Last news in Fakti

1 Април, 2020 12:34 10 094 26

Лекуваха жена от коронавирус, едва я спасиха след операция на стомаха

  • лечение-
  • перфорация на червата-
  • коронавирус

Тя била приета в частното лечебно заведение, където ѝ били направени традиционните изследвания

Лекуваха жена от коронавирус, едва я спасиха след операция на стомаха - 1
Снимка: Shutterstock

Жена с перфорация на червата е в тежко състояние, след лечение по телефона от личния ѝ лекар, съобщи BulNews.
Преди около 10 дни 52-годишната пациентка позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура.

Той се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение, като допълнил, че вирусът можел да има симптом болки в корема.

Състоянието на болната обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя била насочена за прием не към областната болница, а към частна болница във Враца с бъбречна криза и съмнения за COVID-19.

Тя била приета в частното лечебно заведение, където ѝ били направени традиционните изследвания.
След това жената станала, за да отиде до тоалетна и припаднала. Медиците я интубирали и превели в Спешното отделение на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с диагноза коронавирус.

Направили ѝ рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което ѝ бил направен и скенер. Така екипът на отделението по образна диагностика два пъти обличал защитни екипи.

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места.

Това наложило спешна операция на жената, след като 10 дни тя била лекувана по телефона от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    40 3 Отговор
    Вижте репортажа на господари на ефира.Как връщат болни от коронавирус.Роднина на починалите от коронавирус майка и дъщеря в Благоевград разказва за ужаса (репортаж)
  • 2 хахахахаха

    34 3 Отговор
    чакайте ся,гиниралъ не е казал че короната перфорира и черва!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатаната

    41 2 Отговор
    Мила, родна картинка. Тотално и повсеместно изтрещяване.
  • 6 Нови жертви

    51 6 Отговор
    “Мъж, блъснат от влак, почина от коронавирус.”
    "Мъж премазан от валяк почина от корона вирус"
    "Пенсионер умрял от глад почина от корона вирус"
    "Млада жена скочи от 10-тия етаж и почина от корона вирус"
    "Труп на мъж е открит до борса в София,вероятно убит.Починал от корона вирус"5232
  • 7 ВЕСКО

    8 4 Отговор
    АМИ ТАКА Е....НИКОЙ КУЛАК НЯМА ДА СЕ МРЪДНЕ....ЩОТО ТИ ЧАВЕК ОТ КАЗАНА БЪЛГАРИЯ...А ТОЙ Е ДЪРЖАВАТА.....И КАТО ТЪРПИТЕ ТЕЗИ ПАРАЗИТЕ ..ВЪНКА ..И ВЪТРЕ В ТЯЛОТО СИ ..ЕФЕКТА ГО ВИЖДАШ С ОЧИТЕ СИ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 asd

    31 2 Отговор
    "след лечение по телефона"

    Да няма после сърдити, че били заменени от "автоматизирани системи за лечение" нали?
    От боклук-човек като очакваш лекар, това е резултата. Боклуците са нека кажем около 60%... та от 75% от "лекарите" нищо не става.
  • 10 Оле

    21 6 Отговор
    Ужасно ме боли нокътя, бас държа, че е от КОРОНА чируса (!). Няма ли да дойдат бързо лекари-хирурзи, хеликоптер и журналисти. Носете си и скенер, че как ще проверите нокътя ми.
  • 11 мдаа

    26 3 Отговор
    БРАВО! ИМАМЕ МЕДИЦИНА САМО ЗА БОГОПОМАЗАНИТЕ, НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА КУЧЕТА НИ ЯЛИ.
  • 12 UGAS....UGAS....UGAS...

    8 3 Отговор
    DA NE TI SE. SÖU4VA DA POPADNE6 MA - NEOBRASOVANO DGIPI........DA OTIVA DA SE OBRASOVA
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кукуригу

    22 3 Отговор
    "Лекуват" според нарежданията на "Щаба"!
  • 15 Еблю

    26 1 Отговор
    Направете си сметка какви лекари ни лекуват ако си късметлия ще ти оцелят диагнозата докато си още жив!
  • 16 боце

    15 2 Отговор
    Прокуратурата трябва да се самосезира и да подгони "лекаря" мьрляч. Докато няма осьдени и вкарани и панделата ефективно ще има други.
  • 17 http://coronavirus.eti.pw

    1 0 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 18 Пламен

    24 0 Отговор
    И какво излиза, медицинската МАФИЯ граби като за последно! В частната болница за бъбречна пътека, като тръгнала да мре, хайде да я прехвърлим в Спешното, ДА Я ИЗЛЕКУВАТ!!! Докога ще си играете с този Северозапад? Като не ви трябваме, дайте ни на този който ни иска. Не ви ли е срам, мрем от липса на елементарни човешки нужди! Тридесет години. България от 60-90 построи градове, заводи, болници, училища, пътища, водопроводи, ЖП линии, театри, армия, ТКЗС. Сега - еврофондове, катакомби и мизерия.
  • 19 А защо

    9 2 Отговор
    Никой не казва защо са били перфорирани червата?!?! Това е станало Преди болната да се обади на джипито. Най- вероятно се е Самолекувала с Лекарства , които могат да направят перфорация. Защото тя не става ей така от самосебе си.

    Коментиран от #24

  • 20 Минаващ

    11 0 Отговор
    Колко ли хора с други здравни проблеми и спешна нужда от здравна помощ ще си отидат мърцина в тоя момент? Ходих при джипито по друг повод. 953Беше облечена като космонавт и се държа така неадекватно, че направо ме отказа да ходя където и да е. За щастие не всички лекари са такива.
  • 21 Баи

    10 0 Отговор
    Ха ха жената -10 дни била лекувана по телефона от корона вирус - да дадат на медиците още по -1000 лв отгоре , че телефонните разговори са скьпи
  • 22 лекар

    11 0 Отговор
    Откакто започна "задочното" изучаване на медицина и свикнахме с "преглед" и "лечение" по телефона, до там я докарахме. То и друго не мижеше да се очаква. Откакто пък се "появи" COVID-19 , не само у нас, но и в цял свят се умира само от него. Другите болести "изчезнаха". Оглупяването и лакомията в глобален мащаб не могат да доведат до друго. Всичко е тотална катастрофа, не само медицината.

    Коментиран от #25

  • 23 Еблю

    2 1 Отговор
    Много прости тия журналя бе жената едва била спасена след операция на стомаха.Какъв стомах какви 5 лева?Жената е имала перфорация на тънките черва а това е коремна операция.Тия май не правят разлика между стомах и корем!
  • 24 Е тоя

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "А защо":

    на който е разказал, нали видя как я е довършил. Толкова му липсва обучение, че я лекува както и клошар би лекувал. С последната перфорация е и припаднала вече. Друга е темата човече, че дори докторите станаха параноици по тема корона вирус, което само по себе си издава, че друго не са подготвени да лекуват. По медицина томовете са много, ала кой да ги чете. Яват се подготвени, колкото за един изпит. Горко ти, ако се разболееш от нещо друго сега.
  • 25 😂🤣😂

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "лекар":

    То вече почнаха и електронно да ги обучават. Трагикомедиите тепърва предстоят.
  • 26 мда

    0 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове