да се направи на голямата работа. Чакам да видя как пристигат апаратите.
  • 20 В истинските демокрации

    9 35 Отговор
    Волята на дарителя се изпълнява безприкословно!

    Коментиран от #24, #29, #81

  • 21 шефа на Утопия

    26 7 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Всичко това го правя от добро сърце и с мисъл за обществото. Даже ще купя и няколко сгъваеми легла. А пък после, след като ме излекуват мен с предиство, могат да се ползват за другите пациенти - разбира се, след докато се излекувам тя епидемията ще е преминала и вече на никой няма да му е до машините за обдишване, ама така е, като съм по-умен и богат от другите :)
  • 22 China Virus

    49 5 Отговор
    Нека да поръча още един вентилатор и да си го държи в хола ,за всеки случай ! Палячо ,като искаш да дариш , дарявай , а не си прави евтина реклама !
  • 23 Ели Оригинал

    32 3 Отговор
    В смисъл, да отворям ли архиви?

    Момче тъпо копИли си, нито знаеш как да правиш дарения, нито знаеш как да живееш.

    Боклук нещастен, да почвам ли да те разследвам НЕЩАСТНИКО!

    Данни за теб има, о, при първи клик!
  • 24 но не е

    42 4 Отговор

    До коментар #20 от "В истинските демокрации":

    задължително дарението му да бъде прието...началника на болницата много правилно го е разкарал !! значи боклука дава едни 15 000 и получава с предимство легло,обслужващ персонал,медикаменти,сграда !!! като е отворен да ходи в частна болница но тук и частните болници са на държавната хранилка ...мафия

    Коментиран от #33

  • 25 До 12

    33 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нямат полза":

    Ако искаха щяха да ги приберат и да си мълчат,а когато вземат респираторни от някой нуждаещ се за да сложат роднина на плешивия едва ли ще е нужно да обясняват.Има лекари които в момента работят и дават всичко от себе си за да помагат.Риска,който поемат няма цена.Тоя плешивец кой го знае колко осигуровки е спестил,а всички редовни платци сме много по-големи дарители. Нямам пропуснати осигуровки,а джипито го видях когато се записах при него,нямам и болничен .15 години непропуснати осигуровки,а колко има още като мен.Благотворителностбе когато даряваш без да търсиш дивиденти,може само да определил точно за какво ги даряваш.Той си купува -привилегии не дарява.
  • 26 Здравната ни система е най-скъпа

    7 1 Отговор
    В Европа . Парите за медицинско оборудване, са преразпределя за заплати! Справедливо е гилдията им да се самофинансира и да си купи нужното й оборудване . Другото е спекула! Да , спекулират медиците! Защо парите са пренасочени за заплати, както в всяка сфера, на бюджетна издръжка ? А после дайте ни още пари!
  • 27 ГЕй

    25 1 Отговор
    Сега ме предизвика, тъпо Копиле, а това е много, много лошо.

    Там откъдето съм тръгнал си гост. Направил си 5 милона и мислиш, че не си гей по душа.

    Истинските гейове са пичове, ама няма как да го рзбереш!

    Мръсна долнопробна измет!

    Боклук, кои са частните болници?!
  • 28 Шляп

    33 1 Отговор
    И как точно ще се ползват с предимство,ще изхвърлят болни на улицата за да настаняват тях ли,или ще слагат само на техните хора аспиратори пък другите да се гърчат?Тоя човек корумпира явно здравната система,а никаква реакция от властта по случая,дали пък и на тях не са обещали да минават с предимство?!

    Коментиран от #49

  • 29 Гогето

    35 0 Отговор

    До коментар #20 от "В истинските демокрации":

    Аз дарявам къщата си на теб.При едно условие (демокрация е и трябва да го изпълниш).В нея ще живеем само аз и моето семейство,а разходите по поддръжката са за теб.Хайде целувай ръка.
  • 30 Абориген БГ

    28 0 Отговор
    Пенчев фамилията е толкова компрементирана, че си стой в ъгъла, нещастник долен.
  • 31 До 15

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Защото това си е подкуп,тъпунгер!!!Защото ако синя тежко състояние а ти бият шута от болницата,защото тоя или някой от родата му има нужда ще квичиш
  • 32 До 15

    15 0 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Защото това си е подкуп,тъпунгер!!!Защото ако синя тежко състояние а ти бият шута от болницата,защото тоя или някой от родата му има нужда ще квичиш

    Коментиран от #55

  • 33 Какво е мафия?

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "но не е":

    В Конституцията е записано, че всичките видове собствености са равнопоставени!

    Коментиран от #39

  • 34 Нагло копеле

    34 0 Отговор
    Наглец с пари и без морал. Здравето не е сделка бе, ловешки селянин ска.пан.
  • 35 Дельо хайдутин

    22 0 Отговор
    Пенчев и Марешки ще висят по уличните лампи.
  • 36 Йвайло,

    30 0 Отговор
    Може да си голям бизнесмен, но изглеждаш и се държиш като куха лейка. Казваш, че към апаратите си купил и доктори. Е, ползвай ги дълго.
  • 37 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Дано не ти се случи НО искам да ми кажеш ама честно ако твой близк е на тази машина и го вдигнат от тея понеже тоя смотаняк е довел негов човек как ще реагераш пак ли ще викаш дано има още като него а
  • 38 89864

    18 2 Отговор
    Отвратителен е тоя гологлав старец.
    Нагъл егоист.
  • 39 а в конституцията

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Какво е мафия?":

    да пише ,че с общи пари от здравната каса се правят богати частни клиники с пътеки за лекуване ??на запад когато искаш частна болница тогава се осигуряваш в частен фонд но здравната каса няма нищо общо с тях. или отиваш в частна клиника и си плащаш !!
  • 40 Прост народ слаба държава

    5 20 Отговор
    Човек не може и десет апарата да дари в тази скапана държава.
    Да допуснем че дадена болница има един апарат идват пет тежко болни, как лекарят ще реши кой да живее и кой да умре? Не е ли това същото като с на Пенчев апаратите. Само че неговите ще бъдат десет, а служителите му могат и да не се разболеят защото са млади.

    Коментиран от #45, #48

  • 41 Някой

    15 1 Отговор
    Условието което този капут поставя за мен е геноцид !
    Пожелавам му да машините които ще купи да му се наложи да ги ползва за себе си!

    Коментиран от #79

  • 42 вашето мнение

    23 0 Отговор
    Боклук! Когато аз дарявам не искам никой да знае, тоя герберунгел и предимство иска. Това е целият МУ електорат, боклуци, неграмотни, нахални селяни.
  • 43 Реалност

    17 0 Отговор
    Това е реалността - всичко се търгува - това са новите ценности. Довечера ръкопляскайте и на шефа на "Александровска", който е сложил парафа преди да се раздуха по медиите... и койзнае на какво още дето е останало тайна. Ръкопляскайте и за продадените такива машини от държавния резерв точно преди да обявят каеантината... Ръкопляскайте...
  • 44 Коментатор

    19 0 Отговор
    Поредното потвърждение,че парите и властта след определено време правят човек поне циник. И дори не иска да осъзнае къде бърка - всъщност въпросът е морален, а не финансов. Той смята,че е само финансов. Ако той смята,че егоизмът е морал - не е.

    А дори и финансов не е, защото проблемът не е в това,че държавата не може да закупи много повече апарати,а в това,че не могат да бъдета произведени и доставени толкова бързо.
  • 45 Пожелание

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Прост народ слаба държава":

    Дано не те вдигнат тебе заради разболял се негов служител. Бъди здрав!

    Коментиран от #58

  • 46 отегчен

    25 0 Отговор
    Това момче не е съвсем добре.
    Жадува за внимание до крайно неприятна степен.
    Дразни хората за да го забележат.
    Прилича на Гала в мъжки вариант, по-скоро на Азис в педалският му период.
    С тия катерушки си е повярварвал твърде много.
  • 47 Георги

    10 1 Отговор
    Истината е че държавните болници не се управляват кадърно и са пълна трагедия. За онко болниците не искам да коментирам. Докторите карат скъпи коли, пациентите умират в унижение и мизерия. В България дори да имаш много пари и солидно здравно осигуряване няма къде да се лекуваш...
  • 48 това не е дарение

    14 0 Отговор

    До коментар #40 от "Прост народ слаба държава":

    а подкуп !!! защото тук той очаква лична или на близките му облага !!! когато дариш можеш да кажеш за какво да се ползват парите но не и за КОГО иначе си е дискриминация на база кой ти е работодателя !! убеден съм , че дори и частните болници могат да бъдат осъдени за дискриминация на един пациент избирайки друг само защото е близък на тоя !!по конституция всички сме равни и не можен да бъдем трентирани с различно предимство на основание на субективен фактор. естествено лекаря може да избере кой пациент да лекува отчитайки кой има по-големи шансове но не и кой е дарил апаратура
  • 49 Браво!

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Шляп":

    Именно! Де го сега главния каскет на обвинението?
  • 50 възхитен

    25 2 Отговор
    Поздравления за достойното поведение на Александровска болница!
    Значи все пак има и истински медицински заведения в Бг, които няма да ти извадят здрав бъбрек за да си плати шефа вноската на БМВ-то.
    Този дрисльо нека си ходи по частните, да му лижат петите.

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 survivor

    4 22 Отговор
    едно голямо евала на този пич, който трябва да търпи малоумните коментари на обществото
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А бе

    4 11 Отговор

    До коментар #32 от "До 15":

    И до 21! Кретени ами ако този мъж и хората около него не се разболеят? Що поне малко не помислите? А сетих се - нямате с какво. Липсата на мозък не оневинява.
  • 56 развеселен

    16 2 Отговор
    Като строител се чудих, кога най-накрая ще свалят скелето на изкривената сграда на 5 ти км - Уолтопия?
    Чак наскоро разбрах, че това било "архитектура" и даже този меринджей е дал 1,5 милиона за този шедьовър на градския ландшафт! Най-добре да извикат Кристо Явашев да го опакова и да си остане така, че грози панелните блокове наоколо. Простотията винаги иска да бъде забелязана!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Глей ти

    13 2 Отговор
    Дава нещо срещу облага. Че това си е подкуп, а не дарение.
  • 60 бай Шиле

    8 1 Отговор
    Струва ми се,че частните болници трябва да ги отбият от вимето на НЗОК.На първо место сме по брой платени болници в Европа.
  • 61 мани мани

    8 1 Отговор
    тоз глупак мисли само з анего си, запари му на задника и иска машина, за да не умре :) глупако плешив, стигнеш ли до тая машина, си мъртъв бе! затова са тия превантивни драконовстки мерки хаха ей как не го разбрахте?! за какво ви са такива машини? мислите си, че ще ви спасят жалкият живот ли? стигнете ли до положение пневмония и да ви обдишват с апарат, сте край! ще ви сложат на машината няколко дни, ще сте в кома и на апаратно дишане, и какво :) тя пневмонията няма да се отдръпне, дроба ще е разпукан целия, ще вадят течността и дроба ви :) и по някое време ще ви измъкват тръбите, за да ги набутат на друг малоумник дето си мисли, че машината за въздух ще го помпи... ма т'ва да не е кат' да ви помпят из дупките ви, ва?! грам не знаете за пневмониите, грам! то не ви и тря' де :)
  • 62 мани мани

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от ""мерси" !":

    то се разбра, а и си знаехме, че тоя си е гнида!
  • 63 survivor

    6 10 Отговор

    До коментар #57 от "Де Факто":

    Кого лишава? Апарати има за всички които могат да си ги позволят. Ти нали се сещаш че ако дадения апарат не бъде закупен не може да се ползва от никои. Още повече човека прави дарения на множество апарати. А Вие пак недоволствате. Големи тъпанари сте.

    Коментиран от #75

  • 64 Исус

    5 1 Отговор
    Да си поръча и доктори и гробари и .....кво като има пари,и с тях и без тях този е г-н Никой,не всичко е кинти,некой път само БОГ решава .
  • 65 развеселен

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Де Факто":

    Много се палиш!
    Да не цоцкаш от НЗОК в някоя частна болница?
    Сигурно пускаш пътеки за изгаряния, а пък правиш ботокс..
    От такива пари добро няма да видиш, да знаеш!
    Те носят нещастие.
  • 66 Шляп

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Де Факто":

    Разсъждаваш точно като проститутка,която си изхранва семейството с достойнство.Няма лошо,нали целта все пак оправдава средствата и дечицата ще са подсигурени.Само не разбирам защо наричаш свини,тези които не пълзят в калта като теб в името на общото благо,все пак това си е напълно твой избор.
  • 67 666 999 666 999 666 999 666 999 666 999

    2 0 Отговор
    drugaria skinar utopist - moje li da si. zavre masonskata shisharka s koiato sa go. !!! ???? yol. utopiqta i neia !
  • 68 Радо Калинов

    5 1 Отговор
    Досега, много уважавах този човек - досега! Но явно, когато си повярваш прекалено и позволиш на егото ти да получи господство над човечността ти и изгубиш моралния си компас, можеш да си останеш велик бизнесмен, но се превръщаш в тотално нищожество. Много ми е тъжно да видя падението на някого от кумир до нищожество...
  • 69 Тоз паразит

    9 0 Отговор
    Е супер нагъл!
  • 70 666 999 666 999 666 999 666 999 666 999

    5 0 Отговор
    tova darenie li e ili barter pri vzaimo izgodni uslovia !!!
  • 71 Бурди Хорцев

    7 0 Отговор
    Тоя български китаец ме дразни с арогантността си, акцента, провинциалното не прикрито излъчване и киселото отношение към всички нас. Идкам да му видя данъчната декларация, социалната дейност и работата с подрастващите! Ако няма- просто е един селски тарикат- печалбар!
  • 72 Va60

    6 2 Отговор
    Пенчев евала Пенчев 100години да живееш -50 у болница 50 у затвора и да не си забравиш апаратурата.

    Коментиран от #102

  • 73 ай де бе

    7 2 Отговор
    Добре де, защо има толкова недоволни, тва не е на Бай Тошо социализма. Сега живеем в либерална демокрация, който има пари ще живее, който няма-бедните ще духат супата и мрат като кучета. И бананите в изобилие няма да могат да ги спасят.
  • 74 Ето го долния фес

    4 0 Отговор
    Отново се хвали колко е велик а то не е за хвалба това и от китай ще внасят машини това е още зараза и освен това не е дарение а подкуп иска предимство за избрикчиите като него при лечение в болница предимство пред българския народ.
  • 75 Шляп

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "survivor":

    Ами има и хора,които не са мишки като теб,да чакат наврени под масата надявайки се да изпадне нещо от трапезата на богатите и силните на деня,че да има и за тях.
  • 76 ЗАЩО НЕ

    2 5 Отговор
    Той и неговите Служители ЕДВА ЛИ ШЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ, ЗАЩОТО СА МЛАДИ И ЗДРАВИ хора. Ами ПОМИСЛЕТЕ АКО ИЗОБЩО ГИ НЯМА ТЕЗИ МАШИНИ КОЛКО хора ще загинат наистина нуждаещи се!!!! ВЗЕМЕТЕ ДАРЕНИЕТО И ГО УВЕЛИЧЕТЕ, ЗА ДА НЕ СА ИЗПРАВЕНИ ЛЕКАРИТЕ ИЗОБЩО ПРЕД НИКАКЪВ ИЗБОР.
  • 77 2425

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нямат полза":

    В 10-та. A нека да плюят Пенчев,защото нямал морал.
  • 78 Ввв

    5 1 Отговор
    Палячо!!!
  • 79 Т444444

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Някой":

    За ф 16 има за апарати няма 11000 долара по 10000 апарата равно на 110000000 долара колкото един изтребител ф 16 без въоръжението.
  • 80 Майтапчията

    3 2 Отговор
    Истината е лошо нещо ако се търси, казал съм го преди 30 години.
    Ако не я виждаш, не търси ще се разочароваш ако я намериш.
    А този чУвак каза истината: парата е.ва мамата на фукарата.
    Грубо е , но си плаща нали сме кАпитализъм.
  • 81 ВНСя

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "В истинските демокрации":

    Абе да взема да ти даря една спалня да си я сложиш у вас и да я ползвате с жена ти, ама като ми се наложи идвам и съм с предимство па ти ще чакаш на стълбището през това време а?
  • 82 Логично е

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нямат полза":

    Ето къде бил ключът от бараката! Както каза един чужд интересен анализатор преди месец, в тази криза определени хора ще се възползват много добре от страховете ни. Те за това са и кризите, всъщност.
  • 83 преминаващ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от ""мерси" !":

    Публикувано във факти.бг: Или даряваш с чисто сърце или си гнида ! Да не забравиш,какво си написал.
  • 84 Прав си пич

    5 7 Отговор

    До коментар #54 от "Българина":

    Тук явно много са завистниците и олигофрените.
    Вместо да плюят по тез които са длъжни и то с нашите пари да осигорят прословутите машини,плюят по човек който го е грижа за работниците му.
    По човек който за седмица е издирил и закупил апаратите и то от висок клас.
    А управниците ни само се хвалят.
    Същите управници сигурно са подсигурени с такива апарати незнайно къде но само затях.
    А глупаците плюещи по човека се надпреварват в злобата си.
    Лош матриал бе казал някой.
    Тъпунгери недни.
    Ако вие плюещите имахте такъв апарат сигурно щяхте да го скриете само за себе си.като нямаш пари и съответно акъл нема кой да ти даде даром нещо.
    Стига сте разчитали на подаяния

    Коментиран от #85, #93, #111

  • 85 survivor

    7 3 Отговор

    До коментар #84 от "Прав си пич":

    Най-после един нормално разсъждаващ човек. Браво! Нека се пукнат от яд лицемерите
  • 86 Ами те за пари

    5 3 Отговор
    и майка си ще продадат. А Този явно усеща, че скоро пари няма да му трябват.
  • 87 Валл

    7 2 Отговор
    Да започне да плаща на рзботниците си , бави плащания с месеци , не внася правилно осигуровки , и много още !!!! какво сте го захвалили
  • 88 тоЯ е нагЪл

    4 2 Отговор
    ТоЯЯ е и нагъл иска дарение под условие а после и ............данъчни облекчения за дарения ...........келешшшш.
  • 89 Шляп

    2 1 Отговор
    В държавата на проститутките всяко дарение е добре дошло,без значение ако това престъпва всякакви граници,морал и т.н
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ЛудияМакс

    4 0 Отговор
    Тази беше казал че вирусът имал голям плюс в 168ч. го четох интрвюто каза че щял вирусът да изчисти възрастните и това било плюс за пенсионните фондове... Аз незнам кво да кажа на това малоумно изказване да го фаща него вируса по добре и друга такава измет да изчисти България.
  • 92 Пенчо Стената

    1 1 Отговор
    Бий нищу не разбирати от бизнесс
  • 93 8684

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Прав си пич":

    Хайде, стига с това кой е длъжен и кой не е. И се научете ,че държавата това сме обществото в нея. Парите от данъците се разпределят за нуждите. До сега не е имало нужда от толкова много респиратори. Няма държава ,в която до няма благотворителност не сме открили Америка .Благотворителност има много по-голяма в повечето държави в сравнение с България-за болници. за болни деца, за бездомни животни в България се събират в Германия Англия. Както и да е. От А1 също дaриха 5 респиратора без условия. А ако и те бяха поставили такова условие за работници и роднините им-то направо ново отделение трябваше да се разкрие .Даряваш -без да очакваш конпенсация ,без да търсиш дивиденти .Поне да се беше и скрил за малко, а той излиза и се хвали че други приели офертата. Само, че в частните болници не са случайни пациенти, а платили си и ми е интересно ако са заети и отиде и поиска предимство кой ще е печелившия с респиратор.
  • 94 Гост

    4 0 Отговор
    Да не забравяме ,че лекарите са подкупни , ако се разболее за него все ще има машина срещу пари , да му мисли бедния .....
  • 95 Асен

    2 3 Отговор
    С тези апарати ще ди спасят стотици човешки животи а вие не мислите и завиждате защо не дарите вие а само лаете?
  • 96 Физкултура и Халтура

    7 0 Отговор
    Oпитвaм ce първo дa ce пoгрижa зa нaй-близкитe cи хoрa и нe виждaм дa имa нeщo лoшo в тoвa. Тeзи, кoитo мe нaпaдaт, нe ca дaли и eдин лeв, нe ca купили и eднa мaшинa.

    Те не са ли застраховани, служителите ти, ти, в частна клиника от неплащане на застраховки ли спести милионите?
    И от липсата на прогресивен данък?
    Кой си ти, че ще казваш кой е дал и какво, нещастник ,120 000 дариха анонимно на Пирогов, без плешивата ти логорея.

    Болниците, които са приели дарението на тоя..., и ако шефовете им работят на държавна работа - често срещан случай в БГ - отнемане на лекарските права, а този за опит подкуп на съд.

    А не са ЧАСТНИ защото Министерството им плаща от нашите пари пътеките, като им спрат финансираните пътеки от държавата - нямат един пациент в частните здравни заведения.

    30 г. чалга и "имитация" на икономика родиха чудовища като този.
    Какво си направил Ти за държавата и обществото, лекар ли си, учен ли си, нещастник направил пет милиона от физкултура и халтура, големия цървул.
  • 97 Отвратен

    6 0 Отговор
    Не са частни болници, частни са, ако от нашите осигуровки не им плащат пътеките и медикаментите МЗ.

    Не е и капитализъм, никъде при капитализма няма да точиш държавни вноски, за да поддържаш частни заведения.

    Скорошен скандал: лекарство 100 лв. в държавна болница, в частна хиляда, кой плаща Министерство на Здравеопазване, от нашите осигуровки.

    Като искаш частно, айде, както е при дивия КАПИТАЛИЗЪМ плащаш от джоба си, а не държавата да те финансира, защото е престъпление в белите държави. В КАПИТАЛИЗМА имаш прогресивен данък.
    Тези пари 6 милиона (които е направил цървулът в БГ) 3 милиона в нормална държава ще плати данъци, ето ги парите за апаратура.

    Не ми го оправдавайте с капитализъм, а си е чист кретенизъм по ганьовски маниер.
  • 98 незнайко

    4 1 Отговор
    Собственикът на компанията "Уолтопия" Ивайло Пенчев , не произвежда нищо което да бъде полезно на хората !!! ПРАВИ КАТЕРАЧЕСКИ СТЕНИ !!! Колко хора стават ИСТИНСКИ алпинисти ??? МНОГО СИ ВЯРВА, ЧЕ Е ГОЛЯМАТА РАБОТА ТОЗИ ЧОВЕК !!!
  • 99 Стефанов

    1 3 Отговор
    Като чета тези коментари се сещам за една мисъл, която в миналото не понасях, но с времето се убедих че е факта - ние българите сме малък но много прост народ. Обидно, разбира се, но какво имам предвид. Чета как почти всеки от долните коментари плюе по този човек, който е направил дарение. Да, под условие, но вие които го критикувате с какво сте по-добри? Да не се грижите първо за другите, а след това за себе си? Моралът е много хубаво нещо, когато критериите на всеки са еднакви към себе си и към другите. В противен случай се връщаме към горната неприятна мисъл :)

    Коментиран от #101

  • 100 Дядото

    2 1 Отговор
    Ако сте гледали"Милионите на Брустър"...там има една велика реплика а именно: ..."ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ !?! "" ....Помнете ВИНАГИ е истина !!!
  • 101 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Стефанов":

    Не смесвай подкупа с дарението, и за такива прогресивен данък.
  • 102 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Va60":

    С това дарение,дори и в такъв вид, все пак имаш шанс.Без машините-никакъв.А колко живота ще бъдат спасени от свободните машини.Или по ви харесва да сте скъпи на триците и евтини на хляба.Може и да се обиждате,но добре че от такива като вас нищо не зависи.Още 4-5ма като Пенчев и край с условията-това е важното,ама то с малко акъл става,не с гевреци като......
  • 103 До Ивайло

    2 0 Отговор
    А провери ли дали има морги в тези три частни болници? Да нямаш главоболие след лечение на служителите ти...
  • 104 Дрисльо станал бизнесмен

    1 0 Отговор
    Този бизнес селянин ,се излага като маймуна.
    Дарение, не може да се дарява под диктакт ,кой първи да го ползва ,ще се наредиш както всички други болни на опашката и като ти дойде редът ще те обслужат.
    Този действително се излага с тъпия си начин на маркетинг.
    Поразителна прилика с болен от мегаломания. .
    Какво е измислил ? Въже за бесене!
  • 105 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Марешки го защити..,затова не съм гласувал за него,защото е изхвърляч.. Не е стабилен.Браво за горивата, но като политик не мога да му се гласува доверие,това се касае всички партии и депутати, имат изкривено понятие за справедливост, морал,по скоро нямат ..
  • 106 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    Какво пречило преди да дарите на частната компания/болница/..но нали всичко е реклама.
  • 107 ЕХА

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Брат ми":

    гледах го по тв,жалка картина,върти ,сучи ,не може да обясни..след това и марешки показа рога, и рева за горивата, а после в стил костов се обиди на народа..
  • 108 Аве Адолф Хайллл

    0 2 Отговор
    На всички "разбирачи" , за да им светне поне малко на ограничения мозък , и за да престанат да изопачават нещата разбрали-неразбрали : дарението под условие е една много често срещана практика в здравните системи на развитите страни , и там никой не поставя под съмнение неговата стойност за здравеопазването , но пък сигурно и форумите им не са пълни с постоянно чешещи пръстите си умньовци от горно нанадолнище .....

    Коментиран от #109, #110

  • 109 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Аве Адолф Хайллл":

    Кои развити?!

    Под развити разбирам висок морал на първо място, и справедливо общество.

    В прехваления ви неолиберализъм, няма нито една от тези съставки.

    Всичко е диво печалбарство, алчност, егоизъм и тотално полудяване - породено от стремежа към забогатяване.

    Възхвалявай си Адолфчо с основното образование, и не се опитвай на черното да кажеш бяло, черно е, гнусно и отблъскващо, а най-хубавото е, че хората по цял свят се надигат като такива срещу този на снимката, а и ако съм на мястото на служителите му бих напуснал фирмата му веднага.

    безполезен паразит, намерил пазарна ниша, нито е учил, нито е направил нещо полезно за обществото.
    Един човек на село произвел хляба е в пъти по-полезен от съществото на снимката.
  • 110 Пази Боже

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Аве Адолф Хайллл":

    Няма да се изненадам, ако е от някой затънтено място на БГ, спало е на пода и е тънело в мизерия, за такива "Пази Боже, сляпо да прогледа".

    Няма нищо по-страшно от успял цървул.
    А такива в БГ бол.

    В "развитите страни" плащат прогресивен данък.
  • 111 Отвратен

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Прав си пич":

    Не апаратите спасяват човешки животи, а медиците. Пропадналите морално човечета броят суми и материали, а хората в уравнението са просто безмозъчни и безчуствени слуги на които се плащат някакви дребни пари и са лесно подменяеми. Само трябва да местят едни апарати когато им е наредено кой да живее и кой да мре. Вие, господа и госпожи, сте най-долната измет на човешкото общество. Купете си апарати и си заспете с тях!
  • 112 лучия

    0 0 Отговор
    що да не ги вземат частните болници, те имат други критерии, не морални
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове