23 Май, 2020 06:36 3 847 54

ДБГ подкрепя днешния протест на "Изправи се.БГ"

  • протест-
  • дбг-
  • изправи се.бг-
  • манолова-
  • делчев

Споделяме мнението на платформата, че трябва да бъде потърсена сметка от ГЕРБ, заяви председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев

ДБГ подкрепя днешния протест на "Изправи се.БГ" - 1
Снимка: БГНЕС

ДБГ ще подкрепи протеста на гражданската платформа „Изправи се.БГ” с искания властта да отговаря за лъжите и корупцията, предаде frognews.bg.

"Споделяме мнението на платформата, че трябва да бъде потърсена сметка от ГЕРБ за неизпълнените обещания към малките и средни предприятия", заяви председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев по повод протеста, организиран тази събота от 11:00 ч. пред Министерски съвет от сдружение „Изправи се.БГ”, с председател Мая Манолова.

„Искаме г-н Борисов да поеме отговорност за това, че насаждаше страх и паника в хората по време на извънредното положение. Слава Богу, че чувалите с трупове, които премиерът предвещаваше около Великден, не се случиха. Но заплахите му и някои напълно нелогични забрани, налагани докато самолети докарваха болни от чужбина на нашите летища, разболяха психически и физически хиляди хора. За тях никой не помисли”, коментира още Делчев.

Той е категоричен, че малките фирми са били подведени от правителството, че ще получат подкрепа. Вчера се разбра, че Европейската комисия е дала 1,5 млрд. лв. за икономически мерки в България, а обещаните 4,5 млрд. лв. от националния бюджет са недостъпни заради непосилни изисквания и тромави процедури. Делчев допълни, че увлекателният сектор ще попадне в дългия списък на излъганите, което си личало от съпротивата на финансовия министър Горанов и редица странични говорители на ГЕРБ, които агитират против намаляване на ДДС до 9%.

На въпрос за това какво значи прессъобщението на Европейската комисия за мониторинга върху българската правосъдна система, Делчев отговори, че няма значение как Дани Кирилов или друг от властта ще го прочете. „За последните 3 години държавата не направи и крачка напред в борбата с корупцията, а вместо това е склонна да оказва съпорт в Комисията по хазарта срещу 20 млн. лв. на година. Ако прогнилата ни власт бъде оставена без надзор, тя заплашва да зарази и останалите плодове в Европейския съюз”, допълни той.

Председателят на ДБГ е категоричен, че България се нуждае от план за икономическо възраждане и нов модел на управление. „Други хора биха имали смелостта да проведат реформи и да се борят с корупционните практики, но не и тези”, завърши Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянче

    33 56 Отговор
    Маяма е маша в ръцете на Слави, излиза със същите лозунги и претоплени манджи за насаждане на страх и тем подобни.
    На следващите избори Слави няма да излезе директно, а ще спонсорира Маяма черешата.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хрониките на герберлунгия

    53 22 Отговор

    До коментар #1 от "селянче":

    Страх от следващите избори тресе глав. акционер и подлогите му.

    Коментиран от #4

  • 4 Страх не страх

    21 19 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на герберлунгия":

    пак по форумите ще седиш и след изборите.
  • 5 Давид

    27 35 Отговор
    Поредния проект на ДС . Само разводняват социалното напрежение и сменят старите марионетки с нови . Що не стачкуват през седмицата в работно време . А онзи от Данс с мегафона ще е там ли да контролира процеса . Смешни са вече .
  • 6 пройчо

    48 27 Отговор
    "... Искаме г-н Борисов да поеме отговорност за ...."*****Искате от умрял писмо.Кога Тлъстия Бою е поемал отговорност!??
  • 7 ЦК на ГЕРБ

    12 48 Отговор
    Ние сме с Вас, другарю Борисов !!!Вие сте добър, честен и справедлив!

    Коментиран от #49

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РЕАЛИСТ

    31 12 Отговор
    Ето така се сваля фашистка хунта. Създава се Отечествен фронт от всички прогресивни сили в името на отхвърляне на диктатурата МУ. Намерете за водач някой наследник на Кимон Георгиев. Той имаше опит в тази област.
  • 10 Баш майстора

    35 57 Отговор
    Ако някой насажда страх с всяко отваряне на устата си - това са именно Мая, Румен, Слави и Корифелия. С нереформираното ни здравеопазване можеше да станем по-зле и от Италия, затова властимащите тичаха пред пръта и взеха мерки на време. Но го направиха както трябва - с щаб, който дава пълна информация(къде, колко и т.н) в реално време и отговаря на въпроси(даже и безумни) без да четат някакви речи. Ето тук може да се чувстваме горди, че наистина можем и да сме за пример. Разбира се, това е само началото и предстоят много работа и много важни решения, а индивиди като тези на снимката по-горе могат само да клатят лодката, да всяват паника4 и да усвояват средства.

    Коментиран от #13, #50

  • 11 Кога

    34 43 Отговор
    Започва Протеста на Мая,Коремното,Крадеца от Белград и Лъжеца от Дубай?!?

    Коментиран от #17

  • 12 РЕАЛИСТ

    19 14 Отговор
    Ето така се сваля фашистка хунта. Създава се Отечествен фронт от всички прогресивни сили в името на отхвърляне на диктатурата МУ. Намерете за водач някой наследник на Кимон Георгиев. Той имаше опит в тази област.
  • 13 Мая

    25 22 Отговор

    До коментар #10 от "Баш майстора":

    Сигурно си много млад и не си спомняш през 86та как спокойно и без паника си манифистирахме. И какво стана- всички оцеляхме и Чернобил нищо не ни направи. Бойко само ни страхува, само Мая Манолова може да ни опази
  • 14 Р.Р

    17 15 Отговор
    ДРУГАРИ, взехме ли властта?

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Антон цайса

    28 7 Отговор

    До коментар #11 от "Кога":

    Ние от БожкоТв ще предаваме на живо протеста, като ще правим преки включвания с Белград и Рияд, както и от Дондуков1. Този път ще сверим часовника на камината.

    Коментиран от #41

  • 18 Киро Змея

    23 18 Отговор
    РЕШЕТНИКОВ ще дойде ли ?

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЪХЪ... И...БРАТЯ ГАЛЕВИ😂

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Киро Змея":

    .......
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тъй де...

    10 10 Отговор

    До коментар #21 от "Активист на БКП":

    И тя...НЕ отказва
  • 23 Слави

    15 17 Отговор
    7, 8 и ще си паднала, 7, 8 и ще си... а, да! Скъпи приятели и съотечественици! Нека днес се разправим със статуквото! Нека днес дадем своя глас за неопетнената и млада надежда За България - Мая Манолова! А аз обещавам в моето шоу все така никога да не правя скечове с образите на партийците от БСП, тъй като физиономиите на Корнелия, Гергов, Ал.Симов, Радев, Р.Гечев, Паргов, Жаблянов, Зарков и сие са нехарактерни, некарикатурни, а и през цялото време говорят само истини!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бойко

    8 15 Отговор

    До коментар #15 от "Трикстер":

    Ами вие тулупите спите до обед! И после въпроси ще ми задавате?!
  • 26 Гражданин

    14 8 Отговор

    До коментар #24 от "Лекар БГ":

    Напълно съм съгласен. Бихте ли написали рецепта? Аз понякога се чудя има ли разлика между Герб и другите? Има ли разлика, дали ще ни управляват от Вашингтон, Москва, или от Пекин. Сигурно има разлики, но резултатът ще е един и същ. Защото световният ред е като отношения между враждуващи банди по-силния рекетира по-слабия(като с Марица 1 и 3, Лукойл и т.н.). Например за да има АЕЦ Белене, трябва да донесе печалба на някой отвън, за да се случи, а дали ние ще сме на печалба няма значение. Същото е и с войните по света, там битка си дават големите сили, а местната население е просто за фон(а също така и подходящ декор за новинарските емисии, където да ни отвлекат вниманието от важните теми и да ни покажат, че може и по-зле да е). Както и да е - че имаме нужда от качествена промяна - имаме, така е. Но не и с физиономиите на днешната псевдо опозиция.

    Коментиран от #29

  • 27 сирене крема

    16 16 Отговор
    Те самолетите не са спрели да носят болни от чужбина.Боко определено трябва да си ходи без отново да печели каквито и да е избори.
  • 28 петър

    16 12 Отговор
    Не е ли падение ,бе млади господина ,да се сдушвате със СЕСЕТРА ГАЛЕВА..Нищо ли от биографията и НЕ ВИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ????????С такава пропаднала дама,провалила се с метежните си изблици на гняв ,с неадекват и фалшиви бръщолевения,с неуспешните си грозни маниполация ,сте обречен .Е,вас ви имахме за малко повече от другарката КОСТИНБРОТСКА,но вече разбрахме ,че няма разлика.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 9855

    16 12 Отговор
    Тези ДБГ колко са жалки! Ще подкрепят Мая Манолова, която по собствените и думи предложи Пеевски за шеф на ДАНС! Също така беше на редица проруски протести против държавността и България. Да си се взимат и чао. Не ги подкрепям. И герб не подкрепям.
  • 31 Жоро

    15 11 Отговор
    Без бунтове и метежи тая държавица нема да се оправи
  • 32 кольо

    16 15 Отговор
    Тая пак се заиграва..Мине не мине ,тръгва на изяви .А ма пръдло ,а ма много на сериозно се взимаш ,че повличаш тези млади хора ,да развращаваш.Не разбра ли че си ФАЛШ и че си отдавна пропаднала и в живота.
  • 33 Така е.....

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Лекар БГ":

    Но трябват народ и хора с различно мислене,не като нас сегашните.....Всичко ни е сбъркано....мислене,действия,очаквания.....все разчитаме на някой друг, а всичко е въпрос на това да имаме желание и воля за промяна....
    За съжаление поне аз не виждам това в настоящата ситуация и се надявам след няколко поколения да се случи и промяна....когато ние сигурно ще сме на едно по-добро място....🙂

    Коментиран от #39

  • 34 Оня

    15 6 Отговор
    Ама със сестра Галева ли ще борим Боко ха ха ха ха хах. Копейкин ще дойде ли ?
  • 35 гого

    14 7 Отговор
    Наздраве за милиЙончева!
    Политик педставящ достойно КомунизЪма!
    Никога не задравяйте; Когато милиЙончева Цацаров я обвини в корупция, целиоя конгрес на кадците-милионери от БКП-БСП я псрещнаха на крака и с аплодисменти!
    Успялата ПОЗИТАНСКА крадла, се конкурира с кардарашките крадли в ЕС!
    НАЗДРАНЕ за БГ успех!
  • 36 КОСТИНБРОД

    4 4 Отговор
    ЗАЩО В СЪБОТА КОГАТО БОЙКО Е ЗА АСВАЛТ И МИСИРКИ ! ЗАЩО НЕ ПРЕЗ ДЕЛНИЦИТЕ И ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ , ПАК ЛИ МАЯ ЩЕ НИ ДОКАРА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ ?
  • 37 0742

    11 1 Отговор
    Поредната сбирка на останали без власт хора които да предложат евтин популизъм та а ега си я върнат.
  • 38 БЪЛГАРИЯ

    10 3 Отговор
    Със тая жена,където в Кюстендил я знаят, като мая общата,никога заедно!
  • 39 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Така е.....":

    Това с няколкото поколения беше 90-та год.
    Сега 30 години по-късно отново чакаме няколко поколения,а междувременно от сегашното поколение направо да си 🤮 чревцата.
    Наркомани криещи се зад закона за непълнолетни и убиващи хора по улиците.
    Бг.ученички-доказани проститутки.
    И двата пола порядъчно напомпани с рападжийска комплексарщина.
    Шах-мата приятелю е тотален докато възпитанието и спазването на нормите за обществено поведение не станат национална политика.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Имигрант

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Антон цайса":

    Цайс, герберските тролове, също като Барни ръбъла и Пекинезова, са зле със столиците. Откога Рияд е столица на ОАЕ?

    Коментиран от #47

  • 42 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    6 1 Отговор
    ДА НЕ СТАНЕ КАТО С ПРОТЕСТА ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ДНИ......ТРИСТА ДУШИ....БАРАБАР С ПОЛИЦИЯТА....СМЕХ,СМЕХ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тошко

    7 1 Отговор
    Докато не видя Миглена Кунева на протеста до Йоло Денев, не мога да повярвам, че ДБГ подкрепя Мая от гр. Кюстендил.
  • 46 Лили

    4 0 Отговор
    Подлизурковци, хора без морал
  • 47 Антон цайса

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Имигрант":

    Ние от БожковТв винаги казваме цялата истина... щом се казали Рияд, значи е Рияд!
  • 48 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ДБГ - ПРЕДЛАГА ВСИЧКИТЕ СИ 6 ЧЛЕНА ЗА УЧАСТИЕ В СЕДЯЩИЯ ПРОТЕСТ /С ОСИГУРЕНИ ВЪЗГЛАВНИЧКИ С ПАРТИЙНИ СИМВОЛИ -ВЕЗАНИ / !?!?!?
  • 49 незнайко6572

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЦК на ГЕРБ":

    Борисов е най честния комунист,че като лъже си затваря очите !
  • 50 Социолог

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Баш майстора":

    Кратко, точно и ясно. Въпреки това пак се съмнявам, че разбраха...особено Мангъров...Четат малоумни коментатори и си викат "Ей ся е момента да яхнем недоволството, тулупите са изнервени и ще ни подкрепят"🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 51 петър

    5 0 Отговор
    БГ се нуждае от изчистване на такива като вас .Тръгнали сте на заколение с тоя пропаднал във всяко отношение екземпляр-СЕСТРА ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА..Много рядък слабоумен но натрапчив и вулгарен нахалник.От такива като тая и като вас ,БГ няма нужда .Вие сте вредни и е добре да изчезнете по-скоро.Само шум за нищо .Нали не си мислите че някой ще ви се върже на пародията протес ,сътворена от ГАЛЕВИЦА.
  • 52 ТОВА Е ФАРС

    0 1 Отговор
    ТОЙ САМИЯ БОЙКО Я ПОДКРЕПЯ ! ТЯ СИ Е ФАКТИЧЕСКИ ОТ ГЕРБ - ДЕТО ПИПНЕ ТРЕВА НЕ НИКНЕ !
  • 53 АСЕН

    0 0 Отговор
    ДБГ-ДА ВИ Е.БА В ГЪ.ЗА.НИКАКВА ПЛАТФОРМА ЗА ПРАВАТА И ДОБРУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НЕ СТЕ,А ДИМИТЪР ДЕЛЧЕВ Е ПЪЛНО ЛАЙ.НО,ЛЪЖЦИ,КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ-Е,НЯМА,НАРОДЪТ НЯМА ДА ВИ ИЗБЕРЕ,ГРАЖДАНИТЕ-СЪЩО,ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ОБЕЩАНИЯ,А И ВЕЧЕ ВИ ЗНАЯТ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ-ПРОВАЛЕНИ Е ВАШЕТО ИМЕ!
  • 54 Светльо

    0 0 Отговор
    Покрай пандемията поне всички маски паднаха и се видя кой кой е. Видя се как уж различни политически формации са всъщност едно и също нещо подчинано на интересите на една чужда и за жалост вражеска нам държава. Забравяте само, че заедно с будалите, които ще излъжете за пореден път също така ще консолидирате тези, които не сме като вас. Ето от тук идва и силата на Борисов. Дори и аз, който никак не го харесвам, ще съм принуден да гласувам за него пред алтернатива като вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове