Last news in Fakti

13 Септември, 2012 10:30 2 406 13

Граждани срещу синята зона: Държавата гние - проблемът сте вие

  • паркиране-
  • синя зона

За мен строгите правила за паркиране в центъра на града нямат алтернатива и който е против тях значи е "за" хаоса в София. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на първото заседание на СОС след ваканцията.

Десетки граждани минути преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) са на поредния си протест на "Московска".

Те протестират срещу промените в Наредбата в паркирането в синята зона въобще, а не само срещу промените, които ще гласуват днес. Протестиращите искат цялостна смяна на наредбата, одит на дружество Център за градска мобилност и оставка на общинските съветници, гласували за тези промени.

На хората им омръзна да идвате и да ги лъжете в очите, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който нарече съветниците продажни.

С нашите пари тези момченце ходят по Малдивите и си купуват костюми за по 3000 лв. с тези гневни думи той охарактеризира хората, в които джобове потъват глобите от живеещите в центъра софиянци. Защо трябва да плащаме за несъществуваща услуга, - да си паркираме колата пред дома. Столична община и Общинският съвет нямат право да ни налагат този данък., възмущава се Андрей Марков, студент по психология.

Току-що започна заседанието на СОС, който трябва да гласува новите промени, които според общинския съветник от ВМРО Ангел Джамбазки са палиативни.

Въпреки масовите протести и блокади съветниците ще преразгледат само промените по облекчаване на процедурата за издаване на стикери на живеещите в центъра на града, както и отмяна на привилегията за общинските съветници да паркират безплатно навсякъде. От 1 септември платените места за паркиране в центъра на София се увеличиха значително. За Синята зона се плаща по 2 лв. за час престой, а за Зелената – 1 лв. За общината целта не е да се съберат повече пари, а да се изчисти центърът от автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калина

    0 0 Отговор
    Като целта не е да се събират пари, но ще събират двойно повече - да кажат колко и къде досега отиваха парите и отсега нататък пак ли безотчетно рекетьорите от "Центъра за градска мобилност" ще си прибират милиони! Или ГЕРБ си точи по най-мутренски начин пари за предстоящата кампания. Пак да ги изберат тия крадци и бандити!
  • 2 Тошев и сие

    0 0 Отговор
    чл. 283. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 1973 г., бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице, което използува своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага, се наказва с лишаване от свобода до три години.
    Чл. 283а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако престъпленията по чл. 282 и 283 са свързани с приватизацията, продажбата, даването под наем или аренда, както и внасянето в търговски дружества на държавна, общинска и кооперативна собственост, както и на собственост на юридически лица, наказанието е:
    1. по чл. 282 - лишаване от свобода от три до десет години, глоба от три до пет хиляди лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 ;
    2. по чл. 283 - лишаване от свобода от една до три години, глоба от хиляда до три хиляди лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 .
  • 3 Съгласен с Тошев и сие

    0 0 Отговор
    Браво това трябва да влезе в съда
  • 4 ддд

    1 0 Отговор
    Едно е корупцията,друго е зонирането.Зониране има във всяка европейска столица и таксите и ограниченията са по-големи от софийските.Крайно време е да се изчисти центъра,правилно също така е да се уредят по-достъпни карти за живущите.Нека центъра да стане повече вело и пешеходо място,отколкото паркинг за скапани коли.В центъра на Рим не се допускат коли над 6-7 години по закон,подлежат на глоба,а след известно време се очаква да пускат само хибриди и електрички.Протестирайте срещу корупцията в системата,но идеята е добра,нека се изчисти поне малко столицата.
  • 5 русия

    1 0 Отговор
    Софииските наскачаха срещу най-нормалното нещо,зонитеза паркиране или начина да се ограничи влизането вцентъра на коли. като във всяка уважаваща се столица. Гражданчета през едно коляно не заслужават да живеят в центъра .Ходете си по селата ,да помагате на бабите си .
  • 6 Jack Western

    0 0 Отговор
    Наредбата е рекет спрямо живущите в центъра. Още повече е опасна защото създава прецедент за бъдещи посегателства срещу правата на хората. В същото време е удобна за обединение на всички, които искат да се изхвърлят от общинския съвет кърлежите, които са се внедрили там още в първите години на "демонокрацията". Необходимо е цялостно разследване на дейността на криминалната структура "Център за адска дебилност"
  • 7 гост от далече

    0 0 Отговор
    Софиянци... пускайте дела срещу общината и Център за градска мобилност за дискриминация. Това е решението на проблема, не митинги и празни приказки по форумите.
    С уважение.
  • 8 Джо

    0 0 Отговор
    Чудя се, колко то общинските съветници са софиянци? Май на пръстите на едната ръка ще да са. Дали, например, в Кърджали биха избрали кмет и общински съвет от софиянци? Мноооого се съмнявам. И ако, хипотетично, това се случи дали те ще се грижат за благото на Кърджалийци? Едва ли.
    На следващите избори ще се интересуваме, аджеба от къде идваш ти бе, та да управляваш София.Защото е много сладко да си на общинската софра. В тази криза, когато хората се чудят как ще оцелеят, тези кърлежи, не стига че не са постороили и една свестна улица през мандата си, искат да смучат парици на готово от сафиянци. Преди " светлия 9-ти септември" кметове и СОС са били САМО СОФИЯНЦИ! Все още ги има надявам се!
  • 9 spider

    0 0 Отговор
    Поредно доказателство, че общината и правителството не се интересуват изобщо от мнението на хората и правят каквото си решат. Това истинския образ на ТОТАЛИТАРИЗМА !!!
  • 10 гост

    0 0 Отговор
    Фъндъкова-кукла на конци!
  • 11 Загрижен софиянец от центъра

    0 0 Отговор
    Преди години имаше в София доста улични търговци,които ни спираха и на крак предлагаха сакове,четки,книги и други най-различни аксесоари.Виждал съм ги сутрин как тръгват от офиса с чантите надъхани,нахъсани и с поглед на дрогирани фанатици готови на всичко само и само да продадат стоката си Когато сутрин видя лицата на служителите от Центъра за градска мобилност Те излъчват същата фанатичност цинизъм и агресия,а от замъглените им погледи е ясно че са готови на живот и смърт само и само да закопчеят и вдигнат повече коли през деня Чудя се дали сутрин с кафетата и баничките не взимат от онези хапченца Моля проверявайте тези хора за алкохол и дрога сутрин защото така ще свършат в лудницата
  • 12 Джо

    0 0 Отговор
    Не им бери трижа на служителите от ЦГМ. Те изкарват на месец почти една депутатска заплата, на наш гръб, за това гледат така.
  • 13 bubblehead

    0 0 Отговор
    Държавата гние - проблемът сте вие
    -------------------------------------------------------------

    Аидеи откачи пак!? Таман да вземе да въвежда някакъв ред държавата , тая същата държава дето инак я обвиняваме по 100 пъти на ден че я няма никаква, и пощръкляват откачалките! Другари я се позаинтересуважте защо много хора в големите градове в Европа , или в Токио или Ню Йорк Йорк или къдедто и да е по света граг по-голям от 1 милион, нямат коли!? Ами нямат коли защо е скъпо удоволствие и голявмо неудобство! Започва ли да изглежда повече на цивилизация решехението на общинските съвестници? Между другото живеене в центъра на София има ясна алтернатива - живеене в близките до София села..., препоръчително е за пенсионери които не ходът на работа, вземат деца от училище ... но пък имат 2 коли спряни на тротоара отпред кооперацията...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове