Last news in Fakti

12 Юни, 2020 13:57 2 908 13

Нова жертва на COVID-19. Почина жена, близка на лекарката, заразила Кърджали

  • жертва-
  • covid-19-
  • кърджали

Жертвата е на 74 години

Нова жертва на COVID-19. Почина жена, близка на лекарката, заразила Кърджали - 1
Снимка: Shutterstock

Нова жертва на COVID-19. Починала  е жена, близка на болна лекарка от "Пирогов", която е причина за новото огнище на коронавирус в Кърджали.

Жертвата е на 74 години.

В същото време стана ясно, че новите случаи на COVID-19 в област Кърджали за последното денонощие са 11, информира rodopi24.com.

Според Националната информационна система те са 12, но единият от случаите е от предния ден. Едва сега той е включен в статистиката на единния информационен портал.

Снощи се очакваха всички резултати от PCR изследвания на лекари и медсестри в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Вчера са били взети проби на лекари и медсестри от Пневмо-фтизиатричното отделение, както и техните семейства. Част от резултатите се оказаха отрицателни, но се очакваха тези на тестваните лица със симптоми на короновирус. "Очаквайте лоши новини", коментираха вчера медици.

Припомняме, че Белодробното отделение е поставено под карантина, пациенти не се приемат. Позитивен е бил тестът на работеща в отделението. Предполага се, че жената се е заразила от пациентка от община Черноочене, която е била настанена там за лечение.
Вчера са изследвани и около 40 души в община Черноочене. Тествани са и работещи в шивашки цех. 

Очакваха се и резултатите от тези проби. Още на 8 юни, най-вероятно този път коронавирусът дойде в Кърджали и Чернооченско от София.

Младата лекарка от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“, която е доказан с PCR тест носител на COVID-19, е пристигнала в родния край със симптоми на коронавирус. Преди да бъде поставена под карантина тя имала много срещи, в това число и посещения в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Младата жена е от село в община Черноочене. В момента е поставена под карантина в Кърджали.

6 600 души в област Кърджали под карантина от началото на епидемията от коронавирус. Това сочат данните на Националната информационна система. В момента рисковите лица в домашна изолация в региона са над 2000.

Кърджали вече е на 10-то място в страната по този показател, на 9-ти юни заемаше 11-та позиция. 

Само в последните 3 дни забрана да напускат домовете си за 14 или 28 дни е наложена на 500 души. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    3 12 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Само в последните 3 дни забрана да напускат домовете си за 14 или 28 дни е наложена на 500 души. "

    Диктатурата продължава - вече не е толкова явна и повечето хора не обръщат внимание, освен пряко засегнатите. Огромен брой здрави хора под домашен арест.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 Биоробот

    18 7 Отговор
    Генерал Мутафчийски пак ще се окаже прав. Ще има яко измиране. Защото никой не спазва никакви мерки. Без маски и ръкавици всички се бутат по пазари и хипермаркети, говорят, плюят, пипат всички стоки - ужас! Никаква култура. Затова вярвам на Мутафчийски - ще има яко измиране.

    Коментиран от #7, #13

  • 3 докога

    12 2 Отговор
    Имала симптоми, като пристигнала, а посетила болница и имала много срещи...
    Щом и лекарите вече не ги интересува дали заразяват, значи нещата тръгват на зле....
    Не трябва ли на тези хора все пак да им се търси някаква отговорност?
  • 4 Заю Баю

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Тия под домашна карантина не са здрави. Те са вирусоносители и заразяват наред там където минат. Един такъв ако отиде на футболен мач и заразените ще скочат на 500 души дневно. Тогава вече със сигурност ще ни затворят и то за дълго.

    Коментиран от #10

  • 5 Ти явно си от

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    тези карантинираните. Много време имаш за писане нещо... Де да те знам колко си здрав?Не го пише на челото ти. А и да го напишеш с какво ще го докажеш. Може гърло да те наболява, лека температурка, а и без маска се гласиш да ходиш из кварталните суперченца.
  • 6 В някои случаи

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    "диктатурата" е по-добра от анархията. Ама ти къде я видя таз диктатура, че аз нещо не я забелязвам. Тъпунгерът Бойко ви играе по свирката и обещава, че няма да има по-строги мерки. Ами ако недай си Боже се наложи...? Дано не се. И аз имам роднина, който ще се прибира от чужбина и ще стои под карантина 14 дни. Надявам се здрав. Защото ще сменя 3 полета.Не е приятно, но не рева...
  • 7 Правилно

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Биоробот":

    Мн си прав/а! Народа ни е много прост!
  • 8 Хахаха

    1 4 Отговор
    Смешници..... Горката жена бог знае колко още сериозни болести е имала , но умряла била от грипчето. Гледайте предаването Бесогон на Никита Михалков
  • 9 Сокола

    10 0 Отговор
    В началото се ядосвах, че не се спазват мерките. Вече се примирих. Народът ни е много прост. Все някой друг им е виновен за скапания им живот- щаба, правителството, Бил Гейтс, извънземните, рептилите, земното претегляне. А и да не забравим- то вирус няма. Това просто е консприрация да се затворят устите на изключително "важните"хора- форумните неудачници.

    Коментиран от #11

  • 10 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Заю Баю":

    Ех Зайко, прав си но тук с една дива игра на думи която се харесва на народа се омаловажават много неща а някои хора правят предизборна кампания. Като кажат "ама те не са болни" хубаво не са ама като заразят някой с поразклатено здраве и после същите реват "лекарска небрежност, само витамини и парацетамол дават и нищо сериозно за това умре роднината".
  • 11 без изход

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сокола":

    Искам да не се ядосам, но не ми се получава, защото не искам да нося последствията от поведението на някой безхаберен. Не искам заради такива да не смея да отскоча до поликлиника, аптека, голям магазин, щото си развяват храчките необезпокоявано, а аз после да стана виновна да заразя, хора в риск, с които работя и живея. защото това срещу което пискаха тия ще ни връхлети. В момента печелят икономически държави, които успеят да задържат много ниско брой заразени. Ако не и глад ни чака, щото няма и сезон да има, и даже стокооборотът ще намалее. парите вече ги разпределиха, така, че всеки се спасява оттук нататък сам.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове