Last news in Fakti

30 Юни, 2020 20:16 3 139 20

Външно с ценни съвети за българите пътуващи за Гърция

  • пътуване-
  • гърция-
  • граница

Освен откъде идваме и къде отиваме, трябва да се въведе и номер на лична карта, мобилен телефон и електронна поща

Външно с ценни съвети за българите пътуващи за Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Поради големия интерес, свързан с реда за влизане в Гърция от 1 юли 2020 г., Министерството на външните работи чрез посолството ни в Атина е поставило въпроса пред гръцките власти защо в нововъведения за попълване електронен формуляр от петте ГКПП между България и Гърция са посочени само два - "Кулата - Промахон" и "Маказа - Нимфея". От МВнР обаче уточняват, че към момента не са получили отговор.

"Съветваме българските граждани от утре да преминават само от двата възможни за онлайн регистрация пункта, като се ангажираме да продължим да търсим информация за плановете на гръцките власти", информират от МВнР.

Вчера стана ясно, че пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Всички туристи ще бъдат задължени да попълват онлайн нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, както и адрес на дестинацията за престой в южната ни съседка.

Протоколът, който трябва да се попълни, е на английски език. Освен откъде идваме и къде отиваме, трябва да се въведе и номер на лична карта, мобилен телефон и електронна поща. Завършеният формуляр генерира уникален QR код, който трябва да бъде представен на граничните власти.  Без този код границата няма да можем да се мине.

Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. 


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечтите на бай Ганя

    10 16 Отговор
    Кафенцето 0.2 евро, картофките с биричка на плажа 2 евракис. Хаха
  • 2 Хотелиера

    13 18 Отговор
    Най ценния съерт е хлафилната чанта да е изправна в противен случай кренвиршите може да лепнат като ги разопаковате на плажа!

    Коментиран от #16, #20

  • 3 аре разтурайте седянката

    8 0 Отговор
    Основен принцип на ЕС , нема що.
  • 4 Капитан Морган

    24 1 Отговор
    Гърците искат само туристи, а не джебчии и такива дето отиват за помощи и бандитлък!
  • 5 Фактология

    16 1 Отговор
    Всичко е ден до пладне.Гърците, ако издържат в тая горещина ще ги обявя за герои.Давам им едни месец и пак ще си минем по старо му.
  • 6 Да бе

    8 10 Отговор
    Гледах преди малко репортаж, в който някоя Ваня се жалваше "как нямала останали роднините България, на които да посочи телефонен номер, защото всички пътували заедно към Гърция и сега какво щяла да прави." Ванче, като не ти харесват правилата на съседното море, то не е задължително да пътуваш в Гърция,ако те затруднява. Стоиш си у вас и ходиш на работа или отиваш на българското бетономорие или там, където няма декларации. Хайде малко по-сериозно.
  • 7 FORGED IN FIRE CHAMPION

    22 4 Отговор
    Първата работа на бай Ганя като иде на плажа е да легне с дрехите и да почне да шумка с вафли и слънчогледови семки.
    Някои се правят на бизнесмени говорейки с все сила по телефона, така че всички да чуят какви велики дела върши разбираш ли 🧜🏻‍♂️

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Важен съвет:

    6 3 Отговор
    Не ходете в къръкачания
  • 9 Прав си

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "FORGED IN FIRE CHAMPION":

    А като се върнат събират комшиите пред входа на панелката и им разказват как не са излизали от таверните и са похарчили "само" няколко хиляди евро.
  • 10 Хахаха

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "FORGED IN FIRE CHAMPION":

    Коментара ти е много смислен и реалистичен.Като гледам репортажите по телевизията,задръстванията по границата са предимно от клекнали до земята от зарзават Голф 4 и Опел Астра F с шофьори по потник и джапанки и на въпроса защо отиват там отговарят,защото е по евтино.
  • 11 QR Визов режим

    11 5 Отговор
    Честито ни въвеждане на Визи, да живеЙ ЕС ! Никой обаче не казва, какви са санкциите, ако някой сгази лука ??? Няма начин да няма санкции, а като знаем, как кадрите на външно взимат "присърце" проблемите на българските граждани да не стане ред сълзи, ред сополи ?
    Въпрос: Какво правим, ако само искаме само да минем през Гърция да се качим на ферибот за Италия напр. ??? Адреса на ферибота ли да дадем ?
  • 12 И ГЛЕДАЙТЕ СРОКА НА ГОДНОСТ НА

    5 4 Отговор
    КРЕНВИРШИТЕ ДА Е ПО-ДЪЛЪГ ЧЕ АКО НЕЩО СЕ ОБЪРКА ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОПЪЛНИТЕ ДАННИТЕ ПРАВИЛНО И ГРЧОЛЯТА КАТО ВИ ЗАБАВЯТ ДА ИМАТЕ КАКВО ДА ХАПВАТЕ ПО ПОЛЯНИТЕ...
  • 13 радев

    14 3 Отговор
    Това няма да ме откаже!Много поздрави на Ангелкова!
  • 14 Винету Борисов

    1 1 Отговор
    Какви ти ценни съвети?!? Сега на мода са ценните указания.
  • 15 ʰᶦᵍʰ

    1 1 Отговор
    Няма как да проверят qr навътре в Гърция ,)
  • 16 Факт

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хотелиера":

    С тоя манталитед представям си какъв ти е хотела... И да ще включа кренвирши в менюто барабар с лютеничка иначе няма да е почивка в Гърция.
  • 17 КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ

    6 3 Отговор
    КОН АНГЕЛКОВА! ПРЕСТЪПНИКО БОРИСОВ!!! Одите си вие, във вашите бетонни клетки по българското море! Яжте си картофки пържени за 15 лева! Ние сме във малки къщички, на пусти чисти плажове...плуваме в изумрудени води в които има хиляди прекрасни цветни рибки, морски звезди и невероятно красиви мекотели!
  • 18 Йозеф

    5 6 Отговор
    Не виждам какъв е проблема да попълня онлайн декларация. Гръцките калмари са по-хубави от ол инклузив кренвиршите по копроморито. Маршрута е готов - кафе с парфе в Серес, после от Оуранопули надолу... Сутрин ще плющя заргана, а хотелиерите може да хващат кебапчета на варненския залив...😂😂😂
  • 19 Кофти тръпка

    6 2 Отговор
    Много оптимисти имало тук, че с по една "декларацийка" и щели да разбиват Гърция !? А да питам някой от вас, който се е регистрирал получи ли си визата (QR) ??? А разбрахте ли, че гърците са премахнали и Mаказа от списъка и остава само Кулата ! Не си носете храна, защото, ще ви се развали в 38С жега докато чакате по е един ден да минете границата ! Гърците се гаврят!
  • 20 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хотелиера":

    Ето ти съвет от мен, плащай редовно и добре на готвачите си, защото иначе ще предлагаш само кренвирши, с....к.
    Да не говорим, че и те не струват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове