Last news in Fakti

27 Март, 2020 13:46 2 355 33

Дончев: Мярката 60/40 трябва да започне да действа веднага

  • томислав дончев-
  • мярка-
  • 60/40

Най-вероятно ще има приспадане на пари от бъдещи сметки на Топлофикациите

Дончев: Мярката 60/40 трябва да започне да действа веднага - 1
Снимка: БГНЕС

Цена не се редуцира със закон. Това си е решение на КЕВР. Най-вероятно ще има приспадане на пари от бъдещи сметки на Топлофикациите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на брифинг в Министерски съвет.

На въпрос дали са обсъдили всички икономически мерки със синдикати и работодатели и това, че има недоволни от мярката 60/40, той заяви, че не знае случай, в който всички да са доволни.

"Искаме да мине през тристранката и да може хората да се възползват от нея още от другата седмица, ако бъде одобрена. Тя вече претърпя промяна в обхвата. Трябва да започне да действа веднага, защото времето е фактор, с който трябва да се съобразяваме. Размерът ѝ е 1 млрд. лева, а ползватели ще са над милион работници ", допълни още Дончев.

"Скоростта е от огромно значение, всеки който е в нужда, който е пострадал по някакъв начин от кризисната ситуация, да получи тази подкрепа", каза още вицепремиерът.

"Когато има сигурни мерки - то те ще се прилагат, за да може да се движи икономиката. Не можем да кажем в коя крива на заразата се намираме. Ако се наложи - мерките ще станат още по строги", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберастия

    32 0 Отговор
    За кой е тая мярка....малоумник, за Гербераските крадливи фирми ли?

    Коментиран от #21

  • 2 Подигравка

    31 0 Отговор
    И как не работеща фирма ще намери 40%зада спаси служител?тази марка е не работеща и те го знаят!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Защо

    25 0 Отговор
    Частния бизнес страда а нищо не се чува за съкращения и мерки в бюджетната свера?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е що Кво?

    22 1 Отговор
    Аз имам малък бизнес, на кой му пука че не мога да си платя сметките, крадлива и долна Тиква, в ада ще се пържиш
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния софиянец

    24 0 Отговор
    Пред бюрата по труда вече има огромни опашки от уволнени. А управляващите нека си мъдруват.
  • 13 безработен

    18 0 Отговор
    виждам че много коментари са изтрити, това само по себе си показва колко ще бъде ефективна тази мярка
  • 14 вашето мнение

    20 1 Отговор
    Да не забравим до тиквата да провесим и тоя шебек, заедно с цялото му домочадие шебеци. Тик, так, тик, так. 60% са 600 лв според средната за страната заплата идиот. И то само за месец. После, после глада е по -силен от всичко и ще ви бесим по дърветата.
  • 15 БиБи

    17 0 Отговор
    Всички служители в кметства,общини,министерства,НПО-та,РИОЗК, профсъюзи,съд,прокуратура,чиновници от КАТ ,МВР и т.п.,консулски служители и т.н. и т.н.ДА БЪДАТ ИЗОРАТЕНИ В НЕПЛАТЕН БЕЗСРОЧЕН ОТПУСК.НЕДОВОЛНИТЕ ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИ.
  • 16 Иван

    12 0 Отговор
    Дон Тиквуций от Банкя ще види идната седмица като излезнат 300.000 на борсата, как бюджетът МУ ще изтънее точно за един месец. А освен това, ако положението се задържи така до септември, новия бюджет ще е с едни 5-6млрд. надолу. Но това не е и най-плашещото. Щото гладния на сития не вярва - народна поговорка ;)
  • 17 Фактъ

    5 2 Отговор
    Мярката трябва да е 80% държавата , 20% фирмите .

    Коментиран от #18

  • 18 вашето мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Фактъ":

    От коя държава? Щото държавата Му фалира.
  • 19 Сатаната

    9 0 Отговор
    И децата разбраха че този милиард ще го изплатите на борсата и без друго и вие го знаете много добре, така че нищо не подпомагате, защото ще съм на борсата, аз 12 м. не 2-3, а сега го сметни колко станаха милиардите и като не ги дадете на този който трябва, веднага, кой ще внася данъци. Като ядем маруля да не пасем трева? Кух като лейка.
  • 20 32555

    3 0 Отговор
    Ами цяла зима парно не съм ползвал и сметките са все по 80лв? Докога?
  • 21 пфууу

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Герберастия":

    Като се замисля, че касата ви на Позитано е празна, няма да е лошо и вия да се възползвате!
  • 22 Гошо

    3 0 Отговор
    Започнете от депутатите те нали спряха работа заради вируса, да ти стана баща гербер мръсен!
  • 23 Ахахах

    8 0 Отговор
    Тази мярка 60/40 по никакъв начин няма да спре съкрашенията. За какво им е на работодатели да плащат данъци и осигуровки, заплати при неработещи фирми?! Така или иначе държавата ще изплаща 6 месеца по 60% на съкратен. Оставам с впечатлението, че нещо се “прави” за прах в очите, а реално нищо не се прави!
  • 24 Ахахах

    10 0 Отговор
    Да питам и чиновниците и депутатите защо продължават да взимат заплати, като реално нищо не правят!
  • 25 Чичак

    8 2 Отговор
    След 2 месеца ще има бой и ебане
  • 26 Алфа Ромео

    0 1 Отговор
    Като искате да разберете какво е положението що не правите масово от бързите евтини тестове, така стреляме на посоки срещу невидим враг в тъмното, гасим огън със завързани очи!
  • 27 Сериозно ли

    0 0 Отговор
    Този е толкова долна подлога...........
  • 28 Матей

    3 0 Отговор
    С това 60/40 работодателите ще бъдат яко прецакани.Наскоро се изясни, че това е всъщност 20/80 заради данъци и осигуровки.Това чудо го няма никъде по света,навсякъде обезщетенията са 100% от държавата и определено далновидно,при нас искат да съсипят повечето фирми и да останат само техните.Но може да има неочакван обрат,защото икономическия срив ще бъде като за световно.
  • 29 5929

    1 0 Отговор
    Никой няма да се занимава с тези тъпотии! Ще уволняват за да увиснат всички работници на гърба на държавата. Защо да плащат 40%? - Всички на борсата до като падне карантината да плаща всички разходи държавата.
    Въобще за пореден път ГЕРБ показаха, че са изключително тъпи!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    тази схема много ок за семейни фирми, назначих фиктивно мъжа си заради пенсийката, сега ще искам паричката 60% и 40% пак са при мен,това ще е ..
  • 32 народа пак ще плаща на определени

    0 0 Отговор
    Ще действа ама за домусчейци,пейчоци,гербероци през адвокатите и счетоводителите им.
  • 33 ,,,

    0 0 Отговор
    В армията има хиляди пенсионери на възраст от 53-54годишни до 66,-67 годишни чието присъствие в момента не е жизнено важно значение за функционирането на системата ,тези хора могат да бъдат освободени в неплатен отпуск,защото тези хора имат осигурена пенсия ,така могат да бъдат освободени милионилевове на месец и пренасочени към фонд безработица, а и редно ли е в бюджетната сфера, да работят пенсионери които са на бюджет към нои,ако са трудоспособни ,могат да работят в частния сектор , а на тяхно място да работят млади хора които да отглеждат деца,не може хора които чакат само деня на пенсия и деня на заплата да ощетяват два бюджетната, докато има хора които нямат с какво да нахранят децата си в тази криза
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове