25 Април, 2020 15:50 7 160 34

Ивайло Мирчев, ''Да, България'': Сложете камери, защото всеки ден умират хора!

  • иво мирчев-
  • да българия

Активистът на ''Да, България'' призовава да се поставят камери на 500 метра, като по думите в София това би струвало 20 милиона.

Ивайло Мирчев, ''Да, България'': Сложете камери, защото всеки ден умират хора! - 1
Кадър: BTV

''Ако имаме проблем с осигуряването на защитни облекла на медиците от първа линия, по-добре да го признаем, а не да лъжем на брифингите'', това заяви Ивайло Мирчев, член на партия ''Да, България'', в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

Що се касае до премиера Борисов, Мирчев изрази пред Сашо Диков следното мнение: ''Той е неадекватен, след вчерашния ( б.р. вече онзиденшния) му брифинг вече може всичко да се очаква от него. Гледа ли брифинга вчера? Кара се, все едно говори на говеда.''

''Лицемерно е фактически да си откраднал милиарди от КТБ, а после да отидеш и да дариш 3 милиона. Видяхме всички кой съсипа КТБ и как Пеевски го няма делото в ''КТБ'', коментира членът на ''Да, България''.

За ужасяващата кончина на журналиста Милен Цветков, Ивайло Мирчев заяви следното: ''Не знам как да прозвуча по някакъв по-различен начин. Истината е, че в последните 10 години нищо не се променило в пътната безопасност. Всеки от нас можеше да бъде на мястото на Милен Цветков. Сега като идвах оттам, пак бях засечен. ( б.р. от района, в който бе убит Милен Цветков). Използват се празните булеварди, пак нямаше коли на МВР там, които да засилят контрола.

Милен Цветков щеше да бъде жив, ако видеоклипът за предишно негово нарушение ( б.р. на Кристиан Николов) беше стигнал до КАТ, ако беше обработен - този човек щеше да е без книжка. Това са серия от видеа от един и същи човек с видео регистратор, КАТ не са ги обработили. Там се занимават двама човека с обработване на видеа, нямат желание да се занимават с това. Другото затруднение е, че лично трябва да отидеш до КАТ, за да предоставиш видеото, а не с един линк просто. КАТ не обработва видеата на платформата ''Граждани''. Това са сигнали, които идват наготово, а те се чудят как да спънат този процес вече 10 години. КАТ е в XIX век, не в XX век. Смъртта на Милен трябва да тежи и на тези хора. А и не само тази на Милен, но и на други хора загинали по този начин.

Иво Мирчев призовава да се поставят камери на 500 метра, като по думите в София това би струвало 20 милиона. ''Инвестицията ще си върнат за няколко месеца'', каза той.

''Столична община изследва колко са опасни определени кръстовища, но не взима никакви мерки след това. При КАТ е абсолютно същото безхаберие. Камери на 500 метра, оттам нататък си на печалба за няколко месеца. Сложете тези камери, защото всеки ден умират хора! Стационарите камери на КАТ хващат много малка част от нарушенията, а тези, които ги хващат няма кой да ги обработи. Някои камери не записват'', заяви още активистът на ''Да, България''. Той добави, че За 800 км магистрали в България са необходими 1600 камери.

''Дадоха 30 милиона за водопровод, който не могат да пуснат. Не само, че не могат да го пуснат, той носи и загуби'', коментира Мирчев водопровода от София за Перник.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авеее

    21 8 Отговор
    "Сложете камери, защото всеки ден умират хора!" Къде да ги сложим тия камери? На телефоните си ли? Вече си имаме. Само камери работа не вършат. Законът е калпав,законът! Врата у полето камера не понася.

    Коментиран от #13, #15, #23

  • 2 Биометричен

    9 5 Отговор
    А бе най добре,ваксина с чип.

    Коментиран от #5, #30

  • 3 ПЕНКО

    11 17 Отговор
    ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЗНАЕ ,ЧЕ ТЕЗИ ОТ"ДА БЪЛГАРИЯ"НЕ СА ПРОИЗВЕЛИ НИЩО- ЗА ОБЩОТО БЛАГО НА НАЦИЯТА НИ !!!!!!!!!!САМО ЗЕМЕДЕЛЕЦ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ ВИД - ГАНЬО ОХРАНЕНО-ПРЕХРАНЕН!!!!

    Коментиран от #7

  • 4 един от стадото

    25 7 Отговор
    Днеска жипката пак обикаляше. Тая карантина не ли за всички, или само за стадото.
  • 5 Чичо Гейтс

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Биометричен":

    Браво, виж как знаеш. Айде, стадо, време е за чипиране. Бееееее БЕееееееееее БЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 6 реване

    16 5 Отговор
    ДЖипката обикаля,глобеният с 300 лева не ги плаща. Така е. Маскирано и блеещо стадо!
  • 7 Хммм

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Защо бе Пенко,да не би Герб да са произвели нещо за общото благо? Или пък ВМРО ,или ДПС,или БСП или Воля и т.н.? Споменатите партии още грабят от произведеното в социалистическа България и още има за грабене...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пройчо

    3 0 Отговор
    Уточнение---тоя ,не е художника Ивайло Мирчев.
  • 10 така така

    7 8 Отговор
    Вижте го моржа!! Пълен кр*т*н!!
  • 11 ЯСНОВИДЕЦ

    8 8 Отговор
    Това е ЖИВ КОМУНИС, СОЦИАЛИСТ ГЛАДЕН, И МИРИЗЛИВ.
  • 12 Да кажа

    14 0 Отговор
    Не е виновна ,,пътната безопасност,, една и съща е навсякъде, но виж вече манталитета на някои хора зад волана, със сигурност е виновен. Да не говорим, че през последните 25 години, 75% от придобитите книжки, всъщност не са взето както му е реда, а под масата, което пък ще рече, че тия 75% не са достатъчно грамотни и дисциплинирани за да управляват МПС

    Коментиран от #17

  • 13 DBS

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Авеее":

    Прав си ,но до някъде. Нека го снимат със 140 едни 3 или 4 пъти от парадайс до драгалевци ... по-друго ще бъде.А тия масово си карат така ... ще кара ден ..два три и ще се кротне.
  • 14 Жоро ГОЦЕВ

    4 11 Отговор
    ДОЛЕ БСП, и,, ДА БЪЛГАРИЯ,, ТОВА СА НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ.
  • 15 Само да кажа

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авеее":

    че пиян или дрогиран до козирката шофьор не го плашат закони, та върви му обяснявай, че изобщо има закон. Закона не е фактор, когато мозъка не е трезвен, би трябвало да сте го разбрали отдавна
  • 16 ЯСНОВИДЕЦ

    5 9 Отговор
    Това е ЖИВ КОМУНИС, СОЦИАЛИСТ ГЛАДЕН, И МИРИЗЛИВ.
  • 17 да бе да

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да кажа":

    Да бе манталитет. Навсякъде по-света има безотговорни зад волана.
    Но в Западните държави този проблем го решиха с поставяне на камери. И след заснемането...няма -ама този е син на прокурор,този е син да "бизнесмен" и т.н. Идва ти известието за глоба...,и ако не я платиш в 7-дневен срок се удвоява. При второ нарушение отново глоба.При трето-отнемане на книжката. И тук не става въпрос за извършено ПТП заради превишена скорост,а само за превишена скорост,без да си извършил ПТП ....го отнасяш.
  • 18 Опа

    12 6 Отговор
    Какви камери бе тъпанар, като няма КОЙ да ги наказва, накрая ще стигнат до извода , че и камерите не помагат! Докато такива като боко и гешефт са на власт, нищо добро не ни чака!
  • 19 Ръмпези

    9 3 Отговор
    НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ЖИВ ЖУРНАЛИСТА , ЗАЩОТО ТОВА Е УБИЙСТВО..ТОВА НЕ Е НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ...
  • 20 ами

    7 8 Отговор
    Този Мирчев изглежда и се държи като мутра, а ДБ е новото БСП. Само декларации в стил Нинова, Радев и комсомола. Утре ако влязат в парламента именно с тях ще правят коалиция, защо тне са десни и лъжат. БРУТАЛНИ И НАХАЛНИ СА. А КМЕТОВЕТЕ ИМ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ДРЪНКАЧИ.
  • 21 ами

    4 7 Отговор
    Този Мирчев изглежда и се държи като мутра, а ДБ е новото БСП. Само декларации в стил Нинова, Радев и комсомола. Утре ако влязат в парламента именно с тях ще правят коалиция, защо тне са десни и лъжат. БРУТАЛНИ И НАХАЛНИ СА. А КМЕТОВЕТЕ ИМ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ДРЪНКАЧИ.
  • 22 ами

    4 6 Отговор
    Този Мирчев изглежда и се държи като мутра, а ДБ е новото БСП. Само декларации в стил Нинова, Радев и комсомола. Утре ако влязат в парламента именно с тях ще правят коалиция, защо тне са десни и лъжат. БРУТАЛНИ И НАХАЛНИ СА. А КМЕТОВЕТЕ ИМ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ДРЪНКАЧИ.
  • 23 полицията е 65000 служителя

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авеее":

    Това е проблема, повтаряте като папагали "Няма закони"! А закони има, но няма кой да ги прилага и да наблюдава за реда.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иво

    10 0 Отговор
    Яд ме е, че не коментират конкретното предложение а си чешат езиците в коментарите!
    Смятам, че като те щракнат 5 пъти но си и патиш ще се замислиш как ще караш?
    Май тези които трябва да гласуват подобни предложения не им харесва, че ще ги заснемат и тях нали?
  • 27 Юлиан

    8 0 Отговор
    В Норвегия, сложиха отдавна камери не само на магистрали, но и навсякъде по градовете. Отразява се добре не само за нарушенията по пътните настилки, но и за всякакви престъпления. Колкото повече камери има, престъпленията стават по-малко. Хващат престъпниците много по-лесно. Така е в съвременния свят. Стига да има сурови наказания за престъпленията, разбира се. Както и желание да се унищожи престъпния свят на цяло.
  • 28 Ние ги хващаме а те

    6 0 Отговор
    ги пускат ... съдебната система е проблема, усещането за безнаказаност и корупция на всички нива и "оневиняване" на на убийци, крадци на милиони и мародери ... та не разбрахме покрай вируса какво стана с Божков?
  • 29 Политолог

    3 1 Отговор
    Като му гледам малкото чело на горния "велик"..българин. А бе, всички станахте специалисти по всичко и започнахте да давате акъл. Четете, слушайте , учете се.. защото сте неуки за много неща
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Шофер

    6 0 Отговор
    Добре камери, ама да оправят пътищата маркировката и знаците. В момента ограниченията са напълно неадекватни, светофарите са от 70-те години на 20 век, маркировката почти я няма, пътищата са разорани. Камерите да снимат как се лашкаме по дупките, как на магистрали има ограничение 60 и тн малоумщини без край!
  • 32 Дани

    1 0 Отговор
    Излиза , че е поизчерпана тази форма на управление и “ Депмокрация”
    Не знам на кой от всички изказали мнени му трябват Партии и Депутати! Не е ли време да се мисли за Референдум за начина на управление на Държавата !
  • 33 Според мен

    1 0 Отговор
    Както се вижда мерките до сега не са ефективни. Докато шофьорските курсове наблягат на листовките. Листовка кола не кара!
  • 34 идиот

    0 0 Отговор
    И Факти ли са месирки!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове