Last news in Fakti

27 Април, 2020 09:38 8 365 36

Мирослав Ненков: Няма как да пием 32 ракии на ден, а лекарите изтървали цирозата

  • мирослав ненков-
  • лекари-
  • коронавирус

Токсично е отношението към лекарското съсловие през последните години

Мирослав Ненков: Няма как да пием 32 ракии на ден, а лекарите изтървали цирозата - 1
Снимка: Архив

Токсично е отношението към лекарското съсловие през последните години, в сегашната ситуация се оказва, че лекарите помагат, заяви пред БНТ анестезиологът д-р Мирослав Ненков.

По думите му през последните години всеки неблагоприятен случай се преписва като лекарска грешка.

"Неглижирането на интелектуалния труд, какъвто е и лекарският, през годините това се е превърнало в абсолютна нормалност. Няма никаква логика, ако човекът с кирката е добре заплатен, този, който седи на топло, с чисти ръце, да взима същите пари като този, който си съсипва здравето с кирката на полето", каза той.

Няма как да пием 32 ракии на ден и после да кажем, че лекарите са изтървали цирозата, каза още д-р Ненков.

Той допълни, че не е оптимист отношението към лекарите да се промени след кризата с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    30 6 Отговор
    С 32 ракии не може да има корона вирус, нали?

    Коментиран от #3, #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ушанка

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Пробвай
  • 4 ГОСТ 1

    31 33 Отговор
    Това плямпало наречено "лекар" е срам за цялата гилдия.
  • 5 Нова

    49 3 Отговор
    Докторе, криво седи, право съди! Много лоши професионалисти има и при вас. Докато при другите професии грешките са поправи и при вас са или под земята или инвалидизиране. Дори про частните се наблюдава неглижиране на оплакванията на пациента. Освен това има нещо, което би трябвало да се промени защото води до грешки. Не може доктора да работи 7 ч. в б~цата, а после още 7 в частния си кабинет и така ден след ден е той да не е робот?
  • 6 pbdan

    53 2 Отговор
    Ще цитирам по памет една испанска вирусоложка. Попитали я как да се предпазят от вируса, а тя им казала: Аз взимам 1500 евро на месец. Питайте Роналдо,който взема десетки милиони за седмица.
  • 7 Иван

    28 27 Отговор
    Абсолютно е прав доктора! Няма как, ние да сме безотговорни към себе си и ВИНАГИ друг да ни е ВИНОВЕН!!!! Време е да се замислим и ПРОМЕНИМ, ако искаме, нещо хубаво да ни се случи.
  • 8 Истината боли

    26 24 Отговор
    Абсолютно прав е доктор Ненков. Няма как за нашата безотговорност винаги да търсим грешка другаде, но не и в себе си! Българина, като цяло има много ниска здравна култура, лекува се сам, сам си поставя диагноза в Гугъл, а когато стигне до лекар вече е късно...

    Коментиран от #13

  • 9 Пият

    19 0 Отговор
    пушат , дамаджани сушат !
  • 10 абе докторе

    38 10 Отговор
    коментирай Хаскво-човека с отрязания крак. и Соφия,пациента когото изхвърлиха от линейката защото нямал осигуровки и той се самоуби... много искам да ти кажа какъв си,но ще ме блокират,като краен циник. все пак не си прав. и жена ти не е права,и.....
  • 11 Tzar

    20 5 Отговор
    Не Ви обиждам,ама една Революция не можахте да спретнете за да я има Нашта България,Ска..ни Ителектуалци.
  • 12 Ура! Идва май!

    10 5 Отговор
    Задават се празници- няма как. Да пием 32
    ракии! Наздраве!
  • 13 ТЪпет

    31 4 Отговор

    До коментар #8 от "Истината боли":

    Викаш ниска эдравна култура е пореэна рана от трудова элополука,отиваш в болницата там вдигат рамене и ти каэват абе бягай до друга болница.Ти докато бягаш и умираш.Това е само един случай от вчера.
  • 14 лекар с много стаж

    13 11 Отговор
    Миро, прав си! А всички вие, които пишете против лекарите като цяло, и не правите разлика от онези измамници измежду нас, не ни търсете за нищо!

    Коментиран от #22, #27

  • 15 Чочо

    22 4 Отговор
    Доктор ли си какъв си не знам в твой стил ще кажа че в много случаи е токсично отношението на лекарите към пациентите. Особено тези които са се окичили с разни титли и вече си мислят че са хванали Господ за някоя част от тялото.
  • 16 нема лабаво

    13 4 Отговор
    А бе, докторе. Не ти знам мярката, ама 32 "стотачки" са си 3.2л. На ден?! Радост за археолозите - идеално запазен артефакт.
  • 17 Вярвате ли че иженерите

    18 5 Отговор
    у нас са по- добри от докторите, ако е така ходете на лекар. Аз като се знам какъв иженер съм, как да ходя на лекар ... освен това ги познавам, няма как да са добри, не инвестират в обучения, апаратура и не лекуват, само изписват лекарства

    Коментиран от #23

  • 18 киро

    26 3 Отговор
    А какво ще каже този "професионалист" за източване на ЗДРАВНАТА КАСА ? В Германия за кутия бонбони се влиза в затвора , а тук се пише че пациент умира от друга болест ,за да се ИЗТОЧАТ повече пари , а за сърдечните стендове ............ и много други случаи !?

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Точно така

    18 1 Отговор
    Те затова докторите вземат само "сухо", а не ракия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Вярвате ли че иженерите":

    Е не ходи на лекар бе ,това въобще не задължително
  • 24 Лол

    14 1 Отговор
    Няма как и в проядената ни здравна система
    където е пълно с незаинтересувани, корумпирани, алчни и некадърни кадри да няма осъдени за толкова погубени човешки животи, Но това е свързано с една друга проядена наша правосъдна система, а и с максимата гарван гарвану око не вади. Показателен е факта, че двама ваши колеги лекари изгубиха детето си от лекарска "грешка" и не можаха да намерят справедливост, като не успяха да намерят лекат който да се съгласи да направи експертиза в цала България. Сякаш ако имаше достатъчно осъдени от едната страна, нещата щяха да се нормализират. И от другата страна щяха да чувстват справедливост и да са спокойни, че първите внимават повече от николко. И отношението щеше да се уталожи. Но както живота ни учи винаги има изключения и светли личностти сред всяка професия, но тук просто мършата е в повече и истинските хора там не могат количествено да подобрят цялата картинка.
  • 25 Гошо

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "киро":

    Ти точно по тоя въпрос за касата не давай много Германия и особено пък щатите

    Коментиран от #28

  • 26 надпис на лекарско бюро

    16 2 Отговор
    ,,Доктора бонбони не пие!''
  • 27 как да познаем

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "лекар с много стаж":

    кои са ,,измамниците между вас'' на белите ви престилки нищо не пише???
  • 28 2121

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гошо":

    Ти виждал ли си клиника в Германия? Бях в университетската клиника в Тюбинген, там където се разработва ваксината. Български коментар ще даваш.......
  • 29 Pompev 🇧🇬

    1 1 Отговор
    Ама по 12 има как
  • 30 ЖОРО

    14 1 Отговор
    ЗЛЕ ЩЕ Е ДОКАТО ДОКТОРИТЕ ВИЖДАТ БАНКОМАТ А НЕ ПАЦИЕНТ...
  • 31 РЕформата

    5 0 Отговор
    КРАЙНО НЕЧИСТОПЛЪТНО по природа е смесването на частното с държавното и това ражда изродски явления в здравеопазването.
  • 32 the truth

    7 1 Отговор
    Ми нали болниците са търговски дружества. Касата покрива нищо и само плащаш и доплащаш. Какво искаш да е отношението тогава? Излекъван пациент = изгубен клиент!
  • 33 Телефен

    9 4 Отговор
    Много се активира д-р Ненков в ефира. Няма ли и други, които могат да ни съветват, та все едни и същи "корифеи" и "авторитети" ни показват телевизиите. Покажете нещо ново и различно. Или за продуцентите така е по-лесно - все едни и същи актьори в пиеската.
  • 34 246

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Пробвай
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.
  • 36 Сладко

    0 0 Отговор
    Токсично е и отношението на много лекари към пациентите,на които господата ,някои казвам,,лекари,,гледат като на банкомати ,и от позиция на всевишния ,забравили че утре ,те самите стават пациенти,може би на нашите деца....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове