10 Юни, 2020 06:19 2 833 37

Замеделци подкрепиха Танева след "режисираните атаки"

  • десислава танева-
  • подкрепа-
  • земеделци-
  • атаки

Най-големите организации в бранша излязоха с декларация

Замеделци подкрепиха Танева след "режисираните атаки" - 1
Снимка: БГНЕС

Най-големите организации в българското земеделие, обединени като „Национален земеделски форум“ застанаха зад министър Десислава Танева с официална декларация, след разразилите се скандали през последните два дни, свързани с разкритията на сайта за разследвания Биволъ и Георги Василев от "Български пипер".

"В контекста на злонамерените атаки към министър Десислава Танева, инспирирани от предстоящите през 2021 г. парламентарни избори у нас, ние организациите от земеделската общност в България изразяваме острото си възмущение към всякакви прояви и опити за дестабилизиране както на нашия сектор, така и на цялостното държавно управление. Обясними са политическите амбиции в условия на предизборна обстановка, но категорично заявяваме, че не трябва да се допуска цената за това да е жертването на устойчивостта, предвидимостта и нормалната работа на цял икономически сектор, гарантиращ продоволствената сигурност на страната, особено в условията на кризисната икономическа обстановка в цял свят, причинена от пандемията с COVID- 19", се казва в декларация на организациите от земеделската общност в България.

"Безспорен е високият професионализъм на г-жа Танева, доказан в годините на нейната работа като висш ръководител в държавната администрация и народен представител, защитаващ интересите на производителите от цялата агрохранителна верига.

Бихме искали да изтъкнем факта, че благодарение на нейната усърдна и целенасочена работа бе наваксано изоставането в разработването и стартирането на прилагането на ПРСР 2007-2013 от предходния програмен период, успешно бе приключена първата ПРСР и България успя да отчете 98, 95% изпълнение на Програмата; навреме бе подготвена цялата администрация на ДФ „Земеделие“- РА за прилагането на новата ПРСР 2014-2020 и България бе от първите страни на ЕС стартирали прилагането й; успешно бяха разработени съвместно с нас браншовите организации и всички схеми от многопластовата структура на директните плащания за периода 2014-2020; именно под ръководството на министър Танева в настоящия програмен период схемите по обвързаната подкрепа бяха направени по-справедливи, попрозрачни, въведе се модулация на ставките за по-големите бенефициенти и се завишиха проверките и контролът; в настоящото управление на МЗХГ са разработени и се прилагат рекорден брой схеми на държавна подкрепа за сектора, насочени към по-малките производители на плодове, зеленчуци, мляко, към животновъдите за инвестиции в съхранение, преработка и пр.; през 2019-2020 г. успешно бяха защитени интересите на биопроизводителите и тяхната подкрепа по ПРСР 2014-2020, така че от 2020 г. бяха отворени приеми по програмата за нови бенефициенти биорастениевъди, биоживотновъди и биопчелари; под нейно ръководство и мобилизация на всички териториални структури бе овладяна през 2019 г. и тежката епидемична обстановка с чумата по свинете", казват още земеделците.

"Приносът на г-жа Танева в разработването на ново и осъвременяването на действащото секторно законодателство през годините е забележителен с видим ефект за напредъка в развитието и повишаването на конкурентоспособността на всички производствени направления на агрохранителната верига.

Отбелязвайки факта, че към момента наблюдаваме само единици режисирани атаки, то очакванията ни са, че за предстоящите парламентарни избори могат да се появят и други, още по-безпочвени нападки. В тази връзка отправяме апел за недопускане на бъдещи крайни политически решени и влизане в спиралата на нестабилността, в която поредната отплата би била „главата на министър“, се казва още в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бачо

    95 5 Отговор
    Как няма да я подкрепят, нали всички са на хранилка, то за това всичко се внася отвън, да ги таковам и земеделците
  • 3 Е как

    65 5 Отговор
    не ? "Главната" в безмилостните грабежи , схеми и врътки с милиарди от ЕС , с които се облагодетелстват взаимно ! Парите , дошли им от въздуха , се пилеят за живот в луксозни имения , скъпи лимузини и джипове , пътешествия по далечни екзотични места и за каквото се сетиш ! Парите от данъците на трудещите се европейци отиват в ръцете на мафията !!!
  • 4 Хахаха

    69 5 Отговор
    Сериозно ли, наистина ли крадците подкрепили спонсорката си, не мога да повярвам:) Тя им дава безвъзмездно пари срещу комисионна от 20% и те да са недоволни, няма как да стане. Дано ЕК спре всички субсидии, така или иначе парите не стигат до българсия народ, а само до хората от кръга на Боко.
  • 5 Хрониките на герберлунгия

    52 3 Отговор
    В герберлунгия няма земеделци, има лантифуди бизнесмени, които дълго са обгрижвани от танева и такива като нея. Герберлунгия произвежда суровини и пълни гушите на тези особи, а те на танева. За да има земеделие в герберлунгия, то трябва да преживее своя катарзис, танева и таневци трябва да изчезнат. Радвам се, че главния редактор на Бивол е поканен в европарламента да говори за злоупотребите, които стават с парите на българските и европейски данакоплатци. След това изслушване се очаква субсидиите за мафията в герберлунгия да спрът, а гроб да замине в небитието.
  • 6 Рошко

    43 2 Отговор
    Ам чи как, разбойниците как няма да си я пазят, гарван гарвану око не вади
  • 7 Охо Бохо

    46 3 Отговор
    Ама как веднага я подкрепиха, та то още ехото не беше заглъхнало? Атаките били режисирани, а защитата спонтанна.! Хайде стига много сте плитки.

    Коментиран от #27

  • 8 Сандо

    41 3 Отговор
    Гешев има голям късмет/не само каскет/.Сега да взема този списък на подкрепящите и да ги почва!Ама това май не е в приоритетите му.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чак пък професионализъм

    34 3 Отговор
    у госпожата... Къде го видяхте? Впрочем, представете си какво щеше да стане, ако някой от БСП бе изрекъл сакралното " ама гледайте да не се вижда от ЕС, че у нас се краде" - преса, телевизии, " анализатори", правителствени представители... в един глас щяха да заклеймяват неморалните изяви ... В случая обаче неморалността е факт - но щом е от " нашите", е израз на професионализъм и проява на дълбока управленска стратегия.

    Коментиран от #16

  • 12 Есрна

    32 2 Отговор
    Какво произвеждат тези "земеделци"?
    Това са бандити усвояващи еврофондове , крадци закачени към властта , точещи държавата и евросредства.
    Продължавам да си мисля че държава , гражданско общество и институции тук липсват , няма ги , всичко е унищожено.
  • 13 Кор за троловете

    31 1 Отговор
    Значи, първите, които трябва да бъдат разследвани за корупция сами се показаха. Лошото е, че няма кой да ги разследва. Учуден съм, че не откриха още 150+ болни днес и не наложиха нова карантина.
  • 14 Bai nudals

    24 1 Отговор
    Тази подкрепа,е в конфликт на интереси,кой от тия ще гъкне.
  • 15 Niki

    24 2 Отговор
    МАФИЯ
  • 16 Bai nudals

    8 16 Отговор

    До коментар #11 от "Чак пък професионализъм":

    Сравнението в кражбите между,г.е.п.и. и, б.с.п. Вече е несравнимо,то бледнее в полза на червените.
  • 17 зем

    26 1 Отговор
    Бентлитата, джипките и мерцедесите подкрепиха Танева. Където са големите пари там е и големата подкрепа.Остналото земеделци на постна пица и домати.
  • 18 поправете ме ако греша

    25 0 Отговор
    Да кажем аз съм зърнар. Правя далавери. Трупам милиони от еврофондове. Прибирам субсидии за култури, които зарязвам на полето. Министърката ме предупреждава да си трая, за да не ми секне потокът от пари. Има ли тя някакъв интерес да ме предупреждава да си трая или го прави само заради милите ми очички.
  • 19 Пи пи

    5 28 Отговор
    ТАНЕВА Е НАЙ ДОБРИЯ МИНИСТЪР НО ПОНЕЖЕ СТЕ. МНОГО УМНИ НЕ Я РАЗБРАХТЕ ИЛИ ПО ТОЧНО УМИШЛЕНО Я НАТОПИХТЕ

    Коментиран от #22

  • 20 Аххахсх

    24 4 Отговор
    Тази декларация е най-голямото доказателство за огромната далавера! С това нещо разбиха есички останали съмнения за манипулации. Крадци!
  • 21 Кински

    15 4 Отговор
    Как да не я подкрепят.нали се гушат с парички .схемата работи и не трябва да се разваля.
  • 22 Bai nudals

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пи пи":

    Пи Пи ай щи...
  • 23 Next

    16 2 Отговор
    Кои земеделци? Аааа тези с фиктивните дейности ли? Дано да спрат всички субсидии на корумпираната кочина, та поне тогава да се вдигне целия народ и да ги пометем за ден два.
  • 24 Радко

    11 2 Отговор
    Трагедия по български!
  • 25 333

    13 1 Отговор
    Хубаво е, че "земеделците" подкрепят раздаване на пари, ама тия "земеделци" замислят ли се, че може да започне проверка от ЕК и да ги накарат да върнат тия пари със задна дата ведно с лихвите?
  • 26 ЖОРО

    13 0 Отговор
    ТИЯ КОИТО Я ПОДКРЕПЯТ ДА У ДАЛАВЕРАТА.....ГОЛЕМИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ КАРАТ СКЪПИ КОЛИ И ИМАТ СКЪПИ ИМОТИ А ПЪК ДАВАТ МАЛКИ РЕНТИ...ТЯХ НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ЩОТ ША ДОДАТ С ТРАКТОРИТЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА...
  • 27 333

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Охо Бохо":

    Те са "свои" хора. За получаване на субсидии се отблагодаряват с подкрепа на Танева и правилно гласуване на избори.
  • 28 Факт

    6 0 Отговор
    ОПГ?
  • 29 Валсимионов

    10 1 Отговор
    Колежке, като ти извадят думите от контекста те вадят и от кабинета - това е принципа.
  • 30 хахахха

    9 1 Отговор
    Тая поне призна пред камера че ако се краде яко. А как се краде без да си на власт хахахаха
  • 31 Абсурдистанска реалност.

    6 0 Отговор
    Е какво за чудене има сега.
    Пак май не знаем,в коя реалност живеем.
    Бананова република от 303ия свят !
    Или всичко се изрива основи с огън и кръв или още поне 10х30 шахмат за всички.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Незначителен

    6 0 Отговор
    Куха та дрънка!
  • 36 Българина

    6 0 Отговор
    Нито са режисирани нито са атаки. Имаме самопризнание за измами.
  • 37 мда

    2 0 Отговор
    Сега трябва да им се направи проверки на тези дето я подкрепят да видим те колко са взели откакто тя е на власт. КАКВО ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове