Last news in Fakti

23 Юни, 2020 11:44 3 865 13

ЕМКО: Блокираха инвестиция във фирмата по сигнал на ДАНС

  • емко-
  • емилиян гебрев

Подадените впоследствие жалби срещу запора към Специализиран Апелативен Наказателен Съд, както и към Софийски Апелативен Съд са придружени с класьори с доказателствени материали да произхода на средствата

ЕМКО: Блокираха инвестиция във фирмата по сигнал на ДАНС - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Инвестиция в „ЕМКО” е блокирана по сигнал на ДАНС за предполагаемо „пране на пари” без възможност за обжалване поради затварянето на съдилищата през извънредното положение. Пред органите на реда са представени документи, които удостоверяват законността на произхода на парите, но доказателствените материали, защитаващи позицията на "ЕМКО" изчезват.

За случая алармират от дружеството "ЕМКО" и прилагат сигнала на собственика на дружестото Емилиян Гебрев до редица институциии.

Ето целият текст на писмото изпратено до медиите без редакторска намеса:

Уважаеми колеги,

Бихме искали да ви информираме за следното: 

Във връзка с груби процесуални нарушения и погазване на принципите на правовата държава от страна на специализираното наказателно правосъдие в България от ЕМКО ООД е изпратено писмо до министъра на правосъдието и членовете на Висшия съдебен съвет, до Инспектората на ВСС, с копие до Президента и Министър-председателя.

В писмото се описва спирането на инвестиция в „ЕМКО" в условията на извънредното положение, с цел с цел финансовото им укрепване, създаването на материални буфери и гарантиране на заплатите на работниците и служителите - над 2000 души. Блокирането на парите е извършено по сигнал на ДАНС за предполагаемо „пране на пари" без възможност за обжалване поради затварянето на съдилищата през извънредното положение.

Подадените впоследствие жалби срещу запора към Специализиран Апелативен Наказателен Съд, както и към Софийски Апелативен Съд са придружени с класьори с доказателствени материали да произхода на средствата. Приложените документи категорично удостоверяват законността на произхода на парите  по превода - лични средства от изплащане на дивидент от дейността на фирмите, след платени данъци.

Доказателствените материали, защитаващи позицията на ЕМКО изчезват.

В закрито заседание по ВНЧД №272/20  Специализираният Апелативен Наказателен Съд постановява определение, в което потвърждава запора, именно поради липсата на доказателствения материал на ЕМКО.

В писмото се изразява недоумение от отказа на съда да установи причините за липсата на тези фундаментални за справедливо отсъждане документи, преди самото произнасяне по същество.

Още по-необясним е фактът, че съдът аргументира решението си във вреда на интереса на ЕМКО именно с липсата на неговия доказателствен материал, изчезнал зад стените на специализираната съдебна власт.

Заявява се, че случилото се граничи с криминално престъпление, което следва да бъде надлежно разследвано. Случилото се е недопустима злоупотреба от длъжностни лица, довела до постановяване на незаконосъобразен акт, който без да обследва конкретните факти и документи накърни правата ми и нанесе икономически щети на нашите предприятия и на държавния бюджет.

ЕМКО използват случая да напомнят, че въпросният случай не е единственият пример за нередности в системата на съдебната власт, които през последните 3 години се използват пряко или косвено против компанията- една от най-големите в бранша и регистрирана в Списъка на Стратегическите предприятия в България.

Това, което прави този пореден случай особен, обаче е цинизмът на тази репресия в условията на извънредното положение и разрастващата се икономическа криза. Този случай е особен и с арогантността, с която се нарушават законите на България от самата съдебна власт в рамките на процесуалното производство, от една страна и от друга- произнасяне на съд във вреда на жалбоподателя, поради "липсата" на надлежно представените от самия него документи по делото.  

Отправя се призив към ръководството на съдебната власт не само да направи необходимото за възстановяване на справедливостта и законността, но и за разследване на това флагрантно погазване на законите и правилата и определяне на съответното наказание на нарушителите. 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъъх

    23 2 Отговор
    Егати и държавата!!!
  • 2 Бурканбанк

    30 7 Отговор
    Емилиян Гебрев се пенявеше как Русия се опитвала да го отрови по всички медии и постоянно хвалеше Боко обаче в момента, в който хунтата реши да удари и неговия бизнес - стана жертва и сега почва да плюе по същата тази хунта която довчера хвалеше!
    Еми не става така Гебрев. Като нямаш достойнство така ще е!
  • 3 Жоро ГОЦЕВ ДО 2

    3 24 Отговор
    Борисов няма нищо общо с ЕМКО. ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ, ТАКА, ЧЕ НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА БОЙКО. ЯСНО?

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Джудже

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро ГОЦЕВ ДО 2":

    В България има не разделение на властите, а разпределение между властите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ПАРИТЕ НЕ УМИРАТ -ТЕ СЕ ДЕФОРМИРАТ ...УМИРАТ ХОРАТА И ЖИВОТНИТЕ !?!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 lyubo

    6 0 Отговор
    мутренска работа
  • 9 Левски

    7 2 Отговор
    Той е нагъл агент на ЦРУ в момента се опитва да изпере хонорара който му изпращат от Вашингтон за добре свършената работа лобиране по медиите против Русия! трябва да търси друг начин да си получи парите от американците!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ШАЙКАТА и бухалките

    1 1 Отговор
    Се грижат за бизнеса и икономиката на България, както и за работниците
  • 12 Дебелян Дебелокензов

    1 0 Отговор
    ЗАПОЧВАТ ИЗЗЕМВАНЕТО И НА ТАЗИ ЗЛАТНА КОКОШКА!
  • 13 Сандо

    1 0 Отговор
    Ех, гебрев,не ти провървя в живота.А толково се стараеше!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове