Last news in Fakti

2 Април, 2020 14:20 2 421 31

АБВ към президента и управляващите: Не правете дарения, намалете си заплатите

  • абв-
  • румен петков-
  • заплати

Друго от предложенията им е да се отмени получаването на ДМС от служителите в администрацията поне за първите три тримесечия на годината

АБВ към президента и управляващите: Не правете дарения, намалете си заплатите - 1

Солидарността не се въвежда със закон. За да се обединят българите, е необходимо те да видят, че техните лидери разбират проблемите и правят всичко възможно всеки да бъде защитен. Това заявяват от партия АБВ в своя официална позиция.

По тази причина те настояват правителството да предложи, а парламентът да утвърди мерки, които да дадат увереност на всеки български гражданин и фирма, че могат да намерят подкрепа в трудните времена.

Освен това от АБВ предлагат президентът, народните представители, министрите и техните политически кабинети да ограничат заплатите си до 1000 лева до края на извънредното положение. Те искат мярката да се отнася и за ръководителите на държавните фирми, на агенциите и другите структури на правителството.

Друго от предложенията им е да се отмени получаването на ДМС от служителите в администрацията поне за първите три тримесечия на годината.

От АБВ настояват правителството да изработи механизъм, с който фирмите, които получават помощ с публични средства, не разпределят дивиденти за 2019 и 2020 г. и доброволно ограничат заплатите на техните ръководители;

Средствата, спестени благодарение на въпросните мерки, да се акумулират във фонд, с който да се подпомага борбата с коронавируса, предлагат още от партията.

Те изразяват и готовност да предложат облагане на най-богатите с еднократен данък "Солидарност", както това се обсъжда в държави като Германия. Според тях обаче най-напред политиците трябва да дадат пример. Подобно действие на политиците ще бъде много по-полезно от показните дарения, които вместо да бъдат анонимни и от съпричастност, се съобщават като рекламни текстове в близки до властта медии, категорични са от АБВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1 женски сутиен са 2 маски

    33 1 Отговор
    Големи наглетци са тез коронясали депутати бе :)
  • 3 PopoF

    30 4 Отговор
    Защо си мисля че ако бяха и АБВ в парламента нямаше да си намалят заплатите ама то гладна мишка просо сънува хихи :D
  • 4 мангалезич

    27 4 Отговор
    АБВ колко дари от собствената си субсидия

    Коментиран от #21

  • 5 БРЕЙ

    29 3 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН НАГЛЕЦ ЛАПАЛ И ЛАПАЩ НАРОДНИ ПАРИЦИ , РЪСИ МОЗЪК, А БЕ ПОМНИМ ТИ И ТВОИТЕ ПРОСТАЩИНИ , КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ ! ИМАЙТЕ ПОНЕ МАЛКО СТРАХ ОТ ГОСПОД, КАТО НЯМАТЕ СРАМА !

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 да де

    20 4 Отговор
    За всичко са прави лошото е, че когато са на софрата забравят какво са говорили преди това, включително и пика.ещия във фонтани..
  • 8 незнайко

    10 7 Отговор
    Никъде в света не са успели да систематизират заплащането спрямо вложения труд, но някъде се стараят, но не и в БЪЛГАРИЯ !!! С какво един компютърен специалист е по добър от един главен готвач ??? Малко са наистина "компютърджиите" които правят програми за КОМПЮТРИ !!! Повечето правят промишлени програми с помоща на създаден софтуер на компютрите !!! Това не са истинските програмисти !!! Все едно готвач с готварска книга в ръката !!!

    Коментиран от #28, #29

  • 9 Да се намалят заплатите на всички

    14 1 Отговор
    Държавни служители. Да се събере данък върху КАПИТАЛИТЕ, който данък 30 г. НЕ СА ПЛАЩАЛИ, да се намали Държавната администрация и броя на депутатите на 50 максимум. Изпълнете препоръките на обществото в името на БЪЛГАРИЯ.
  • 10 Румба

    15 1 Отговор
    тук всички пикаем в шадравана. Да му мислят тия, които ще пият от там.
  • 11 антибсп

    13 6 Отговор
    Нагъл комуняга
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Извинявам се...

    6 1 Отговор
    Не им променяйте съзнанието , моля ви ! Това ще ги обърка още повече . Проявете разбиране !
  • 14 Имам предложение

    9 0 Отговор
    Всички граждани на България, независимо от пол, раса, етнос, вероизповедание, сексуална ориентация, образование, възраст и прочие, имащи трудово правоотношение с държавата (за неразбралите - получаващи заплата от държавата) и участващи в директорски бордове на юридически лица регистрирани в България да се откажат от възнагражденията си от бордовете в полза на държавния бюджет най-малко до края на извънредното положение.
  • 15 БЪЛГАРИН

    4 4 Отговор
    МЪРШО СКРИВАЙ СЕ
  • 16 въпросче

    5 0 Отговор
    Да събираме ли пластмасови капачки?

    Коментиран от #17

  • 17 Събирайте

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "въпросче":

    НС преминава на заплата от капачки. Колкото повече капачки му събере народа, толкова по-народно е било събранието!
  • 18 665

    8 1 Отговор
    Направо без никакви заплати.... достатъчно влачат от сделчици и участия в комисии..... алчни коп**ета.
  • 19 DMS

    3 0 Отговор
    DMS не искат ли и смс да пращаме за тях !?

    Коментиран от #24

  • 20 dsсса

    3 0 Отговор
    Защо ми се въртят в главата едни 17 000 000 000 (въъъ, туй много голямо бе) лева несъбран ДДС от началото на века до миналата година (Сега вероятно трябва да се добави ново милиардче). Ами наредете на армията да мине да го събере!
  • 21 dsсса

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "мангалезич":

    Писах ти плюс, ама те май не се класираха за субсидия. Така че вероятно веднага ще се съгласят, всички партии да се откажат от субсидиите си.
  • 22 ДОБРО

    9 0 Отговор
    ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО + ДА СЕ НАМАЛИ БЕНЗИНА НА 1,30лв ,ХЛЯБА И БРАШНОТО 0,80лв/кг
  • 23 Лумпена

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "БРЕЙ":

    Срам нямат срам. Щом за тях с привилегия се намериха тестове. Били по различни от преди,само начина да грабят и лъжат е различен. Няма как да бъдат различни от бащите си ! Синдикати,правосъдие,общинари, с една дума управляващи и опозиция и други
    .....мърша вони на престъпления .
  • 24 Лумпена

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "DMS":

    Дарения грабеж пореден влязал с демокрацията а тя донесла бизнес и политически елит. Какъв елит сте ,кой ви даде правото да се мислите за "" не случайни """ така една крадлива комунистка ми каза,сега синът й е общинар от ГЕРБ. Това което ви се върти в главите,пари,злато,пари, коли, пари и че сте нещо не случайно е само в вашите тикви. Мърша казал поета.
  • 25 такива нетрябва да имат думата дори в за

    9 0 Отговор
    Ние помним като бяхте в коалиция с герб и вашия социален министър тогава Калфин започна социалния геноцид към народа,инвалиди.....Които и до ден днешен продължава.
  • 26 Лумпена

    4 0 Отговор
    Народа помни!
    Мълчанието произвежда енергия ,мъка която стиска гърлото,свива юмруците ако се запали горите до един.
  • 27 Levski

    3 0 Отговор
    ЕЕЕЕ.....ЕДИН ПЪТ ТОЯ ПОМО4КО ПИЯН НА ШАДРАВАНИТЕ,ДА КАЖЕ НЕЩО УМНО.
  • 28 KimDotCom

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Ами разликата между две професии е нивото на умение, което е вложено и добавената стойност от продукта или услугата, която е на изхода. Един "компютърджия" може да е част от екип, разработил система за автономно управление на шлюзовете за язовири или насочването на орбиталните станции или авто системите за ранно предотвратяване на сблъсък в автомобилостроенето и т.н. Все неща с глобално значение използвано от милиарди по света. Един готвач какво прави? В общия случай - буламачи. В изключенията - буламачи с претенциозен вид и цена. Ето разликата.
  • 29 Коментара

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Повечето готвачи (не говорим дори за успелите) вземат повече от лекари и медицински сестри....с какво техният труд е по-важен от този на здравните работници??? Стига си гледал в чуждата чиния ами си налягай парцалките! Да не говорим колко повърхностен и некомпетентен е коментара ти...
  • 30 Доналт Тръмп

    0 0 Отговор
    Казано точно и на място, но от най неправилния човек.
  • 31 Браво Румка

    0 0 Отговор
    Единствения адекватен политик към момента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове