Last news in Fakti

24 Март, 2020 15:17 35 544 179

Бизнесът в България "с пръст в устата" за обещаната подкрепа от държавата

  • заплати-
  • заплата-
  • коронавирус-
  • мерки коронавирус

Парламентът прие закон за извънредното положение, но кабинетът няма стратегия как да помогне на предприемачите и обикновените българи

Бизнесът в България "с пръст в устата" за обещаната подкрепа от държавата - 1

Парламентът в понеделник прегласува ветото на Румен Радев за закона за извънредното положение. "Държавен вестник" излезе с извънреден брой, но кабинетът няма стратегия как да помогне на предприемачите и обикновените българи.

Това става ясно от отговора на НАП на въпроси на ФАКТИ как ще се облага обещаната от правителството подкрепа за изплащането на заплатите във фирми, които са в затруднено положение заради пандемията от коронавирус.

Припомняме, че преди седмица финансовият министър Владислав Горанов след среща с работодатели в Министерски съвет обеща, че държавата ще осигури 60% от заплатите на служителите от компании, чиято дейност е пряко засегната от мерките срещу разпространението на коронавируса. Работодателите пък ще трябва да осигурят останалите 40% от възнагражденията на персонала. Такова финансиране ще се получава в продължение на три месеца, уточни финансовият министър.

Днес от НАП отговориха на ФАКТИ, че по темата как ще се облагат тези заплати Приходната агенция ще може да даде повече подробности, след като от Министерството на труда и социалната политика представят реда и начина, по който ще се случва това.

С две думи изпаднал в затруднение работодател ще трябва да внася редовно дължимия данък общ доход и социални и здравни осигуровки на пълния размер на заплатата, но ще чака в бъдещето държавата да излезе с ясен механизъм за обещаните 60% подкрепа за заплатите. Всеки разумен предприемач ще предпочете да уволни работниците. Ръстът на новорегистрираните в бюрата по труда е ясен сигнал, че бизнесът не вярва на правителството и се спасява всеки по отделно.

НАП все пак обяви как ще става декларирането и плащането на републиканските данъци и осигурителни вноски по време на извънредното положение.

Само да припомним, че властите в Македония решиха заплатите на всички държавни служители, началници, ръководители, както и други длъжностни лица в държавната администрация ще получават само минималната работна заплата, докато трае кризата с глобалната пандемия.

Става въпрос за депутати, премиерът, вицепремиерите, министрите, кметовете, директори на държавни и общински дружества, съдии, прокурори и общински съветници, които ще получават минимална заплата в размер на 14 500 денара.

Никой в България от президента до селския кмет дума не обелва за намаление на заплатата си, а камо ли да живее с минималната заплата във времето на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 87 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гарантирано от ГЕРБ

    556 30 Отговор
    Кабинетът кога е имал стратегия за народа, тяхната стратегия е само как да се гепи от народа

    Коментиран от #38, #115

  • 2 Българина

    470 20 Отговор
    ИЗХОД има.ВСИЧКИ на държавната хранилка, да минат на минималната заплата.Като се започне от президента, мин. съвет, та до последния мухлясал лежач.

    Коментиран от #4, #117, #135

  • 3 Решението.

    249 35 Отговор
    Закриване на партиите. Ще се спестят много пари на държавата, ще се осигури работна ръка от всички партийци. Ще спре разделението и ще последва СЪЕДИНЕНИЕ, девизът ни СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. Капиталистите да връщат всички присвоени пари от НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ, БИЗНЕСЪТ ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАН, да се създаде ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ДЪРЖАВНО-ПЛАНОВО УПРАВЛЕНИЕ НА ИКОНОМИКАТА от ДЪРЖАВЕН НАР КООП. КАПИТАЛИСТИТЕ да се влеят, като работна ръка към населението. Капиталистите са не малка неусвоена работна ръка във момента. Икономиката ни да се ориентира към всички надежни и доброжелателни ДЪРЖАВИ към човечеството. Да се забрави лошото от партиите и Президента да състави правителство, като го подбере от цяла България на базата на квалификация и опит. Това е просто и функциониращо.

    Коментиран от #12, #56

  • 4 шоп

    40 78 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Точно така, важното е на Вуте да му е зле

    Коментиран от #11, #134

  • 5 слаботоков

    226 39 Отговор
    То па един бизнес!??? Шепа бандити които окрадоха държавата!!! ДА ГО ДУХАТ!

    Коментиран от #22

  • 6 Национализация на БИЗНЕСА СЕГА!!!

    195 15 Отговор
    Перфектно РЕШЕНИЕ + Закриване на ПАРТИИТЕ.
  • 7 Сатаната

    136 1 Отговор
    А честита пролет.
  • 8 Чочко

    129 5 Отговор
    Ако държавата имаше пари да , да помогне ама пара йог , чета че ще купували мед хелоктоптери за 40 млн , нека купуват така се правят пари за джоба

    Коментиран от #17, #133

  • 9 Гост

    164 11 Отговор
    Тепьрва ще има ,,мор,,.............Никой няма да си спомня за тоя вирус,а как да оцелее
  • 10 Ръмпези

    146 7 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ 40%,50%,80%.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НА ЕДНА МАСА ТРЯБВА ДА СЕДНАТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИКОНОМИСТИ НА ДЪРЖАВАТА И ДА ИЗГОТВЯТ СТРАТЕГИЯ, КОЯТО ЩЕ ПОМОГНЕ НА ВСЕКИ В ТАЯ ДЪРЖАВА. ФИНАНСОВИ РАЗЧЕТИ ДО СТОТИНКА.....ПАК ПОВТАРЯМ НАЙ ДОБРИТЕ ИКОНОМИСТИ......

    Коментиран от #31, #33, #34, #57

  • 11 Софиянец

    101 7 Отговор

    До коментар #4 от "шоп":

    На Вуте няма да му е зле.Просто Нане ще оцелее, защото ако Нане не оцелее, по-късно Вуте ще яде от трите средния.

    Коментиран от #23, #66

  • 12 Tate

    49 7 Отговор

    До коментар #3 от "Решението.":

    Те това само Чичо Ади можеше да го направи!!Даааа ще ревем за него но е много късно!!
  • 13 Дръвчо

    173 11 Отговор
    Къде ли изчезна излишъка в бюджета. Само ГЕРБ знае.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 При възстановяване на Социализма

    87 26 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ГАРАНТИРАНО ЩЕ СТАНЕ 10 млн. и ИКОНОМИЧЕСКИ и ВСЯКАК СИ ще върне СИЛАТА СИ.

    Коментиран от #141, #142, #148

  • 16 Ама..

    118 12 Отговор
    Питам се от всички затруднени работодатели КОЙ плаща на хората осигуровки на пълния размер на заплатата?!? Упорито години на ред този въпрос се неглижира от всички власт имащи и дори се окопава в законови вратички за да не може господин бизнесмена да понесе наказание и глоба от така услужливата държава. Сега и този дефект ще светне ярко като на кметицата от младост ръцете!
  • 17 Tate

    140 13 Отговор

    До коментар #8 от "Чочко":

    И снесоха 5 милиарда за самолети на "Краварите" , а колко още са снесли тук и там ....................????
  • 18 Ххх

    67 4 Отговор
    Той бизнеса щом е минал само с пръст в устата, не толкова ощетен. Като усети пръста и на друго място, тогава може да се завайка повече. А Илиан Киряков може да помогне със съвет правителството как точно да слага пръста на бизнеса. Има личен опит с Красимир Балъков след световното от 1994 г.
  • 19 Ами ами

    66 5 Отговор
    Пръст има , момчета, ама не е в устата...
  • 20 шайчето

    91 3 Отговор
    Изненадани има ли , няма изненадани. А сега бързо си плащайте данъците.
  • 21 КралиМарко

    91 5 Отговор
    Га ще ги стигнете Макетата..тея па тъпи - сите на минимална заплата!!!
    Друго си е...селските кметое у Бугарско га си дигнаа заплатите на по 5 бона, и са нема да я вракят я!Ти мани другото - ма Защо не се спре ТОТАЛНО онази държавна Субсидия за Партиите по 10лв на глас!или за тея от гепи са над 10милиона годишно - или 40милиона на мандат!!!Комунетата на по около6-7милиона - на 24милиона за мандат се мъчат...А Богатите Бугари..преяждат с по 600-700лв чисти на месец!!!Тва, най-скъпото ядение на балканите, най-скъпите лекарства,тва услугите..абе ТОП отсекъде..и само с 300Еврака месечно!!!Тези са ВЪЛШЕБНИЦИ - щом още са живи , нито помощ им требе от Държавата , нито па Вирусо че ги умори!!!Тех мизерята ги прави здрави и корави - мани ги тея Жабари , глезени,та глезени...и те ти сега вирусо що прави!!!Бравос - тека, така - Как се каляваше стоманата!!!..епа с чуко млатиш отгоре яко и закаляваш, кое става става, кое - не - претопяваш го наново!

    Коментиран от #61

  • 22 Гъзар тънкач с А8 на гаС

    17 11 Отговор

    До коментар #5 от "слаботоков":

    Дали знаеш,че хич не си умен.

    Коментиран от #49

  • 23 Буко Баламата

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    А дали те разбра.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТЯ И ДЪРЖАВАТА

    54 27 Отговор
    Е С ПРЪСТ В УСТАТА ОТ БИЗНЕСА , ВСИЧКИ СЕ НАДПРЕВАРВАМЕ ДА ПРЕЦАКВАМЕ ДЪРЖАВАТА, А КАТО НИ ОПРЕ ДО ЗАДНИТЕ ЧАСТИ РЕВЕМ , ЧЕ НИ Е ЗАБРАВИЛА !
  • 26 Tate

    84 8 Отговор
    Абе хора сетих се нещо БГ "бизнеса" бил в дългове !! Е как става уж си голямата работа а си в дългове и незнаеш как ще плащаш на хората !!! А Илон Мъск има ли дългове ?? Боинг има ли ?? Мерцедес...??? Много интересно ......... малко съм тъп та си викам "Е как да го....... нормалните икономики не са толкова закъсали и как немеца все още взима 11 евра на час , хамериканеца мин.8 долара на час а ние взимаме 700 лв и бизнеса нема пари !!!! ЕВа го другарке!!!!

    Коментиран от #42, #55, #63

  • 27 Стратег

    130 8 Отговор
    Стратегията е проста и ясна, Простака обикаля с джипката и ръси простотии, Влади полуидиота раздава пари на обръчите от фирми, малкия и средния бизнес ДГД, Каскета се крие в храстите на парковете и дебне кой се разхожда, а Барни Ръбъла гледа като теле и чака някой да му обясни какво се случва.
  • 28 По света има МИЛИОНИ БЪЛГАРИ.

    45 29 Отговор
    Които веднага ще се върнат в БЪЛГАРИЯ при възстановяване на СОЦИАЛИЗМА и така БЪЛГАРИЯ ще върне СИЛАТА СИ.

    Коментиран от #107, #149, #158

  • 29 никой

    94 4 Отговор
    В Бг не може да се случи това, което правят в Македония или в др. страни. В Бг може за никого да няма пари, но за депутати, министри, държавни чиновници, комисии, агенции, фондации, консултанти и пр. пари ще има и то предоволно.
  • 30 Бай Ганьо

    63 10 Отговор
    Ся е време Влади да си продаде часовника за благотворителност , а къщата 🏠 в Барселона да се размени за опитни лекари реаниматори. Бизнеса да са мислили , когато викаха под прозорците на Министерски съвет Мафия и Оставка. Сега ги чака глад, мор и големи комари.
  • 31 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    Бат Ръмпи, къде ги тез икономисти?
  • 32 Гербестан

    98 11 Отговор
    Сега разбрахте ли, защо НЕ трябваше да плащаме 16 милиарда накуп за самолетчета, които след тая корона може и никога да не видим, т.е. и да ги видим, ще са толкова ретро чак музейни експонати. На следващите избори си спомнете хубаво, кой ги потроши и за какво и как сега с тия пари, щяхме да борим кризата! И не очаквайте, че ТОЙ любимия ви Бай Бой, ще даде от личните си милиарди за вас ! Пунта Мара и наивници !

    Коментиран от #35

  • 33 никой

    75 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    В Бг няма такава категория "добри икономисти". В БГ критериите са: наши хора и ненаши хора. За ГЕРБ "добри" са нашите хора, макар да са некомпетентни и неефективни.
  • 34 Тииѝиѝ

    38 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    Ами тоз министерски съвет за къв чеп е? Нали са били най - големите експерти в

    Коментиран от #143

  • 35 никой

    50 7 Отговор

    До коментар #32 от "Гербестан":

    Самолетите ще са ни най- малката драма. Ще видим какво ще стане като въведат еврото. Бизнес, който 1 месец не може да издържи, да видим как ще издържи в ЕРМ2!
  • 36 Порно

    21 1 Отговор
    Те вече ги уволниха и ги пратиха в Бюрото по труда. Говори се , ме някои плащат допълнително за да си осигурят връщането им на работа.
  • 37 0,70ст. за 1 US $, това е курса на ЛЕВА

    26 11 Отговор
    При СОЦИАЛИЗМА.
  • 38 НРБ

    59 11 Отговор

    До коментар #1 от "гарантирано от ГЕРБ":

    Бизнеса ли е народа ???? Точно сега стратегията е за народа, за болниците, за предпазни средства, за дезинфекция в транспорта и улиците, за пенсиите, за 60% заплати на НЕ работещи фирми.....що за наглост бизнесмени-олигарси с яхти, самолети, майбаси да искат от държавата пари, вместо да дарят на болниците араратура, облекла, маски, шлемове ,дезифектанти и т.н......алчни и безобразно нагли!!!

    Коментиран от #110, #125, #128

  • 39 Лудия Петълчо

    15 2 Отговор
    Владко земетлесениети на две магалета сеното ни мой да лаздели, вие очаквате пали да лаздава 😂😂😂
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 7-1

    47 10 Отговор
    Не защитавам държавата,но и бизнесмените ни са едни смешници. Осигуряват всички на минимална раб.заплата от което губи държавата. Сега пък държавата ще им го нахака. Всичко тук продължава да се измерва в това кой е по-хитър. Няма никога да се оправим и ние сме си виновни. Татикати на дребно,това е!
  • 42 ПазарЖик

    0 6 Отговор

    До коментар #26 от "Tate":

    Много е а не малко.
  • 43 КралиМарко

    27 4 Отговор
    Лееле. леле, леле..Беррке!И ся , тва жиУотно БГ Бизнесо , да не земе да се гътне бре?!Ко ше праят крупните бизнесмени кат Шиши , кат Киро Гела,кат Манджука, кат Котараците и Стойков..и хилядите по-малки, но верни на Партията-ДЪРЖАВА знайни и незнайни перачи/пардон-Предприемачи!!!Тва Берке, е Бизнес да знаиш , га си се връзал за гащите на власите и квото изпадне от джебетата - веднага го гепваш!!!
    Та гоУема мука ке стане.., ке се сринат цените на Имотниот -Пазар , оти нема да има пари за Цигари и леб!!!Тва..застраховки,лимузини..нанай си вече!Обаче, само как ще цъфне на Рояци бизнес за бедняци..и всички в купом пред Банки , офиси и фирми за Крдитиране на бързо, щото и в Заложните къщи не им требваа вече ни ТВ , ни часовничета, немат товко место да складират, и музеи те да правят!!!Леееле, лееле,Берке - какво стана, баш преди да Улезнем с Еврото и Нъц - резко сопки , и яко на задна!!!

    Коментиран от #68, #79

  • 44 Буко Баламата

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "факт":

    Ти си за Нобелова награда.

    Коментиран от #54

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 слаботоков

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гъзар тънкач с А8 на гаС":

    Да го ДУХАШ И ТИ!

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Държавата трябва да СОБСТВЕНИК върху

    17 3 Отговор
    70% от ЕДРИЯТ и СРЕДЕН Бизнес - иначе държавата ще чака милостиня от частника !
  • 52 Истинския ХРИСТИЯНИН е БЪЛГАРИНА.

    7 1 Отговор
    ХРИСТИЯНИН=БЪЛГАРИН=ИСУС=ИЗИДА&ОЗИРИС=ХОР=СОЦИАЛИСТ=ХОРА=ЧОВЕЦИ ГРИЖЕЩИ СЕ ЕДИН ЗА ДРУГ
  • 53 mhm

    47 1 Отговор

    До коментар #40 от "факт":

    Така е, но не напълно! Има хора работещи на, които доходите не им достигат с 10-20% за елементарните нужди всеки месец... Какви 10% да заделят, от къде? Има ги и такива, повярвайте ми, и тези хора не са тъпи и мързеливи повечето. И стига сте разбирали бизнес=мерцедеси! Не всеки бизнес които храни 2-3-4семейства е равно на мерцедеси и секретарки, мили мои много разбиращи мамини умници!

    Коментиран от #62, #113

  • 54 факт

    9 9 Отговор

    До коментар #44 от "Буко Баламата":

    Верно е благодаря! Лошото е, че дивашкото Българско племе грам не е в час и няма елементарна финансова култура. Това е най-големия проблем.

    Коментиран от #65

  • 55 Моше

    29 2 Отговор

    До коментар #26 от "Tate":

    И Илин Мъск и Боинг има дългове, Боинг са пред фалит даже. Ама тях никой няма да ги остави да фалират. Както във всяка криза, пешкира ще го обере обикновения работник. Държавата като не помогне на работодателя, той просто ще уволни работника.

    Коментиран от #71

  • 56 Японеца

    5 19 Отговор

    До коментар #3 от "Решението.":

    Чшшш, пенционер, марш от тука, чиба, комунистическо прогнило мекере!
  • 57 serjant

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    kakvi ikonomisti tuk , vsichki taka ''narecheni ikonomisti'' , sa izmisleni specialisti , koito rabotjat samo za sobstvenijat si djob i za nishto drugo....
  • 58 SKRITATA ISTINA

    14 2 Отговор
    NE RAZBRAXTE LI PARI NEMA
    VSI4KO E BILO NEISTINA
    TOVA STABILNOST
    TOVA RAZTEJ
    TOVA NEMALENA BEZRABOTICA
    TOVA VISOK KREDITEN REITING

    I MNOGO DRUGI GLUPOSTI SA BILI SAMO V GLAVATA NO MOM4ETO OT BANKQ

    4ESTITO

    A ZABRAVIX POMNITE LI SAMO KAT 6TQL DA SI KOPUVA NOV SAMOLET SOMO PREDI MESEC
    I KAKVO NAPRAVI S PARITE BEZ DA PITE NIKOI GI DADE NA PLOVDIVSKI 4ASTNI FIRMI ZA PO EDNO 6AL4E I EDNA SNIMKA
    POMNITE LI SEVDA TV
    I DA PITAM KADE SA TEZI NAD 5O MILIONA I DARJAVATA MOJE LI DA SI GI POLZVA
  • 59 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    11 1 Отговор
    ........БАЦО СТИА СИ ТУРАЛ ШТАБ ВРЪХУ ШТАБ ТЕБАФГЗО !.....
  • 60 оня

    25 0 Отговор

    До коментар #40 от "факт":

    Ти слънчасал ли си? Масово заплатите са между 600 и 800лв. Как ще се заделят пари??? Явно вземаш двойно за да ръсиш тоз акъл:))

    Коментиран от #67

  • 61 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "КралиМарко":

    Мнооооого има да го духаш,та да те види обществото какъв "крали марко" си🤕🤕🤕
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Е брачет точно елън мъск има дългове

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "Tate":

    А боинг е пред фалит, мерцедес доколкото знам минава на съкращение ще съкратят хора колкото един среден град в България
  • 64 Фактъ

    41 8 Отговор
    Сега президента да поиска обяснение от името на целият български народ ,къде са парите на държавата ! Да привика цялото опг , Борисов и Горанов да кажат пред всички българи и предавано директно по всичките тв канали , къде са парите ни!
  • 65 Диваците са Америте(ТУРУ) от Танзания.

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "факт":

    Истинския ХРИСТИЯНИН е БЪЛГАРИНА.
    ХРИСТИЯНИН=БЪЛГАРИН=ИСУС=ИЗИДА&ОЗИРИС=ХОР=СОЦИАЛИСТ=ХОРА=ЧОВЕЦИ ГРИЖЕЩИ СЕ ЕДИН ЗА ДРУГ
  • 66 шоп

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Стигаш само да там, че надничаш в канчето на Вуте, но не и как това ще напълни твоето канче ... или както казваш, на Нане. Не знам дали сега ти ме разбра!!!

    Коментиран от #81

  • 67 факт

    4 5 Отговор

    До коментар #60 от "оня":

    Няма значение колко получаваш, въпроса е принципен! Ако имаш характер, воля, желания да учиш и т.н се постигат нещата, ако си по мекото и лекото......много се съмнявам , айде със здраве :)

    Коментиран от #83

  • 68 Главанаци

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "КралиМарко":

    Ами ти какво работиш и какви далъвери въртиш,че си толкова умствено "надарен" бе "умник"???
  • 69 КРЕТЕНОИД

    16 4 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ПРОФЕСОРА ДА ГО НАЗНАЧАТ ЗА ГОВОРИТЕЛ В НЯКОЯ МЕДИА ЧЕ ДА СИ ЗАГУБЯТ КЛИЕНТЕЛАТА ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ ЛЕКУВА МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ НА 2 М РАЗСТОЯНИЕ НЯМА НИКАКВА СТРАТЕГИЯ ДА КАЖАТ РЕАЛНО КОЛКО ХОРА НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ И СА НА АПАРАТИ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ЗАРАДИ 50 ПОЧИНАЛИ ЩЕ ОСТАВИМ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЕЗ ПАРИ И РАБОТА МУТАФЧИИСКИ ЛИ ЩЕ ИМ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ А НА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ УМИРАТ 50 000 ОТ ДРУГИ НЕЩА МИСЛЕТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ
  • 70 Фермер

    18 3 Отговор
    Еййй докато си траем така ще бъде
  • 71 Tate

    11 0 Отговор

    До коментар #55 от "Моше":

    Човек сигурно си прав не претендирам ,но те поне направиха нещо и го изнесоха коли,самолети ........ а тия "НАШИЧКИТЕ" какво точно правят и изнасят ?? Некак не ми се връзва аз съм тъпо момче бачкадорче но дори и дръжки за кирка нямаме качествени ,ползвам Чехски дръжки и на цената на Българските са и са лакирани ,полирани и с посипка от гума !!! Та ............... нали
  • 72 Ко...ко..

    30 3 Отговор
    Че кому е на бизнеса бе, една банда комунисти го ръководи вече тридесет години. Данъци укриват, усигоряват работниците на минимална заплата, ако изобщо ги осигоряват, плащат най ниските заплати вЕС, че какво им е, че държавата да им помага и да се занимава с тях. Гешев трябва да се занимава с повечето от тях
  • 73 АЛ КУРОПАТКИН

    13 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА да обяви тотална карантина за 14 дена.
    да даде на всички работещи/около 2 000 000 души/ по 350 лева, което прави разход от 700 милиона,ама проблема ще се реши.
    а всички пристигащи- във воените поделения под карантина

    Коментиран от #77

  • 74 Меркел???????

    20 2 Отговор
    Къде са парите, които ти дадох Бойко за БЪЛГАРИТЕ?
  • 75 Мемфис

    7 15 Отговор
    До 28
    Ходи се прегледай, сигурно “коронавируса” те е обладал напълно!
    В България останаха само милиционери, чиновници, мутри, проститутки и крадливи русофили като теб!
    За пенсионерите да не говорим, те цял живот са лапали “хурката “на “реалният социализъм” и животът им е минал надява!

    Коментиран от #80

  • 76 Пенсионер

    25 5 Отговор
    Чекай,чекай малко
    Тоя „бизнес“ дето скъта 20 милиарда неплатени данъци и НАП му ги отписа, какво реве сега? Пак иска държавата да помага. Егати комунизма. Умиргайте бе!

    Коментиран от #78

  • 77 Военните поделения е добра идея но

    15 4 Отговор

    До коментар #73 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    мисля че съдбата им е като н държавния резерв оглозгани са. Мисирките защо не питат премиера за този резерв Нинова си дере задника по този въпрос но отговор от Борисов няма, също така и как хазната за 20 дена от излошък е на дефицит все уместни въпроси
  • 78 все ли ти е еднакъв

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Пенсионер":

    Не тоя , другия .
  • 79 Терминатор

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "КралиМарко":

    Ей боклуче по-нагло и от вируса дъниш се като марко на косово поле!
  • 80 Мемфис

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "Мемфис":

    Предполагам знаеш КАКВО е МЕМФИС. ГРАД ОТ ДРЕВЕН ЕГИПЕТ=Древна БЪЛГАРИЯ. В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ Е СЪЗДАДЕНО ПРОТО-ХРИСТИЯНСТВОТО, ЕГИПЕТСКАТА РЕЛИГИЯ. ОЗИРИС & ИЗИДА=БОГ & ИСУС, но ти си Юдеина СЕТ убил брат си ОЗИРИС от завист, ревност и злоба и не уважаваш ДОБРОТАТА, а само КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО облагоденстване. ЖАЛКО ЗА ТЕБ.
  • 81 Софиянец

    10 1 Отговор

    До коментар #66 от "шоп":

    Шопе, помоли някой, поне с осми клас, за да ти разясни, как стоят нещата.Разбира се, че не се интересувам от ничие канче.Става въпрос за оцеляване на нацията.И както се казва - КОЙ РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ.
  • 82 Рокси

    21 2 Отговор
    Някой изненадан? Че това е България все пак! Тук ако не ни убие вирусът, ще ни убият от глад и мизерия. И най-хубавото е, че накрая няма да имаме сили да протестираме. Направо мечтата на управляващите! Няма пенсионери, няма социални плащания и всички пари остават за тях.

    Коментиран от #168

  • 83 Tate

    8 1 Отговор

    До коментар #67 от "факт":

    Ей човек ,прав си но не толкова !! Ще ти кажа моят опит ,цаних се на добри пари в една фирма ,опит в мойта работа имам над 20 години сам съм се мъчил ,учил бъхтел защото книги за тази работа няма ! Прикрепиха ми едни "миньони" в прекият и преносен смисъл !! Обяснявам им как да си олекотят работата защото аз знам ,нема братче рупат ! И почти всичко си въшех сам и то за не много повече пари от тях !! И сега затова чакам операция и фърлям къчове за извънредното положение ! Та Миньоните си поминават пак а аз седя без заплата със заем и чакам операция !! Много важно като ме познават 3/4 от интернет/ТВ фирмите в София !!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Потърпевш

    29 1 Отговор
    Колкото дадоха парите от европрограмите!!!
    На 30 години съм,работя в чужбина за да платя кредите който взех,за да направя оранжерии и да си остана в България.
    Направих всичко както трябваше,но те направиха всичко възможно за да не платят по програмата защото аз съм обикновен човек,нямам връзки и богати роднини.

    А за сметка на това такива като Миньо Стайков са взели 50 субсидий по 50 000 лв с фиктивно поставени хора
  • 86 НИКАКВИ ПАРИ ЗА БИЗНЕСМЕНИТЕ!

    28 5 Отговор
    Нека да фалират! В Западна Европа и Китай чакат хиляди бизнесмени да купуват бизнес в България! Това е шанса на българските работници за по-достойно заплащане и повече сигурност! Това е шанса на пенсионери и инвалиди да влизат повече ДДС в държавната хазна! НЕКА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ, ПЕНСИОНЕРИ, ИНВАЛИДИ И ГРАЖДАНИ СЕ ОБЕДИНЯТ В ТАЗИ КАУЗА - ФАЛИТ ЗА ГНУСНАТА БЪЛГАРСКА МАФИЯ!!!!!
  • 87 Tate

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Асен Илиев":

    А на тарикатите "Жеву зе в устасион"" УНГ
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Дъното

    24 3 Отговор
    Защитени са само тези на държавна заплата, около 350 000 души. Споко, когато след месеци глада пребори страха, народа ще ги измете като тайфун. Убеден съм.

    Коментиран от #169

  • 90 Tate

    3 1 Отговор
    Е това е само пръст ,а на теб "Салама" ти пожелавам

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бойко Тиквиника

    16 4 Отговор
    Бизнеса ще разпределя на ДОГИ, ДУМУСА , ДЕБЕЛИЯ, и още няколко мой авери.Нали за туй изпъдихме ЧЕРЕПА и въведохме инзвънредно положение
  • 94 Фак ти онанисти

    6 4 Отговор
    Отмениха закона за фалшивите новини и вие от fuck ти веднага извадихте торбата с лъжите и канчето с катрана,а?Всичко се помни,всичко се плаща!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 4х4

    11 2 Отговор
    Изкупувам Майбаси от закъсали олигарси ...

    Коментиран от #146

  • 97 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 6 Отговор
    герб искат да уморят народа мафия
  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    герб искат да уморят народа мафия

    Коментиран от #102

  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    сит на гладен не вярва
  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 5 Отговор
    не сме народ а мърша П Р СЛАВЕЙКОВ
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Това им е поръчано от Америка(Турция)

    3 4 Отговор

    До коментар #98 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да......
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 дявола

    29 2 Отговор
    За бизнеса може да се поспори.Защо когато бизнесмените прибират големите сметки купуват лимузини за милиони строят хотели палати не се оплакват а когато трябва да помогнат дадат нещо от тях се крият и се оплакват и чакат на Държавата.Тези нахалници трябва да бъдат задължени да помагат финансово или както могат или не изземане на имуществата им
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 гиггс

    15 4 Отговор
    бизнеса да пие една студена вода докато Боко управлява пари няма само се краде
  • 107 HVD

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "По света има МИЛИОНИ БЪЛГАРИ.":

    Само ако бъдат върнати насилствено, трол.
  • 108 Ковидов

    3 0 Отговор
    Защо ли никак не съм изненадан....
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Бачо Киро

    23 3 Отговор

    До коментар #38 от "НРБ":

    Кои неработещи точно визираш? Нали точно тях уволняват, понеже държавата си свирка, Праните Гащи обяви, че е на 3.5 милиарда минус от 1.5 милиарда плюс, без да е дал нищо на никого потънаха 5 милиарда, пари никой не е получил за нищо и няма изгледи да получи. Даже в Гърция обявиха, че уволнения, напускане и тн се считат за невалидни. Гадните гърци 1000х по-човечни към хората, иначе все ги псуваме... Тая фирма тук защо да не те уволни вместо да ти плаща и да чака от умрял писмо? А работещите? Всички тези които в момента са на първа линия, не са само докторите, фармацевти, продавачи, шофьори, хлебари и тн, те работят, за да имаш да си купиш. Те какво получават? Мислиш ли, че не искат да си седят на сигурно? Въобще всички тези смешници в НС освен да си чоплят сополите друго не могат. Даже е елементарно след толкова други, да си изберат дали Македония, дали Гърция, да регулират сумите спрямо България и да действат. Хората трябва да имат минимални средства за живеене, чисто и просто. Не може хем да ги запреш, хем да им викаш де факто - ще ядете ако имате, а същевременно банки, чси и всякакви уроди използват момента. За едно криза, за друго момент на печалбарство? От пожарникарче и даскали обаче не съм очаквал и повече...
  • 111 dif ot cc

    11 4 Отговор
    на боко толкова му пука за хората ...чак не спи от притеснение..едва жив е останал ...
  • 112 дявола

    13 0 Отговор
    Да се направи една справка кой бизнесмен колко пари декларира и кой колко милиони има защото преди време имаше топ 10 които се хвалеха кой колко има и всички имаха по над 250 000 000 (за толкова се знае пък укритите колко са е въпрос).Сега е нужно да се намерят тези и да помагат на тези които от които са направени тези суми
  • 113 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "mhm":

    Те тия не ревът за пари.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ммм да

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "гарантирано от ГЕРБ":

    Хайде сега.. Всички дето до вчера работеха с осигуровки на прага на техния ценз.. И не гладно се съгласяваха с угояването на свойте работодатели да не ревът! Това че са имали щастието за времето което работят да не се е наложило да ползват болнични от държавата за да проумеят как всъщност съми се прецакват.. Техен проблем!!!!
  • 116 shu

    2 4 Отговор
    shiban komunist si ne sa 16 miliarda bokluk
  • 117 Пичкуроим Ленин

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    И да продадът мерцедеси бмвта тва онова с маршрутка да се возят дърта усмърдяла и опасна от както спряха маршрутките има много в наличност
  • 118 Гост

    13 3 Отговор
    А те по принцип тръгнаха от години да унищожават всичко сега искате да има идея и да помагат.
    Да не са луди.Има една стара приказка от едно време и явно не случайно е актуална до днес за Неволята.
    От какво разбира Бойко Борисов и какъв е за да се справи? Като знам как станах инженер,как да отида на доктор?
  • 119 Анонимен

    7 0 Отговор
    Интересно като закъса бизнеса и народа какво става с държавата за която ревете и какво ли не изписахте без да говорите и споделяте идеи за нещо ново и различно без да дискутирате и обсъждате и критикувате другите?
    Като не стават политиците давайте сега да ви видя как ще действате,явно ставате повече от тях.
  • 120 НАЙ БЕДНИЯ европеец

    1 3 Отговор
    ААААААА НА ПРОСТИЯ народ ПРЪСТА КЪДЕ МУ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,.,.,.,.,.,.................................

    Коментиран от #126

  • 121 гост

    5 0 Отговор
    Да взимат то има господ.

    Коментиран от #152

  • 122 SNN

    7 4 Отговор
    Най лесно ще се оправим като вземем всичко на комунистите които 45 години крадяха и трупаха

    Коментиран от #132

  • 123 Петя

    15 0 Отговор
    Е той тоя бизнес ако не е отделял пари настрани, за какво е бизнес? Или имат за Хаваите, Сейшелите, Тайван или където и да е за ходене по почивки и екскурзии, тогава държавата не е мащеха. А сега ,когато трябва да дават на работника,,,, НЯМАТ!!! Ей по този начин ни оставиха и на минимални пенсии, където сме им работили по 45 г.
  • 124 КУРти

    17 0 Отговор
    "Бизнеса" като ходи на ски и по океани и морета беше добре! Като кара коли за по половин милион пак е добре...Сега за 1 седмица реве като вдовица за х.й! Нагли мутри, пак искате да смучете пари от държавата!
  • 125 Не си наясно

    17 3 Отговор

    До коментар #38 от "НРБ":

    Имам малка фирма. Храня 10 човека. Някои от тях имат ипотечни кредити. Искам да ги запазя. Ако кризата продължи два месеца ще е невъзможно да им плащам. Те ще останат без доходи. Моето семейство също. Пак си помисли момче какво е грижа за хората и какво не е!!!

    Коментиран от #147

  • 126 ВАСИЛ БОШКОВ И ШАЙКАТА В бг

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "НАЙ БЕДНИЯ европеец":

    ОТЗАД МУ Е
  • 127 Храна за размисъл

    7 1 Отговор
    Всеки страда и говори от липса на пари,проблема за всичко в живота ни явно се свежда до парите и явно те са вируса от който е болно обществото и ние сме в кюпа,а най-същественото е,че те се печатат.
    Да се печатат пари и пускат за да се излезе от една криза до следващата следвайки едни и същи правила не е ли болест от която светът е болен и в дошло времето да се излекува?
  • 128 Стоян

    12 2 Отговор

    До коментар #38 от "НРБ":

    Да питам ти ако имаш бизнес който губи ресторант например със 10 човека персонал и не изкарваш никакви пари ще им плащаш ли 40% от заплатите и всички осигуровки при положение че можеш да ги пратиш на борсата и държавата да плаща 60% плюс осигуровки -като са ти ценни им даваш 20% процента и всички да Ок.Сега ще ти кажа какво става,никой не мисли за хората и номерът е че парите ще се дадат на хора които нямат намерение да уволняват хора но ще го декларират и хоп скрита държавна помощ-после излиза ВОЖДА и благодари па същите тези че са запазили работни места и те от своя страна се отблагодаряват когато е нужно.Айде със здраве.
  • 129 До кога ще спим?

    10 3 Отговор
    Това в момента с извънредното положение карантината е описано тук,т.е. един вид и подготвят постепенно да се сварим,а не да ни сложат веднага във врялата вода.
    https://zdraveikrasota.bg/sindromat-na-svarenata-zhaba-v-kakvo-propilyavate-energiyata-si/
  • 130 БУКО БАЛАМАТА

    14 2 Отговор
    БИЗНЕСА ДА ИЗВАДИ КАШИРАНИТЕ БАНКНОТИ И КРИЗАТА СЕ СПАСЯВА А НЕ ДА ПЛАЧАТ КАТО ВДОВИЦИИИИИИ...................................................
  • 131 Мадлен

    15 1 Отговор
    Хрантутниците в парламента какво дариха на Пирогов

    Коментиран от #137

  • 132 ПРОСТ българин

    11 0 Отговор

    До коментар #122 от "SNN":

    ТЕ НА ВЛАСТ ПАК СА КОМУНИСТИ САМО ,ЧЕ СА .,.,.,БОЯДИСАНИИИИИИИИИИИ.,.,.,.,.,.,

    Коментиран от #159

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Стоян

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "шоп":

    Никой не иска да им е зле,колегата предлага по едно мин.заплата не пенсия.Просто солидарност.Със една минимална заплата ще оцелеят мисля ,пък може и акълът да им дойде
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Гост

    8 2 Отговор
    Абе хора,да попитам ей така в случай,че не сте се запитали досега,защо трябва да ми казва някой как да си живея живота,като ми налага закони и правила,които да ги спазвам и в същото това време аз му изкарвам заплатата и при неспазване ме глобява?Само защото ходя на избори ли и това един му дава правото да си прави с мен каквото си поиска,а уж преди избори се обещава и лъже най-много?
    Нормално ли е и как се нарича това?

    Коментиран от #157

  • 137 ПРОСТ българин

    4 0 Отговор

    До коментар #131 от "Мадлен":

    ОБЕЩАНИЯ И ,.,.,НАДЕЖДА,.,.,. ДО СЛЕДВАЩИТЕ ,.,.,.ИЗБОРИ,.,.,.,.,
  • 138 Челмето

    6 2 Отговор
    Смърт за Герб
  • 139 Били

    9 6 Отговор

    До коментар #135 от "Наблюдател":

    Не знам каква медия са Факти, но ако на българският бизнес му бяха достатъчни две седмици да се срине, то егати фалшивия бизнес!
  • 140 А ти

    19 0 Отговор

    До коментар #135 от "Наблюдател":

    Прочете ли за мерките в Македония. Там намалят заплатите на държавните служители с изключение на лекари, медицински служители, полиция и ред други. Сиреч:които върши работа ще получава а тези от раздутите щатове ще бъдат ограничени. Разбра ли разликата там и тук.
  • 141 Били

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "При възстановяване на Социализма":

    Остров Утопия
  • 142 6864

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "При възстановяване на Социализма":

    Да не си на салатка,и ракийка?
  • 143 Ноово

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Тииѝиѝ":

    Да върнем всички министри от виденово време и магазини празни и пари няма
  • 144 Куро

    6 4 Отговор
    Клавиатурните герой, след 2 месеца ще ядете камъни, а аз на село ще си ям от двора, всичко дето засади и се трудих. Вие патки умрели, пак ще чукате по клавишите и ще прилагате стратегия и философи хаххаХхХХ
  • 145 gregerg

    7 1 Отговор
    Закриване на ПАРТИИТЕ
  • 146 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "4х4":

    Хитро!!!!
  • 147 Опа

    8 0 Отговор

    До коментар #125 от "Не си наясно":

    Така е, прав си. Но да ревнат на втория ден за помощи? Първо, знам ще е трудно постижимо но да нямаш (бели пари за черни дни) е грешка, второ всички ли имат ипотечни кредити??? Добре, я направо да питам, колко пъти в месеца се плащат заплати, сметки, телефони, осигуровки, здравни, вноски по всякакви заеми, колко пъти??? Всеки ден, всяка седмица??? какво? да не можеш един месец да издържиш? Стига бе!!! Но ако нещата продължават повече от два месеца наистина става сложно. Е данъчната ваканция е някакво решение,.
  • 148 Лея

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "При възстановяване на Социализма":

    Ходи се прегледай!!! Нещо много, ама мнооого хлопа там,на горния етаж!!!
  • 149 Лея

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "По света има МИЛИОНИ БЪЛГАРИ.":

    Ходи се гръмни бе,морук! Тъпият ти социализъм се скаоа, щото е абсолютно порно, измишльотина, утопия! Човека е такова г-н*сно същество, че винаги ще оака и най добрите идеи,и най чистите намерения!А пък за българите по света-забрави,пак говориш глупости! Хората опитаха от уредените, спазващи правила западни държави, избягаха от посткомунистическа България и ще ти се посмеят добре на измишльотините...
  • 150 Тухлев Зидаров

    2 1 Отговор
    Когато стана президент ще оправя държавата. И ще най богатата в света с такава земия като българската. Запомни това и е Алекс АЛЕКСАНДРОВ
  • 151 Николай

    0 3 Отговор
    Да Венци обаче ББ ти каза какви са мерките и колко пари ще отпусне кабинета. Така, че си запази глупостите за друг път.

    Коментиран от #177

  • 152 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "гост":

    Има таратанци.Сега в условията на Нов световен ред ше видиш дали има.
    Овцете даже и не разбраха как вече се наложи нов ред с този вирус и защо си стоим така вкъщи и се приемат нови закони.С ескалиране на пандемията ще дойдат и други интересни промени,това е едва началото.
  • 153 ????

    0 0 Отговор
    Коя "държава", тази на "бизнеса" ли?!
  • 154 Храна за размисъл

    4 0 Отговор
    Господ са вашите господари,които следвате и ви управляват със закони и вие така стриктно отговорно следвате и изпълнявате.За това човек живее в недостиг и под страх,контрол и манипулация.Създават се проблеми и след това се предлагат решения и идеята да се печелят пари,а от това да сте добре и да имате няма далавера.
    Защо стимулът да изпълнявате всичко е чрез глоби и наказания,а не обратното,с положителни неща да сте стимулирани да изпълнявате.
    Жертвата си търси насилник и понеже всички сте в тази роля и искате да робувате вие постоянно си приличате урока,който от години се повтаря и до днес,да спрете да чакате и да смятате,пе някой може да дойде и да ви промени живота си и да го направите сами.
    Спасението на давещите е в ръцете на самите давещи!
  • 155 котопакси

    2 0 Отговор
    Албена Белянова: От днес няма да плащам осигурителни и здравни вноски. Заклевам се Като самоосигуряващо се лице, непопадащо в българската “модерна система, която разглежда всички възможни хипотези”, наречено от финансовия министър “маргинал” и “социално изолирана, за която държавата едва ли може да направи нещо”, обещавам да не правя нищо друго, освен да спазвам препоръките на медицинския щаб. От днес няма да плащам осигурителни и здравни вноски, за да издържам самозабравили се и некадърни наглеци да се гаврят с мен и децата ми. Заклевам се.



    Бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова, Фейсбук
  • 156 Един

    0 0 Отговор
    Скоро ще има недостиг на вазелин ! Освен обичайната изненада " с пръст в устата" ще има яко отзад!
  • 157 Доброжелател

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Гост":

    Завършено си прост и безнадеждно глупав,щом задаваш такива въпроси.Най вероятно си, на около 35години и заработваш минимална заплата, като нощна охрана на авто паркинг.Не те ли е срам от себе си.Ще напуснеш белия свят,като магаре без история.
  • 158 Консерватор

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "По света има МИЛИОНИ БЪЛГАРИ.":

    И как, си го представяш връщането на соца товаришч.На хора с IQ
  • 159 Тодор Живков

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "ПРОСТ българин":

    Особено тъпа опорна точка,присъща на върло неграмотни същества.
    4532
  • 160 непознат

    5 0 Отговор
    И сега какво стана,как ще ги стигнем МАКЕДОНЦИТЕ?
  • 161 Енчо Дянков

    2 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с горе изказано мнение а именно - закриване на всички партии /,защото те в истинската си същност работят не ,за българския народ а за себе си,/закриване на българския парламент,защото той е едно свърталище на хора които не работят за България а срещу.Как 30 години не им стигнаха да правят закони и закончета как повече да откраднат и да не влязат в затвора.Да бъде променен НК,така,че да бъде потърсена и получена съдебна отговорност от всеки,който е работил срещу държавата/от този който неоснователно е допуснал доказани престъпници да напуснат държавата у да избягат от правосъдието,до тези които са сключвали неизгодни договори за концесии,приватизации без давностен срок.Да бъде създаден действително ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ от специалисти в отделните браншове,които да изработят конкретни мерки за излизане от блатото в условията на военно положение,за да имат по големи правомощия.Погледнете от тези които ни управляват КОЛКО СА УЧИЛИ ЗА ТОВА,КОЕТО РАБОТЯТ ИЛИ ОТГОВАРЯТ.Не може за елементарни професии да има един куп изисквания а за длъжности от които зависи състоянието на държавата да се назначават калинки.
  • 162 Гост

    2 0 Отговор
    Помощта от политиците е като маймуната извадила рибата от водата да не се удави.
  • 163 леокдхд

    0 0 Отговор
    Най-просто и справедливо е по 300 -400 лв. на всеки гражданин.

    Коментиран от #165

  • 164 Президентска Република да защо не

    2 1 Отговор
    Искаме Президентска Република, иначе спасение от тези крадци
    професионалисти няма, няма друго спасение,чаках 30 години стига толкова Гешевци и Гешефти, Догановци и Цацаровци, стига Бойковци и келеши, които се плюмчат от сутрин до вечер пред телевизийте.
    видяме, че този модел не работи поради , настаняването на мафията в управлението на България.
    Референдум за Президентска Република!
  • 165 не им отърва

    2 0 Отговор

    До коментар #163 от "леокдхд":

    Няма как да откраднат по този начин, освен да изпишат мъртвите живи.
    Има Доган ,Домусчиев, Барцелона е под обсада и там трябва някой милион.Иначе моделката маже да хване гората, без милиони коя е тая пикла, ?
  • 166 Дядо Мраз

    2 0 Отговор
    Покойният ми Комшия все си пееше една Песен Надай са ФУЬО НА ПИЕНИ ЖЕНИ. Така и с МАНГИЗИТЕ
  • 167 българин от чужбина

    1 1 Отговор
    Ръководството на държавата има ясната стратегия как да помогне на ЛИЧНИТЕ си банкови сметки, но какво ще стане с малкия и среден бизнес въобще, ама въобще не им пука. Те са на стария принцип-,, Народа ми е мил, ама АЗ съм си по-мил". Все пак къщата в Барселона е компрометирана и трябва да се помисли за НОВА. Хайде сега пък и Вие влезте в положение.
  • 168 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Рокси":

    Прав си ! Но - ковчег джоб няма .За какво са им ?
  • 169 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Дъното":

    Прав си .Една пача , седи само около 4 часа на работното си място / останалото по кафета / и взима минималната заплата. На , за нищо правене - и те са и много.Взе да и се клати столът, и тя - аз съм от греп...нищо не можете да ми направите ? Наглост ????
  • 170 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Към 15!ще те възстановя при баба ми!Още не си ли пипнал вируса? И това ще стане ,там ще си строите социализама с " национално отговорните" бизнесмени-- ченгета и мошеници Откъде накъде държавата ще им дава? Нали са много печени и талантливи,частници,които присвоиха без пари държавно ,а сега искат и още! Среден пръст за вас!
  • 171 0123

    0 1 Отговор
    ЗАБРАНЕТЕ ПАРТИЙТЕ Открийте 10 те разлики. мафиото-гранде мафиото-капо ди тути капи партийни членове-партийно ръководство-лидер на партия Всичко е МАФИЯ . Референдум за закриване на партийте!
  • 172 Фифи и Чочи,кандидат царедворци

    3 1 Отговор
    Към 102 А тебе кой те е поръчал,знаеш ли? Като дойде времето ти,скоро ще разбереш! Мечтайте си за президентска република! Искате да носите шлейфа на Деси? Ще бъде забавна гледка! Отсега се кефим!
  • 173 боко тиквата

    0 0 Отговор
    всички да сме солидарни плащаите л че няма от где да се краде
  • 174 Наблюдател

    2 2 Отговор
    ГЕРБ и вожда им никога не са имали и най-малка идея за каквато и да било стратегия /краденето си е отделен "филм" и точка 1-ва при идване на власт/ камо ли стратегия за изванредна ситуация!
  • 175 зЛАТКО

    4 1 Отговор
    12 ооо лв.за президента-ДАЛИ НЕ СА МУ МНОЖКО,ТОЙ КАКВО ПРАВИ-САМО СЕ ДЪРЛИ С Б.БОРИСОВ,ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК,БЕЗДЕЛНИК.
  • 176 DOKO

    1 0 Отговор
    i prastche otzad..
  • 177 У жас

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Николай":

    Ти им вярваш те парата щте шапката такиваша духат супата ти с в територията бг.
  • 178 фдфд

    1 0 Отговор
    Ами те и украинските министри си предоставиха служебните коли на лекарите, ама наш Бойко излезе с поредното интелигентно решение собственниците на фирми да си продават колите, за да плащат заплати. Всяка европейска страна има план за действие, покрива разходите на роботодателите, служителите си получават социално обезщетение докато не са на работа, а работодателите не плащат заплати докато не работи бизнеса им, напълно логично. Само у нас Бойко обяснява, че работодателят трябва да плаща заплата на хора, без те да рабоят и без да има производство или услуга, това е върхов абсурд. Едно е да ги задължиш при нужда да не лишават единични хора от заплата по време на задължителна карантина от 14 дни, а съвсем друго е да ги караш месеци наред да плащат без нищо насреща. Да, има масови уволнения, да хората ги пускат платена отпуска, да, само у нас е така. Имам колеги в Белгия и фирмата бе разпусната на втория ден от обявеното извънредно положение, а на третия всички бяха известени, че ще си получават 1400евро месечно социална помощ, без значение имат ли възможности или не, но пък българският клин на фирмата си работи и дори се наложи каране и спорове да ни пуснат да си работим от вкъщи, за българите нямало проблем, ако се наложи ги пускат отпуска и това е, никакви плащания, никакво подпомагане. Държавата ни е неадекватна, неспособна и необразована, не е проблем вируса.
  • 179 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 1 Отговор
    Бизнеса бил с пръст в уста , а работника питам аз?Може би с пръст ама в ....!Плямпате каквото си искате ,но истината е че работника отнася всичко.До сега Бизнеса само печелеше и пак даваше мижави заплати, а от тук нататък заради този вирус може да се наложи ние да плащаме на бизнеса за това че му работим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове