Last news in Fakti

8 Май, 2020 17:20 3 231 51

БСП иска оставката на Захариева

  • екатерина захариева-
  • бсп

Социалистите възразяват срещу присъединяването на България към разпространената днес декларация на 10 министри на външните работи по повод 75 г. от края на Втората световна война

БСП иска оставката на Захариева - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

БСП възрази срещу присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75 г. от края на Втората световна война.

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия омаловажава милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света.

Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници.

Подобни интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

Настояваме министърът на външните работи г-жа Екатерина Захариева да оттегли подписа си и премиерът да внесе в парламента нейната оставка.

Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г. затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част.

Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа. Поздравяваме българските граждани с двата празника!", заявиха социалистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    54 10 Отговор
    И аз и я искам ама не ми я дава, крие я под фустата си все едно е девица и не са я минали групово от Гербъ

    Коментиран от #4

  • 2 Хазарова

    34 4 Отговор
    10 жертвени агънца, прифронтоваците на Алианса на сатанягите.

    Коментиран от #44

  • 3 Комуниста

    56 18 Отговор
    Това е май жалката декларация пускана някога съюзниците на Нациска Германия подписали някакъв лист на 8.Май! Тази Захаринка може от нейно име да разписва каквото си ще но от името на РБ няма право!

    Коментиран от #50

  • 4 Transpocalypse

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Крие кайсиите под лекопласта.
  • 5 ленчето с кремчето в ръце

    29 11 Отговор
    ЩО ТАКА БЕ ,ОСТАВЕТЕ Я ТЯ И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ РАЗБИРА ,ТРУДНО БИ НАВРЕДИЛА НА ТЕРИТОРИЙКАТА ОСВЕН ТОВА КОГАТО Я ДАВАТ ПО ТАЛАВИЗОРА Е МНОГО ЗАБАВНА ,ВЕСЕЛЯЧКА НЯКАКВА
  • 6 Хисторик

    50 15 Отговор
    Ама нещо се оплакват съюзниците на третия Райх - Румъния, България, Чехословакия, Унгария, Прибалтийските ли? Айо не беше Червената армия Полша щеше да блед спомен сега, че някога е имало държава Полша в Европа!
  • 7 Абе

    28 46 Отговор
    Няма ли да забранят БСП вече? Комунизмът е забранен в България, такива партии не може да има. А защо не и социалистически? Хитлер е бил социалист, Сталин също. СССР също. Абе не трябва да има социалистически партии в България. Мене ми омръзна да гледам политически динозаври от преди христа.

    Коментиран от #19, #21, #43

  • 8 БО-COVID-19

    12 37 Отговор
    ЕТО КАКВО ПИШЕ ДР. НИНОВА:
    "Подчертаваме, че ....Тe бяхa рeaлизирaни в рeзултaт нa пoбeдaтa нaд фaшизмa във Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa, в рeзултaт нa жeртвaтa и caмoжeртвaтa нa милиoни eврoпeйcки грaждaни и aнтифaшиcти, cрeд кoитo хиляди бългaрcки aнтифaшиcти и вoйници".

    НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАРИЧАТ С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА; ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОПИСВАНИ С ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ, БЕЗ ОБВЪРЗВАНЕТО ИМ С КАКВИТО И ДА СА ИДЕОЛОГИИ.
    9-и май не е празникът за победата над фашизма, а е празник за победата над националсоциализма – победата, за която най-голям принос с цената на милиони човешки жертви има Червената армия на СССР.
    Тези, които се чели само учебниците за историите на БКП и КПСС, е крайно време да проумеят, че Хитлеристка Германия (1933 – 1945 г.) е била национал-социалистическа.
    Истината е, че фашизмът в Европа е победен от съюзническите армии главно на САЩ, Великобритания и Канада.
    Не вярвате? Ето фактите:
    Победата над фашизма е извоювана за времето от десанта на о. Сицилия (9-и юли 1943 г.), настъплението на север в континентална Италия и прекратяването на бойните действия (2-и май 1945 г).
    Трябва ли специално да споменавам, че Италия по това време е фашистка; трябва ли да споменавам кой е Мусолини?
    За подробности – в библиотеките вече има достатъчно книги с факти за истинската и неидеологизирана история на Втората световна война.
  • 9 шуролинков инженер гениколог

    32 9 Отговор
    СПОКО ВЕ ,ТЯ НЕ Е ВИНОВНА ТЯ САМО СЕ Е ПРИСЪЕДИНИЛА И ЕДВА ЛИ ЗНАЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА ,ТАКА СА И НАРЕДИЛИ
  • 10 Мръсни комунисти

    22 34 Отговор
    Долу БКП!
  • 11 ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭

    38 7 Отговор
    Просто няма как да помагаш на нацистите да убият 25 милиона граждани на СССР и след това да ти се размине!
  • 12 Последния софиянец

    28 7 Отговор
    Те немците пак си постигнаха целта. Според фашистката идеология половината население трябваше да се унищожи, а другата половина да са работни добичета. Днес това е факт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Много лично

    39 7 Отговор
    Захаро горчив, ти не си се била родила, когато дядо ми е участвал във последната фаза на Втората световна война! Заминал е дом , бременната си жена и е видял сина си, когато всичко е приключило. Прибрал се гладен, окъсан ,с дрешни въшки, но до последния си час всяка година гледаше парада на 9–ти май и плачеше със старческите си сълзи.

    Коментиран от #30

  • 15 Русороб

    13 30 Отговор
    Ватниците родоотстъпници отново са се разпенили, истина ги заболя изотзад.

    Коментиран от #28, #39

  • 16 Род

    26 6 Отговор
    "Работата" значи наистина е зле, след като се опитват да пренаписват историята ... то бива бива ама чак толкова ...!!! И кои се подписват тези дето бяха продадени от същите американци и чичко Чърчил на СССР!!! А Австрия, нея я освобождават а другите не !!!??? Как стават тия неща!!!???
  • 17 Хисторик

    26 13 Отговор
    Тази преди да разписва не е зле да прегледа кинопрегледите от ВСВ от Централна и Източна Европа как е посрещната,, Червената армия " като освободители и в Полша и в Балтийските и в България! Червената Армия идва в НРБ по искане на Георги Димитров след като е свалено правителството което обслужваше 6 г. Нацистите от Германия и заради което правителство България беше бомбена от САЩ и UK!!!!

    Коментиран от #18, #25

  • 18 Русороб

    8 24 Отговор

    До коментар #17 от "Хисторик":

    Познавах лично режисьора на пропагандните филмчета, всичко е снимано години след това и е било художествена измислица.

    Коментиран от #20

  • 19 00000014

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    И на мене ми омръзна платени оттрепки да слушам! Щом не искаш социално равенство(в известна степен) - какво искаш -- жив робовладелски строй без никакви права, или ранен капитализъм с 18 часов седем дневен работен цикъл. Пожелавам ти го. И не защитавам Корнелията - тя за мене е другата страна на Бойко.

    Коментиран от #23

  • 20 Евнухо

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Русороб":

    Зане ни се!
  • 21 Ама

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Защо си толкова тъпа? Не виждаш ли, че Бърни Сандърс е готов да тръгне по китайския път, а Тръмп се ослушва? Защо Тръмп още не е изгорил американското знаме, заради това, че на него има 50 символа на комунизма?:D. На знамето на САЩ петолъчките са не една, като на съветското, не 5 петолъчки, като на китайското, а цели 50 еврейски петолъчки! А на знамето на ЕС има само 12 еврейски петолъчки. Кого искаш да забраниш, последно?

    Коментиран от #47

  • 22 Лили

    14 9 Отговор
    След демонстрацията на военна мощ на 6.05 ще се сбъдне мечтата на плевнята :ще пляскаме Русия. Нашата работа е "Видяла жабата, че подкопават вола и тя вдигнала крак."
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фъкoff

    10 19 Отговор

    До коментар #17 от "Хисторик":

    По тъпа лъжа не можа ли да измислиш?! Те и в Италия дават на такива като тебе по 600 евра за да пишат благодарности до Путин, но италианците не са шарани като тебе. От такива филмчета и кинопрегледи, когато отидох в СеСеСеРе-то се хванах за главата. Допотопна държава в сравнение с която бай тошова България ми се видя Швеция!
  • 26 Последния софиянец

    19 8 Отговор
    Много ги е яд немците че ги млатихме яко при Драва. Срещу 10 000 наши дадоха 60 000 убити. Едно към шест. Развенчахме мита за Великата немска армия.
  • 27 Мемфис

    13 24 Отговор
    Най- кървавата дата за българският народ / изключвам предателите русолизци/ е 09.09.1944 г.
    Това е датата, символ на поробването на България от азиатският окупатор.
  • 28 Руски еничарин

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "Русороб":

    Така е. Всичките са на пангара. Даже и третия се е включил веднъж.
  • 29 Червеноармеец!!!

    18 5 Отговор
    Да живее Червената армия!!!!

    Коментиран от #45

  • 30 Да,да

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Много лично":

    Моят дядо също е участвал във втората фаза.Стигнал е до Австрия.Като новобранец е бил окупатор в Сърбия.Разказвал ми е,че заедно с фашистите са трепели сръбските партизани.После заедно със сърбите немците.Но до края сърбите вяра не са им имали.

    Коментиран от #33

  • 31 Историк

    6 8 Отговор
    НАЛОЖИТЕЛНО е ръководството на БСП /БКП/ да почетат 5-6 книги на съветския полковник, историка Виктор Суворов
    Социалистите да не забравят позорното клане от СССР в Катинската гора, да не забравят приятелството с другаря Адолф, подялбата с фашистка Германия на Полша, анексирането от СССР на Литва, Латвия и Естония. Убеден съм, че българските социалисти, платените им тролове, полуграмотните им гласоподаватели НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СССР ЗАПОЧВА И ФИНСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ ФИНЛАНДИЯ 1940 г.
  • 32 оня с коня

    5 9 Отговор
    За какъв "Ден на Победата" става дума,след като това е Дата на ПОГРОМА НАД БЪЛГАРСКИЯ СЪЮЗНИК ГЕРМАНИЯ?Същата тази Велика германия,която даде на България Излаз на 3 морета и ЦЯЛА Добруджа?И за какъв Македонски език щяхме да говорим,след като Македония беше Българска територия?И навлязоха Червеноармейските орди,и България беше ОКАСТРЕНА ТЕРИТОРИАЛНО като Върбова клонка,ПОДЧИНЕНА И ПРЕВЪРНАТА ОТ РУСИЯ във Послушен Деградирал Плебей.ДЕН НА ПОБЕДАТА ЛИИИ?!!...А КОГА българи щяха да ходят да слугуват и да сменят памперси на "богатите" Гърци и нямаше ли да бъде ТОЧНО ОБРАТНОТО ако Хитлер не бе загубил Войната?А на кое място щяхме да сме по Богатство в Европа и Бълг. лев нямаше ли да има Стойност на Швейцарски Франк или Амер. Долар?Както и да е - няма проблем който иска да си го празнува тоя 9 Май,но ТИХО,ДИСКРЕТНО И НЕНАТРАПЧИВО НА ОКОЛНИТЕ!

    Коментиран от #37

  • 33 Да продължа

    9 6 Отговор

    До коментар #30 от "Да,да":

    Войници– каквото са ги командвали, това са правели. Спомням си, че ми е разказвал как за армаган( освен въшките де) е донесъл една мотика. Прост, обикновен селски човек с грижа за земята, която храни семейството. После при национализацията под строй(с ръжен за добитък) са им взели всичко, а сега е пустуш и селцето и земята.
  • 34 Аве Адолф Хайлллл

    4 7 Отговор
    То на комунистите и златна кокошка им се приисква , ама на куков ден ще ги огрее .....
  • 35 Asterix

    5 8 Отговор
    Болшевика започва вече да преритва в последна агония!Дано изчезне още преди коронавируса!!!
  • 36 без име

    1 2 Отговор
    И защо ? Ми България е била съюзник на Нациска Германия.Както и посочените държави. Какъв празник за България,като ние сме били с Хитлер. Да празнуват другата коалиция-Русия ,САЩ и останлите в коалицията.
  • 37 Заради

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Българският "съюзник" Германия България за малко да изчезне от картата и да бъде разделена между съседите и - основно Гърция и Сърбия. Само благодарение на тогавашния СССР това не се случва.
  • 38 Защо бе се пе

    2 2 Отговор
    плаче сякаш изобщо не са били на власт барабар с де пе се.
  • 39 898

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Русороб":

    Сороснята болна легнала!
  • 40 ББС

    3 0 Отговор
    Само така .окупаторите вън .Руснаците го казват; Смерть окупаторов!

    Коментиран от #42

  • 41 историк

    4 3 Отговор
    НAЛOЖИТEЛНO e ръкoвoдcтвoтo нa БCП /БКП/ дa пoчeтaт 5-6 книги нa cъвeтcкия пoлкoвник, иcтoрикa Виктoр Cувoрoв
    Coциaлиcтитe дa нe зaбрaвят пoзoрнoтo клaнe oт CCCР в Кaтинcкaтa гoрa, дa нe зaбрaвят приятeлcтвoтo c другaря Aдoлф, пoдялбaтa c фaшиcткa Гeрмaния нa Пoлшa, aнeкcирaнeтo oт CCCР нa Литвa, Лaтвия и Ecтoния. Убeдeн cъм, чe бългaрcкитe coциaлиcти, плaтeнитe им трoлoвe, пoлугрaмoтнитe им глacoпoдaвaтeли НE ЗНAЯТ, ЧE CCCР ЗAПOЧВA И ФИНCКAТA ВOЙНA CРEЩУ ФИНЛAНДИЯ 1940 г
  • 42 Дънди

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "ББС":

    Докато не ви изнесем всичкото злато,няма вън. Свърши ли,си отиваме сами..не ни трябвате вие,освен за пушечно месо...
  • 43 хаахааа

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Ако забранят бсп как ще определяш кое е дясно и кое ляво. Именно бсп са десните в бг , а относно декларацията тя просто показа че ЕС не съществува, идва некъф помпео наследник на ал капоне и дрънка врели не кипели, а шепа пуделски протекторати в хор джав джав. Това е.
  • 44 ъъъъ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хазарова":

    И що само нея, той основно президента(обучаван в УСа...!) клати глава нагоре, надолу, нагоре и пак.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тодор Живков

    2 2 Отговор
    Социализма е едно Недоносче мууу ха ха ха
  • 47 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ама":

    Най-точният коментар!Значи със сърп,чук и петолъчка може,а със знаците на национал социализма-НЕ!?Може да се носят портрети на Маркс,Ленин,Сталин,Че,Кастрои други такива,но тези на национал-социалисти не!?Дори не може да се сравни единия режим с другия!Забранено е!И защо?Защото националсоциализма е идеология избиламного евреи.А дали не са избити дори повече в СССР преди войната,изселени и избити в Сибир?Кой ще направи токова проверка и дали ще му стиска да я започне?Комунизмът наистина вече е победил в целия свят и ако някой надигне глава срещу това,си заминава вкл. и физически!
  • 48 Трябва

    4 0 Отговор
    САЩ и ЕС незабавно да забранят Болшевишките партии и да ги обявят за терористи каквито са Доказали са го през годините
  • 49 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    1 0 Отговор
    ДРУГАРИ, БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ .....ПРОТИВ КОМУНИЗМА.....НОРМАЛНО
  • 50 Герб

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Комуниста":

    Които е на власт тои кара влака кои ви пита Шепа комунисти тя е министър а не партиен секретар
  • 51 ДОКО

    0 1 Отговор
    ЗАХАРИЕВА,АНГЕЛКОВА И ГЕНЕРАЛА БОКОВ ВЪН ОТ КОЛИБАТА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове