2 Май, 2020 15:41 3 595 69

Каракачанов към Груевски: ВМРО е българска

  • вмро-
  • българия-
  • македония

В организацията нямало гръцки вергини и шумадийски шайкачи

Каракачанов към Груевски: ВМРО е българска - 1
Снимка: БГНЕС

Две изненади дойдоха от Македония тези дни. Първата е откритата позиция на професор Денко Малевски, първият външен министър на Македония, че българи и македонци сме били все пак един народ в миналото. Моите искрени поздравления за това „научно откритие” към професора! Аз, разбира се, смятам, че не само сме били, ами и продължаваме да бъдем един народ - макар и насила разделен. И не само това - вярвам, че не е далеч денят, в който отново ще бъдем заедно и там, където е текло, пак ще тече.

Това написа във „Фейсбук“ председателят на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер на Република България Красимир Каракачанов. Той прилага и снимки към публикацията си.

Ето целия му коментар:

В своето интервю проф. Малевски признава и българската идентичност на Гоце Делчев, както и тази на Кръстьо Мисирков. Аз бих добавил, че не само те, но и всички останали възрожденци и революционери от ВМРО са българи! Българи, които са говорили и писали на български език и които са отдали живота си за българщината в Македония. Позицията на професор Малевски е добрата изненада.

Лошата изненада е поредният мъчителен опит на Никола Груевски да се прави на историк. Със солидна доза посредственост той се включи от Будапеща в истеричното разпъване на Денко Малевски за това, че бил признал най-лошото - българското минало. Разбирам го донякъде, като бежанец в Унгария има вероятно доста свободно време за уплътняване. Определено обаче историята, и особено тази на Македония и на ВМРО, не му се отдава.

На неговите исторически въпроси към Малевски съм длъжен да кажа. Първо, защото съм професионален историк, който е отдал целия си живот на темата и второ - защото съм председател на ВМРО.

Във ВМРО няма гръцки вергини и шумадийски шайкачи. ВМРО е истинската, автентичната, червено-черната и най-вече - българската!

Груевски започва „анализа” си с това, че само комунистите с възхищение били посрещнали Българската армия и власт през 1941. Според него Българските акционни комитети са създадени от комунисти.

„Колегата” Груевски тук демонстрира тотална си заблуда и невежество. Не само комунистите, а целият български народ в Македония посреща българската армия с цветя и песни! Не могат да бъдат скрити в интернет стотиците снимки, показващи въодушевлението и радостта при посрещането на българските войски във всеки македонски град. Гръбнакът на новата местната администрация - кметове, полицаи, институции и учреждения, е бързо съставен от местни родолюбиви българи. Такива са Спиро Китинчев, който става кмет на Скопие, Димитър Гюзелов - началник на българското радио Скопие, Димитър Чкатров - съосновател на Българските акционни комитети, Илия Коцарев - кмет на Охрид, Христо Светиев - кмет на Битоля, Йосиф Андонов - кмет на Куманово, Методий Ночев - кмет на Прилеп, Константин Ванов - кмет на Велес.

И това е много малка част от тях! Освен че всички са родом от съответните македонски градове, и не само че не са комунисти, но са и дейци на ВМРО! Само дни след навлизането на българската армия в Македония заглавието на първа страница на вестник „Македонска трибуна” - орган на МПО (Македонската патриотична организация в САЩ и Канада) е „Българският Великден дойде!”

Същото правило важи в пълна сила и за Българските акционни комитети, за които Груевски споменава, неосъзнавайки в какви дълбоки води навлиза. Почти навсякъде из градовете на цяла новоосвободена Македония най-активните дейци на ВМРО са отново сред основните техни създатели. Няма да ми стигне мястото и времето, за да ги изброя всичките, но те са детайлно описани както в българските архиви, така и в съдебните процеси, организирани срещу тях от любимите на Груевски титовите власти след 1944 г. Нека спомена само, че сред учредителите на Българския акционен комитет в Щип е и видният български патриот Михаил Миялков, когото вярвам, че Груевски и неговият братовчед познават добре, защото това е не някой друг, а техният собствен дядо.

Всъщност не само Миялков се е самоопределял като българин, но и съгласно устава на Акционния комитет е работил за „развиването на здрав български национализъм” за „обединението на всички българи в една Голяма България” и „за борба срещу неприятелските елементи на българщината”.

Интересно е да се отбележи също така, че дядото на Груевски се застъпва през 1943 година за това неговата съгражданка Радка Шекеринова да получи държавна българска пенсия „за заслуги към българщината” като съпруга на убития от сърбите години по-рано „виден български деец” Александър Шекеринов.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ръмпези

    18 4 Отговор
    ОТВАРЯЙ ГРАНИЦИТЕ...НЯМА ВРЕМЕ..
  • 3 Като

    26 4 Отговор
    Вицепремиер и лидер на една от партиите в управляващата коалиция Каракачанов е в позиция да реши бързо и категорично проблемите с македонските сърбомани, но... не го прави, а само говори - шум в ушите, прах в очите!

    Коментиран от #18

  • 4 Тодор Александров

    36 6 Отговор
    Тук шкембе войвода е прав-ВМРО е българска,но в момента много,много крадлива организация,в т.ч. продаваща и български паспорти на всякаква паплач.
  • 5 Охрид

    15 1 Отговор
    Където е текла пак ще тече.
  • 6 Ташко

    11 8 Отговор
    Cлeд рaзoрeнията oт Бaлкaнcкaтa вoйнa пo гoлямa чacт oт мaкeдoнcкитe бeжaнци, чувcтвaйки чe ca си бългaри нe cлучaйнo избират и зaпoчвaт дa ce прeceлвaт в Цaрcтвo Бългaрия къдeтo cи и ocтaвaт дa живeят, НO cлeд ВCВ, eднa oт причинeтe зa зaпoчнaлoтo дoбрoвoлнo пocръбчвaнe нa пo млaдoтo пoкoлeниe oт бългaритe ocтaнaли в Мaкeдoния и oтрoдявaнeтo им oт Бългaрия cлeд 1945г e ужacът и cрaмът дa ce нaричaт пoвeчe бългaри, виждaйки нoвoтo кoмуниcтичecкo зaрoбвaнe, изoлaциятa и зaтвoрeнитe грaници, кoнцлaгeриcткитe тeлeни мрeжи зa бългaритe пo грaницaтa , нacилcтвeнoтo oтнeмaнe нa зeмятa,кoмуниcтичecкитe рeпрecии и бeзпрaвиe, бeднocттa и мизeриятa в кoятo зaпoчвaт дa живeят cъбрaтятa им бългaри пo врeмeтo нa cтaлинcкия coциaлизъм и при кoмуниcтът ТAТO , в cрaвнeниe cъc cвoбoдaтa кoятo имaхa и възмoжнocтитe зa пo дoбър живoт кoйтo им прeдлaгaшe и дaвaшe "coциaлизмa" нa ТИТO ...!!!
  • 7 Справедлив

    17 4 Отговор
    Ами така е.... Малко по -малко, титовистките кратни в Македония ще разберат, че не са македонци, а българи.... Историческите факти са категорични.... Нужно е обаче време.... Всяка кратна, увира добре само на бавен огън :) ')
  • 8 История.бг

    5 8 Отговор
    терористична организация извършила стотици политически мокри поръчки из цяла Европа и България.
    В сътрудничество с италиянската мафия и колумбийски картели са внасяли целия кокаин за Европа.
  • 9 силен си на приказки

    10 8 Отговор
    ама да направиш една лицева опора те е срам

    Коментиран от #14

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 3 Отговор
    Кaквo "научно откритие" ? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...
    Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo.
  • 11 А кой

    9 0 Отговор
    ли вече македонец , не се е сдобил с българско тескере с все по – увеличаваща се вече тарифа ?!
  • 12 Карапинчеров

    5 13 Отговор
    Стига лая че нищо не се знае. Може много скоро да се наложи да се молиш за Северо Македонски паспорт и да се обедняваш , че всъщност си Северо Македонец а не Българин.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един от стадото

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "силен си на приказки":

    трябва му удължиш ръцете да отлепи шкембето..
  • 15 помощното училище

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Маки":

    е затворено и ще си останеш на ниво-,,МЕЧО'''
  • 16 недей слага минуси

    14 5 Отговор
    по голем сиган, от македонския безроден сиган нема, напълнили сте Западна Европа и Америка, виждал съм ви с очите си, живеете като клошари, глупави като онази задната част от човешкото тяло, смотани, дебели, но иначе сте македонци патреоти със самочуствие, и мразите бугарите, езика ви чист български със сръбските сборове вмъкнати вътре, медиите и политиците в България са виновни за това, че по-голямата част от населението ни още живее с романтизма на миналото и има положително отношение към тези отрепки и карикатури от това жалко подобие на държава
  • 17 един от стадото

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Маки":

    чакай бе, нали бяхме татари. Ти да не си на една граница с Папуа Нова Гвинея и какъв език говориш, местния Хири моту ли.
  • 18 Ами

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Като":

    агент Иван толкова си може
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не съм сигурен, че е Българска и

    2 2 Отговор
    защитава интересите на БГ. След 1923г. е била ЗАБРАНЕНА и е била правилна забраната и.
  • 21 Антигерб

    4 2 Отговор
    Каракачанов то хубаво сега ги приказваш ама във фейсбук а къде беше когато подписвахте договора за "добросъседство" с управляващите продажници от ГЕРБ и признахте съществуването на "македонски език" под натиска на новите ни "братя" отвъд океана.

    На приказки си голям "патриот" обаче на действия си само едно л...о.

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Behemoth

    1 1 Отговор
    А австрийците германци ли са?Според Хитлер ,да.....

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 504

    7 0 Отговор
    Дано се развием и станем държава с авторитет в ЕС , тогава Македонците сами ще си спомнят какви са били техните прадеди! Те са се радвали , когато нашите войски са влезли там ама след това е имало голямо разочарование . Лошо са се държали нашите нови управници с тях. За това те ни наричат фашисти . Иначе казано през войната са се страхували от нас а след това през комунизма се срамуваха да се наричат Българи!!!
  • 29 Антигерб

    10 3 Отговор
    Границите на Сан Стефанска България са определени като се е гледало къде е преобладаващото българско население. Непреодоляващото население са се самоопределяли като турци, сърби, гърци или власи но нямало никой самоопределил се като македонец.

    Македонците са измислена нация също като украинците. Измислят я сърбите за да ги отдалечат от България и толкова години пропаганда и гонения са си свършили работата - отделно продажници от новите ни "демократи" досвършиха работата - признахме я като държава, признахме и "язика" им и сега почти сме признали измислената им "история".

    И всичко това защото никога не сме си гледали националния интерес а само как да се подмажем на текущите си господари.
  • 30 Фатих Мехмед

    5 9 Отговор
    Не се карайте сите се рая на Ердоган😂😂😂😂
  • 31 Много точен коментар!

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антигерб":

    Този натрапен отвън договор,против българските интереси беше подписан от ГРОБ и коалиционните “патриоти”.Това е като да се прави разлика в населението,езика,културата между
    ГФР и ГДР,които естествено никога не се признаха. Каракачанов едно говори,друго прави!
  • 32 Антигерб

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Behemoth":

    Да си чул някой австриец да казва че говори австрийски език а не немски. Да си чул някой австриец да казва че не са произлезли от германските племена. Между другото австрийците посрещат Хитлер с цветя и 95% одобряват присъединяването към Германия.

    Дали ще е така с македонците след 75 години промиване на мозъците им.
  • 33 Сандански

    3 4 Отговор
    Щял да се развие от ЕС ...ха-ха. А, да знаеш случайно че в Македония всяко семейство получи по две заплати заради ковид 19 а те не са още в ЕС ...Мисли бе , кажи защо там уж бедни имат повече пари а татарите немат и дават кредити Ако не знаеш ке ти кажа - оти са други , крадливо зло племе различно от макетата

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Без интерес

    5 2 Отговор
    За България, Македония въпреки общата ни история в миналото е била и е създавала само проблеми на България и е крайно време да се забрави и изостави от политиците ни и нека да не се занимават повече с нея и да си се развива по свой път, като въобще не е нужно да и се доказват исторически истини ,че българи и македонци сме били един народ в миналото /то и със сърбите сме били един народ в миналото/ още повече че днес населението й не е същото и вече е смесица в по голямата си част с албанското с което пък българите нямат съвсем нищо общо...

    Коментиран от #63

  • 37 Алфа Чакал

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Горд Българин":

    Не се отказвай толкова лесно от Македония.Влезат ли в ЕС албанците ще излетят с 200км/ч за Европа.Македония е в сърцата ни ,във песните ни,в историята ни,в химна на Българската армия се пее за градове и села в Македония.Охридското езеро е толкова дълбоко залегнало във фолклора ,че си го имаме за наше.Промити мозъци са,но не са виновни те,сърбите са виновни за това.Тези сърби само проблеми са ни правили,нищо добро от тях.

    Коментиран от #38

  • 38 Горд Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Алфа Чакал":

    Виж сега, аз не съм се отказал от тях, но това не е важното в случая, защото те са се отказали от нас. На човек насила можеш да му вземеш, но насила не можеш да му дадеш в случая акъл, разум и мъдрост няма как да влезе в промитите вече бивши български, а днес "македонски" дървени глави. А това с албанците там според мен е вече необратим процес, защото те се въдят като нашите ромби тук, така, че за 20 години ще са мнозинство и "македонските" чутури ще бъдат изядени, но за тях не бих изпитал и грам жал, защото винаги са ни плюли и мразили, както никой друг.
    Географската област Мaкeдoния за съжаление е завинаги загубена за нас българите.
    Да тя ще остане в cърцaтa ни, в пecнитe ни, в иcтoриятa ни, както и Oхридcкoтo eзeрo и няма, защо да го имаме за наше, защото то си е наше. Да сърбите са виновни затова, че са ги тормозили през годините и са ги отдалечили от нас, но не са само те виновни и нашите сънародници наричащи се днес "македонци" са виновни, защото са се предали.
    Как ние българите за 500 години османско робство не станахме турци и не приехме исляма естествено с малки изключения /помаците/ в Родопите, а тези за има няма 40-50 години и станаха "македонци". Нека да гледаме малко по сериозно на нещата,а

    Коментиран от #41

  • 39 Ганчо

    5 0 Отговор
    Власта в България не е нужно да отговаря на изказвания на Северно Македонски политици в техните медии.Това е все едно да спориш със умрял.Всички там с малки изключение са учили фалшива история .Няколко поколения наред са отровени и с промити мозъци.Оставете ги да видим до къде ще стигнат като надъхват населението си и ги заблуждават.Ние сме им поставили условия без мак език и без открадната Бъл история могат след 20 год да влязат евентуално в ЕС.Иначе алтернативата им е Евразия което означава глад.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Алфа Чакал

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Горд Българин":

    Аз съм като кон с капаци и Охридското езеро и Вардар са си мой:)Жив и здрав да си и още по-горд.

    Коментиран от #42

  • 42 Горд Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Алфа Чакал":

    Благодаря. И ти бъди жив и здрав и най вече Горд Българин като мен, защото ние българите има, с какво да се гордеем напук на всички, които ни мразят, а те ни мразят, защото сме най-старата държава в Европа и сме ги били наред. Това не могат да ни простят, но на мен лично не ми пука.
    АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН КРЪСТОНОСЕЦ В ДУШАТА СИ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    2 4 Отговор
    Ние сега лъжем че няма Македонци и Македонски език обаче господ не можем да го излъжем. Братя Българи трябва да имаме страх от Бога. Не можем една песен да си напишем ако не са Македонските песни. Да не се залъгваме.

    Коментиран от #48

  • 45 Йозеф

    3 0 Отговор
    Не знам защо се занимаваме с тези. Да се мислят за каквито искат, има достатъчно исторически документи.
  • 46 Makedonec

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Горд Българин":

    Тази дума към вас никога означава че сме различен народ, в простотията си го призна. Аз Македонците от Благоевград ги приемам за свои. Като си толкова патриот поискай права за Бугарите в Гърция (егейска Македония). Там мълчите като насрани, защото там няма Булгари.

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Горд Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Македонче недей да се наричаш Българин, защото не си.
    И не споменавай името Господне напразно. Един истински българин не може да напише такива неща.
  • 49 Голям праз

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Makedonec":

    Взели си вече българския паспорт?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ела да се срешнем

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Горд Българин":

    Много си я бе.

    Коментиран от #54

  • 52 Горд Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Makedonec":

    В Блaгoeвгрaд са твои, колкото са твои албанците в измислената ви държава. А ти, за какви ги приемаш ми не дреме. Да пaтриoт съм, но за какво ми е да искам прaвa зa Бългaритe в Гърция (eгeйcкa Мaкeдoния), която също е била част от България? И за твое сведение там има Бългaри, и не само там, но явно промития ти мозък не вдява, че живеем в 21 век и няма смисъл от това вече. Светът върви към глобализация, в което си има и плюсове и минуси като във всяко нещо. Ето ти ЕС, в който ти "македонче" се опитваш да влезеш. Там има ли граници?
    Стой си в 19-ти век още и не се обаждай, че ставаш смешен с претенциите си. Ние не искаме нищо от вас освен да спрете да правите жалки опити да крадете нашата българска история и да я представяте като ваша само, защото сте "държава" на 20 години и си нямате такава.
    Ще те видя след 20 години като те налазят албанците къде ще вървиш, но тук определено нямаш работа. Тук псевдо "македонци" плюли Родината ми България не се приемат. И живи да ви ядат не ми пука за вас.

    Коментиран от #53

  • 53 Македонец

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "Горд Българин":

    Пич не ни копай гроб че първище паднеш. Ние имаме по 3 деца вие по 1. Жените ви се омъжват за Турци и Араби, толкоз сте ги въспитали. Албанците при нас са по 15 процента, а тук циганите и турците са над 50%

    Коментиран от #56, #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Горд Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Македонец":

    От "македонец" акъл не искам. Аз гроб никому не копая, но ако се наложи и се стигне до там няма да съм сам в него и вие ще намажете. Тази статистика от кой пръст я изсмука. На чужд гроб не плачи. Ние сме нация съхранила се и оцеляла 500 години под османско робство и няма да се затрием заради някакви си 30 години псевдо преход и пладнешки грабеж.
    Не ми пука колко деца имате и по 5 да ги правите албанците правят 20 така, че пресмятай, за колко време ще сте им роби.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Дядо Иван

    4 0 Отговор
    Гледайте на СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИТЕ като друг народ . БЪЛГАРИ БЯХА тяхните ДЕДИ тези сегашните не искат и да споменават за нас .

    БЪЛГАРИН И БЪЛГАРИЯ ТАМ СА МРАЗЕНИТЕ ПОНЯТИЯ ИМАШЕ АНКЕТА ПРЕДИ ВРЕМЕ.

    ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА ВЪВ ВЕНИТЕ ВЕЧЕ ОДАВНА НЕ ТЕЧЕ ДЯДОВАТА ИМ КРЪВ.

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Makedonec

    5 4 Отговор

    До коментар #56 от "Горд Българин":

    По умния спира да спори. Простака си е простак за цял живот

    Коментиран от #61

  • 61 Горд Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Makedonec":

    Аз няма, какво да споря. Историческите факти казват всичко, а вие освен да мълчите друго не виждам, какво можете да направите.
    Пред фактите и Боговете мълчат, а както знаем вие не сте Богове. Единствено можете да пишете глупости, но това по никакъв начин не може да промени историята. Така, че у лево.
  • 62 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Македонец":

    Браво . Прави им по един татарски Пасош на дечиниата, за всеки случай, че може да си сбъркал процентите
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Без интерес":

    Кой си ти бе, куче шумадийско, че така лесно раздаваш БЪЛГАРСКИ земи?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Алфа Чакал

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Дядо Иван":

    Ама като кандидатсват за БГ паспорт пишат ,че са с Български корен.Вари ги разбери.
  • 66 123

    1 1 Отговор
    ВМРО е терористична организация, историята га доказа.
  • 67 МУТРИ

    0 0 Отговор
    ВМРО Е ТЕРОРИСТИЧНА ШАЙКА , А В МОМЕНТА Е НАСЕЛЕНА ОТ ДОКАЗАНИ КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ И ЛЪЖЦИ
  • 68 КРИМ Е РУСКИ

    0 0 Отговор
    КРИМ Е РУСКИ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове