24 Юни, 2020 09:55 4 820 19

Без винетка - 400 лв. глоба, за минаване на червено - 100 лева!

  • тити папазов-
  • глоба-
  • червен светофар

Повод за призива е случаят с баскетболния треньор Константин Папазов-Тити

Без винетка - 400 лв. глоба, за минаване на червено - 100 лева! - 1
Снимка: Архив

Европейският център за транспортни политики настоява за незабавни промени в Закона за движение по пътищата заради неадекватни дисбаланси по отношение на наказанията за провинения на пътя.

Повод за призива е случаят с баскетболния треньор Константин Папазов-Тити, заснет да преминава на червен светофар с висока скорост в София с движение в насрещното платно при двойна непрекъсната линия. Създадената от него ситуация е изключително опасна и животозастрашаваща, а предвиденото в закона наказание е глоба от 100 лева и отнемане на 10 контролни точки при първо нарушение. При повторно провинение се предвиждат 200 лв. глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление за 1 месец.

В същото време санкцията за движение по републиканската пътна мрежа без винетен стикер е 400 лева!

Смятаме, че е време за конкретни действия от страна на законодателя, за да се гарантира превенцията срещу подобен тип скандално поведение, включително от публични личности, които следва да бъдат за пример в обществото.

Още повече, че буди изключителна тревога фактът, че в социалните мрежи се появиха и други клипове, свидетелстващи за нарушения на пътя от страна на автомобила, шофиран от Папазов в скандалния запис. 

 


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    44 2 Отговор
    Той Тити си е за отнемане на книжката, защото е психически лабилен.
  • 2 Тити Папазов

    18 6 Отговор
    Е голяма работа че съм нарушил на закона......
  • 3 Мила родино😂😂😂

    14 2 Отговор
    Ти си земен раааййй😂😂😂😂😂😂нали така пеете😂😂😂😂
  • 4 КАТаджия

    18 0 Отговор
    Продавай акцийте бързо да си плащаш глобите.Взе да се държи, като олигарх с тези 10 милиона.Той Божков за това не му ги даде на него.
    Прочетен вестник.

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "КАТаджия":

    Сега ще купува катаджий и дай-аджий.
  • 6 Странно

    32 0 Отговор
    излиза,че карането без винетка е по опасно от минаването на червено...
  • 7 asd

    19 1 Отговор
    "Европейският център за транспортни политики настоява за незабавни промени в Закона за движение по пътищата заради неадекватни дисбаланси"

    В блатото са толкова зле, че и закон за движение по пътищата не могат да препишат както трябва...
  • 8 да да

    16 3 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се криминализира ( ефективен затвор и конфискация на мпс-то по съкратена процедура) на каращи без книжка, пияни и дрогирани , както и за такива превишили скоростта с над 50 км / ч!

    Всичко друго са празни приказки !
  • 9 Ivan S

    5 0 Отговор
    Толкова е тъпо, че ми се плаче.
  • 10 Шаран БГ

    10 0 Отговор
    Многократните промени , допълнения и прочие издевателства над този закон / ЗДП/, само показват: 1/некадърността на нашите законотворци 2/ нежеланието им да защитят живота на отделния човек 3/ липса на реална представа за това , което се случва извън Парламента !! Значи когато ние се възмущаваме от тяхната некадърност - те просто не обръщат внимание на собствените си избиратели, на собствения си народ и е необходимо от някакъв си европейски център да им отворят очите и да им кажат директно - некадърници !! Поведението на г-н Папазов е подсъдно !! Доказал е, че е умен мъж, но с нестабилна психика и от там ,с неадекватно поведение на пътя. И ако е само той - с мед да го нахраним....... За това се избиваме като ненормални! Нищо не ни влияе- ни закон, ни правилник, ни знаци , ни маркировка..... Само псуваме катаджиите и не си плащаме глобите, но винаги сме готови да "хързулнем" някоя петдесетачка на пътния полицай и да пердашим като аборигети. А, забравих - и лошите пътища са ни най-виновни, че не можем да пердашим с по 200 км/ч !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    2 0 Отговор
    Ужас! Сега няма да има от агитката на убиеца на Милен Цветков!
  • 13 данъкоплатец

    8 0 Отговор
    аз настоявам и за европейски заплати

    Коментиран от #14

  • 14 Инструктор

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "данъкоплатец":

    Сигурно и европейски ковчези ще искаш
  • 15 Матей

    3 0 Отговор
    Така е,като ни управляват грабители,отворили усти като ханджийски порти.Нищо не произвеждат,нищо не изнасят,а трябва да хранят стотици хиляди верни кучета,техни сподвижници и алчни мекерета.Ориентираха се към яко скубане чрез пътни глоби,пътни данъци,с това ще пълнят бюджета.Ползваш не ползваш МПС,плащай,плоския пътен данък,за всички еднакъв,справедливо,както за милионери,тъй за пенсионери.Ашколсун,кьопоолар!
  • 16 миш

    2 1 Отговор
    За минаване на червено,баце не трябва да кара нещо повече от ръчна количка,кви са тия сто лева.
  • 17 Мнимия ездач

    1 1 Отговор
    От този център за нещо си да вземат да спрат да си измислят, защото в ЗДвП няма разписана такава глоба за липса на винетка от 400лв. Нарушителите биват канени да платят компенс.такси от 70лв. за ППС до 3,5т., 150лв. за ППС за превоз на пътници, 450лв. за тежкотов. ППС до 3 оси и 750лв. за тежкот.ППС с 4 и 5 оси.!!!
  • 18 Марио Кроненберг

    1 0 Отговор
    Това, че може да сгазиш някое дете, изобщо не ги интересува, НО АКО БРЪКНЕШ В ДЖОБА НА МАФИЯТА, СТАВА СТРАШНО! ИДИОТИ!!! 😡😡😡😡😡😡
  • 19 кисимов

    2 1 Отговор
    Да сложат по още една нула отзаде, това не са глоби за заможните българи, дето уж немат пари а пълно с коли по улиците и заведенията пълни!!! Явно добре си живеят хората и имат парички!!! Турете им по още една нула отзаде на глобите!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове