3 Юли, 2020 08:57 2 990 23

Натоварен трафик към Гърция, но и бърза пропускливост на ГКПП

  • кулата-
  • гърция-
  • капитан петко войвода-
  • трафик

Гръцките власти пропускат всички граждани на ЕС и на пунктовете "Капитан Петко Войвода", "Маказа" и "Ивайловград"

Натоварен трафик към Гърция, но и бърза пропускливост на ГКПП - 1
Снимка: БГНЕС

Натоварено денонощие отчетоха граничните власти на ГКПП "Кулата-Промахон". Вчера привечер се е стигнало дотам, че колоните от автомобили, пътуващи за южната ни съседка, са били по-дълги от тези от ТИР-овете.

Тази сутрин трафикът на граничния пункт към Гърция е доста по-спокоен, опашката от автомобили е малко над 3 километра, но пропускането е доста по-бързо от вчерашното, предупреждава БНТ.

"Знаехме, че ще има задръстване, знаехме, че ще чакаме. Трафикът няма да ни откаже, отиваме за 4 дни на море. Попълването на е-декларациите не ни затрудни, имаме QR кодове", сподели пред камерата на БНТ пътуващ летовник.

По-строги са проверките за гражданите от Сърбия, влизащи в Гърция през ГКПП "Кулата", тъй като не са от държава член на ЕС.

Иначе на пункт "Капитан Петко Войвода" гръцките гранични власти пропускат всички превозни средства на тяхна територия от страни от ЕС, не се пропускат хора от трети страни, именно затова и на "Кулата" има доста чакащи туристи с автомобилите си от Сърбия.

На "Маказа" и "Ивайловград" се пропускат всички, а на "Илинден-Ексохи" се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници, но след като представят документ и трудов договор, че ще работят в южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ одим на реката

    12 1 Отговор
    Плевнелийката и Деси също са там! ;)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1234

    8 23 Отговор
    Докато чакат на опашка - да си куят консерви и кремвирши, за да си изкарат прекрасно на евтинко при византийците. Може и с маски да ядат. Хора, гърците се гаврят с нас като туристи - защо им даваме пари. По-добте в Албания и Хърватия...
  • 4 QR Виза

    6 6 Отговор
    "доста по-спокоен, опашката от автомобили е малко над 3 километра" !?!? Ама вие сериозно ли "спокоен" !?!? В момента 9ч. опашката е над 4 км, което си е над 4 ч. чакане в яка жега и то при късмет. Гърците вече си искат QR визите, така че, ако не са ви издали не си губете времето! Екшънът тепърва предстои !
  • 5 Антимилиционер

    2 5 Отговор
    Ковид-19 с експресна доставка за Гърция
  • 6 nvioomb

    23 1 Отговор
    Колкото и да е затруднен трафика към Гърция хората няма да се преориентират към черноморието. Хотелиери, ресторантьори , концесионери и всички останали накацали по веригата на така наречения туристически бизнес надежда всяка тука оставете.
    С тези кални номера да се скубят пари за барбарони и още какви ли не "селски хитрости" сами се дозакопаха. Фалит, фалит и пак фалит за тях. Българинът прогледна и ги закопа и наказа. Така ще е и за останалите "тарикати" в държавата. Българинът бавно се събужда, ама веднъж като прогледне спиране няма.

    Коментиран от #9

  • 7 За Гърция знаем

    6 0 Отговор
    Към другите комшии как е дереджето? Нещо май затъва алъш вериша там? Май само тираджии ще се пекат по Измир?

    Коментиран от #11

  • 8 nvioomb

    20 1 Отговор
    До коментар №3

    И теб какво те бърка, какво ще ядат българите дoкaтo чaкaт нa oпaшкa ? Като им се ядат кoнceрви и крeмвирши това ще ядат. Ти кой си да им определяш?
    Ааа ти си някое ресторантьрче-хотелиерче дето те е яд, ама така ти се пада. Казваш, че гърцитe ce гaврят c нac кaтo туриcти. Да може и така да е, но нима вие не се гаврихте 30 години с българските туристи? Няма да ви дадем парите си на вас и това ще ви е наказанието. И не ни давай акъл къде да ходиме на почивки ние сами ще си изберем. Ще ходим където сипоискаме само не и при вас.

    Коментиран от #12

  • 9 QR Виза

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "nvioomb":

    Това което казваш за черноморието и отношението там е абсолютно вярно, но тази гавра, която прилагат гърците е също толкова яка! Нали не смяташ за нормално отношение да карат малки деца, а има и болнави хора да се пържат на 40° жега по един ден за да отидат да им дават пари ??? Това което правят в момента е абсолютно безмислено ? Интересно обаче, кога ще решат да монетаризират тези "мерки" (5000€; 500€; 150€) ?? В момента работата е от трън та на глог!
  • 10 радев

    11 0 Отговор
    Само да не затворят границата! Нищо друго не може да ме откаже от почивка в Гърция.Пробвайте да преминете Кулата през нощта.По хладно е и опашката е малка.
  • 11 Там не са отворили още границите

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "За Гърция знаем":

    Като ги отворят и там ще има опашки.
  • 12 радев

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "nvioomb":

    Не им обръщай внимание! Това са хора които не са ходили в Гърция и нямат представа от цените.Само злобеят и ни завиждат.Да си ходят на Обзор за 10лв на легло и да си носят кремвирши и домати от Лидъл.Аз лично си купувам всичко на место в Гърция.Храната там е по добра и не е скъпа.Доматите са 0.80€ и са вкусни.

    Коментиран от #16, #18

  • 13 Актуална Антена

    7 0 Отговор
    Бою надува бройката обаче Гърците не го бръснат за слива:)
  • 14 ...

    4 0 Отговор
    Не са питали за код. Минах за 2-3 минути отиване и връщане...
  • 15 реклама

    8 0 Отговор
    хората предпочитат да стоят на опашката с часове, но да отидат там а не на Л@йноморието, каква по-голяма реклама за родният туризъм и за родните хотелиери хD
  • 16 Лацио

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "радев":

    Ей в Обзор си е супер в сравнение с пасищата за кози по които ходите в Гърция. Има стая за 25 лева има и за 400 зависи кой какво иска. Имаме си супер плажна ивица и паркове. Който иска и в гората може да се разхожда и пикник да си направи има безплатни големи беседки с безплатни барбекюта. Почти всички къщи и хотели са съвсем близко до плажа.

    Коментиран от #19

  • 17 ай моля ви са

    4 3 Отговор
    Стига бе... кой където си иска там ще ходи! Кво ми хвалите тая Гърция толкова, все едно е Палма де Майорка де*а... Всеки сам си решава къде да ходи. Като ви харесва гръцкото море ходете си без да парадирате с това! Писна ми да чета кво е било в Гърция!!!

    Коментиран от #23

  • 18 будва

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "радев":

    значи излиза, че ходиш в Гърция и ядеш от супера домати и салам... е много ясно, че ще е евтино така.

    Коментиран от #20

  • 19 радев

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Лацио":

    Ходи там и се къпи в кафява вода
  • 20 радев

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "будва":

    Ям каквото ми харесва.Иди виж тогава пиши коментари

    Коментиран от #21

  • 21 будва

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "радев":

    предпочитам Хърватия или Турция. Мерси

    Коментиран от #22

  • 22 радев

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "будва":

    Там не съм ходил.Не мога да коментирам.Всеки има право на избор.
  • 23 радев

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ай моля ви са":

    Ами това е темата.Кой те кара да четеш насила?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове