Last news in Fakti

19 Март, 2020 20:43 3 653 21

Проф. Кожухарова: Най-важно е да пазим очите и устата

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • проф. мира кожухарова-
  • епидемиолог-
  • зараза

Вероятно много хора са преболедували новата инфекция и не са разбрали

Проф. Кожухарова: Най-важно е да пазим очите и устата - 1
Кадър бТВ

Най-важно е да пазим очите и устата, за да избегнем заразяване с коронавитус. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Тя обясни още, че вероятно много хора са преболедували новата инфекция и не са разбрали, а пикът може да бъде изгладен, ако спазваме предписаните от щаба мерки и се изолираме, а ако сме навън да не се доближаваме много до другите хора, да носим маски и да не си пипаме устата и лицето, преди да си измием ръцете.

Пулмологът д-р Александър Симидчиев поясни, че този тип коронавирус се закача за долната част на дихателните пътища, а усложнява ситуацията дългият инкубационен период, който е 14 дни.

Важно е да се спазва лична хигиена и да ограничим контактите си, посъветва пулмологът.

Коронавирусът не е невидима заплаха, може да бъде победен - според специалистите.

Резултати, които са известни от Китай, са, че 87% от доказаните случаи, са оздравели, не става дума за някаква катастрофа, каза проф. Кожухарова.

Заразните болести не са невидима заплаха, има реален причинител и може да бъде победен, поясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    40 1 Отговор
    МАФИЯ! Броени дни преди у нас да бъде регистриран първият заразен с COVID-19 и преди да бъде обявена извънредна ситуация, заради разрастващата се смъртоносна пандемия, от държавния резерв, през стоковата борса, са продадени жизнено важните апарати, нужни в момента за спасяването на човешки животи. Най-скандалното е, че държавата ги е продала на безценица, а в момента се обсъжда от къде и как да се купят. СЕГА СЛЕДВА ИЗКУПУВАНЕ НА СЪЩИТЕ МАТЕРИАЛИ НА 10-ТОРНА ИЛИ ПО-ВИСОКА ЦЕНА. МАФИОТСКИ ВРЪТКИ

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 2 Т444444

    7 2 Отговор
    Най важното е да дойде лятото горещо, друга песен ще запеете. Само 40 градуса на сумори вируса.

    Коментиран от #3

  • 3 В момента съм на линия

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Т444444":

    Може и 30 градуса. На открито
  • 4 Простак

    11 0 Отговор
    Ами раздайте противогази от резерва. Пазят и очите и устата. Странно е говоренето по телефона, пушенето на цигара, пиенето на кафе. Но какво да се прави. Времето и правителството искат жертви от нас.
  • 5 Просто природен закон

    7 5 Отговор
    Естественият подбор е биологичен процес
  • 6 Отолог

    30 0 Отговор
    По важно от очите и устата е да пазим ушите си– хем да не слушаме лъжите на управниците, хем да не ни облъчват с пропагандна информация и да ни надуват главите с каквото им отърва.
  • 7 Фермер

    16 0 Отговор
    Професори,Генерали,Политици,Прокурори,Вирусолози направо Мармалад
  • 8 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор
    Така е, аз за това ги пазя. Другите входове на тялото ми съм ги дал на Хасан да ги пази.
  • 9 Achtung!

    16 0 Отговор
    Robert Koch -Institute Deutschland ,
    каза, че е много вероятно 60-70% от населението на планетата да се зарази и това може да продължи години. Освен това каза, че домашните животни също могат да бъдат разпространители на патогена. Така, че много моля женичките, които си разхождат кученцата, да бъдат така добри да им събират л@йненцата в торбички, така както го правят в Европа. Фандъкова да издаде заповед за глоба от 10 000 лева, цивилни общински служители да следят, а гражданите да сигнализират за нередности.

    Коментиран от #15

  • 10 6497

    6 3 Отговор
    Ще победите на баба ми шортите, човечеството е пътник ........
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Абсолютно е прав

    7 0 Отговор
    ама политиците и "специалистите" не го спазват - отворили са ей такива очи за усвояване на субсидии и не спряха да говорят глупости
  • 13 Госあ

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Актуалната новина е,че за 18 дни от 1.5 млрд лева излишък, бюджета е с 3.5 млрд лева дефицит. И нито една стотинка не е дадена за пандемията. Няма маски,дезинфектанти, тестове,медикаменти. Освен това, така обещаното допълнително заплащане на медицинския персонал не е започнало.
  • 14 Аве Адолф Хайллл

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    А бихте ли споделили с нас от къде имате тази информация или поне да дадете официален източник ??? Или просто се правим за пореден път на всезнаещ нещо повече ??? Очаквам смислен отговор......
  • 15 Аве Адолф Хайллл

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Achtung!":

    Така е драги , НО , как да го обясниш това на русокоска ,която всичко си знае по принцип и изобщо ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хhhh

    1 0 Отговор
    Може да са оздравели ' но китайски лекари писаха че имало последствия' едно от тях е безплодие при мъжете
  • 18 глоги

    1 0 Отговор
    Най-важно е да пазим очите и устата си. Намажете се обилно с червило и се гримирайте. Да не забравите и изкуствените мигли!
  • 19 ГрУЮ

    3 0 Отговор
    По-добре дайте на хората бързи тестове на разумна цена. Не може да им казвате да не излизат от къщи, а в същото време - не се запасявайте. Преди беше пълно с разни маски по магазините, а сега няма. Защо, като на човек му трябват само две. И ръкавици, и спирт няма. Ако се намерят са на спекулативни цени. Криво разбираме пандемията май.
  • 20 Мара-общата

    0 0 Отговор
    И аз си пазя очите и устата като ми се празнят........
  • 21 чичо кчо

    0 0 Отговор
    също и да пазим цвайтера че много лилави се върнаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове