Last news in Fakti

27 Март, 2020 15:45 5 457 55

Адвокати искат премиерът да задължи Горанов да се извини

  • владислав горанов

Според адвокатите, всички тези хора формират повече от 10 – 15 % от брутния национален продукт на страната

Адвокати искат премиерът да задължи Горанов да се извини - 1
Снимка: БГНЕС

262-ма адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати поискаха премиерът Бойко Борисов да задължи финансовия министър да се извини за думата „маргинали“, която използва на пресконференция при обявяване на икономическите мерки за справяне с кризата от коронавируса.

Във вторник Владислав Горанов обяви в прав текст: "Тези граждани, които се опитат да запазят правоотношенията си с работодателите по време на кризата, техният работодател ще получи помощ от държавата. Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях".

Именно заради тези думи адвокатите искат извинение от финансовия министър, а отделно от това настояват да бъдат включени в списъка на тези, които ще се възползват от мерките за запазване на заетостта по време на извънредното положение.

"Обръщаме се към Вас, не като „маргинали“, а като представители на конституционно уредена професия за защита на правата и законните интереси на българските граждани. Ние се обръщаме към Вас, като част от „Фейсбук общността на българските адвокати“ /ФОБА/, където членуват 2600 адвокати", пишат адвокатите до премиера Бойко Борисов.

Те посочват, че се обръщат и "от името на хилядите наши клиенти и приятели, упражняващи свободни професии или занаятчийска дейност по регистрация (журналисти, адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, лицензирани оценители, експерти към съда и прокуратурата, медицински специалисти, дейци на науката, културата и образованието, икономисти, инженери, консултанти, архитекти, одитори, експерт - счетоводители и други физически лица, упражняващи свободна професия, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци, собственици или съсобственици на капитала в търговски дружества или регистрирани земеделски стопани или тютюнопроизводител, както и хиляди други граждани полагащи труд без трудово правоотношение и месечно възнаграждение)".

Според адвокатите, всички тези хора формират повече от 10 – 15 % от брутния национален продукт на страната. "Всички гореизброени имаме основание да се считаме засегнати от думите на финансовия министър Горанов, изречени по време на пресконференцията на 22.03.2020 г. под мотото „Да не изстерясваме, за маргиналите няма какво да се направи“, където същият непремерено си позволи да обиди достойни български граждани, по повод това че формираме приходи в републиканския бюджет", пишат те. Адвокатите посочват, че също имат право и основание да претендират държавата да помисли и за тях в ситуацията на извънредно положение, като не ги изключва от мерките за подпомагане и защита. "И също да ни даде възможност за отсрочване на данъчни и осигурителни вноски, продължаване на срокове за подаване на декларации и данни за намаляване данъчните и осигурителни задължения", добавят те.

"Не си струва да искаме оставката на човек, който живее в чуждо жилище, без да плаща наем, и в същото време укорява внасящите стотици хиляди лева в бюджета, но настояваме Вие, г-н Борисов, като премиер и негов ръководител в Министерския съвет и Вие, г-жо Караянчева, като председател на парламента, да задължите министър Горанов да се извини за непремерените си и нагли приказки, както и да бъдат предприети в спешен порядък действия по допълване на мерките, които са предвидени и се провеждат по повод извънредното положение в страната, като те включат и категориите, в които ние попадаме като задължени към бюджета лица, а най-недопустимо и крайно несъстоятелно сме наречени "маргинали"", пишат адвокатите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    40 9 Отговор
    Как може да се обиждате от тоя...?
  • 2 вашето мнение

    64 9 Отговор
    И като се извини какво, тоя шебек трябва веднага да бъде арестуван. Съден и осъден за държавна измяна, в служба на чужда държава.

    Коментиран от #41

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ръмпези

    60 4 Отговор
    ИСКАТЕ ИЗВИНЕНИЕ ОТ НЯКОЙ КОЙТО ПО ПРИРОДА СИ Е ТАКЪВ. КАК МАГАРЕТО ДА ВИ СЕ ИЗВИНИ, ЧЕ Е МАГАРЕ.....

    Коментиран от #18

  • 5 ,, Маргинал"

    34 4 Отговор
    Извинение от профан, а нема нужда! Те маргиналите ги докрага и маргиналите ще ги изпратят!
  • 6 Уди Кълвача

    38 4 Отговор
    Редко тъп, обиди си електората!
  • 7 така така

    24 17 Отговор
    Адвокатите са редки смотаняци и изтисквачи на народа без да вършат абсолютно никаква работа...

    Коментиран от #47

  • 8 Да му се снеме ИМУНИТЕТА СЕГА

    25 4 Отговор
    Марш от ВЛАСТТА.

    Коментиран от #46

  • 9 Тошко

    15 24 Отговор
    Прочетох "обидния" текст и ми стана ясно, че адвокатите сами са се разпознали като маргинали. Министър Горанов казва , че хора БЕЗ ТРУДОВИ ДОХОДИ са маргинали!!!!

    Коментиран от #15, #35

  • 10 вашето мнение

    44 2 Отговор
    Как да наречем човек, който въпреки огромната си заплата и кражбите, живее в чуждо жилище без да плаща наем?

    Коментиран от #20, #43, #52

  • 11 Извън закона

    27 1 Отговор
    А Маргините те Кво да кажат хахаха като шофьора им е Главен )))
  • 12 Уууу

    14 7 Отговор
    Много боли истината
  • 13 Да му снеме имунитета ВЕДНАГА

    18 4 Отговор
    За проявената СОЦИАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ към ОБЩЕСТВОТО.
  • 14 чалгата

    15 5 Отговор
    къфто е владислафчо, таквиз са и адвокатчетата, авантажии и използвачи.
  • 15 Вида

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тошко":

    И при адвокатите има много тъпи хора, с купени дипломи, за това не ги показват.
  • 16 Цако

    19 4 Отговор
    И тоя и вожда му са за затвора. Брутални и арогантно мутри.
  • 17 Бойко

    13 4 Отговор
    Тоя го возя на задната седалка. 15 лв свирка, 30 лв секс
  • 18 Магарето

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ръмпези":

    Хайде да не се обиждаме на магаре. Аз върша работата, и плащам данъци. Този урунгел не ми е брат.
  • 19 Цецо Цветанов

    9 4 Отговор
    Тоя е велик. Знаете ли кой му е шофьора?

    Коментиран от #24

  • 20 Отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "вашето мнение":

    Маргинал
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 цоцо

    7 4 Отговор
    Адвокате , адвокате, кой в г@за еВа те?
  • 23 Евала на Горанов!!!!

    17 7 Отговор
    Маргинали са и ПИЯВИЦИ смучещи народната кръв!!!! През 1989 година скачаха на площада и не искаха повече държавата да им се меси в живота и бизнеса. През 1990 година почнаха отново да скачат на площада, но този път да искат държавата да им стане ДАРИТЕЛ на бизнесите и живота им, защото видяха какви некадърници и малоумници са!!! Стига сме ги хранили тия паразити, да се спасяват самостоятелно, да отиват в Германия или САЩ да работят!!!!

    Коментиран от #26

  • 24 ррр

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цецо Цветанов":

    Да не си ти?

    Коментиран от #39

  • 25 цербер

    9 3 Отговор
    Не му обръщайте внимание. На прости хора не се връзвайте!
  • 26 ххх

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Евала на Горанов!!!!":

    Нещо ,приятелчето ти министър много здраво си е повярвал! А предстои и конците да обърка!
  • 27 ar40

    12 8 Отговор
    И това алчно съсловие плаче за компенсации.Егати адвокатите – мижитурковци. Не знам адвокат да не е с дебела гуша и два тубмака.какво безсрамие –нямали и те.Мръсна паплач

    Коментиран от #42

  • 28 Професор по Стоманобетон

    12 2 Отговор
    Мутрата ще го натири тоя при пръв удобен случай,и ще си измие ръцете.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Сульо и пульо

    12 2 Отговор
    Правеха стачки, но “ маргиналите” счетоводители да спретнат една ефективна стачка тия дни , та да прилошее на всичките видове власти! Но те, счетоводителите, бачкат и си трайкат! Бачкат в много пъти повече от всички професии в РБ ! Факт!
  • 32 Слави Славов

    12 3 Отговор
    Много му станаха гафовете на тоя мазен самозабравил се елемент!Народната любов скоро ще го настигне!
  • 33 За ДИСКРИМИНАЦИЯ ОСТАВКА СЕГА

    6 3 Отговор
    И ВЕДНАГА.
  • 34 3788

    6 3 Отговор
    Маргинали са цялата тая паплач от държавният апарат наврени по министерствата в София. Цялото това котило на паразити трябва да бъде заринато с дебел слой пръст.
  • 35 Пипи дългото чорапче

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тошко":

    Вчера бяха нападани медсестрите,сега им се молим да не напускат работа.Преди това бяха учители,шофьори,сега всички които си плащат данък патент,свободни професии са маргинали.И не,каза че всички които не са на заплата а са на Свободни професии са маргинали.Като собственик на охранителна фирма и той е маргинал,щото не е на заплата.Има защо да се обиждаме.Всяка професия е важна!Всяка професия е потребна!Ама ни прибира данъците,които обикновенно са и по големи!
  • 36 Напъва се момчето

    7 3 Отговор
    учи чужди думички, да ни покаже колко е културен, ама стават и грешки. Тази обаче си е от недостатъчно възпитание и манталитет. Помним го какво мюре беше като го представяха,а сега се е надул като мисир и се изявява и като социолог, политолог, банкер, ТРЗ и социални дейности, политик и пр. без да си дава сметка, че публиката помни и не прощава ерзаца. При тези реакции в обществото никакви извинения не са необходими. Изходът от театъра се вижда и на тъмно...
  • 37 98765

    4 0 Отговор
    Маргинал не е обидна дума и в случая е правилно "финасово маргинална" група. Финансовият е този, който трябва да каже защо ползва тази дума; в плевенско има понятие "гашник" и типично за такива е да се правят на интересни за да не ги разберат, че са "селения".
  • 38 Кой68

    1 0 Отговор
    Когато едни ваши "колеги" се извинят за свойте слова които са наистина каруцарски и не подхождат на интелигентен човек/за такъв се имат всички/ да ги произнасят постоянно.......
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аве Адолф Хайллл

    4 3 Отговор
    Колко подходящо време за реклама на няколко нещастни адвокатчета , че нещо им секва кранчето напоследък ......
  • 41 Гошо

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "вашето мнение":

    Е тия като се имат за големи юристи да го осъдят бе ,съдът ще го задължи не само да се извини ,ами и да им плати
  • 42 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ar40":

    Що бе, могат без да му се обаждат да му въртят намера? Никой не му реве,просто го предупреждават!
  • 43 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "вашето мнение":

    Паразит.......
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 3 Отговор
    Е КАК 2600 адвоката ПИШАТ НА ПРЕМИЕРА?
    Наглост колосална и лакомия за пари, прекрита под благовидния предлог на загриженост за другите. А между другото, КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ДДС, както всички ???

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 абе

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да му се снеме ИМУНИТЕТА СЕГА":

    тези адвокати така и не се наядаха,алчни нагледци,не ви ли е срам още да искате
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Глупав, адвокатите плащат много по-голям данък, като практикуващи свободна професия. 30% ! За какво ддс говориш изобщо?! Трай си на сигурната заплатка и си мълчи, че с тоя пилешки акъл не си за никъде. Жив и здрав да си.
  • 49 ако искате справедливост

    1 1 Отговор
    Следващия спечелил изборите задължително пълна ревизия на бойко и тоя от независим от каскета контролен орган.
  • 50 ПЕТРОВ

    2 0 Отговор
    Винаги си намираме причини,когато се припознаем , в нечия негативна характеристика, без да е уточнено името на лице или на група, ставаме прекалено мнителни ! И ЗАПОЧВАМЕ ДА ТЪРСИМ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ !
  • 51 незнайко

    0 0 Отговор
    А какво са направили тези адвокати за страната ни ? Да са вкарали някой "милионер" в затвора и да не излиза повече ? Само вземат хонорари и ТОЧАТ българския народ !!! За дребно престъпление бърза процедура и в ПАНДЕЛАТА защото НЯМА КИНТИ !!! НО АКО Е ЕДЪР ЕКЗЕМПЛЯР 1-2 ГОДИНИ ДЕЛА И НАКРАЯ ОПРАВДАН !!! Когато се научат да служат на народа тогава да плачат !!!
  • 52 Моето

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "вашето мнение":

    Президент с кабинет на жена му / с охрана и служебна колкая/
  • 53 6336

    0 1 Отговор
    Боже, какъв ни управлява?
  • 54 KKD

    1 0 Отговор
    Какво извинение ще искате от този шебек? Ето защо сме на този хал - искайте му оставката веднага, а не празни извинения. Като ви се извини, какво ще стане по-добре? Ще стане по-добър финансист ли или ще управлява държавните финанси по-компетентно. Даже не знаете какво и кога да искате! Ето, всички мислещи, можещи и кадърни хора останали в държаваъа знаем какво искаме - Горанов подсъдим и в затвора!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове