Last news in Fakti

18 Юни, 2020 16:16 4 170 26

Обвиняват Местан за смъртта на 6-месечната Еджрин

  • местан катастрофа-
  • местан-
  • катастрофа

Година и два месеца продължи разследването

Обвиняват Местан за смъртта на 6-месечната Еджрин - 1

Лютви Местан ще бъде обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечната Еджрин. Тя загина в катастрофата с участието на Местан.

Семейството, загубило 6-месечната си дъщеричка, не приема някои от експертизите. То оспорва експертиза за скоростта. Защото тя показва, че бащата е карал с 32 к м/ч над разрешеното и това е причината срещу него също да има обвинение, пише "Стандарт".
 
"Ще оспорим заключения на вещите лица в частта за скоростта и за това къде е станал сблъсъкът", коментира Николай Димитров, адвокат на семейството, съобщи Канал 3. Разследването на катастрофата с бившия депутат приключи, делото е в прокуратурата и предстои да бъде решено, обяви зам.-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева.
 
На 14 април 2019 г. на кръстовище край момчилградското село Загорско при опит на Местан да се включи в главния път за Маказа последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали за Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със семейството си, прибират се в родното си село Първица. След удара беемвето изхвърча от пътя и пада в близкото дере. Загива 6-месечната Еджрин, 10-годишното братче и родителите им са ранени.
 
Година и два месеца продължи разследването. Очаква се до месец наблюдаващият прокурор да изготви обвинителния акт и да го внесе в окръжния съд. Местан ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Срещу бащата на бебето също беше повдигнато обвинение. Според адвокат Димитров обвиненията срещу бащата не са доказани.
 
“Вещите лица, които са изготвяли експертизите, са обосновали вина на моя доверител само въз основа на вероятности и хипотези. Единственото сигурно е, че другият обвиняем не е спрял на знак “Стоп”. Това ще бъде доказано по механизма на удара”, категоричен е юристът. Той допълни, че има проверка за това дали по време на катастрофата Местан е говорил по телефона.
 
“Проверката се извършва по наш сигнал и не мога да я коментирам”, поясни Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    63 3 Отговор
    ех българия - държавата в която политик убива дете и го пускат след 2 седмици и му връщат книжката

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иво

    42 3 Отговор
    Изхода на делото ще зависи от Ахмед Доган, това е БГ-то!
  • 4 Пунта Мара

    10 47 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Да. Само, че той не е виновен. Бащата е убил детето си с безотговорност, висока скорост и простотия. Толко. Ще го кажат същото. След 6 месеца

    Коментиран от #7, #10, #16, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Охо Бохо

    27 3 Отговор
    Най~сетне! Не, че детето ще се върне, но този трябва да си понесе отговорността. Да беше се изнесал от тук, след резила ти.
  • 7 Случаен

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пунта Мара":

    Той ако не му е отнел предимството нищо нямаше да стане.

    Коментиран от #24

  • 8 БЛАГОРОДНИ ХОРА

    24 4 Отговор
    СЪДЪТ ЩЕ ОПРАВДАЕ МЕСТАНЧО , ДЕТЕТО Е ВИНОВНО !ТАКА КАЗА И ДОГАН !
  • 9 А НА БАС

    21 2 Отговор
    ЩЕ ГО ОСЪДЯТ И ПАК ЩЕ ГО ПУСНАТ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    6 15 Отговор
    Детето не е било в задължителното столче и превишената скорост е причината то да излети от колата.Бащата също има вина.

    Коментиран от #14

  • 12 Васил

    10 0 Отговор
    Не вярвам да го тикнат в панделата за 30 години богатите винаги отървават затвора.
  • 13 Гешев спиш

    7 1 Отговор
    Замазваме снимките от спалнята май а Каскет?????Не бои се Цв Цв има и видео.......
  • 14 Селим

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Смени си на никът първата буква.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сатаната

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пунта Мара":

    И приятеля ти министър уби детето си, ама за него мълчиш като кърджалийска п----.
  • 17 фен

    1 0 Отговор
    На бас че ще го пуснат!
  • 18 любопитен

    0 0 Отговор
    що бързат толкова не могат ли да се помотаят още малко
  • 19 Не сте прави да ги съдите!

    1 0 Отговор
    Нека "мешерето" да се заеме със случая!
  • 20 Бачо Киро

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пунта Мара":

    И как бащата го е убил, след като катастрофата е предизвикана от Местан? Колата я има навсякъде снимана, застанала напреки на пътя на човека, бащата е отишъл в насрещното чак, за да го избегне и Местан въпреки това не е спрял. Точно затова колата на Местан е с отнесена предница, защото о ударил бащата с предната си дясна част, както е завивал наляво. Чак се опира да се оправдае с това, че колата му била ударена в дясно, а не отляво... Той просто го е изтласкал като катапулт в дерето. Дали идващият е бил с 80, 90 или 100, резултатът ще е един и същ за детето. Ако Местан си е седял на стопа въобще е нямало да има катастрофа, така че не можеш да го оневиняваш въобще. Единственият инициатор е Местан.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 сигурно

    3 0 Отговор
    Доган е определил колко години ще е в затвора !
  • 22 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бачо Киро":

    Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
  • 23 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бачо Киро":

    Местан е предизвикал катастрофата, но бащата ако караше със съобразена скорост щеше просто да спре спокойно и нямаше да стане нищо, нали? То по твоята логика аз трябва да имам над 50 катастрофи и да съм мъртъв, както и моите роднини, защото поне 50 пъти не са спазвали знак СТОП и са излизали пред мен, но всеки път аз просто спирам и не се стига до ПТП.
  • 24 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    Ако бащата караше със съобразена скорост, нищо нямаше да стане, нали?
  • 25 Kirumo

    0 1 Отговор
    Сега всички си представете следната ситуация бащата с БМВ-то си бичи със 100км/ч. градско и пред него изскача дете и тъй като не кара със съобразена скорост и поради тази причина не е в състояние да спре, удря детето и се стига до фатален край, отново ли ще го защитавате? Или ще обвинявате детето защото ако не било изскочило, нищо нямало да стане?
  • 26 дядо ви от бг

    0 0 Отговор
    ном 1, тези, които се правят на държава, убиваха българския народ вековееееееее!!!all in one, you know!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове