Last news in Fakti

10 Май, 2020 08:56 5 875 28

Четири версии за катастрофата с шефа на "Уолтопия"

  • ивайло пенчев-
  • лесново

Инцидентът се е случил по време на приземяването на летателната машина

Четири версии за катастрофата с шефа на "Уолтопия" - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Работи се по няколко версии за кошмарната катастрофа с бизнесмена Ивайло Пенчев, който е изпълнителен директор на „Уолтопия“. По първоначална информация причинa зa инцидeнтa e oткaз нa двигaтeл нa 5 км oт лeтищeтo, съобщава Нова тв.

Разследващи ще разсъждават върху 4 типа обстоятелства – общото техническо състояние на самолета, здравословното състояние на пилота, влошаване на времето и влошаване на здравето на пилота.

Инцидентът се е случил по време на приземяването на летателната машина. Самото приземяване е станало от височина 5-6 метра.

Сигналът за произшествието е получен на тел. 112 в 13,24 часа.

„Хора на летището виждат, че той зависва по едно време, като хеликоптер. Няма постъпателна скорост. Отпуска носа надолу, самолетът се срива, удря се на лявото полукрило“, заяви председателят на Националния борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт Христо Христов.

По думите му е имало силен вятър от към гърба на самолета.
„Тягата на двигателя е намаляла – повреда в техниката е една от версиите“, добави той.

По случая се изказа и експертът Михаил Каменов от Националния борд:

„Самолетът има поражения, но не би трябвало те да са причина за катастрофата. Не бързам да давам мнение обаче. Тепърва предстои да се изследват всички възли и агрегати, както от управлението на самолета, така и от конструктивната му цялост“, заяви Каменов.

Христов оправда шефът на „Уолтопия“ за полета със самолета: „Като сте си купили кола, значи сте искали да я карате. Цяла зима не сте я карали, както и през извънредното положение. Купуваш нещо, за да го ползваш, не да го гледаш на картинка“, заяви той.

Ивайло Пенчев в момента се намира в „Пирогов“ и въпреки тежките си травми в областта на главата е адекватен и контактен.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дядо Койчо

    29 10 Отговор
    А мен ме сърбат дъртите мъдя за тоя!
  • 3 Някой

    21 11 Отговор
    точи лиги по бизнеса му !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЕАЛИСТ

    26 10 Отговор
    Абе, баба ми казваше" Да бе мирно стояло, не би чудо видяло". Имал бол пари и си купил самолет, да се прави на пилот. Сега да го съжаляваме ли?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Леополд Фон Флокенщофен

    34 4 Отговор
    Познавайки го лично, ще споделя - въпреки, че беше чудесен човек, разкошна личност немного културен и малко стиснат, най-вероятната причина е липса на гориво. Той имаше съзнателното усещане, че горивото не свършва, че ще продължава да го има и да гори въпреки че не беще платил за ново. Просто светоусещането му е такова - той не е виновен. Често му се случваше и ламборгинито да остане без гориво и той да кълне и вдига скандали, че много харчи колата или някой недооценен служител му точи гориво, а той просто не сипваше и очакваше да има.....
    Тъжно нали!

    Коментиран от #15

  • 8 Аноним

    9 1 Отговор
    Учените от БАН знаят питайте ги тях
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пилот(версия 5)

    1 3 Отговор
    Пил от...бутилка или кенче?
  • 11 СпасЪ

    5 3 Отговор
    Триещият коментарите ми виждал ли е самолет с полукълба?
  • 12 Пристав

    11 9 Отговор
    Този на външен вид прилича на футболния съдия КОЛИНА ! Посредствен самозабравил се селянин !
  • 13 Мая

    16 9 Отговор
    Къв е тоя бизнес - тия стени като хляб ли се продават всеки ден ?! Кой купува ?!
  • 14 Истината

    12 6 Отговор
    Кой знае чии пари пере и взима процент !
  • 15 РЕАЛИСТ

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Леополд Фон Флокенщофен":

    Като спомена гориво, ме наведе на една мисъл. Помниш ли Гари Пауър, пилота на Ю- 2, когото руснаците свалиха . Не му прости САЩ, че не се е самоубил у трябваше да го разменят за руски агент. Загина в катастрофа с хеликоптер, свършило му горивото. Роднините обаче твърдят, че техник е пипал измевателя на гориво и той е отчитал грешно. Гари е мислил , че има гориво, а то е свършило. Нищо не намеквам с това, ама знае ли се?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Транто

    2 2 Отговор
    Излитането и кацането на самолет се прави среду вятъра, ако не го знае и не спазва пилота, логично е да падне самолета. Оставете Пенчев да се до лекува, ине занимавайте хората с неговите проблеми!
  • 21 Първанов

    1 1 Отговор
    Старците може да измрем от вируси а младите и богати от т.......я.
  • 22 еър търговци

    0 1 Отговор
    Пренебрегна оферта за Ф-16.
  • 23 доктор÷роткод

    5 3 Отговор
    Чета коментарите и си мисля: бре, тия българи са много квалифицирани и знаещи. Някой пък исказа съмнение, бре тия врати токоз ли много се продават в България? Бре моме, тоз "келеш" не мое ли да продава и в чужбина. Лошо нещо е зависта и не заслужената българска ненавист и...простотоия.
  • 24 доктор÷роткод

    5 3 Отговор
    Чета коментарите и си мисля: бре, тия българи са много квалифицирани и знаещи. Някой пък исказа съмнение, бре тия врати токоз ли много се продават в България? Бре моме, тоз "келеш" не мое ли да продава и в чужбина. Лошо нещо е зависта и не заслужената българска ненавист и...простотия.
  • 25 гост

    2 1 Отговор
    Мислят си, че като имат пари и могат всичко...но законите на аеродинамиката и физиката, не се подчиняват на пари а на знания и умения!
  • 26 fermera

    2 0 Отговор
    Едно време обучението започваше от безмоторен самолет.И там ти набираха постояно-Скорост,скорост, скорост. Той е имал загуба на мощност и не е имал време за заход срещу вятъра. Двигателя е двутактов с мембранни карбуратори и рядко гасне освен при пълна липса на гориво.При дълъг престои е възможно боклук в резервоара или утайки да доведат до това.Преди година по тази причина загина най-опитния в мотоделтапланеризма Румен Иванов.
  • 27 NTSB

    1 0 Отговор
    Пилотска грешка. Стига са ви врели мозъците. И точка.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове