13 Юни, 2020 10:15 5 150 17

Доц. Боюклиев: Бойко Борисов няма да ''изрита'' Танева, защото тя знае много (ВИДЕО)

  • десислава танева-
  • земеделие-
  • скандал-
  • доц. огнян боюклиев

''Навсякъде в Западна Европа има таван на субсидиите, тук няма'', отбеляза икономистът

Доц. Боюклиев: Бойко Борисов няма да ''изрита'' Танева, защото тя знае много (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''ЕвроДикоФ''

''Парите за земеделието са половината от парите, които идват от Европа. Половината от бюджета на ЕС е за обща селскостопанска политика. В България в този отрасъл не са влизали толкова пари никога. Това е най-сладкият отрасъл от гледна точка на финансирането от ЕС''. Това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком, доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН

''ЕС не СССР. Там има правила, които са нещо като рамка. Европейският съюз няма механизъм (б.р. за контрол), няма чичковци от Кремъл, а нашите хора много бързо се ориентираха в тази обстановка'', добави доц. Боюклиев.

''Г-жа Танева има много странно поведение. Но не е само там тя. Тя от 2009 г. управлява земеделието, дали като министър, дали в Комисията по земеделие. В това министерство си текат тези неща. Бизнесът беше най-доволен от ДПС'', коментира той актуалния скандал в българското земеделие.

Според него, когато ДПС е част от управлението, неслучайно се ориентира към земеделското министерство и това на екологията. Причината е, че там са големите пари, идващи от Европейския съюз.

Доц. Боюклиев заяви, че от 2007 г. насам, т.е. от началото на членството на България в ЕС, в страната са влезли 16 млрд. за земеделието ни.

''Навсякъде в Западна Европа има таван на субсидиите, тук няма'', отбеляза икономистът.

В отговор на въпрос на водещия Диков дали Бойко Борисов ще ''изрита'' Десислава Танева от поста ѝ на земеделски министър, доц. Боюклиев заяви следното: ''Няма да я ''изрита'', защото много неща знае. А дори да я ''изрита'', те ги слагат на топло място. Там нещата са много сложни. Но ако имаме държава, тя е по-силна от всеки бандит.''

Цялото интервю на Сашо Диков с доц. Огнян Боюклиев можете да изгледате след 1:14:40 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като

    50 1 Отговор
    не я изрита той - други ще я изритат ! Това са милиарди , това са пари от данъкоплатците от ЕС ! Съд , конфискация и затвор за госпожата&Co.

    Коментиран от #9, #15, #16

  • 2 Борко Бобъра

    7 30 Отговор
    Тоя бобър откъде го извадиха?

    Коментиран от #8

  • 3 да де

    46 1 Отговор
    А Гешев не иска да си причинява това да научи туй ''много'' .
  • 4 Калинчо

    32 0 Отговор
    Нема да я изрита щото е послушна, той и Цецо много знае ма явно не слушка

    Коментиран от #17

  • 5 нбв

    26 0 Отговор
    Няма да "изрита" никого, защото има кадрови дефицит. Партиите в Бг са в дълбока криза- нямат лидерски и кадрови потенциал. Всеки амбициозен, образован, интелигентен бяга от Бг и се реализира навън. Тук остават нагаждачите, с интелект под средния, които знаят, че не могат да пробият с друго, освен с присламчване към някоя партийна структура.
  • 6 оня с коня

    1 29 Отговор
    На Доцента от Снимката ще обясня следното:Когато веднага след Демокрацията беше върната Земята на собствениците й,Семейството ми нямаше Евросубсидии и получавахме Годишно по 2 шишета Олио от Декар.В годините РЕНТАТА периодично растеше и в момента получаваме по 90лв/дка.Със слагането на "Таван" на Субсидиите обаче,този Растеж означава да "замръзне" ,което пък значи че Рентата ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНИ от непрекъснатото повишаване на Цените на стоки и услуги.Отделно Доцента иска и да "Преразпределя" парите от ЕС "на декар площ",за Други дейности,а това значи че и ДОРИ ще се намалят приходите на собствениците на Земя.И това трябвало да стане според въпросния Боюклиев,защото В РУСИЯ било така.А знайно е,че в Русия НЯМА частна собственост върху земята - тя е Държавна и Арендаторите я наемат от Нея,превеждайки Наем на Хазната.Е да,ама тука е България,а не Русия и НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да стане "Руско"!

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 7 В ГЕРБ

    29 0 Отговор
    Са милионери с взетата от народа пара.
  • 8 Долорес

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Борко Бобъра":

    Това е на Джъстин Бибър таткото!
  • 9 Нали се сещаш

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Като":

    как ги връщаме тия пари? Изклахме прасетата, кокошките, овцете и сега испанско месо от резерва, 5-годишно. В магазините круши от Южна Африка и домати от Гърция. Така че си ги връщаме тия пари като пичове.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ти си забогатял бе

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    От рента. Звучиш съвсем като едно варненско говедо, което твърдеше колко напредничаво било, че връщали кравите и овцете и как вместо няколко хиляди в общия обор тези животинки влезли в домовете... Влязоха, ама под формата на трупно месо. Че и тука - да си видял беден арендатор? Защото са много кадърни?
  • 13 Повероятно да стане

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    като в Щатите, нали. Да се трепем по улиците, защото някой не харесва другия. Впрочем - как се развива селското стопанство в страни, в които бе запазен кооперативният принцип?
  • 14 toto2

    1 0 Отговор
    Тотална БОЙКОВЩИНА е обхванала цяла България ! Тежко ни !
  • 15 Този знае

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Като":

    Как за кражби бяха спряли парите на бсп и от там си мисли че и герб крадат защо нищо не кажи за нинова защото му знае далаверите и ще изхръкне от бан
  • 16 Този знае

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Като":

    Как за кражби бяха спряли парите на бсп и от там си мисли че и герб крадат защо нищо не кажи за нинова защото му знае далаверите и ще изхръкне от бан
  • 17 Баиновото калинчо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Калинчо":

    Тощие за ритане съветник на Иван костов по селското стопанство те съсипаха българия а сега акъл давакакъв доцент тои на две магарита сено не може да раздели ликвидационный совете измислиха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове