Last news in Fakti

5 Април, 2020 19:19 3 590 73

82-ма български граждани чакат да бъдат превозени от Италия

  • италия-
  • връщане-
  • българи

Вече се работи за тяхното връщане

82-ма български граждани чакат да бъдат превозени от Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

12 българи - четирима музиканти и 8 моряци, са блокирани на италианското пристанище Пьомбино. Един от тях вече е с положителен резултат за коронавирус. Това съобщи за "Хоризонт" музикантът Атанас Ловчинов, който също се намира на блокирания круизен кораб.

"На нас първи ни взеха тестове, когато акустирахме на Пьомбино и днес, когато ходихме да ни мерят температурата, защото всяка сутрин ходим, разбрах, че единият е дал положителен резултат - единият от българите, от моряците, и е изолиран в кабина".

Процедурата по прибирането на българите още не е започнала, разказа Ловчинов. 22-ма души са българите - служители на компанията, на два круизни кораба, но на различни пристанища в Италия и още около 60 други български граждани чакат да бъдат извозени от страната:

"Нашият посланик - господин Тодор Стоянов, е в непрекъснати преговори с компанията, която е собственик на корабите, и всъщност проблемът се състои в това, че компанията не иска да плаща чартърни полети, които така или иначе има от Рим, и се опитва да ни прибере с автобус, но цялото това нещо е сложна комбинация от документи, с които трябва да се получат разрешения за зелени коридори, и след подаване на тези документи, които все още за българите не са подадени, означава, че поне още две седмици ще чакаме тези зелени коридори, което означава, че нови 17-18 дни ще съм тук, което за мен лично представлява някаква опасност, защото така, както съм здрав в момента, така след това може да не съм".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    26 4 Отговор
    Що, мон женераль ще си попълва статистиката ли?
    Или с тях ще оправдава мерките?
  • 2 12121

    47 2 Отговор
    НЕ,не може!Не е време за разходки!
  • 3 Защо не

    18 23 Отговор
    Бойко да си изпрати самолета да прибере хората. Докато оправят документите, заразеният ще умре!!! Тези хора не са в България, за да изкарат на Боко заплатата. Да отива да ги прибира!

    Коментиран от #40

  • 4 майка

    62 15 Отговор
    Такива като тези, които са си развявали пръднята за кеф, вкараха заразата в България и запалиха страхотна епидемия, която ще умоли хиляди невинни българи. Да си стоят където са поне 14 дни карантина.

    Коментиран от #11, #26, #27, #67

  • 5 homeopthy

    21 7 Отговор
    Преди около месец и половина, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както се хвали д-р Москов. Постоянството на този коментар е протест срещу толерантността на правителството към крадците!
  • 6 Кокорчо

    25 3 Отговор
    Да чакат, като не са добре
  • 7 Защо не

    18 27 Отговор
    Държавата да застане зад тези, които така или иначе с "държавността" си прокуди навън. Те са български граждани имат малко повече право да се приберат от това ония 240 маскари да си вдигат заплатите.
  • 8 Ангел

    48 10 Отговор
    Тези хора са работили за себе си, защо сега са тръгнали да ,,плачат" - ,,елате на приберете". Да си намерят начин сами да се пренесат.

    Коментиран от #60

  • 9 homeopthy

    10 9 Отговор
    Преди около месец и половина, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както се хвали д-р Москов. Постоянството на този коментар е протест срещу толерантността на правителството към крадците!

    Коментиран от #59

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Защо не

    23 27 Отговор

    До коментар #4 от "майка":

    Отишли са да ти изкарат пенсията, Зарязали са семейства и дом, прокудени от "прекрасните условия на живот". Да не говорим за това, което правят с лекарите!!!

    Коментиран от #14, #58

  • 12 Толкова ни е акълът

    37 0 Отговор
    Китайците най напред затвориха границите.
  • 13 Защо не

    19 12 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    А първо се научи да пишеш. България с гл. буква. 2 млрд ти вкарват всяка година в бюджета суха пара бе. От къде си получаваш помощите или администрацията от къде получава заплата?

    Коментиран от #17, #61

  • 14 Миризлив пор

    47 7 Отговор

    До коментар #11 от "Защо не":

    Е, да де ама стотинка за здравеопазване не дават тук а аз плащам. Като се наложи скъпоструващо лечение веднага обратно "лекувайте ни ние сме българи".

    Коментиран от #20, #23

  • 15 Корона вирус. 👑👑👑

    39 8 Отговор
    Да си стоят в Италия нямат място в България, нали там било много хубаво а болният да го лекуват италянските специалисти.
  • 16 Жоро

    15 3 Отговор
    ушкото да да ги събере до 200- 300 и да ги докарва тук за статистиката карантината трябва да е поне до нова година
  • 17 хаха

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Защо не":

    къде я якарват тая пара ,че не разбрах

    Коментиран от #22

  • 18 😷😷😷

    41 1 Отговор
    Гърците напр. забраниха на гражданите си, които имат къщи и вили по островите да ходят там да живеят за да не пренасят зараза, а тук се чудят, как да внесат здравно неосигурени граждани от най заразните точки в Европа !?!? Пресен пример от днес с махалата в Пещера! Няма абсолютно никаква логика !?
  • 19 бай Шиле

    30 3 Отговор
    Русия затвори границите си за вход включително и за руснаци.На тях им изпращат безвъзмездна парична помощ.Това не е валидно за тези които са отишли в чужбина за по добър живот.Не мисля,че трябва да изпращаме самолети да прибират мангустите дето са плъзнали по Европа да берат жулязо и да джебчийстват.
  • 20 Защо не

    9 13 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Много добре се знае каква е процедурата в подобни случаи. Доказва се че си бил в чужбина, плащаш си осигуровките и си редовен. Това е редът. Това са 82 човека. Ако България е въобще някаква държава, трябва да ги прибере!!! После ще намерят начин да се разплатят. Но къде е държавата?
  • 21 Избягали

    27 7 Отговор
    От лошата и бедна България за по-добър живот и повече пари! И сега им се сторил сигурна и хибава, и решили да се върнат! Защо? Толкова годи не са внасяли здравни осигуровки и данаци не са плащали на България! Сега ще искат лечение няма лошо, но ще се запишат и на борсата да взимат от нашите от държани пари с малките заплати!

    Коментиран от #24

  • 22 Защо не

    18 10 Отговор

    До коментар #17 от "хаха":

    Вкарват я тая пара в икономиката на България. Това са стоки и услуги, които ползват, плащат данъци, предлагащите стоки и услуги имат работа и дават работни места. Прочети малко за икономика на една държава. Ние нямаме сериозно производство. Те, тези, които са навън са най-големият инвеститор в България!!! Всяка година 2 млрд.!!!
  • 23 не е така

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Ако тези българи се лекуват в български клиники,то същите тези клиники си прибират парите от чуждите Здравни каси ,където те са плащали осигуровки. Ти плащаш в България осигуровки,и съответно клиниката си прибира парите от българската Здравана каса,ОБАЧЕ ,българската Здравана каса веднъж "постната пица" я източи ,после след него кой знае още колко я точат,затова и ти като отидеш в клиниката,ти искат кинти,щото не могат да си приберат парите за лечението ти от Здравната каса,защото е празна-източена. Така,че много е възможно нашите клиники да лекуват само българите работили и плащали осигуровки в чужбина,тъй като от там си взимат на 100% парите за лечението им. А на българите работещи и плащашти осигуровки в България ще им искат пари за лечението,тъй като няма как да си приберат парите от източена и празна Здравна каса в България.
  • 24 не е така

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Избягали":

    Пишеш пълни глупости.
  • 25 JPower

    30 6 Отговор
    Да върнат само моряците и тия, които работят по корабите. Ромите и емигрантите, да се радват на италианското гостоприемство!!! Нали България беше лоша и бедна, нали за това избягахте, да сте добре...!! Ми от предатели и сметкаджии нямаме нужда в България!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Защо не

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "майка":

    Хора, най-ценният ресурс на една държава е живата сила. Особено тези, които искат да се върнат в България са много ценни за вас. Няма кой да работи в България. Инвеститорите бягат, понеже няма кой да работи във фабриките, които искат да построят. Лично съм се сблъсквал с подобни. Не е честно, да се държите по този начин. Бащите и дедите на тези хора са участвали наравно с Вашите в изграждането на това, което ползвате само вие в момента. По-добре мислете за това, че тези, които са се устроили вече навън, нямат никакво намерение да се връщат. Там ползват за всеки случай многократно по-добър стандарт на живот във всеки смисъл на думата. Едно от нещата, поради което не искат да се връщат е точно това Ваше отношение. То не е типично българско!!! Българина винаги е бил и човечен и гостоприемен. Имаме сериозни традиции в тази насока.

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ventura

    13 4 Отговор
    Та ги товарят на контейнерите с отпадъци и към ТЕЦ Бобов дол.
  • 30 JPower

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "Защо не":

    Тия "" българи"" са бежанци, точно колкото ония бежанци. Избягали са да робуват на чужденците, плюли са на България, а сега търсят помощ от България. Ами всички "" шматки"", които останаха в България, плащат данъци и са подложени на тормоз от политиците в последните години, те какво да кажат!!! Ми никой не иска предатели, да си стоят по Европа и да не идват тук заразени, Да си ги гледа и храни европа..

    Коментиран от #33, #65

  • 31 Миризлив пор

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Защо не":

    Къв инвеститор к'ви 5 лева? Отивам и ми викат "пич 700 заплата, ама бруто" как да работиш за такива? Иначе съм намерил да извия ръцете на някой за доста повече. Проблема е БХК с голяма армия адвокати... Е тогава ще видиш как хора които са изградили системата ще са на заден план спрямо "хора с права" невнесли и стотинка.

    Коментиран от #32

  • 32 Защо не

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Миризлив пор":

    Разшири малко идеята ти, че не мога да я схвана, а ми е интересна тезата ти. Кой ти ги предлага тия 700 и 700 какво?лв/евро, Кои визираш да имат или да нямат права..?

    Коментиран от #45

  • 33 Защо не

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "JPower":

    Чакай малко, приятел. Първо, те имат право не повече или по-малко отколкото ти. Току така не мож да колиш с тая голямата балтия... Спри се. Второ, те просто не си прекланят главицата... Излезли са да си търсят спокоен живот. В България си е политика да тормозят хората, за да ги принуждават да излизат навън. И аз съм точно така. Сега съм спокоен и сигурен, но ме боли за Вас, а не за тук, където живея. Сънувам всяка вечер България!!! Никой не ти е виновен, че не можеш или че не искаш да потърсиш по-добър живот. това си е твое решение. Аз имам и деца, които че да отгледам ми трябва спокойствие. И не ме питай, как ги възпитавам добри българи далеч от България...
  • 34 JPower

    5 7 Отговор
    Живял съм във Франция, Испания, Англия, Германия и Гърция... Не ми обяснявай за българските емигранти!!!

    Коментиран от #35, #37, #48

  • 35 Защо не

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "JPower":

    Ти на 200 години ли си бе човек, какво означава "живял съм" ходи там за по 2 месеца ли?

    Коментиран от #39

  • 36 Антонн

    6 2 Отговор
    Ако се прибират,задължително настаняване в някакви лагери най-малко 14 дни и после по домоветв.Какъв е смисъла от домашна карантина,едва ли могат да са отделени в жилището.Така те въпреки че не излизат,заразяват примерно тяхните близки.Те заразяват други хора в магазина и няма излизане от този кръг.
  • 37 Хммм

    5 6 Отговор

    До коментар #34 от "JPower":

    Ясно е ,че не всички емигрирали са висшисти,добри специалсити в своята област,НО всички те имат едно главно качество,което ги отличава от останалите в Бг. Всички те са хора,които са готови да опитат да поемат риск,да предприемат нещо ново-да отидат в чужда страна без корени,без подкрепа.С други думи -готови са да рискуват и да се борят.Това са просто казано най-ценната част от нашата нация.Те са най-много необходими на България.След тях в България остават главно непредприемчивите,мързеливите,готованковците,мамините дечица-тези,които имат осигурена прехрана и живот на държавната софра или на родителите си ,и на които държавата никога не може да разчита.Понеже те само вземат,без да дават.Следователно Бг губи качеството на нацията.

    Коментиран от #41

  • 38 Берлускони

    7 2 Отговор
    Бойко идвай ги вземай, и си ги при бери у вас.
  • 39 JPower

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "Защо не":

    Има една поговорка"" " Питай патило, а не старило" "" На 42 съм... Най-дибре ми беше в Испания и Гърция. Верно , че в Гърция съм бил само 3 месеца, но в другите по 1 година. Трябва ли да живея в една държава 10 години, като не съм турист, че да я разбра що за държава е???!!!

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Защо не

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хммм":

    За огрооомно съжаление сте много прав, Господине!!! И аз и съпругата ми сме много добри в областта на специалността ни, но не се съгласихме с тормоза, който ни наложиха! Зарязахме всичко, но не и любовта ни към родината. Тая държава, ако я видят Ботев и Левски... Нямам думи. Тея Хора, за това ли умряха... ???? Питам...
  • 42 Защо не

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "JPower":

    И сега щеше да ти е хубаво, да си в Испания с още 81 българи, искаш да си дойдеш при държавата мащеха България и тя не те ще. Единият от тези 81 умира? Приятелю, просил съм пари в Гърция, за да изпратим едно починало момче на майка му във Варна. Нямахме пари, паднах толкова ниско и просих, за да го изпратим на майка му!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Вейдър

    4 2 Отговор
    ДА НЕ ВЛИЗАТ!
  • 44 JPower

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Защо не":

    В Гърция, като бях, в магазина ми влизаше един луд българин... Беше бивш шампион по щанги, беше се сдухал и избягал от психодиспънсера в Холандия. Званях на сестра му и мъжа й, който е холандец, да ги информирам, къде е брат й. Отвратих се от таз жена... Изобщо не й пукаше за брат й. Важното за нея беше, че е в Холандия и е добре....

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Миризлив пор

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Защо не":

    Български хелзинкски комитет защитава едни тъмно зелени по принцип и те винаги имат права но никъде няма задължения. Иначе на 80 коломеъра от София заплатите са максимум 800 лева месечно.

    Коментиран от #49

  • 46 Защо не

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "JPower":

    Света, приятелю, днес, не е онова голямо, огромно и необятно място, в което някога израснахме. Доста се смали, но все пак е много важно да се държим и да си помагаме, особено, когато става въпрос за живота на ближния. Щом си тоя набор, може би и в казарма да си ходил и ако си, ще ме разбираш. В крайна сметка на фронта, живота на ближния, понякога е по-важен от моя...

    Коментиран от #54

  • 47 Сск

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "JPower":

    Защо си се прибрал в България,ако не е тайна?

    Коментиран от #52

  • 48 Само питам

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "JPower":

    До JСилата.Като толкова си обикалял- работил ли си нещо в Европа?С договор, осигуровки?Или просто си изследвал социалните служби на изброените от теб държави?Накрая те виждам на гишето за социални помощи,но в България.И за това няма да са ти виновни българите емигранти,а стила ти на живот.Подобен е на управлението на ГЕРБ- грешка- проба-грешка,но без необходимите изводи.

    Коментиран от #50, #51, #53

  • 49 Защо не

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Миризлив пор":

    Да, точно така е. Но това не променя, позицията ми - държавата трябва да се погрижи за тези хора в тази ситуация - 82ма българи са и имат право на това, а държавата е длъжна да им помогне. Това е. Аз го знам това, което казваш, то е точно така - ДА.
  • 50 Защо не

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Остави човека на мира и недей да си толкова сигурен в това, което виждаш. Телето, което търсиш под вола - да, ще го намериш и? От подобни заяждания в момента нямаме сметка. Имаме сметка от това, да се обединим срещу заплахата. Слаби сме!!! Стига го яде човекът. Остави го!
  • 51 Защо не

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Ти какво искаш, тези пари, които са събрани за социални помощи, да не ги вземе той, или такива като него, а някой тарикат политик ли... Аз предпочитам триста пъти той да ги вземе. Те тези пари така или иначе ще ги отдържат от работещите!!!
  • 52 JPower

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "Сск":

    Последно, преди 6 години се прибрах от Мюнхен. Занимавах се с коли. Жената, не издържа. По нейни думи и мисли, което беше вярно, в България ще ни е по-добре. И двамата сме с магистратура по финанси, даже и да съм бачкатор тук в България. Парите в Германия не ми са сладки!!! В България има много пари, но те са разпределени между герб и. Сие!! Никога не съм заминаваш за чужбина с идеята да се установява там.. Отглеждането на дете в чужбина, като българин е МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖЕНА!!! СЛУЖИЛ СЪМ В 68 БРИГАДА... Не съм бил никъде на социал, дано не се и налага. От друга страна, съвет към всички българи, които нямат работа и пари, да отиват при социалните и да си търсят правата!!! Нямо само български граждани, с основно образование ,станали родители на 12 години да храним!!!
  • 53 JPower

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Само ти отговарям!!! В Европа, няма как, бял човек да вземе помощ - социал без да е работил. ОСВЕН, ако не си местен.!!! Ми не съм бил на помощи и социал!! Двойно счетоводство също не съм правил...
  • 54 JPower

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Защо не":

    Най-добрите ми приятели са от 68 бригада. Често се чувам с тях, на някои им ходя на гости нооо... Повечето са в чужбина. Всички искат да се върнат и чакат момента! Никой не иска да седи в чужбина, въпреки, че децата им са родени там!!!
  • 55 Гошо

    0 0 Отговор
    Що какат?
  • 56 САЩисав Кравороб

    4 5 Отговор
    Да чакат, като оздравеят добре дошли.

    Един завръщенец заразява 9 българина, заради таки ще откараме до 2030 карантината.

    Тези нямат ли здравни, там да ги лекува добрия Запад.
  • 57 Ужас

    5 4 Отговор
    От огнището на заразата та у БГ, евалла ашкулсум.
    Да заразяват БГ лекари, че са много.
    Задължително под карантина 40 дни, както е в дебелите книги, и досега не се знае със сигурност карантинният период на вируса, а той зависи от имунната система.

    Карантината на палатки на пристанището под охрана, никакъв досег със здрави хора.
    Направили 30 - 50 хилядярки евро, и сега се връщат да заразяват.

    Така ще продължим до 22 век.
  • 58 Порно

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Защо не":

    Изкарат си заплатите. Изкарват и пенсиите , но на италианските песионери. А пенсиите на родителите им ги изкарваме ние. Аман от нагли гастарбайтери, да си плащат.

    Коментиран от #66

  • 59 789

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "homeopthy":

    Колега, опраИ си мерника! Тези айдуци откраднаха милиарди ти за четвърт милион тука си под всяка статия?!?
  • 60 КуроонавириРус

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ангел":

    Не е хубаво така да говориш за сънародници Ачо.Вярно е че са малоумници защото изчакаха кризата да се задълбочи и усложни и тогава се сетиха ,но както се казва по добре късно отколкото никога.Те са българи и е хубаво да им се помогне.Щото ти ако беше на тяхно място а кво щеше да правиш тогава ако ние кажеме майната му короната да го яде.
  • 61 Икономист

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Защо не":

    Сега от как не работят в чужбина ще вкарват по един у й в икономиката... и как заплатите "растът" в БГ ... незнам как ще излязат сметките но важното е да сме живи и здрави па макар и бедни.
  • 62 Възмутин

    0 1 Отговор
    Хубу ние ще им помогнем, те ще си нарушават карантината щот да веУки, тях вирус не ги лови, един заразява по ДЕСЕТ човека, накрая аз който съм преценил риска трябва да погребвам майка ми и баща ми,
    за да съм благороден.

    Много интерсно "съждение" за благородство.
    Благородство там, където от глупост и алчност се пренебрегват рисковете, и където ще умират хора следствие на тъпотата на други НЯМА.

    Защото догодина пак ще отидат по света, но нашите майки и бащи, зеца няма възкръснат от гробовете.

    На палатки на пристанището и 40 дни карантина, даже 60 дни, всички българи може 60 дни под карантина, те не могат.

    Коментиран от #70

  • 63 Възмутен

    0 2 Отговор
    За икономиката,

    загубите от тези които донесоха услужливо вируса в БГ, са много по-големи от левчетата, които са донесли.

    Да си взимат еврата и да подсилват икономиките, на държавите в които са ги спечелили.

    Ние тук ще се оправим и без тях.

    Не виждам никакво благородство близките и роднините ми да умират заради Възвръщенци, сигурат, че половината от тях музиканти са мургавички.

    Коментиран от #68

  • 64 Възмутен

    1 2 Отговор
    А косвено, заради такива възвръщенци затварят болници и отделения, роднините и близките ми ще умират, защото са отложени планови операции и затворени отделения, или са заразили личната ми лекарка.

    Това е благородно ли е, питам благородно ли е да умираш, и да нямаш достъп до здравеопазване, заради великите Възвръщенци.
    Аз да умирам благородно, все пак благородно, моля ви, вие ако искате рискувайте живота си заради тях.
    Посрещнете ги с китки, положете доброволен труд в болницата, праснете им и една целувка за благодарност.

    Мое правое да не искам близките ми да умират.
  • 65 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "JPower":

    Ти имаш ли поне средно образование? Защото това са елементарни селски разсъждения, или просто искаш да насадиш омраза?
  • 66 Защо не

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Порно":

    Това е така, за тези, които са се устроили и нямат никакво намерение да се връщат в България. Тези, за които пише статията, са за по 2-3 месеца навън и все още за разлика от мен търпят злобата ти+това, че имаш някой чичо владика някъде по етажите на властта, който ти пълна така или иначе малката глава с всякакви форми на жестокост. Каквито и да са, тези хора са ти сънародници и нямаш право да се произнасяш така за тях, ако си българин. Но явно не си...
  • 67 Защо не

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "майка":

    Ти не си майка, ти си зла мащеха и то не българка, понеже ако беше българка, нямаше да имаш подобна злоба към никой българин!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Сънародник

    1 2 Отговор
    Демек, сънародниците имат право да заразяват, а ние умирайки да ги възхваляваме.

    Българите в БГ нямат права, трябва да си седят у дома 2 месеца, да нямат достъп до здравеопазване, майките, бащите и децата им да умират, заразени от добрите сънародници носещи по-агресивния щам на CoV 2, или заради отложени планови операции и затворени отделения.

    Сънародниците ни имат право да си заработват навън, а българите останали безработни, заради тях, и с минимални доходи требе да им ръкопляскат в БГ.
    2 месеца като затворници да са в домовете си.

    На това му се вика двоен стандарт.
    Взимайте си еврата, там където сте ги спечелили, харчете си ги със здраве.
    Като оздравеят добре дошли.

    Защо трябва да мисля за "сънародника си", след като той не мисли за мен, и за себе си.

    Откъде накъде, аз ще умирам в името на сънародника си, да му позволя да ме убива, защото ми е сънародник?
  • 70 Защо не

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Възмутин":

    На кой ще помогнеш бе човек, кои сте тези "нии", ти горкият имаш нужда от помощ, вземи се оправи първо себе си, че после се занимавай с държавните дела. Просвети се малко по някои въпроси, че си се задръстил отвсякъде... Точно ей такива като тебе- на батко и братко глупоото момченца сте се навряли като мишоци в управлението на някакви структури и ви държат точно заради умствения ви багаж, и понеже сте лесно манипулируеми. И докато е така, ще я затривате държавата. Но да знаеш, че ако ти попаднеш в тяхната ситуация, аз и за теб ще се застъпя и ще искам да те приберат, въпреки, че си толкова т...п Саше...
  • 71 Русенец

    2 0 Отговор
    Що пък не? Вече пуснахме 200 000 джебчийки да се върнат и да изпозаразят цяла България.
  • 72 Баи

    1 3 Отговор
    Защо да ги прибират за да се заразяват от тях останалите - като свьрши карантината добре дошли
    Щом толкова са се затъжили за родината Трябва ли заради тях да не ходя на работа и да гладувам
  • 73 Възмутен

    0 0 Отговор
    До: Защо не,

    Първо няма да изпадна в тяхната ситуация, там където обичам да пътувам съм плащал данъци, и ме лекуват там, с по-високо ниво на медицината.

    Второ: Не слугувам по круизи.

    Трето: Себе си от години съм оправил, и мога да издържа 3 г. години карантина и да си свиркам.

    Но не съм загубил инстинкта си за САМОСЪХРАНЕНИЕ, както в живота, така и в бизнеса, затова съм оцелял, и двете сфери.
    Не ме карай да умирам, заради слугуващите с по-ниско образование от моето, сезонни роби, които НЯМАТ инстинкт за САМОСЪХРАНИЕ.

    Представям си "колко са успели", като не могат да прогнозират резултатите от едно събитие.

    Писна ми "гЪзарбайтери" да дават акъл на успели хора в БГ и чужбина.
    А държавните работи ще ги решават БЪЛГАРИТЕ останали в БГ,
    гЪзарбайтера няма държава, тяхната държава са: алчността и парите, кой даде повече.

    Затова да си президент и депутат, министър трябва да си живял в БГ.
    Същото и в САЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове