Last news in Fakti

26 Март, 2020 12:37 6 911 41

Кутев към ГЕРБ: Копаете собственото си политическо бъдеще

  • антон кутев-
  • парламент

Само след няколко месеца това решение ще падне върху управляващите и върху бъдещето на страната, предупреди депутатът

Кутев към ГЕРБ: Копаете собственото си политическо бъдеще - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Спирането на работа на Народното събрание е престъпление срещу държавността - само след няколко месеца това ще падне върху управляващите и върху бъдещето на страната.

Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по време на дебата за работата на парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ще започна с това, че коронавируса, като всеки вирус е много страшен. Този понеже е по-страшен от другите, е предизвикателство. Не вярвам да има човек в залата, който да излиза от друга логика освен това как може да бъде най-полезно управляван процеса. Как да стане така, че да излезем от цялата тази беда, която ни е сполетяла, така че да пазим себе си и хората в държавата, което е наше задължение. Тези предизвикателства се решават от парламентаризма, поне според общественото развитие от последните стотици години.

Милиони хора са измрели, за може да се създаде системата на парламентаризма такава, каквато е и тя да гарантира гражданските права. Милиони хора са измрели за това, защото това е начинът, по който се гарантират гражданските права на различни групи граждани. Къде е проблемът и защо се разминаваме. Разминаваме се, защото някой в държавата в случая мнозинството, но някой всъщност даде безконтролна и крайна власт на едни лекари, генерали, които със сигурност са лекари специалисти. Те имат задачата да ни предпазват от коронавирус, те най-вероятно го правят по най-добрия начин", изтъкна Кутев..

Само, че освен хората, които се страхуват от заразата, в нашето общество е пълно с хора, които се страхуват от безработица, които се страхуват от глад, които се страхуват от фалити на фирмите си и още куп неща. Именно представителството на тези хора представлява парламентът. Когато дадем властта на едните, които ни пазят от болестта, ние всъщност позволяваме да се потъпкват правата на ония, които може да се страхуват от болестта, но се страхуват и от друго", допълни още Кутев.

По думите му ролята на парламентаризма е точно това, че трябва да има защитници на различни групи хора. "Когато дадеш властта само на защитниците от болестта, нарушават правата на всички останали, което не означава, че вървиш по най-добрия път. Моят проблем тук не е дали ще се чуе опозицията, аз нямам нужда от повече популярност. Имам си моята, каквото съм могъл, съм направил. Моят проблем с всичко това е, че всъщност ние ще изведем страната по много по-лош път така.

Ще запазим само едните интереси, а другите ще останат тежко накърнени. Тази отговорност, която ще трябва да понесете само след няколко месеца, когато онези, чиито интереси се накърняват се обърнат към вас и ви питат: "А какво направихте". Днес чаках 40 минути, за да вляза в София на едно КПП. 40 минути не само аз, всички граждани, които влизаха оттам чакаха по толкова. Бъдете сигурни, че на тези граждани не сте им симпатични", допълни още Кутев.

Той разкритикува цитирането на Конституцията от страна на Цвета Караянчева. "Чл. 64 казва, че в случай на война, военно или друго военно положение Народното събрание срокът на неговите пълномощия се продължават до отпадане на тези обстоятелства. Тук законодателят, който е писал Конституцията, а тя все още е най-важният документ в тази държава, е предвидил, че Народното събрание в република с парламентарно управление, е именно този орган, който не бива да спира да работи. Това лакътя или лакътяе органът, който изразява гражданските права. Със спирането на работа на Народното събрание, е престъпление срещу държавността", каза още Кутев.
По думите му това не е само български феномен.

"Това ще доведе до тежка криза на елитите. Преди всичко на политическите елити, към които в момента спадате вие. Само след няколко месеца това разграждане на държавността, което правите, ще бъде върху вас, защото вие сте тази държава. Вие сами в момента копаете под собствените си крака и собственото си политическо бъдеще. Вероятно ще унищожите бъдещето на други политически сили, вероятно ще унищожите голяма част от бъдещето на държавата с това, което правите, защото ще я вкарате в много тежка политическа криза само след няколко месеца със собствените си усилия с пръстчетата", допълни още Кутев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    64 12 Отговор
    След месец ще ги закопаем всичките на два метра под земята. ХА ХА ХА!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пенсионер

    82 1 Отговор
    Ако стане икиномическа криза и се съкратят хиляди работници, ще трябва 240-те да се съкратят на 120. Иначе, кой ще ги храни?

    Коментиран от #6

  • 4 Geo

    66 25 Отговор
    Цитат: -така че да пазим себе си и хората в държавата, което е наше задължение.

    Явно в задълженията на герберите влиза само ограбването на народа а като стане напечено кучета го яли същия този народ.

    Гласувайте пак за ГЕРБ.

    Коментиран от #28

  • 5 Крали Марко

    45 42 Отговор
    Тоя пък какво се е затюхкал, нито са опозиция като хората, нито могат да дадат по-добри решения. Всъщност и без това половината депутати все отсъстват от пленарни заседания, така че не виждам на кого ще липсват. А ако искат наистина да са полезни за обществото могат да си дарят заплатите на министерството на здравеопазването.
  • 6 Дон Чико

    48 14 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    По-скоро на тебе ще ти съкратят пенсията на 2, отколкото мафията да се самосъкрати. Мислиш, че им пука за пенсионерите ли? Те са им в повече. Без тях остава повече за усвояване.
  • 7 Мунчо

    53 7 Отговор
    Абе нали много работите,когато няма извънредно положение, та камо ли сега?!
    За нищо не ставате.....четете по цял ден вестници,висите по специалните мрежи и си топлите в носа докато натискате бутончето за гласуване....
    Загрижил се той за държавността....айде моля ти се.....лицемери....
  • 8 вашето мнение

    51 33 Отговор
    Това че закриха нс е много хубаво. От тук на сетне лично бойко методиев борисов е отговорен за всичко. Искаше диктатура получи си я. Не знам обаче дали ще може да я задържи, страхливеца.

    Коментиран от #26, #29

  • 9 adad

    41 38 Отговор
    БСП върнете парите.
  • 10 Иванов

    26 38 Отговор
    Комуняги изпята е вече вашата песен изчезвате тотално.Вече и вашите приятели от ДПС не ви подкрепят бягат далече от вас.

    Коментиран от #14

  • 11 Бяха цял месец коледна ваканция

    37 6 Отговор
    Сега пак. Мишоците първи напускат кораба.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПМлд

    18 9 Отговор
    Време е да идват танковете
  • 14 Д-р Борисофф от Банкя

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Иванов прочети поне Винету.

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тошко

    14 24 Отговор
    Напротив, там дето копане ще заравяме само ниновци и кутеФци.
  • 17 българин

    11 13 Отговор
    Бат Бойкооо да илядиш
  • 18 ПЕНКО

    26 16 Отговор
    САМО ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ИЗРАЗА МУ :" ТЕЖКА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА " !?!?!? НЕ ИКОНОМИЧЕСКА ;ФИНАНСОВА ИЛИ РЕПРОДУКТИВНА ...А ТОЧНО ПОЛИТИЧЕСКА !!! ТОЙ И МАЯ СА ВЕРБУВАНИ ОТ КГБ- КАТО СТУДЕНТИ В МОСКВА !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Чичо

    16 15 Отговор

    До коментар #18 от "ПЕНКО":

    Хайде прочети статията, а? Щото там пише, че недомислиците на управляващите ще доведат до икономическата криза, а тя ще доведе до политическа такава!

    Коментиран от #36

  • 20 Тошко

    23 17 Отговор
    Бойко, пусни БСП в неплатен отпуск, спри им субсидиите, те само спъват пречкайки се на правителството!

    Коментиран от #31

  • 21 Стамат Ненчев

    21 20 Отговор
    Я изиграй една ръченица ,ако не Ганкиното . Вашият гроб отдавна е изкопан и сте влезли в него другари . Не разбирам тези неистови усилия да излезете от там.Стойте си там .Ако не ви харесва ,качвайте се на чинията на Бузлуджа и заедно с фатмака Радев отлитайте към други светове , за които след време ще чуем и че те са фалирали и режат вестници да се бършат.
  • 22 5678

    29 9 Отговор
    КУТЕВ,САМО ВИЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ОСТАНАХТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СКЪПЕРНИЦИ И НЕ СТЕ ДАРИЛИ НИЩО В БОРБАТА С КОРОНА ВИРУСА!КAЖИ КOГA ТИ ЗAEДНO C ТВOИТE ДEПУТAТИ OТ БCП,КOИТO ВЗEМAТE ВCEКИ МECEЦ КЪМ 250 000 ЛEВA БEЗOТЧEТНИ ПAРИ КAТO БOНУC КЪМ ГOЛEМИТE CИ ЗAПЛAТИ ЩE CE OТКAЖEТE OТ ТЯХ И ЩE ГИ ДAРИТE НA БOРБAТA C КOРOНA ВИРУCA?ИНAЧE ГOВOРEНEТO ТИ E CAМO EДНO ПРAЗНO ГOВOРEНE БEЗ CЪДЪРЖAНИE!ТВOEТO ДЪРЖAНИE E НAГЛOCТ,НAГЛOCТ И ПAК НAГЛOCТ
  • 23 Няма угодия

    21 8 Отговор
    Ако ББ обърне по голямо внимание на бизнеса БСП ще кажат ,че остава хората да умират.Сега обръща на хората ама бизнеда страдал няма угодия.
  • 24 Гарантирано от герб

    12 12 Отговор
    Ако можеха герберунгите и Президенството да закрият и да остане само нашият Велик Кормчия!

    Коментиран от #32

  • 25 Политолог

    15 9 Отговор
    Антон Кутев да не говори глупости, а да отиде да копае на многото си имоти. Племенник на Филип Кутев, завършил кино о телевизия в Москва, дете на старата партиина, живкова, номенклатура
  • 26 Сани

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "вашето мнение":

    За твое съжаление Премиерът не е страхливец. 100 годишната партия е страхливец в случая. Ще им липсват изявите от трибуната и ще се обезмисли опозиционната им дейност.
  • 27 Казиченец

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    За бсп парламента не работи а сега парламента върши всичко да работим кое е верно и на боико никои не му пречи защото никои друг не работи
  • 28 Мео

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Geo":

    Това го казват от бсп ако можеш да четеш и си пил хабчетата
  • 29 Моето

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "вашето мнение":

    Като имаме страхлив президент кои да поеми власта

    Коментиран от #38

  • 30 Селянин

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Д-р Борисофф от Банкя":

    Умен човек с фуражка няма Каму ли фатмак летец
  • 31 Мошко

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Тошко":

    Ще доведе но сега няма тои това казва че борисов работи много добре
  • 32 Ново

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "Гарантирано от герб":

    Та то има ли президенство и кои работи там догодина пак от шипка ще ги чуем
  • 33 Гражданин

    10 6 Отговор
    БСП умрЕ бе Кутев
  • 34 Усмивката

    6 5 Отговор
    А защо само парламента. Нека и правителството. каква файда имаме от него
  • 35 Иф1944

    6 8 Отговор
    БЕЛЕНЕ ЗА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!ДОЖИВОТ,БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА.

    Коментиран от #37

  • 36 ДО 19

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо":

    Много е важно, кой го казва. Тези, които разграбиха и приватизираха д-вата, ограбиха спестяванията и пенсионният фонд, точно те оставиха 90-те г.бг народ да живее "живот на заем". Преживяхме и тяхната диктатура. Вашата власт свърши. Правителството се справя успешно, за да запази нашето здраве. К.ИМПЕКСОВА и цялата пасмина, използва ситуацията, но ако трябваше те да носят отговорност, в тази ситуация, не биха се справили. Техните предложения, са във вреда за д-вата. За тях, всичко е лошо, щом не са на власт и не могат да се доберат до хазната. Те не умеят да даряват, но добре умеят да ограбват д-вата, доказали са го. Имаме смели мъже, които мислят за народа и Б-Я. Да бъдат благословено! Желая здраве на бг народ!
  • 37 ОТГОВОР

    7 5 Отговор

    До коментар #35 от "Иф1944":

    Само някой, който използва главата като декоративно приложение към зад@ника си, би писал подобни глупости. Това го умеят червените дебилни паразити. Имаме успешно управление и силни мъже, обичащи народ и родина. За съжаление, простотията е не лечима.
  • 38 ОТ МЕН

    10 8 Отговор

    До коментар #29 от "Моето":

    Властта си има лидер, успешен, на когото 60% гласуват доверие. Това не се харесва на комунистическите твари и техните дебили, но това е истината. В този труден момент за цял свят, не е време да се политиканства, а да спазваме стриктно хигиенно-санитарните условия, да пазим близки, познати и непознати. Б-Я има трима велики мъже: ББ, Ген. МУТАФЧИЙСКИ и Гл.прокурор ГЕШЕВ. Успех и бъдете благословени!

    Коментиран от #39

  • 39 Българин 1

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "ОТ МЕН":

    Да успешен лидер,успешно затрива държавата
  • 40 КОКО

    2 1 Отговор
    Само да попитам работници и служители които не работят ги пускат в неплатен отпуск. Затова ли се гласува че работодателя няма право да пуска принудително състава в не платена. Ако парламента не работи каква заплата ще получи след края на карантина та.
  • 41 Портрета от стената

    3 0 Отговор
    Кутев !? А тииии, призна ли третия пол ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове